Šta je novo?

WRC 3 (2012)

Batali demo, Izasla je igra. :)

Svi problemi sa pucanjem su vezani za zvuka i podesavanja zvuk iz sound managera zvucne kartice.. mozda gdin m da ti kaze sta da uradis, on ima creative, ja sam na asus xonar samo vratio audio channels na 2.

A sta mislite o oridzinal Sony gamepad-u, jel dobar za rally ili je samo sa pes i fifu? :)
Ne bih davao preko 20e.. ili jos 5e max.

Poslednja izmena:
@Saint

Ne znam koji volan gajis, ali meni ovo odlicno sa G25. Sinoc vozio sat vremena i igra mi totalno legla, svidja mi se. nisam verovao da cu to reci. :)
Kontrole su mi legle, fizika isto, zvuk je ok. Bice ovo fina zezancija dok ne izadje nesto bolje.
:(......

A kad je to gamepad ikad bio dobar za voznje, na tastaturi se ovakve igre voze.

Za zvuk treba samo da se smanji sample rate na 48khz u control panelu.

A kad je to gamepad ikad bio dobar za voznje, na tastaturi se ovakve igre voze.

Gamepad sa analogom... za klasu-dve ispred vožnje na tastaturi.

@hsv

Nemam pojma koji bi pouzdan gamepad mogao da uzmeš. Ja imam Jetion 5542 već 4 godine i za 650 dinara koliko sam ga tad platio, ja sam ekstra zadovoljan. Istina, dpad mi skoro i ne radi 2 godine, pa sam prešao da igram sve na analog i preporodio se. :)

Poslednja izmena:
Tesko, diskutabilno je sta je kome bolji osecaj ali garantujem da si dosta brzi na tastaturi, barem u CMR serijalu. Gde da skinem demo za ovo nigde ne mogu da nadjem, ne bih onaj francuski demo a mrzi me celu igru da skidam..

Verovatno, svako ima svoj način igre. Ali, tako sam i ja imao svoj način igre na dpad-u, pa probao analog i rekao sebi ''al' sam ja bio budala sve ove godine''. ;)

E sad za brzinu, to bi morao da mi pojasniš? Na koju foru si brži ako igraš preko tastature, a ne preko analoga?

PS: Onaj francuski demo je bio na engleskom.

Neverovatno kakve izjave stizu od coveka koji se do skoro igrao na ps3. :D

Bas bih voleo da vidim kako bez analoga na tastaturi krsis prste da se izboris sa lockupom tockova, a o doziranju gasa da ne govorim...

Batali PS3 znas od kad se ja kidam na tastaturi u ovakvim igrama, CMR1, 2 i 4 su razvaljene rekordima od strane mene i moje ekipe. Ja vam tvrdim 200% da si dosta brzi na tastaturi. Aj sad cu skinem demo da vidim kako je to ovde. I dajte neki vas rekord na gamepadu ako ima neki isti stage kao u full verziji.

Poslednja izmena:
@Saint

Ne znam koji volan gajis, ali meni ovo odlicno sa G25. Sinoc vozio sat vremena i igra mi totalno legla, svidja mi se. nisam verovao da cu to reci. :)
Kontrole su mi legle, fizika isto, zvuk je ok. Bice ovo fina zezancija dok ne izadje nesto bolje.

Prosli put kad smo se takmicili sa time trials (u Dirt3) ako se secas, imao sam po 3 sec bolje vreme sa joypadom nego sto si mogao na volan da odvezes.

A to je "odlika" arkadnih igara.

Prosli put kad smo se takmicili sa time trials (u Dirt3) ako se secas, imao sam po 3 sec bolje vreme sa joypadom nego sto si mogao na volan da odvezes.

Borise, hebes demo od 1,2Gb kada je cela igra 3,5Gb :)

2saint, ja sam skoro presao na gamepad pa jos uvek nisam brzi nego na tastaturi.. jednostavno sam sve cmr relije presao sa tastaturom a i vecinu voznji pa jednostavno jos uvek ne mogu da se naviknem na gamepad ali videcu.. inace, sva najbolja vremena u wrc 3, bar demo i la mussara, su postavili likovi sa volanima.

Nemam pojma koji bi pouzdan gamepad mogao da uzmeš. Ja imam Jetion 5542 već 4 godine i za 650 dinara koliko sam ga tad platio, ja sam ekstra zadovoljan. Istina, dpad mi skoro i ne radi 2 godine, pa sam prešao da igram sve na analog i preporodio se.

