Šta je novo?

World of Tanks

mozda taj "bot" nema ruku, mozda je dao 4x vise novca WG od tebe. za MM ste isti ako vozite leopard. on je pokazao sta zna u 50k partija ti si pokazao sta znas u 60k partija, ima neko sa 20k partija 2x bolju statistiku od tebe i sta ce on? da igra protiv tebe, zasto ako je duplo bolji?

Ne moze biti duplo bolji od mene al oke kontam tvoju poentu. Stvar je sto ne mozes porediti igrace sa 2k personal sa 10k partija i 10k personal sa 60k partija. Pogotovo sto se tice dizanja statsa jer on moze mnogo brze da digne stats od mene sa 60k. Moja poenta je da se mnogo losih igraca nakotilo i da sa 20k partija likovi ne znaju da okrecu tenk i kupolu u istu stranu :) Da ne pricam sto ne znaju da citaju minimapu i uopste ne kontaju gde sta i kako. Ako cemo realno, 20k partija nije uopste malo. Nije isto igrati wot pre 10 12 god kad smo mi pocinjali i sad. Sad imas milion nacina da ubrzas znanje i opet pored toga lik igra svaki dan 50 partija i dalje ne zna osnovne stvari u WoTu. Zar ne bi trebao taj lik da igra sa srednjim igracima da bi postepeno napredovao? Ili bar da bude slican broj losih igraca po timu. Eto sad sam imao partiju neprijatelj imao 2 platoona sa 6 igraca preko 8k p[ersonal a kod nas likovi u platunu sa 4k, sta mislis koliko i kako se zavrsila partija? :)
Jos jedan primer, prohorovka, oni dobiju ebr is MVPS a mi dobijemo ebra iz obrovca lik igra na jojsticku na 8600gt i ima prosecan dmg po partiji 180 jer przi t2 i lik sad usao u t10 partiju sa ebrom na prohorovci protiv lika koji zna sta radi :)

mozda taj "bot" nema ruku, mozda je dao 4x vise novca WG od tebe. za MM ste isti ako vozite leopard. on je pokazao sta zna u 50k partija ti si pokazao sta znas u 60k partija
Apsolutno se slazem, poenta je da gledas samo svoju igru i ne trigerujes se na to sto tim radi.

Neko rece da je ovo timska igra, takav pristup je katastrofalan i dokle god tako razmisljas zavisices od tima. Ovde igras protiv protivnickog tima koji hoce da te ubije i protiv svog tima koji ti krade dmg ili spot, kad tako postavis stvari winrate dodje sam po sebi.

Igra li neko EBR (X)?

Ja dok traje ovo ludilo igram samo premiume, neki dan sam za 2 i po sata sa bz-176 uzeo skoro 3 mil, sa boosterima ofc. Bude mi zao ljudi nekad kad ih rolnem po 900+

Nerfovace i tu kantu nadam se uskoro..

Apsolutno se slazem, poenta je da gledas samo svoju igru i ne trigerujes se na to sto tim radi.

Neko rece da je ovo timska igra, takav pristup je katastrofalan i dokle god tako razmisljas zavisices od tima. Ovde igras protiv protivnickog tima koji hoce da te ubije i protiv svog tima koji ti krade dmg ili spot, kad tako postavis stvari winrate dodje sam po sebi.
Uopste se ne slazem.

Ako ja krenem levo a svi ostali desno, prvo da naidju dva tenka da me napadnu oba ja sam gotov a to znaci da je pala leva strana, onda ti desno sto su otisli izlaze jedan po jedan na odstrel i 3 tenka drze 14 tenkova ili mozda menje ali opet drze ih dovoljno dugo da im dodju mediumi od pozadi i naprave masakr.

Isto sada teskasi ostaju u bazi i snajpuju a td idu u prve redove.

Tako da koliko god pojedinac bio dobar mora da ima podrsku jos jednog ili dvoje da dok tvoj tenk puni da oni mogu da gadjaju i drze neprijatelja daleko od tebe.

Uopste se ne slazem.

Ako ja krenem levo a svi ostali desno, prvo da naidju dva tenka da me napadnu oba ja sam gotov a to znaci da je pala leva strana, onda ti desno sto su otisli izlaze jedan po jedan na odstrel i 3 tenka drze 14 tenkova ili mozda menje ali opet drze ih dovoljno dugo da im dodju mediumi od pozadi i naprave masakr.

Tako da koliko god pojedinac bio dobar mora da ima podrsku jos jednog ili dvoje da dok tvoj tenk puni da oni mogu da gadjaju i drze neprijatelja daleko od tebe.

Zavisi šta ti je cilj.

Ako ti je cilj (samo) da pobediš - onda si donekle upravu, ali imajući u vidu kako random funkcioniše, ni to ti neće garantovati pobedu. Možda samo povećati šanse u nekom procentu.

