Šta je novo?

World of Tanks

Meni zanimljivo što i sa gold ammo je crbeni marker kada nišanim tenk, na primer e100 u samo desno ili levo ćoše kupole i u 70 odsto slučajeva iako je marker crven, probija mu oklop..

Onda gledam na primer youtube sa istim mojim tenkom duel sa e100 gde je marker uglavom zelen.

nadam se da ce ga disable dok ga ne srede i banuju sve koji su koristili exploit (postoje podaci na serveru za sve, moze lako da se proveri ko je exploitovao, a ko je igrao normalno) i ovaj i onaj sa switchig na jednu HE pa intuition smanji reload posle double shota

Skill je snimio video o tome pre par dana.

nadam se da ce ga disable dok ga ne srede i banuju sve koji su koristili exploit (postoje podaci na serveru za sve, moze lako da se proveri ko je exploitovao, a ko je igrao normalno) i ovaj i onaj sa switchig na jednu HE pa intuition smanji reload posle double shota

Zašto bi banovali, ne kapiram? Pa WG je pobrljavio, a ne igrači koji su iskoristili grešku WG-a.

Od banovanja nema nista i ne treba da bude. Ali treba da odrade patch sto pre i da srede ovo.

Zašto bi banovali, ne kapiram? Pa WG je pobrljavio, a ne igrači koji su iskoristili grešku WG-a.
zato sto exploitujes bug, mislim tako je u svim online MMO igrama. to sto postoji bug, ne znaci da treba da ga iskoriscavas u svoju korist

zato sto exploitujes bug, mislim tako je u svim online MMO igrama. to sto postoji bug, ne znaci da treba da ga iskoriscavas u svoju korist

Igra je free to play onakva kakvu je "proizvođač" ponudi tržištu. To bi bilo apsolutno isto kao kada bi rekao "e imaš kamuflažu, ali ne smeš da je koristiš jer ti daje prednost".
Da, bug je. Bug koji nije napravio igrač, već developer. A to što u "svim MMO igrama banuju igrače koji koriste bug od stran developera" je samo izazov za nekoga pravno potkovanog (i sa viškom vremena) da tuži developera.

P.S. da se razumemo, ne branim bug i apsolutno sam stava da ga treba ASAP maknuti, ali ovo što ti pričaš jednostvno ne pije vodu.

procitaj EULA

Ma to je feature, nije bug

MilanBre, citam tvoje postove i sve mi se cini da ti ustvari ne znas kako koji shell radi i sta im je mana... Da li znas razlike izmedju heat, ap, apcr? I kad je koji bolji?

MilanBre, citam tvoje postove i sve mi se cini da ti ustvari ne znas kako koji shell radi i sta im je mana... Da li znas razlike izmedju heat, ap, apcr? I kad je koji bolji?

Znam razliku naravno. Koristim gold ammo kada je oklop najdeblji kod tenka kada gadjam.

Standard shell koristim kada mi se izloži tenk da ne moram da koristim gold a shell sa niskom probojnoscu koristim sa light i medium tenkove sa slabim oklopom.

Igra je free to play onakva kakvu je "proizvođač" ponudi tržištu. To bi bilo apsolutno isto kao kada bi rekao "e imaš kamuflažu, ali ne smeš da je koristiš jer ti daje prednost".
Da, bug je. Bug koji nije napravio igrač, već developer. A to što u "svim MMO igrama banuju igrače koji koriste bug od stran developera" je samo izazov za nekoga pravno potkovanog (i sa viškom vremena) da tuži developera.

P.S. da se razumemo, ne branim bug i apsolutno sam stava da ga treba ASAP maknuti, ali ovo što ti pričaš jednostvno ne pije vodu.
Nisi u pravu.
Znam razliku naravno. Koristim gold ammo kada je oklop najdeblji kod tenka kada gadjam.

Standard shell koristim kada mi se izloži tenk da ne moram da koristim gold a shell sa niskom probojnoscu koristim sa light i medium tenkove sa slabim oklopom.
U pravu je Nemanja. :ROFLMAO:

To je okej sto si rekao medjutim tu imas jos 100 stvari koje trebas znati oko shellova. To je kao da znas tablicu mnozenja i kazes da znas matematiku :) poznavanje granata, njihove slabosti, mane, prednosti ce ti pomoci da shvatis igru kad sta i kako da koristis. Naravno da RNG igra ulogu ali opet ce ti biti mnogo lakse kad naucis kako da igras igru...

Evo ti video gde je lik lepo objasnio:

Ljudi, molba da malo spustite doživljaj, ja sam samo naveo šta mi se dešava u mojoj igri i koja je razlika sa istim tenkom i istim granatama protiv istog tenka preko youtube snimka nekog random lika.