Pa i ja imam Jetion ali analog pecurke glave, to se najbolje vidi kada se kreces kroz neki meni npr, izgleda da sve mora da se plati lepo da bi dugo trajalo..

Poslednja izmena:
Au koje i*iotsko pomeranje kamere, apsolutno neigrivo.

Jeste, ta kamera iza automobila je bas iritirajuca ali se navikne..

Na tako nesto ne mogu da se naviknem, odnosno ne zelim. Probao sa haube, podnosljivije je ali ovo je komicna fizika, bila bi ok za neku igru za mobilni. Sad vise nece ni da mi se startuje demo, samo one crtice dole levo se pune i to je to..

Tebi je bas dobro onda ako ne znas o cemu pricamo.. :)

Kahm, meni je mnogo bitniji osecaj tokom voznje nego vreme. Cak i kada pikam neku ligu online u GTLu recimo, vise tezim dobrom osecaju nego dobrim vremenima.
I btw etapu na kojoj sam pokusavao da oborim tvoje vreme sam mozda odvozao 3-4 puta, nisam ni stigao kako treba da je provalim. A da je za arkade bolji joypad, slazem se.

Ocigledno Codemasters nije lud kada iz pogleda cockpita niko i ne vozi, a ovamo svi su tu kada treba da padne prozivka. :D

A sto se tice Borisa strucnjaka za tastature i HC/arkadne elemente igara :D, ok je fizika na momente, recimo kada sam posle onih prvih stejdzeva i tog demoa provozao Type R po mokrom Monte Karlu, osetio se malo bolji fizicki model. Ima napretka u odnosu na prethodne igre, ali i dalje ovo je klasican Milestone naslov...

Poslednja izmena:
Ne verujem na sta su spale rally igre, ovo je bas djubre :) Nagadjam gde ce auto da ide, nigde nekog feedbacka o tome sta se desava sa automobilom.. Napravih 4.19:48 bez pomoci, sa haube iako nikad tako nisam vozio arkade.. jer je jedina upotrebljiva kamera ovde.

I vi mora da se salite kad pominjete kokpit, volan i doziranje gasa u ovakvim naslovima..

Poslednja izmena:
Ocigledno Codemasters nije lud kada iz pogleda cockpita niko i ne vozi, a ovamo svi su tu kada treba da padne prozivka. :D

A sto se tice Borisa strucnjaka za tastature i HC/arkadne elemente igara :D, ok je fizika na momente, recimo kada sam posle onih prvih stejdzeva i tog demoa provozao Type R po mokrom Monte Karlu, osetio se malo bolji fizicki model. Ima napretka u odnosu na prethodne igre, ali i dalje ovo je klasican Milestone naslov...

Pa ja sp uglavnom vozim sa kamerom iz kokpita ali me ovde nervira jer ne mogu da gledam zakljucan volan..(mada jos nisam ni krenuo sp pored ovako zaraznog mp) al kao da je u starim cmr bolja situacija, tek cmr igre nisam mogao da vozim sa raspalom kamerom iz kokpita :d. Grid sa tom kamerom mi je recimo ok, a onace simulacije sa ovom ''opremom'' nesto i nemam nameru da igram..

U svakom slucaju mi je wrc 3 ok ARC-sim :)

Poslednja izmena:
^^Ti bre Borise neki put stvarno delujes kao da si pao sa Marsa, a navodno stalno postujes u gejmrejsing temama. :) Voznja iz kokpita je Codemasters joke, doziranje gasa je za analogne trigere, volan je ako hoces da malo osetis ffb-a nevezano ako igra nije fullon sim etc...

