Šta je novo?

World of Tanks

Ako ne zelis da ti se vidi rating (u borbi) imas opciju anonimnosti u podesavanjima.

Kakva je ovo aukcija od 14.1.-19.1. ?
Sta se moze ocekivati, posto za free exp mogu ici tenkovi?
Moze li se nesto za 400k uzeti?

lol - Code activation limit reached
stvarno ovi WG sa ovim limitima, šta imaju od toga... bezveze

Ucestvujete li u aukcijama tenkova od 14-19.01.2022.?
Koliko exp nuditi za koji tenk?
Iko?

XDSCIWOTYTJANUARY
Added to Depot: Consumables "105-octane Gasoline" - 3 item(s)
Personal Reserves: Additional Crew Experience per Battle (x3)

Ucestvujete li u aukcijama tenkova od 14-19.01.2022.?
Koliko exp nuditi za koji tenk?
Iko?
Ja sam ucestvovao samo za AMBT sa 12.800 golda (ili 12.700 nisam siguran 100%). Ponuda mi je prosla, a tenkic je OK i nista vise. Jedino sto mi je zabavan, tako da na kraju dana vredi.

Ovo ostalo mi ne vredi ne jednog golda, jer su Qilin i 113 BO reskinovi kineskih hevija koje imam vec godinama u garazi i oba su mi smor za igru, a Object 268 5 je koncept tenka u kom znam da bih bio ocajan :D

Ovi su svi bili?
A zna li se koji ce jos biti i dal ce valjati neki od njih?

sutra ce biti type 59 gold ako je verovati onome sto se moze naci po netu... i to je to :)

I vredi li Zlatko za +25000 zlata ?!!! :)

Stvarno, kakav je Zlatko kao tenk, kako pravi srebro i kako je igriv, buši li, vrluda li, dinguje li?

Sigurno ne 25000+ golda, posebno sto je prosle godine na black marketu mogao da se ubode za 5000 golda ako se kupi kljuc i ima malo srece...

Ja ga imam (obicnu verziju) od 2011. i za tih 24 evra se isplatio i mislim da mi je to najigraniji tenk. Bafovali su ga gomilu puta i ima preferential MM, ali na kraju dana nije vise toliko interesantan, jer je obican medium sa 250 dmg topom.

Preferential MM nije vise toliko vredan kao nekad jer manje ljudi igra Tier 6 i Tier 7, tako da se upada vise u T8 i T9 partije. Kada znamo kakvi su T8 premiumi sada, a kakvi pre 10 godina, ovaj tenk vise nije ni priblizno dominantan kao nekada kada je mogao da izleti ispred T6 i T8 tenkova i odvali ih od zivota. Posebno sto sada svi pucaju gold municiju i u nizim tierovima. Sada je situacija cesto obrnuta, jer kada izletis sa njim na meta T8 premium tenkove, odvale te od zivota dok ti naneses 500 dmg u vrh glave.

TLDR: I dalje je solidan iako ne preterano zanimljiv tenk koji je nekada bio fantastican, a sada samo solidan. Bio mi je dovoljan kao jedini premium tenk u pocetku, a sada samo stoji u garazi i skuplja prasinu. Jedino ga igram kada se skupimo za platoon pa igramo tri Type-a, jer je onda jedino iole zanimljivo pogotovo kad smo top tier.

Cak je zanimljivo sto su ga bafovali tako da je postao brzi, precizniji sa kracim reloadom, sto mi deluje kao da WG pokusava da ga pretvori u tenk koji je prakticniji sa distance, jer je pre 10 godina bio pravi brawler koji ulece i odvaljuje nize tier-ove. Sada je mnogo teze da igra tu ulogu, pa su mu promenili i statove da moze da se igra sa vece distance. (ovo je moja observacija, mozda nema veze sa realnoscu, ali ga imam vise od 10 godina i bas se stil igre sa njim promenio)

Poslednja izmena:
Nope, mislim da ne, ali opet ako bas volis taj stil tenkova onda moze da bude ok.

