Šta je novo?

X1600pro Agp

@Wulfgar Pa i ako nije silencer onda je zestoka kopija... :D

EDIT:Ajde ljudi klokujte malo karte,daj da vidimo rezultate(klokova/3dmarkova).... :smash:

Da vidimo sta mogu ove kartice.... :D

pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem!!!!!
20 stepeni manje sa Zalmanom!!!!!!!!!! Dakle pre je prilikom obicnog rada na kompu temperatura bila 63 stepena, nisam se usudjivao ni da pocinjem igranje. A evo sada sa Zalmanom 43 stepena u istim uslovima, zatvoreno kuciste. Zalman je u silent modu.
Evo i par slicica, inace montaza je izuzetno lako prosla , obzirom da ovako nesto prvi put radim : )

Prilozi

• Ati.JPG
    Ati.JPG
    74 KB · Pregleda: 105
  • Picture(112).jpg
    Picture(112).jpg
    102.8 KB · Pregleda: 145
  • Picture(113).jpg
    Picture(113).jpg
    212.7 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Ako nije tajna gde ti se napaja Zalman?
Jer 50% od obrtaja ventilatora na Atitool-u ne prikazuje pravo stanje stvari obzirom da imaš tri žice (ne možeš ga napajati sa grafičke osim ako ne promeniš utičnicu), pa verovatno kontrolu broja obrtaja radiš kroz drugi softver?

edit1: na zadnjoj strani da li sve hladiš ili samo memoriju?

Poslednja izmena:
Odlicno,meni je temp na defult-u oko 50c a pri igranju 65-70c,tako da u ponedeljak narucujem kuler.Probaj sad da dignes klokove i reci koja je temp bila na istim....

@bojsa
@zokish
@MR.BIG

Momci interesuje me kad se vadili fabricki kuler kako je bila nanesena termo pasta na grafickom jezgru?

Ovo pitam jer obicno proizvodaci slabo odrade taj deo, ili je pasta neka neadekvatna koja se totalno osusi ili neramnomerno pokriva jezgro.

@Toni ima kilo neke paste nalik na AS,od koje se fleke ne skidaju ni Vanish-om :p
A da je kuler *****,***** je....

Je'l neko razmisljao o promenama latencija ili voltaze iz biosa,posto je izasao novi RaBiT(2.0a),mislim da bi opustanje latencija dalo memoriji malo vise OC performansi.....
:wave:

Ако опустиш латенције џаба ти већи оверклок када ефикасност неће бити боља.

Zalmana sam spojio na istu granu sa kojom napajam i graficku. Dobije se adapter sa konektorima za 5V - silent mode i 12V - normal mode. Stavio sam ga na silent mode, znaci sporiji broj obrtaja.

Paste je bilo podosta, jedva sam ocistio i nju i prste : )
Nisam stavio Zalmanovu pastu vec AS.

Kuler je zaista necujan, non stop se saginjem da vidim jel to radi uopste: )
A posto imam Zalmana na Bartonu i providnu stranicu na kucistu sad se vide oba kulera i zaista osim odlicnih performansi i mnogo lepo izgledaju u paru.

OK, jasno, ali nisi li probao u normal modu kolika bi bila temp?

A što se tiče OC imam sledeću situaciju:

jezgro 500, mem 454 3DMark05=4294 (default jezgro)
jezgro 604, mem 405 3DMark05=4246 (def. memorija)

max OC 601/450 (3DMark05 4502)
max 3DMark05 (590/454) 4562

mada treba to još hladiti

@zokish, fini rezultat.
Ovih 454 MHz koji si postigao za meoriju, jel si to postavio hladnjake na sve memoriske cipove ili su oni oko procesora i dalje ostali goli?

Wulfgar je napisao(la):
Ако опустиш латенције џаба ти већи оверклок када ефикасност неће бити боља.

Pa ja sam na mom starom 5900XT opustio latencije i sa 700mhz za memoriju dogurao do 980mhz,slozices se nije malo,a jos kad sam podigao volt. iz biosa gpu je stigao do 510(sa 400), tako da je na kraju sa pocetnih 4000 u marku03 stigla do 7000(6905 da budem precizan jos uvek se secam rekorda koji sam postigao)....

Slozices se nije bilo bez efekta? ;)

@zokish bravo,lep rezultat, :bottle:

Ajde pozdrav,moram u skolu... :wave:

Poslednja izmena:
Toni je napisao(la):
@zokish, fini rezultat.
Ovih 454 MHz koji si postigao za meoriju, jel si to postavio hladnjake na sve memoriske cipove ili su oni oko procesora i dalje ostali goli?