Anyway, taj demo i nije neka prezentacija, probao ga, deluje nista spec, ok grafika, zvuk tragedija, "fizika" klasicno olaksana da ne kazem arkadna jer ja pod tim nazivom smatram Sega reli revo. Ovamo u full igri ima dosta izazovnijih stejdzeva, recimo one kozje staze u Meksiku, sumske u Argentini itd, dakle mora doziranje gasa, pogotovo lockup tockova bez abs-a na offroad povrsinama. Umesto da skines celu igru ti si naravno svojim separatistickim :D postupcima skinuo demo sa jednom stazom i autom i vec komplet prosudio igru i ocenio feedback preko tastature. :D

Poslednja izmena:
Znam za Codemasters salu, kazem da ovde volan, doziranje gasa i kokpit nemaju sta da traze. Nije to takva igra, ova fizika je bukvalno za iOS/Android aplikaciju, CMR4 je keva za ovo sto se tice osecaja sta se desava sa kolima..
Daj tvoje vreme sa 'doziranjem gasa' onda :D :)

A jel, ovakve igre ne treba da imaju pogled iz kokpita niti da se voze na volanu? Slatka ironijo Codemastersa... :D

Inace, mrzi me da se ponavljam, iduci put bolje procitaj sta pisem u postu i govorim o iskustvu kroz full igru za razliku od tog demoa... relativno ok igra, ali samo u odnosu na prethodne Milestone delove.

Ne kazem da ne trebaju ali zaista nema potrebe, to nije najbolji nacin za uzivanje u ovakvim igrama. Pricam iz dugogodisnjeg iskustva sa voznjama a ne napamet.. To je tracenje hardvera koristiti volan sa FF-om ovde. Najvece uzivanje u ovakvim igrama je na tastaturi i pogled iza automobila, znam sta pricam. Samo sto je ovde taj pogled katastrofa, ne znam tacno kako se zove ta vrsta pomeranja kamere, CMR3 je to isto imao, razlog zasto ga niko koga znam nije igrao..

Tvoje misljenje i iskustvo u tracenju hardwera i feedbacku... ajd ovako jedan rezime: koliko se secam, da ne trazim sada tvoje postove, ti si stalno pricao o tome koliko je ekstra igrati pucacine na gamepadu bas zbog tog feedbacka vibracije kada te neko pogodi. Gamepad za pucacine kao volan za "arkade", pa jos i feedback? I ti se jos odusevljavao time i znas sta pricas. :)

Inace da ne palamudimo vise, odoh da se obescascujem. :D

A jel, ovakve igre ne treba da imaju pogled iz kokpita niti da se voze na volanu? Slatka ironijo Codemastersa... :D

Inace, mrzi me da se ponavljam, iduci put bolje procitaj sta pisem u postu i govorim o iskustvu kroz full igru za razliku od tog demoa... relativno ok igra, ali samo u odnosu na prethodne Milestone delove.

I u odnosu na veliku susu na PC trzistu gde vlada pustos i prljavstina :d :)

Borise, cmr reliji su moje omiljene igre ali su toliko pregazeni i zastareli da nemam reci :) Jeste da je fizika u cmr4 bolja ali su stejdzevi losiji kao i zvuk (ma kakav bio u wrc 3) a grafiku ne treba pominjati. Instaliraj igru pa probaj nekoliko stejdzeva, meni je ovo vrh arc-sim zezanje, posebno za mp, sp ni pipnuo nisam :)

Poslednja izmena:
Kahm, meni je mnogo bitniji osecaj tokom voznje nego vreme. Cak i kada pikam neku ligu online u GTLu recimo, vise tezim dobrom osecaju nego dobrim vremenima.
I btw etapu na kojoj sam pokusavao da oborim tvoje vreme sam mozda odvozao 3-4 puta, nisam ni stigao kako treba da je provalim. A da je za arkade bolji joypad, slazem se.

nigga plz
trollface.png

ple.jpg

@ gdin

Totalno nepovezane stvari, da super je kad osetis gde je tenk po jacini vibracije i slicne zezancije, nedostaje mi to sad na misu.
Hocu da kazem da volan sa ff-om i voznja iz kokpita ima smisla samo u konkretnim simulacijama, ovo ostalo je zamlacivanje..

Poslednja izmena:
^pa to si u pravu, skup volan i ostala oprema imaju smisla samo u hc sim ali za tu vrstu zezanja treba i mnogo para i mnogo vremena :) Iskreno, i da se pojavi novi RBR sa dx11 grafikom pitanje je koliko bih sada, kao coék od 25 leta, imao volje da se smaram sa simulacijom i tastaturom :) Bas iz tog razloga mi ovaj wrc 3 odlicno legao, ok za gamepad a ipak je neki izazov i nije najgora arkada + sve ostale pozitivne stvari koje sam nabrojao..
Ne sumnjam da ce WRC4 biti jos bolji a kada se zna da je mp dz. .. ;)

Nazad
Vrh Dno