Šta je novo?

World of Tanks

koliko dmg napravis toliko ce da zaradi. ako pravis veci dmg sa Lowe onda ne moze

Zavisi i koliko kosta standardna ammo, kod lowe je oko 1050 ako se secam, sto je prilicno skupo za 320 avg dmg. Iskreno nemam pojma koliko kostaju ap granate kod skode, ali to je neka generalna referenca. Takodje ako se secam lowe je imao neki veci bonus od drugih premium tenkova (60% ?) mozda gresim.

pa sta ja mogu kada ne razumes kako funkcionise igra, da razumes sigurno ne bi ni pitao to

Zavisi i koliko kosta standardna ammo, kod lowe je oko 1050 ako se secam, sto je prilicno skupo za 320 avg dmg. Iskreno nemam pojma koliko kostaju ap granate kod skode, ali to je neka generalna referenca. Takodje ako se secam lowe je imao neki veci bonus od drugih premium tenkova (60% ?) mozda gresim.
Jak, pozadinac. Ostalo je ... 5x veština za svakog člana, vent,turbo, stabilizator, hrana,... Puni 21,89

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    357.6 KB · Pregleda: 83
  • Untitled1.png
    Untitled1.png
    308.2 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Uh 0.38 disperzija, ja bih tu pre stavio eksperimentalni turbo lvl3, i umesto stabilizatora metnuo aiming device. Mnogo mi je to derp

Ovo je rekord za sada....

Prilozi

• shot_013.jpg
    shot_013.jpg
    1.6 MB · Pregleda: 68
pa da je tri puta udario R na pocetku svake bitke i ostavio, vise bi imao

Skoda uzeta, dobijam pristojnu disperziju sa ovim setapom. Videcemo kako ce u praksi da se pokaze

Prilozi

• skodat56.JPG
    skodat56.JPG
    399.8 KB · Pregleda: 73
Nije ti to baš tako... čudi me od iskusnog igrača takav odgovor. Ne zaradiš isto kad napraviš 5000dmg sa svim tenkovima.
naravno da ne zaradis, ne kostaju sve granate isto. ali generalno ako ces sa skodom da ispalis jedan klip i umres, a sa lowe prezivis par minuta duze jer te stiti armor, na vecem broju partija sve se ispolira. posto ne znamo koliko on pravi dmg sa Lowe, tako sam napisao kako sam napisao
prvo da vidimo koliko je partija imao sa 5k dmg u Lowe, onda da idemo dalje

znas kako govore da je skorpio g odlican t8 premium, bruka top, pravi money maker, a onda srecem ljude u bitkama koji imaju sa njim avg dmg 500-600

Ma pitanje je bilo kako pravi pare, ako normalizujes neki gameplay/damage. Bez akademske analize :D

naravno da ne zaradis, ne kostaju sve granate isto. ali generalno ako ces sa skodom da ispalis jedan klip i umres, a sa lowe prezivis par minuta duze jer te stiti armor, na vecem broju partija sve se ispolira. posto ne znamo koliko on pravi dmg sa Lowe, tako sam napisao kako sam napisao
prvo da vidimo koliko je partija imao sa 5k dmg u Lowe, onda da idemo dalje

znas kako govore da je skorpio g odlican t8 premium, bruka top, pravi money maker, a onda srecem ljude u bitkama koji imaju sa njim avg dmg 500-600
Ja ne znam gde si ti video Skodu T56 da ispali dva metka i da je mrtva ali ono cudo je neunistivo, dosta ljudi ne zna gde treba da je gadja i dok je ubiju ona napravi 2-3 a vidjao sam partije i sa 5k stete u koristist skode.

Isto tako i Scorpione G sam vidjao da pravi po 2-3k dmg u partiji.

Svaki tenk je dobar u parvim rukama, samo je pitanje koliko si strpljiv da cekas svojih 5 minuta da napravis haos po mapi.

Ma pitanje je bilo kako pravi pare, ako normalizujes neki gameplay/damage. Bez akademske analize :D

U sustini zavisi kakav si igrac i kako ti tenk lezi.
Generalno Lowe je standardni hull-down tenk i iako je dobar, nema DPM, nema alpha dmg, nema ni burst koji ima Skoda.
Ako si nekakav tomato koji pukne jedno/dvaput po partiji kontam da je Lowe bolji, jer ima bolji koeficijent za pravljenje para. Ima i bolji pen, pa ako je igrac los veca je verovatnoca da ce da nanese dmg. Takvom liku je Lowe bolja opcija nego Skoda.

Skoda je sa druge strane tenk sa (relativno) malim penom, sto znaci da prakticno moras da pucas gold, a i tada je pen manji od 250 (248 ako se ne varam).
Tako da iako jeste ludilo tenk sa ogromnim burst potencijalom i velikom alphom, ipak moras malo bolje da poznajes igru da bi znao gde da gadjas i kako da se pozicioniras.