Iskreno kada mi marker pokaže crveno, pucam i probijam jer sam već naučio protiv jačih tenkova gde da gajdam i da iskreno i ne marim da mi pomaže zelen marker jer me milion puta do sada zelen marker zeznuo sa no penetration.

Protiv većina tenkova sam naučio gde da gadjam, sa kojim granatama da gadjam i kako da se postavim i da ispratim koliko imaju sekunde do sledećeg punjenja.

Digo sam igru na viši nivo ali opet ja kao pojedinac ne mogu ništa da odradim pa je ono random pobeda/poraz.

Ljudi, molba da malo spustite doživljaj, ja sam samo naveo šta mi se dešava u mojoj igri i koja je razlika sa istim tenkom i istim granatama protiv istog tenka preko youtube snimka nekog random lika.

Iskreno kada mi marker pokaže crveno, pucam i probijam jer sam već naučio protiv jačih tenkova gde da gajdam i da iskreno i ne marim da mi pomaže zelen marker jer me milion puta do sada zelen marker zeznuo sa no penetration.
Vecina ljudi ovde pokusava da ti pomogne da sto pre savladas igru ali je problem sto je igra tokom godina postala suvise kompleksna. Danas ti treba fakultet da bi bio top igrac.
Kad ti marker pokaze crveno, ti pucas i probijes zato sto ne pogodis bas u tacku u kojoj je tacka markera.
Kad ti marker pokaze zeleno, ti pucas HEAT granatama i ne probijes jer pogodis dvoslojni armor (tu se ubrajaju i gusenice, tockovi, razna ****** na kupoli). Marker ne uzima u obzir dvoslojni armor a samo iskustvom ili istrazivanjem naucis koji tenk gde ima dvoslojni armor.
Odlican mod je Battle Hits sa kojim, posle borbe, mozes da pogledas gde si pogadjao koji tenk, tako ti bude jasnije zasto nesto probijes a nesto ne.

evo da proverite koliko ste drveca srusili

"Iron Lumberjack" :)

Svakako nemam nameru da čitam EULA, nemam toliko strpljenja. Ali verujem vam. I izvinjavam se na sopstvenoj tvrdoglavosti.

Ipak, ne mogu se oteti utisku da je ovo van svake pameti i zdrave logike.

Svakako nemam nameru da čitam EULA, nemam toliko strpljenja. Ali verujem vam. I izvinjavam se na sopstvenoj tvrdoglavosti.

Ipak, ne mogu se oteti utisku da je ovo van svake pameti i zdrave logike.
Evo ti prost primer, zabaguje ATM i pocne da ti daje lovu koju nemas na racunu, jel u redu da nastavis da podizes lovu dok banka ne provali ili treba da prijavis bug?
Ako si svestan da je bug i nastavis da zloupotrebljavas u prekrsaju si svakako. Ne treba ti eula pos*anog WG, to imas u zakonu.

Evo ti prost primer, zabaguje ATM i pocne da ti daje lovu koju nemas na racunu, jel u redu da nastavis da podizes lovu dok banka ne provali ili treba da prijavis bug?
Ako si svestan da je bug i nastavis da zloupotrebljavas u prekrsaju si svakako. Ne treba ti eula pos*anog WG, to imas u zakonu.
Nije ti bas dobra analogija. Taj bankomat je radio kako treba i doslo je do greske. Jasno je da je protivzakonito i da ce te banka krivicno goniti zbog toga.
U ovom wot slucaju, Contra od pocetka ne radi kako treba, vec je greskom developera napravljen tako. I sam WG je rekao da nece banovati igrace zbog svoje greske. I skill je potvrdio da nema banovanja.

Kad već idemo u offtopic:

Mašiš poentu, jer ti tvojim "ATM primerom" se pozivaš na moralnu odgovornost" o kojoj ja smatram da zaista nemamo potrebu polemisati. Uopšte se ne upuštam u polemiku da li je moralno ili ne "zloupotrebiti" WG bug, zarad podizanja statsa i povećanja "in-game" zarade. "Samo" smatram da je apsolutni kr3t3nizam banovati igrače koji eksploatišu ovu grešku WG-a.
(imam tenk u garaži, nisam ni probao ovo, čak i kada sam saznao za ovo - dakle ne radi se o meni)

Besmislen ti je "ATM primer", jer u istom je moralna odgovornost daleko veća, nego kada je glupa igra u pitanju. Potencijalna šteta je daleko veća. Što onda nisi banalniji primer naveo? Šta uraditi u slučaju da si nađeš 10 evra na ulici? 10 evra koje je, fakat, neko izgubio? Podignućeš ruku u vis sa apoenom i vikati iz sveg glasa "čije je ovo"....i tako danima dok se ne javi pravi vlasnik? Ili možda neko ko će se lažno predstaviti kao isti (bez moralnih načela, koji će ti reći "daj vamo, moje je" iako nije njegovo)? Odnećeš u policiju i prijaviti? Ostaviti na ulici? Na koji način bi "banovao" osobu koja bi podigla tih 10 evra i stavila u svoj džep?

Ne menja nista da li je greska nastala izvorno ili u toku rada uredjaja ili softwarea, ne smes da zloupotrebljavas gresku.
Apsolutno ne pricamo o moralnoj odgovornosti, po zakonu ne smes da zloupotrebljavas greske na uredjaju ili softweru, bilo nastale u proizvodnji ili kasnije prilikom uoptrebe i da time nanosis stetu drugome.
U konkretnom slucaju nema potrebe da se bilo ko banuje jer nije napravljena steta WG nego drugim igracima (a njih ko hebe) u suprotnom bi bila druga prica.
Seca li se neko prvih ratnih igara, ista situacija, zabagovano u startu i pocelo svima da sipa golde na acc, da vidis kako je WG svima poskidao gold sa acc, meni je skinuo i moj gold koji sam imao i nema kome da se zalis.
Ovo za 10e na ulici nema sta da se komentarise, steta je nastala kad su mu ispale pare a ne kad si ih ti nasao. :ROFLMAO: Salu na stranu, treba da prijavis da si pronasao jer to nije tvoje.

Jos jedan primer, kad se u 4 ujutru skupite vas 30 i na 3,2,1 upadnete zajedno u partiju i tako resite misije za 279, jel vam WG kaze "svaka cast, snasli ste se" ili popijete ban? Jel to zloupotreba, nije cak ni bag vec mehanika igre, tako je zamisljeno da radi, tako radi od nastanka igre a ipak popijes ban.

U konkretnom slucaju nema potrebe da se bilo ko banuje jer nije napravljena steta WG nego drugim igracima (a njih ko hebe) u suprotnom bi bila druga prica. Apsolutno ne pricamo o moralnoj odgovornosti, po zakonu ne smes da zloupotrebljavas greske na uredjaju ili softweru, bilo nastale u proizvodnji ili kasnije prilikom uoptrebe i da time nanosis stetu drugome

Agonija i jeste u tome. WG je prodao "proizvod" koji "radi" više od onoga što je inicijalno zamišljeno da "radi". Dakle, direktna greška njih, zbog koje imamo predlog da se banuju igrači koji su to uvideli/saznali i - primenili. Do yaya predlog/ideja. Da ne kažem nešto grublje i ružnije. Navedena "greška na uređaju ili software-u" NIJE greška u software-u, jer software ovde radi kako je napravljen da radi. Druga je stvar što kr3t3ni nisu razmišljali o tome kad su "pravili software".

Meni se samo čini da Ilidan i ti potencirate upravo moralnu odgovornost. No, ako grešim - onda meni na dušu.

Seca li se neko prvih ratnih igara, ista situacija, zabagovano u startu i pocelo svima da sipa golde na acc, da vidis kako je WG svima poskidao gold sa acc, meni je skinuo i moj gold koji sam imao i nema kome da se zalis.

To što je WG poskidao, greškom dat, gold je po meni skroz ok. Nije ok što je (ako je) poskidao ono što i nije "stečeno" greškom, ali to je opet druga priča. Prestaneš da igraš ako si ljut na WG. simple as that. "Kadija te tuži, kadija ti sudi". Podjednako primenljivo na 279e primer koji si naveo.

Ovo za 10e na ulici nema sta da se komentarise, steta je nastala kad su mu ispale pare a ne kad si ih ti nasao. :ROFLMAO: Salu na stranu, treba da prijavis da si pronasao jer to nije tvoje.

Šalu na stranu ili ne, i WG-u je "ispala" gomila piksela koja radi ono što nije bila namera/ideja/plan da radi. Ako se upravljamo osnovnim moralnim načelima - da, onaj ko je otkrio bug - trebao je da prijavi. J8g - nije to uradio. Ništa zato, hajde da "streljamo" korisnike, jer - neko mora da "plati", a svakako je van pameti da "plati" onaj ko je odgovoran.

Iskreno, nisam ni video ko to potencira da se banuju igraci koji su to koristili. Svakako je jasno da WG nece nikog banovati zbog toga a najmanje one koji su izvadili po 100e i dali za kutije da bi dosli do tog Contrak*rca. Ko bi lud banovao najbolje musterije, to nema logike.

Ne znam ni sam zasto sam ovo krenuo da markam, zahtevi su prilicno visoki, al evo prvi mark je tu, ako uspem 2 kom, puna kapa, s obzirom da sam daleko od pro igraca.

t3485m.jpeg

Nazad
Vrh Dno