Sa druge strane, imajući u vidu (opet) kako random funkcioniše, treba da se trudiš od opravdaš svoje (svog vozila) postojanje u borbi. Dakle, ako voziš heavy tenk i napraviš štete za 90%-110% hp-a svog tenka, opravdao si svoju ulogu u borbi. Više volim da napravim takav rezultat i izgubim, nego da pobedim sa nula-jedan hitac date štete.

Evo ti jedan "plastičan" primer. Prethodnih dana sam se istiltovao sa heavy tenkovima koje igram, te sam juče, promene radi, uzeo da grindam field modifikacije na T95. Posada mi ima jedan ipo skil, jedino je komandir na dva ipo. Dakle tenk u "polu-jadnom" stanju. Nešto malo juče i par partija danas - evo mog rezultata (a ja sam ništa više od statistički prosečnog igrača).

1703767886552.png

36,36 % win rate je očajan (na 70k borbi, moj prosek je 50.66%), ali ja uopšte nisam nezadovoljan. Naravno da nisam presrećan, jer sa ovakvim win rate-om sporije dobijam exp. koje mi je potrebno za field modifikacije, napravljena šteta bi morala (za standarde koje sam sebi zadao) biti 2700-3000, ali opet mi je ovo daleko bolje nego da sam imao 65% win rate sa prosečnom napravljenom štetom od recimo 750 hp-a (jedan hitac).

Možda T95 nije idealan primer, jer ovo nije vozilo koje je krucijalno za dobijanje ili gubljenje partije (čak i kada je top tier).

Kako napraviti 90-100% (svog hp-a) štete u heavy tenku? Možda ja nisam kompetentan da pričam o tome jer malo tenkova imam sa takvom prosečnom statistikom, ali ako kreneš sam na jednu stranu mape - sigurno da drastično umanjuješ sebi šanse. Šta je to (jedna od stavki) što pravi razliku između prosečnog i dobrog igrača? Pa svakako nije pucanje, jer i prosečan igrač zna gde kog tenka treba da gađa. Razliku pravi gledanje mape, procena situacije i dobro pozicioniranje. No...odužih previše, pitanje je da li će i ovo iko pročitati....

Poslednja izmena:
Uopste se ne slazem.

Ako svi krenu desno, postavlja se pitanje sta ces ti sam onda levo?
Nije valjda da ocekujes da se tim prilagodi tvojoj igri? Sto se s' druge strane ne bi ti prilagodio timu?
Zar nije bolje da i ti odes desno, ostavite jednu stranu pa onda malo na kamp probate da to prebacite u svoju korist?
Evo ti jedan game bas takav, izgubljenu partiju smo uspeli da dobijemo ali ne ide da se tvrdoglavim i da po svaku cenu drzim poziciju koju ni najbolji igrac na svetu ne moze sam da drzi.
Niko nije hteo da igra grad, ispratio sam mapu i vratio se nazad u bazu jer vidim da protivnicki tenkovi dolaze is grada, ubrzo potom gubimo i zapadni deo mape (klanac) ali smo svakako na kamp uspeli da dobijemo partiju jer je protivnicki tim pomislio da su vec dobili borbu. U suprotnom sam mogao sam da odem u grad i poginem ko ker sa jednim pogodjenim hitcem.
Cak i da nisam dobio borbu bio bi zadovoljan svojom igrom jer sam uradio sta se moglo, srecom bilo je dovoljno da pobedimo.

Zato sto jednostavno smatram da lemmings mod nije aktiviran u mom slucaju. Kadgod sam krenuo sa takvom grupom sam vise naskodio sebi nego sto sam ista uradio, prvo moram u onoj grupi da izigravam kamikazu da bih zadao pogodak onda ne pogodim neprijatelja nego mog saigraca jer je on bas u tom trenutku odlucio da iskoci da opali i da se povuce i pogodak koji je bio namenjen njemu sam dobio ja jer od njega nisam video da je neprijatelj pucao.

Tako da od tada idem makar i sam pa uradim koliko uradim i idem u garazu pa u sledecu partiju. A uradim vise nego kada moram da se borim sa gomilom mojih saigraca koji ne prate da li sam ja pucao, da li ce me blokira, jednostavno to su likovi koji su usli da odigraju koju i da izadju posle par partija.

Nego da pitam ovde, jel koristi ko Amazon Prime da skuplja one nagrade sto dele svremena na vreme?

Sta treba da se uradi da se prijavis za skupljanje nagrada? Jel dovoljna samo email adresa da se ostavi od wot naloga ili moram da se ulogujem na Amazon Prime pa onda u deo za wot sa svojim wot nalogom email i pass.

Nego da pitam ovde, jel koristi ko Amazon Prime da skuplja one nagrade sto dele svremena na vreme?