Meni je Skoda 2-markovana i generalno imam dobar WN8 sa njom (2200-2400) na preko 1200 partija i za zaradu mi je drasticno bolja nego Lowe, jer em je veci uzitak u igri, em je lakse imati partije sa 3,4,5 hiljada dmg-a po partiji nego sa Lowe-om, pogotovo u danasnjoj meti gde svi tenkovi idu 200 na sat i nanose milion dmg-a, a partije traju 3 minuta.

TLDR:
Bolji igrac, Skoda T56 i gold, veci potencijal za veliki dmg i veca zarada.
Losiji igrac, Lowe npr. je bolji izbor, jer ce lakse da ga igra (samo stanes u hull down, snajpujes i cao), moze da igra sa standardnom municijom i izvuce vise credita po partiji.

Ja ne znam gde si ti video Skodu T56 da ispali dva metka i da je mrtva ali ono cudo je neunistivo, dosta ljudi ne zna gde treba da je gadja i dok je ubiju ona napravi 2-3 a vidjao sam partije i sa 5k stete u koristist skode.

Kako ne, izlete jer misle "Ja sam Skoda, OP tenk, sacu da ih odvalim" puca dva puta i promasi/dinguje, i onda umre. Posle pogledas, neki mucenik 45% winrate, 40000 partija i onda krene da pise u chatu "OMG, noob team, no support". Ima ih na lopate, posebno nakon sto stave te pozeljne tenkove na prodaju.

Ti tenkovi za koje pisu da su jezivo OP (BZ, Skoda, Burask, Progetto itd.) privlace dosta ljudi koji ne znaju ni klasicne tenkove da voze, jer misle da je njihova losa igra posledica loseg tenka, a ne toga sto veze nemaju sa igrom.

Poslednja izmena:
Odlično objašnjeno. Pretpostavljam da je ovo
kontam da je Lowe bolji, jer ima bolji koeficijent za pravljenje para
njega najviše zanimalo (pošteno rečeno, ja ovo nemam pojma i još manje gde i kako proveriti....ali nije da me nešto preterano i zanima).
Elem, ja imam jednu markicu na Škodi i prosečnu štetu 1850 (što mu dođe dva klipa) i 58% win rate. Načinjena šteta i nije baš nešto za pohvalu, ali volim ovaj tenk i zabavan mi je za igranje...pogotovo ako uporedim sa, recimo BZ-om...koji mi je odvratan (a imam i njega u garaži). No, Škodu igram iz čiste zabave, bez cilja da grindam srebro sa njom.

Sa druge strane, Lowe mi je tenk sa najviše odigranih partija u 11-godišnjem prisustvu u igri. Nepunih 4000 partija sa njim i dve markice....ali i daleko lošija statistika sa njim. W/R je ok, ali napravljena šteta je ispod 1200...manje od primljene štete - a meni je (pre svega kod heavy tenkova) ovo jedan od važnijih parametara koliko dobro ili loše igram sa nekim tenkom. Razlomak napravljna/primljena šteta treba da bude >1.

Lowe pravi pare. Ja toliko partija imam sa njim zato što mi je godinama bio jedina premium osmica u garaži i služio je upravo za grindanje srebra. Spor je, ne naročito tvrd, ali pouzdan top čini da snipe u hull down-u donosi štetu i samim tim i srebro. U prvoj liniji ga možeš igrati ako upadneš sa šesticama...i ako stigneš do prve linije fronta. U svakom drugom scenariju, smatram da Lowe nije za blisku borbu.

Poslednja izmena:
Hvala svima, kontam sta zelite reci. Lowe mi je u poslednje vreme prespor, pa me malo iritira da se vucem po mapi.

Sto se iskustva tice dacu vam username pa analizirajte :) 30K partija je meni dovoljno da sam prosek igrac.

Lowe je i meni tier 8 sa najvise partija, i volim da igram sa njim, narocito zbog odlicne gold ammo. Drzim lvl3 eksperimentalni turbo na njemu pa je podnosljiva brzina. I da, skoro uvek sam u plusu sa kreditima sto je najbitnije.

Odlično objašnjeno. Pretpostavljam da je ovo

njega najviše zanimalo (pošteno rečeno, ja ovo nemam pojma i još manje gde i kako proveriti....ali nije da me nešto preterano i zanima).
Elem, ja imam jednu markicu na Škodi i prosečnu štetu 1850 (što mu dođe dva klipa) i 58% win rate. Načinjena šteta i nije baš nešto za pohvalu, ali volim ovaj tenk i zabavan mi je za igranje...pogotovo ako uporedim sa, recimo BZ-om...koji mi je odvratan (a imam i njega u garaži). No, Škodu igram iz čiste zabave, bez cilja da grindam srebro sa njom.

Sa druge strane, Lowe mi je tenk sa najviše odigranih partija u 11-godišnjem prisustvu u igri. Nepunih 4000 partija sa njim i dve markice....ali i daleko lošija statistika sa njim. W/R je ok, ali napravljena šteta je ispod 1200...manje od primljene štete - a meni je (pre svega kod heavy tenkova) ovo jedan od važnijih parametara koliko dobro ili loše igram sa nekim tenkom. Razlomak napravljna/primljena šteta treba da bude >1.

