Šta je novo?

X1600pro Agp

bojsa čime dižeš frekvence? Ja radim kroz Power strip 3.63.

Poslednja izmena:
@Ji4Tze
Хвала на уваженој сугестији а што се тиче ATI Tray Tools-а сам аутор истог каже да га за сада не подржава (зато сам и ставио линк).

Neskica je napisao(la):
Nisi jedini , temperature i kod mene tako ocitava na def.clock-u(39% brzina kulera - temperatura oko 82 stepena).
Videcemo da uradimo nesto po pitanju hladjenja cim uhvatim malo vremena.

Ako je sad takva temperatura kakva li ce biti u julu i avgustu?

pitanje (ako neko ima iskustva):
Zamenio sam ventilator drugačijim, ima tri žice i može da mu se očitava broj obrtaja i trenutno je uboden u ploču. Broj obrtaja očitavam kroz SpeedFan. E sad on konstantno radi na 5700rpm, a meni treba kontrola broja obrtaja koju mogu da kontrolišem kroz ATiTool. Naravno, za to treba da je uboden u priključak na grafičkoj koja ima samo dva pina (iglice). Da li mogu da prebacim dve žice od napajanja ventilatora na grafičku, a na ploči da mi ostane ona za detektovanje broja obrtaja i tako dobijem kontrolu i broja obrtaja i merenje broja obrtaja?

ot: Postavio sam nov thread o ovom tzv. problemu, pa ako smeta ovde može da se briše.

@Zokish
Frekvencije dizem sa riva tunerom,jer ATT nece da mi prihvati nove klokove...

bojsa je napisao(la):
Hardware Information
Installed memory 256 Mb
Memory Type GDDR3
Memory Width 64 bit
Active Rendering Pipelines 4
za pajpove mi je jasno 4x3,ali ostalo....????!!!!!!
Otkud sad GDDR3 memorija!? Koliko ja znam ona ide na XT model dok PRO ima DDR2. Baš čudno. Da ne spominjem 64 bita. To ti ispisuje i everest i Ati tray tool?

Poslednja izmena:
@Sam
Da,a tek Riva Tuner...uzas kaze mi da imam pci-e kartu sa 128bita i dd3 memarom...strasno svaki program razlicito....smor

@svi kojima se ne svidja kuler....ovo je vec bezveze....
samo jedna dobra pasta ce spasiti nase safire....:wave:

Prilozi

• image_b_s.jpg
    image_b_s.jpg
    118.5 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
@Rax13
CUJ malo brzi? Pa nego sta je?Koliko je brzi?U igricama sa istom grafikom?
MALO=eventualno 8% a mozda ni toliko jer je sada graf vaznija od proc.
Koliko je skuplji=70%(kazi sam koliko si ga platio?Barton ima jos 1g garancije a placen je 80e.A tvoj?) a to mi je onda bacanje para.A ako jos nemas puno memorije dzaba ti i 5000+X2.

Ево шта је лик урадио поводом хлађења:

Like I mentioned its a great card for the price ($119.99+4.75 three day shipping). Cant beat it , but it is best to get a aftermarket cooler with memory cooling as well . and use articsilver thermal paste and glue a heat sink ( i used a memory cooler ) on the rialto bridge chip with a fan blowing across the bottom side of the card . i went from 1850 in 3dmark06 - 2150 , and 3200 in 3dmark05 to 4958 . with 621 core and 1008 memory ....

Шта мислите да ли стварно може оволико меморија? А тек цена :bottle: :bottle: :bottle:

Poslednja izmena:
AndrijaR je napisao(la):
@Rax13
CUJ malo brzi? Pa nego sta je?Koliko je brzi?U igricama sa istom grafikom?
MALO=eventualno 8% a mozda ni toliko jer je sada graf vaznija od proc.
Koliko je skuplji=70%(kazi sam koliko si ga platio?Barton ima jos 1g garancije a placen je 80e.A tvoj?) a to mi je onda bacanje para.A ako jos nemas puno memorije dzaba ti i 5000+X2.

Ja sam mog Winchestera uzeo pre 11 meseci i tada sam ga platio nekih 180 evra. Memorije imam (samo) 512MB, ali za nekih dvadesetak dana treba da uzmem 2x1GB. Najverovatnije cu uzeti i 7600GT (kad se pojavi kod nas). Ja komp ne koristim samo za igrice. Radim u Visual Basicu, Photoshopu i Blenderu, cesto radim i DVD u DivX... Trebalo bi da je brzi malo vishe od 8%, ali nema veze. A i ja imam noviji chip-set (nf4) znaci i PCI-E. Ajde baci Super_pi pa da vidimo koliko je stvarno brzi nf4+winch od nf2+barton...
POZ :wave:

@moto tomo
pa to sam uprao počeo da kombinujem :)

Ајде кад искомбинујеш :p дај резултате и како си одрадио :wave:

Koji ATiSilencer je kompatibilan sa ovom kartom,narucio bih jedan...

@RAX13

Sve je to lepo, a najlepse je tih 100e vise koje si potrosio u odnosu na mene.
A to je lepih 150% veca cena!!!!

Jeste li toliko ili priblizno toliko BRZI???