Sta treba da se uradi da se prijavis za skupljanje nagrada? Jel dovoljna samo email adresa da se ostavi od wot naloga ili moram da se ulogujem na Amazon Prime pa onda u deo za wot sa svojim wot nalogom email i pass.
Ja ih skupljam, kad kliknes da uvezes nalog odvedete na portal WOTa i tamo se ulogujes i valjda stikliras da se uveze u ubuduce samo skupljas. Ako se dobro secam :D

Zato sto jednostavno smatram da lemmings mod nije aktiviran u mom slucaju. Kadgod sam krenuo sa takvom grupom sam vise naskodio sebi nego sto sam ista uradio, prvo moram u onoj grupi da izigravam kamikazu da bih zadao pogodak onda ne pogodim neprijatelja nego mog saigraca jer je on bas u tom trenutku odlucio da iskoci da opali i da se povuce i pogodak koji je bio namenjen njemu sam dobio ja jer od njega nisam video da je neprijatelj pucao.

Tako da od tada idem makar i sam pa uradim koliko uradim i idem u garazu pa u sledecu partiju. A uradim vise nego kada moram da se borim sa gomilom mojih saigraca koji ne prate da li sam ja pucao, da li ce me blokira, jednostavno to su likovi koji su usli da odigraju koju i da izadju posle par partija.
Druze, mislim da je najbolje da se drzis single player igara… nema nerviranja ako ti vec ne odgovara ponasanje drugih igraca… hteo ili ne, vecina ih igra da bi se zezali, ne ozbiljno… sto pre to covek shvati, pre ce multiplayer postati prihvatljiv za igranje

Druze, mislim da je najbolje da se drzis single player igara… nema nerviranja ako ti vec ne odgovara ponasanje drugih igraca… hteo ili ne, vecina ih igra da bi se zezali, ne ozbiljno… sto pre to covek shvati, pre ce multiplayer postati prihvatljiv za igranje
Nemoj molim te da ti mislis sta je dobro za mene. Bas zbog takvih vikend igraca sto udju da odigraju koju pa mu je sve jedno pobedio ili izgubio je igra u stanju kakvom jeste.

Xxx dokaza sam video da ako si prvi u partiji da gde ti krenes da ce te prate svi ostali, pojedini igraju tenkove koje uopste nemaju pojma kako se igraju. Lajt tenk stoji pored mene i snajpuje a ja td, i kako nesto da vidis i napravis dmg ako nema ko da otkriva tenkove, ljudi ne znaju da se postave na mapi, svi gadjaju goldom i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju.

Znas koji multyplayer je za zezu, gta 5 online a ove igre gde tim zavisi od svakog pojedinca tu nema zeze.

Za mene je ovo relax igra. Imam 30k borbi, 52,47%, 5840 rating... sve nas nerviraju vikendasi, ali i ja igram kad imam vremena, nisam ugovor potpisao :)

Nemoj molim te da ti mislis sta je dobro za mene. Bas zbog takvih vikend igraca sto udju da odigraju koju pa mu je sve jedno pobedio ili izgubio je igra u stanju kakvom jeste.

Xxx dokaza sam video da ako si prvi u partiji da gde ti krenes da ce te prate svi ostali, pojedini igraju tenkove koje uopste nemaju pojma kako se igraju. Lajt tenk stoji pored mene i snajpuje a ja td, i kako nesto da vidis i napravis dmg ako nema ko da otkriva tenkove, ljudi ne znaju da se postave na mapi, svi gadjaju goldom i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju.

Znas koji multyplayer je za zezu, gta 5 online a ove igre gde tim zavisi od svakog pojedinca tu nema zeze.
Ne razumes sta hocu da ti kazem… wot je dobio dosta igraca, a to znaci i mnogo vise turista. Ne mozes ocekivati da neko zna sta da radi sa LTom ako igra 5 partija dnevno…

Ovaj komentar je upucen i ostalima koji kukaju na MM… ja sam iz tog razloga prestao da igram jer ima previse “lakih protivnika”… vise bih voleo da imam 50% wr i da uzivam u igri, nego 58 i cekam neke likove koji veze sa vezom nemaju…

Ja se vec javio :D Zivot je lep :D

Ono...kada piješ vino (u skladu sa nadimkom u igrici) pa ostaneš sam protiv njih 4 i završiš partiju sa 53 HP-a...bez premijuma :)

Prilozi

• shot_007.jpg
    shot_007.jpg
    257.1 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Jel bese ovaj Scorpion ne mozes da kupis?

Ček stani...pa to je Scorpion G...ne ovaj bez tog G

M41 Bulldog je jedno skoro pa neprijatno iskustvo. Tenk nema apsolutno nijedan highlight u odnosu na druge lajtove. Tenk veci od vecine midium tenkova, camo katastrofalan, 36.5% sa auspuhom, alfa od 170 smesna, pen i sa goldom nikakav, gun i tako-tako ume da pogodi ali i da promasi zicer, HE beskoristan. Jedini plus je sto je pristojno brz i agilan tenk.
99% partija igras protiv ELC-a i nemas apsolutno nikakve sanse da ga dobijes ni na spot ni na fight pa je najpametnije izbegavati stranu na kojoj je on.
Kolko je tragican tenk i kolko mu treba neki buff govori i to da za treci mark treba samo 2150 kombinovano.
U 96 borbi.

shot_035.jpg

Vrh Dno