Ima li neki da valja za bondove ovih dana?

Ima li neki da valja za bondove ovih dana?
Ako imas bondove viska i hoces dobar tenk, odigraj ranked i predji samo trecu diviziju. Dobices pristup concept 1b ili kpz50t koji su fantasticni t9 reward tenkovi. Mozes to za jedan ili dva dana da odradis i imas do kraja nedelje. Ja ove standardne bond tenkove ne bih ni gledao :)

Ako imas bondove viska i hoces dobar tenk, odigraj ranked i predji samo trecu diviziju. Dobices pristup concept 1b ili kpz50t koji su fantasticni t9 reward tenkovi. Mozes to za jedan ili dva dana da odradis i imas do kraja nedelje. Ja ove standardne bond tenkove ne bih ni gledao :)
Zadrzava li se rank?
Tipa sad predjem u prvu diviziju i u sezoni 3 startujem odatle?
Iskreno, u ovih 10ak dana rangiranih sam se najvise nalozio na WOT u zadnjih 6-7 godina.

Ja to ne igram, nemam pojma sta je sta i kos skim i zasto ali ako kazete da valja, da se moze lako i da tenkovi su dobri, pokusacu, pogledacu sta je to i kako se igra...

Dakle Concept 1b ili kpz50t su dobri.

Sta je treca divizija?
Ima li prva i druga divizija nekakva pre trece, koje moram preci pre treće?
Da divizija nije neki novo, grupa, liga?

Sta je cilj u ranked bitkama? :)

Poslednja izmena:
Ranked je 10vs10 u tier 10. Partije su brze i prakticno igras za sebe, jer je bitno biti sto bolji na kraju bilo da pobedjujete i posebno ako gubite. Igra se brzo i agresivno sa meta tenkovima.

Igras 20 partija za kvalifikacije i posle upadas u trecu diviziju. Kada je zavrsis prelazis u drugu i tada se otkljuca ranked bond shop sa mnogo boljim stvarima od regularnog. Ova dva tenka su bas dobra i ne samo sto su odlicni nego su i zabavni za igru bas.

Usput za svaki level progresa se dobijaju i neke nagradice pa je i to kul. Partije su ultra brze i igraju se mahom najbolji t10 tenkovi. Smucice ti se zivot od Kranvagena, vz55, stb i slicnih tenkova, ali se brzo sve zavrsi...

Koje tenkove onda igradi, TD i koje, MT i koje, lovce neke ili arti neku?
LT ne bi da vozim...

Za rangiranu? Jedino Kran, Vz55, Stb... ostalo je ******. Eventualno 60tp

Sve ostalo je samo gubljenje zivaca...

Obj 268 v4 me je doveo u 1. deviziju bez ikakvih problema. Mozes ti cime god da igras... Nekome ni kran ni vz55 niti stb nece pomoci da predje u drugu diviziju...

Ide polako, nisam ja neki igrac, bolje reci ja sam procesan vezer koji ne zna taktirku i nema tehniku (znanje igranja i upravljanja tenkom)...

Obj 268 v4 me je doveo u 1. deviziju bez ikakvih problema. Mozes ti cime god da igras... Nekome ni kran ni vz55 niti stb nece pomoci da predje u drugu diviziju...
Jedino nemojte nikad da igrate Lightove, ja sa EBRom imao 5 sevrona na kraju kvalifikacija. Nista ne zavisi od tebe a opet za dva sevrona moras da odigras kao za master.
Za rangiranu? Jedino Kran, Vz55, Stb... ostalo je ******. Eventualno 60tp

Sve ostalo je samo gubljenje zivaca...
Sa IS4 sam zavrsio kvalifikacije sa 19 sevrona, iznenadio sam se kolko je IS4 efektivan tenk u tom modu.

Vrh Dno