I dalje golo. Zanimljivo da ove vrednosti ne mogu zajedno da postignem, tj. 604/454. Takođe, maltene 13% skoka memorije ima isti efekat kao i celih 20% GPU što se tiče 3DMark05.

Ocigledno da je karta gladna sto brze memorije. Bilo bi dobro da nademo neki volt mod pa da isprobamo stvarne limite memorije.

@zokisg, ajde "obuci" te cipove pa da vidimo gde im je limit :mad:

nije mi jasno, zar nije bolje da ste zaa pare koje ste dali za x1600pro + zalmana kupili x1600xt ?!

gx-x je napisao(la):
nije mi jasno, zar nije bolje da ste zaa pare koje ste dali za x1600pro + zalmana kupili x1600xt ?!

Pazi postoje ljudi koji su veoma navuceni na overclock i modovanje, kao jedan oblik zavisnosti (pogledaj samo ovaj forum sve sami teski pacijenti):bottle:

Plus ni je sve u parama, zadovoljstvo pri modovanju nema cene :D

A i koliko sam obavesten Sapphirov X1600 XT je samo za PCI Express, ili gresim?

gx-x je napisao(la):

ne može da se ubode XT u AGP.
Topik je za AGP varijantu.

Poslednja izmena:
ima x1600xt AGP, ja ga imao u ponudi da pazarim, 190e, ali nisam siguran da jos ima, uostalom pomucite se malo sami pa cete naci, necu vam ja sad traziti karte...

@Toni:

pa moze taj zalman posle i na xt varijantu :D :bottle:

Ma bas mene briga, meni samo krivo kad vidim da ljudi srljaju sa kupovinama, ali ako je njima dobro i meni je... samo rekoh, nije mi bas jasno...

gx-x je napisao(la):
ima x1600xt AGP, ja ga imao u ponudi da pazarim, 190e, ali nisam siguran da jos ima, uostalom pomucite se malo sami pa cete naci, necu vam ja sad traziti karte...

Ако ти је то тачна информација реци барем који је произвођач :wave:

isto mislim da je dezinformacija, na vise sajtova dodaju AGP kao sufiks u nazivu karte, ali u specifikaciji vidis uvek PCI-E.

@gx-x, na sajtu HIS-a nema X1600 XT za AGP, sve su za PCI Express, isto i za Sapphira. Jesi to siguran da su ti nudili bas XT varijantu za AGP, da nije neka stamparska greska.

@gx-x Јефтин масакр моторном пилом :smash:

****** to su mi nudili, ako su mene lagali lagao sam i ja vas, medjutim:

http://www.rage3d.com/reviews/video/hisx1600xt/index.php?p=2
izvod:
Native PCI Express x16 bus interface
AGP 8x configurations also supported with AGP-PCI-E external bridge chip

googlajuci sam svuda naisao na PCIe/AGP ali nigde AGP testa ili karte. Moguce da su ovi u pin-u odvalili, a ja nisam proverio. Sto naravno ne znaci da nece biti ali to vam nista ne koristi.

edit: naravno izvinjavam se na pogresnoj informaciji, ***. desava se ali kako sto rekoh...

Poslednja izmena:
@gx-x
Neznam koliko puta treba napisati?Deci ne treba neke stvari objasnjavati.
NE ZELIM DA RASPRAVLJAM VISE.
Kupite sta vam je volja.
Igrajte se sa cim hocete.
A sta cu ubosti u nf2 za godinu dana je moja stvar.-KUPICU SVE NOVO A postojeci racunar dati detetu da se igra i uci na njemu.Jasno???
Kraj price.

A zamolio bih i moderatore da brisu ubuduce sve sto je otislo u "aut" jer i pored mog posta da necu dalje polemisati-
Neki se ovde prave prepametni.
Pozdrav svima IPAK
cak i nekorektnima

pozdrav i tebi mrgude :p hvala na komplimentu za godine ,)

Poslednja izmena:
Да завршимо са ти има-нема x1600XT AGP ево интервјуa са ликом који је,извините ако грешим главни око x1600 серије у ATI-ју, који каже да XT AGP верзије нема :mad: зато што су атијеви партнери били заинтересовани више за PRO верзију http://www.driverheaven.net/dhinterviews/prasad/

steta, bas bi dobro legao x1600xt AGP u ponudu AGP karti...

Nazad
Vrh Dno