Lowe pravi pare. Ja toliko partija imam sa njim zato što mi je godinama bio jedina premium osmica u garaži i služio je upravo za grindanje srebra. Spor je, ne naročito tvrd, ali pouzdan top čini da snipe u hull down-u donosi štetu i samim tim i srebro. U prvoj liniji ga možeš igrati ako upadneš sa šesticama...i ako stigneš do prve linije fronta. U svakom drugom scenariju, smatram da Lowe nije za blisku borbu.
Lowe je old skul tenk :)

cak je i buffovan, i da ga jos vise buffuju dzaba, celo okruzenje u igri se toliko izmenilo da je jednostavno obsolete, to je i meni prvi prem, jer je to prvi prem tenk t8 koji su ubacili u igru pa nisi mogao da biras :D
pogledaj recimo fcm50t i sa njim sam zaradio gomilu t10 tenova, i gde je sada... davno sam ga prodao (kao i Lowe btw, dva puta :D)

danas imamo i ove boostere za pare, pa ako si jos u jacem klanu pa oni ukljuce boostere, mozes praviti lepe pare sa skoro svim t8 prem tenkovima (samo moras praviti neki dmg, barem tenkov health pool i bice sve kool), a koji tenk kupiti zavisi personalno kakav stil igranja preferiras, jer ce to biti tenk za posao (pravljenje para) a ne uzitak, pa glupo uzeti neki sa kojim ce ti biti jos veca muka sto moras da ga igras. kada vec dajes svoj tesko zaradjeni novac za to

sada imamo i frontline, pa i prem ammo nije bas toliko must, kada je to aktivno

Svaki tenk je dobar u parvim rukama, samo je pitanje koliko si strpljiv da cekas svojih 5 minuta da napravis haos po mapi.
mislim glupo mi je da odgovaram, ali 'ajde vec kada sam krenuo i ovo iznad...

veruj mi, svacega sam se nagledao za ovih skoro 14 godina u wotu, zadnje dve igram bas malo, udjem par puta mesecno, ali videti igraca u oba tima koji radi ovo sto ti pises je science fiction, desi se, jedna u 10 bitaka da vidis par dobrih igraca koji stvarno izdominiraju, pa vidis posle bitke da je stvarno igrac. ovo ostalo...
pre neko vece sam igrao u 5 bitaka zaredom, u protivnickom timu su na vrhu bili igraci kojima je to najveci dmg bas iz te bitke sa tim tenkom.... a stats ocaj zivi, i nisu igraci sa par hiljada bitaka, to je ostavilo sati i sati u igri, ne znam cemu samo.

to sto vidis da je neko nekad napravio 3k sa Scorp G.... pogledaj mu avg dmg sa tim tenkom, usere i mene nekad sa t9 4k-5k ili sa t10 5k-6k ali to je ono rare... nekima je to once in a lifetime, a nekim nikad. tako da ne vredi gledati taj peak momenat sad i nikad vise ili ko zna kad, vec gledati avg to je ono sto pokazuje ko kako igra koji tenk

Poslednja izmena:
Posto vidim da imas Chimeru, jel mozes da kazes kakav je tenk? Jel se vredi pomuciti za nju.
Nista posebno. Top je ok, dosta puni, nema armor... Nema poentu tenk u igri ukratko. Nit smrdi nit mirise...

Prva borba sa skodom, bogami obecava. 4.2k kombinovano.

Prilozi

• skoda1st.JPG
    skoda1st.JPG
    123.3 KB · Pregleda: 40
@bojsa
Ja bas imam suprotno misljenje i mislim da su tenkovi poput te skode, bureske i svi ostali sa klipom bas i napravljeni zbog botova koji hoce da izadju i daju dva shoota i umru. Igrati relikviju od tenka kao sto je Lowe u danasnje vreme i uspeti da nesto napravis je pravi skill. Ja ipak mislim da bot sa skodom ima vece sanse da zaradi pare nego sa Lowe. Lowe te jedino sprecava da brzo pogines. :ROFLMAO:
Ja recimo za grindanje para igram Scorpiona ili Shptk, to gde nikad ne moras da pritisnes dvojku.
@illidan
Zar nije mutant bio prva premium osmica u igri? Mislim da se on kupovao u predprodaji. :unsure:
@Starscraper
Nek sa srecom na prinovi.

jeste :) bio u founders pack od 80€ i CEO izjavio da te tenkove nikada vise nece biti moguce kupiti… videli smo koliko mu vredi rec

Ima spinoff WoTa zove se project cold war. Igra je mnogo brža meni je onako ali možete da probate. adresa je projectcw.dev Isto je radi wargaming.

ima tema :)

Danas krece black market, ko ima golda za bacanje 😀

T-22 medium, 15.000 komada.

Startna cena 15.000.000 kredita, ali kontam da ce mozda i do 30 miliona da ide kompetitivna ponuda, tako mi se nesto cini :)

Vrh Dno