E NIJE-ni priblizno.
Zasto nije?
Zato sto se AMD izbezobrazio i podigao ceneee veoma veoma a brzinu bas i nije.
Svako na forumu moze da postuje sta hoce ali po meni je svrha svega izvuci odlicne performanse iz sto je moguce manje cene.A uzeti 2000e u srbiji i kupiti komp zna svako,samo pitas sta je skupo i svi ti kazu-prodaju.A u svetu odes u Alianware i pljunes 7000 pa dobijes jos bolje.
A to sto ti radis na kompu radi 99% ljudi sa foruma.Kao npr. i ja a druga je stvar od cega zivis i da li neko placa za to sto ti "radis".

AndrijaR je napisao(la):
@toxic
Brate dobra je X1600pro k'o leba ali si dao dobre pare za 6600gt i mozes samo izgubiti u prodaji iste 40 e da bi dobio 20% perf.Jedino ti se isplati ako mozes da je prodas za skorooo iste pare koliko si je ti platio posto ti je u gar.

@Rax13
Pa vidis za NF2 ploce postoji uputstvo koje treba citati.A ono kaze AKO imas u bank 1 512mb a u bank 2 256 i u bank 3 256 ploca radi u dual chanel modu.
Pri tom ja sam specijalno jurio 512mb ali dvostrani mem modul.
E to kod tvoje ploce neeee moozee.Pa i zbog toga npr. necu menjati NF2 i bartona koji je usput maalo sporiji od tvog 3200+ ali zato sam ga ja platio 80 e a ti si tvog neznam ni ja koliko ali sigurno pocinje sa 100e++ .Jel tako?

Pooono pozdrava svima.ALI SVIMA
Najbolji ste ali STVARNO.

Ako imas dve potpuno iste memorije imas i dual channel bez obzira sta gde stavljas u treci bank.Raspored moze da bude i drugaciji od onog sto si naveo.

80 evra tada kada si kupovao bartona ne mozes da uporedjujes sa 180 evra sada.Tada su plate bile manje.

P.S.Videces razliku u brzini na 64-bitnom Windowsu.

@dok
IMAM 3 mem modula!

Bank 1 =512mb+Bank 2=256mb+ bank 3=256mb=====dual chanel

Ma sta mi rece za plate???Koliko ti imas godina?Premalo ili previse pa zaboravljas?
Izvini koliko je danas 100 evra??

Isto kao i pre 2 godine=100 evra.100e je uvek bilo 100e i uvek ce biti.Koliko je 100maraka?ITD....
Plata je ista u EVRIMA ILI eventualno 5% veca(ovo je 100% off topic)
A bato razlika je i dalje astronomija.

A sta ce biti kad bude,ili o tom potom.Bice poboljsanja ali koliko??Dok se sve stabilizuje(drajveri,aplikacije,igre,podrska...) i njegov cpu ce bti BAJAT.I sve opet gubi smisao...

A onda ce morati da doda jos 180e da bi imao isto A AMD muze li muze pare od kupaca.

AndrijaR je napisao(la):
A sta ce biti kad bude,ili o tom potom.Bice poboljsanja ali koliko??Dok se sve stabilizuje(drajveri,aplikacije,igre,podrska...) i njegov cpu ce bti BAJAT.I sve opet gubi smisao...

A onda ce morati da doda jos 180e da bi imao isto A AMD muze li muze pare od kupaca.

Ako ce moj CPU tada biti bajat, onda je i Barton sada bajat.

Andrija,razlika izmedju bartona i A64 je vrlo primetna,veruj mi.

bajat i jeftin, ja imam Tbreda na 2.2 ghz koji je placen 30e :) i radi isto ko taj barton:)

Tako je

CIVI

previse para za malo vise performansi.

Barton jeste bajat ali je jeftiniji i bolji od mnogih.
Ko ima para za bacanje ima sad i skupljih CPU

pa vidi, sa gornje strane sam "polepio" (termalni selotejp) 4 malecna mem. hladnjaka, (toliko sam samo imao) a sa donje montirao jednu osmicu da direktno gruva u kulerčić na gpu. Dobio sam sa 450 za mem 454, a gpu i dalje 594. Kad budem nabavio još onih malih polepiću ih i odozdo, ali sve mi se čini da sadašnji hladnjak za gpu nije dovoljan, mada temperature su sada niže za još nekih 4C (50-60, 52-62 kako kad).

Nešto razmišljam da vratim originalni haldnjak ali da mu skinem ventilator (tako da u njega direktno duva osmica) i one sunđere pa da vidim kako će tada gpu da se ladi.

А оригинални хладњак+as5 да пробаш и ако могу да остану мем. хладњаци које си залепио пошто оригинални кулер нема контакт са меморијама колико сам уклавирио?

Ne, ne, definitivno originalni ne može da ohladi (bar moj primerak).
Evo, sad sam probao da skinem čak i gornju masku da bi oslobodio rebra u koja će da duva osmica i opet je temp. skočila na 78. Vratio sam kako je bilo, tj. mali bakarni hladnjak Spire na gpu +AS5 i ispod njega osmica, i evo sada sam na 48-62.
Memorija je gola oko gpu a gornja sa onim malim orebrenim al. hladnjacima i to je to.

Mada mislim da Ati tool laze u ovom slucaju, ipak mi u petak stize Zalman VF700Cu iz Ceske za prihvatljivih 21 euro - za svaki slucaj : )

Najveci problem je sto se pozadi onaj cip greje,mislim da meni pravi probleme pa mi karta s' vremena na vreme zakuca....

А јел' може Giant III да се монтира?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno