Šta je novo?

World of Tanks

Pokušao sam i nadao sam se da se izvučem jer bila dva tenka samo kod moje strane i odjednom se pojavili i ostali jer uvek imaš igrače koji sede u pozadini i ćekaju da se desi nešto i kada vide da njihovi igrači probijaju, onda se i oni pojave sa full hp. Ne znam kako im nije dosadno da tako igraju na siguricu. 😅
I meni nije jasno kako im nije interesantnije da odu sami na jednu stranu i podinu prvi nizasta. :unsure:

I meni nije jasno kako im nije interesantnije da odu sami na jednu stranu i podinu prvi nizasta. :unsure:

Vidi, retko kada poginem prvi, baš baš retko. Umem da se izborim sa tri tenka kada sam na dobroj poziciji. Dosta igrača igraju na sigurno pa ne idu rush protiv jednog jer ne znaju da li neko čeka iza ćoška.

U ovakvim situacijama kada si okružen, loša pozicija, ćao djaci 😭

Videću da promenim malo taktiku kada se dese takve situacije pa da čuvam mid a ne da budem skroz izolovan na jednoj od strana.

Kod obih mapa što sam screenshot, dovoljna su po tri tenka da se ne probije strana. Naravno, pod uslovom da sa kontra strane ne idu 10 tenka xD

Pokušao sam i nadao sam se da se izvučem jer bila dva tenka samo kod moje strane i odjednom se pojavili i ostali jer uvek imaš igrače koji sede u pozadini i ćekaju da se desi nešto i kada vide da njihovi igrači probijaju, onda se i oni pojave sa full hp. Ne znam kako im nije dosadno da tako igraju na siguricu. 😅
Vidis leo120 npr trazi takav vid igranja i to je ono sto meni koji sam covek od akcije ne godi, leo1 je tu bolji jer u stocku je svestraniji.

Sad sam imao veoma zanimljivu bitku iako sam izginuo ali napravio lep dmg, nakon par partija gde su t11 i t10 heviji izginuli u prva 2 minuta a mi preorani, ja uvek imao najveci dmg ali u proseku daleko ispod mog proseka :( partija sa 3 lajta , nasa 2 lajta izginu odmah , treci pozivi taman toliko da ja ubijem jednog njihobog, drugog spustim na ispod 400hp, ubijemo im 3. lajta ali vecina hevija izgine u gradu sa jedne strane , nazalost onaj lajt sto je ostao na |400hp nas svetli i tovari,tovare nas drugi uz pomoc njega a niko ne zna gde je , povuci potegni cela partija , pucam na sakala skinem mu minimum minimuma umesto da ga ubijem i ostane na 85hpa a mene rokne zastekani maus. i na kraju pobedimo u zanjim sekundama bitke 2 tda protiv sakala i mausa :D

za @ZeeGerman evo ti preciznost leoparda120 i to sa smanjenom depresijom nakon pucanja na lajta, prebacivanja na gold amo jer je jedino navodno to moglo da probije is7 koji je stajao u tacki gde sam nisanio , nazalost granata moja je otisla skroz desno gore ka mitraljezu vidis oziljak od dinga (3 crtice udesno i malo iznad visine topa), ovo je znaci stacionarni tenk an 482m ok ability je na 1 crtici ali ja sam stajao u zbunu i koristeci tomatto gg sa mojim perkovima i equipmentima disperzija je smanjena maximalno, GLD ovde ne pomaze isto razbacijuje, takodje ni vent, mozda jedino AIM, da ne kazem da posto se nije pomerio je jedno jos 4 granate otislo pitaj boga gde ....
1407200_20251006085801_1.png

Poslednja izmena:
Ti uvećaš zoom 50 puta, tenk ti je daleko, rasipanje ti se sa razlogom dešava. Da si neki teški TD pa da probaš. Neka me neko ispravi ako grešim.

Ti uvećaš zoom 50 puta, tenk ti je daleko, rasipanje ti se sa razlogom dešava. Da si neki teški TD pa da probaš. Neka me neko ispravi ako grešim.
fora je sto leo1 ima manji reticle i dosta manje rasipanje i to kad je stock kamoli ako mu se poradi na preciznosti, special abbility ako cekas 2.2 reloada onda se suzi za jos 1mm. Cak i kad se to skroz suzi kad je ability full pun tenk fula vise nego leo1 u pokretu. Def nesto moraju da urade po pitanju tenka jer taj ability toliko dugo traje da mi rammer ne treba ako bi ga cekao da bi bio precizan, problem je sto isto ovako masi tenk i na 200-300m opet ima partija kad je ability full prazan a pogadjas na 500-800 metara kao sto je @ZeeGerman dao u svom replay-u (znaci ne mozes da se oslonis na ability bas), da se ability puni 10s npr bilo bi ok ovako nemas armor predugo se puni ability u kombinaciji za papirnim oklopom savrsena kombinacija :D Tenk bi trebao da bude sniper long shots ili 1 brzina izviris preko brda i rokas ali nazalost leo120 je sve samo ne to. Mada to mi je trenutno najmanji problem u igri veci je bullying od strane drugih tenkova kao sto sam napisao....

Poslednja izmena:
Vidis leo120 npr trazi takav vid igranja i to je ono sto meni koji sam covek od akcije ne godi, leo1 je tu bolji jer u stocku je svestraniji.

Sad sam imao veoma zanimljivu bitku iako sam izginuo ali napravio lep dmg, nakon par partija gde su t11 i t10 heviji izginuli u prva 2 minuta a mi preorani, ja uvek imao najveci dmg ali u proseku daleko ispod mog proseka :( partija sa 3 lajta , nasa 2 lajta izginu odmah , treci pozivi taman toliko da ja ubijem jednog njihobog, drugog spustim na ispod 400hp, ubijemo im 3. lajta ali vecina hevija izgine u gradu sa jedne strane , nazalost onaj lajt sto je ostao na |400hp nas svetli i tovari,tovare nas drugi uz pomoc njega a niko ne zna gde je , povuci potegni cela partija , pucam na sakala skinem mu minimum minimuma umesto da ga ubijem i ostane na 85hpa a mene rokne zastekani maus. i na kraju pobedimo u zanjim sekundama bitke 2 tda protiv sakala i mausa :D

za @ZeeGerman evo ti preciznost leoparda120 i to sa smanjenom depresijom nakon pucanja na lajta, prebacivanja na gold amo jer je jedino navodno to moglo da probije is7 koji je stajao u tacki gde sam nisanio , nazalost granata moja je otisla skroz desno gore ka mitraljezu vidis oziljak od dinga (3 crtice udesno i malo iznad visine topa), ovo je znaci stacionarni tenk an 482m ok ability je na 1 crtici ali ja sam stajao u zbunu i koristeci tomatto gg sa mojim perkovima i equipmentima disperzija je smanjena maximalno, GLD ovde ne pomaze isto razbacijuje, takodje ni vent, mozda jedino AIM, da ne kazem da posto se nije pomerio je jedno jos 4 granate otislo pitaj boga gde ....
Pogledajte prilog 507781

IS7 u hulldown poziciji hoces da probijas na 500m? Ti si druze previse optimistican. Sansa da uopste pogodis taj tenk je 20ak procenata a da probijes gotovo nikakva jer ti gledas tenk odozdo i mozda ima jedan pixel gde ga ti mozes probiti ali i to nije 100% siguran pen. Ja bi reko da se tvoje sanse mere promilima a kako vidim da si ga vec jednom probio mislim da ne bi trebalo da se zalis na RNG. Ja da sam na tvom mestu u toj poziciji ne bi ni pucao, vise mi vredi da sacuvam poziciju nespotovan nego da me za dzaba ospotuju u tom bushu i napune ko kantu. Tu kad te ospotuju ima da bacis kasiku u roku od 5 sec jer te nisani 5 tenka koji se vide na mapi a ko zna jos koliko nespotovanih.

Imate na kanalu quick baby, najveći dmg nekog lika sa heavy tenkom. Ja da pokušam kao on nešto, tj gde je on gadjao, pa 90 odsto bi bilo no penetration.

IS7 u hulldown poziciji hoces da probijas na 500m? Ti si druze previse optimistican. Sansa da uopste pogodis taj tenk je 20ak procenata a da probijes gotovo nikakva jer ti gledas tenk odozdo i mozda ima jedan pixel gde ga ti mozes probiti ali i to nije 100% siguran pen. Ja bi reko da se tvoje sanse mere promilima a kako vidim da si ga vec jednom probio mislim da ne bi trebalo da se zalis na RNG. Ja da sam na tvom mestu u toj poziciji ne bi ni pucao, vise mi vredi da sacuvam poziciju nespotovan nego da me za dzaba ospotuju u tom bushu i napune ko kantu. Tu kad te ospotuju ima da bacis kasiku u roku od 5 sec jer te nisani 5 tenka koji se vide na mapi a ko zna jos koliko nespotovanih.
E vidis probio sam ga na 600m kroz gusenicu pod jos gorim uglom i kad je nisan bio orange i kretao se :D to je taj rng :D ali nije bitno ovde to dal bi ga probio ili ne dal sam optimistican ili ne problem je koliko granata fulla za sniper tank. Sto se tice pozicije znam rizike (desilo se par puta da budem spotovan i bukvalno ja mislim da u manje od sekunde budem izbuden kao svajcarski sir kao da niko nigde drugde ne nisani nego u mene :D kad pre nanisane i punknu svi kao po komandi ja ne znam) i ako me neko ne izgura uglavnom s te pozicije omlatim lajtove *** toje valjda taj risk/reward :D nije mi problem da ako tako poginem s druge strane ako an vreme odatle omlatim lightove ili medijume koji krenu ka nama nespotovan onda sledi nagrada u vidu ogromnog dmga. vise puta sam isao uz crkvu ali tad je prekasno ma gde se sakrio uvek ima ugao da me filuju a da bi se pomerio moram preko cistine do sume.

Trudi se da kada budeš spotovan, da odmah možeš negde da se skloniš. Ja tako igram, uvek sam blizu neke zaštitne barijere, otkrijem sebe da bi mogao nekog i ja da spotujem ali ako mene neko spotuje, odmah begam iza barijere. Ti se izgleda uštekaš u žbunu, kada te spotuju, nemaš gde. Uvek namesti tenk da možeš potezom napred ili nazad da pobegneš od granata krijući se iza nečega i ne biraj klasična mesta gde ljudi znaju da opale i blind shot.

Nešto što meni nije jasno, spotuje me na primer neko koga opalim na 200 metara od mene iz žbuna a par puta mi se desilo da roknem nekog na pet metara od mene i da ne budem spotovan, naravno, tada sam isto bio u žbunu.

Nekad budem spotovan ne znam ni ja kako, kao da vučem 5g antenu sa mnom :D

Što se tiče rng, juče moja granata otišlla pored tenka ali ipak detektovao pogodak. Ne zna se ko pije a ko plaća, previše laga u poslednje vreme.

Poslednja izmena:
Trudi se da kada budeš spotovan, da odmah možeš negde da se skloniš. Ja tako igram, uvek sam blizu neke zaštitne barijere, otkrijem sebe da bi mogao nekog i ja da spotujem ali ako mene neko spotuje, odmah begam iza barijere. Ti se izgleda uštekaš u žbunu, kada te spotuju, nemaš gde. Uvek namesti tenk da možeš potezom napred ili nazad da pobegneš od granata krijući se iza nečega i ne biraj klasična mesta gde ljudi znaju da opale i blind shot.

Nešto što meni nije jasno, spotuje me na primer neko koga opalim na 200 metara od mene iz žbuna a par puta mi se desilo da roknem nekog na pet metara od mene i da ne budem spotovan, naravno, tada sam isto bio u žbunu.

Nekad budem spotovan ne znam ni ja kako, kao da vučem 5g antenu sa mnom :D

Što se tiče rng, juče moja granata otišlla pored tenka ali ipak detektovao pogodak. Ne zna se ko pije a ko plaća, previše laga u poslednje vreme.
Na ovoj mapi mogu samo da se sakrijem iza crkve ali kao sto rekoh to je jos gore mesto, ili da ostanem u uvali i ne doprinesem timu uopstem, kao sto rekoh hi risk hi reward pozicija na koju idem namerno. Druga strana je mnogo bolja, za medijuma jer ima par mesta gde mozes da se ustekas lepo. Na drugim mapama da i ja gledam da budem uglavnom iza neke barijere, mada sa optikom imam uglavnom i veci domet tako da uglavnom prvi spotujem i onda ako i odlucim da okinem znam da treba da se povucem cim puknem.

Sto se tice spotinga , sve zavisi sta vozis da li je tvoj camo value dovoljan da ga zbun sakrije ili ne posle pucanja npr leo1 ima sve te vrednosti manje iako je tenk ceono slican dimenzijama kao leo120 ali leo120 ima losije camo vrednosti i onda ne mozes isto da ga igras jer ces sa leo120 biti spotovan i kad cutis i smrdis a sa leo1 neces iako pucas iz istog zbuna na istom odstojanju, ali ocigledno ima i situacija kada vrv packet loss u tunelovanju konekcije utice na to dal si spotovao ili si spotovan. Kao sto ja u igri nisam spotovan , ali kad pustim reply ako ide od pocetka nisam ali ako ga premotavam pokazuje da jesam spotovan. Sto je cudno...

Evo razlika 2 tenka isto ponasanje tj gameplay, UDES i ja u leo120 idemo odmah na centar dolazi kr1 do brda pre nas, naravno roka samo mene sto da se muci s udesom kad sam ja papir, dolaze jos 2 njihova tenka svi po meni ,ja mrtav udes ziv sa oko 900hpa ali oni izgubili 3 tenka. Nije mi zao dao sam zivot za 3 tenka ali tenk je prime meta jer znaju da je smece i prvo bez problema rokaju smece ali ovaj put im se nije isplatilo.
1407200_20251006173744_1.png

Inace pre ove partije koja je pobedjena iako je meni MoE otisao u bananu, 5 partija izgubljenih 1 sa 15-0 ( platoon 3 KR1 u suprontom timu samo su protrcali kroz mapu), 4 partije ja jedini sa 1-2 killa uzas.KR1 je definitivno nesto sto mi je sledece, brz kao leo a tesko mrciste sta moze da istrpi.

*** pucam 5x na leo1 pogadjam 5x probijam 1 OCAJ

Nek moderatori spoje post nisam mogao da edit prethodni

Poslednja izmena:
Ja odigrao sat vremena, 90 odsto izgubljene.

Evo sad u poslednjoj, za manje od tri minuta nam uništili 8 tenka a mi njima ništa.

Mahom su sve bile ubedljive. Nema ona draž da partija traje do poslednjeg minuta.

Ja odigrao sat vremena, 90 odsto izgubljene.

Evo sad u poslednjoj, za manje od tri minuta nam uništili 8 tenka a mi njima ništa.

Mahom su sve bile ubedljive. Nema ona draž da partija traje do poslednjeg minuta.
Ja sam jutros imao tu neizvesnu do kraja , ovo sad 99% pregazen tim, heviji t11 t10 kao da ne postoje samo prodju kroz njih, sad sam izasao iz partije da se ne bi vise nervirao , ide wot na malo led, potogovo posle 3AP i 1 HEAT u leo1 koje nisu prosle. Ubio sam ga na kraju ali ostao sam sakat. Sledeca partija provuce nam se ovaj novi amx dodje na mene ja pucam prvi ding, on ne znam koliko metaka nosi ali ceo hp mi je skino odjednom ja nsiam ni stigao da napunim 2. put jer mi je naravno prvim i drugim metkom sredio ammo rack....Krenula 3. partija pukne strana ja polako da branim izgura me heavy iz zaklona zgrade i krenu da me tovare samo sam izasao iz partije, ne vredi ovako igrati kad te i tvoji guraju van zaklona, prosek dmg ja misam da mi je bio 900.....ali eto ja sam ta konstanta po Quikcijevom videu gde sam i sa mojih 1200-2600hp dmga bio prvi na tabeli u nasem timu u 95% tiih izgubljenih partija....

Ebr 105 u dva navrata u istoj partiji, pogadjam iz neposredne blizine HE granatom, 0 dmg.

Razumem da je posebno moduliran pa da ne deluje HE na 200 metara ali jednom je bilo na pet metara a drugi put na desetak.

P.S. Uspeo sam da obrnem object 268 naopačke dok EBR to ne ume i da hoće. 😅

Evo razlika 2 tenka isto ponasanje tj gameplay, UDES i ja u leo120 idemo odmah na centar dolazi kr1 do brda pre nas, naravno roka samo mene sto da se muci s udesom kad sam ja papir, dolaze jos 2 njihova tenka svi po meni ,ja mrtav udes ziv sa oko 900hpa ali oni izgubili 3 tenka. Nije mi zao dao sam zivot za 3 tenka ali tenk je prime meta jer znaju da je smece i prvo bez problema rokaju smece ali ovaj put im se nije isplatilo.
Eto razlika 2 potpuno razlicita tenka a isto ponasanje. Krenes ti sa sniper paper tank i krene udes koji ima mega hulldown tenk. Dodjete na slicnu poziciju, koja je za njega OP a za tebe totalni missplay, oni iztamburaju tebe jer taj u udesu sa 2 gun marka zna sta radi za razliku od tebe.
200% sam siguran da bi ishod tu bio isti i da nisi otisao da das tenk za dz, 200% sam siguran da su vec bili na pola hp kad su krosali sa te strane, 200% sam siguran da si mogao da se dignes i sakrijes bar sa vase strane, daj nam replay da pogledamo.

Eto razlika 2 potpuno razlicita tenka a isto ponasanje. Krenes ti sa sniper paper tank i krene udes koji ima mega hulldown tenk. Dodjete na slicnu poziciju, koja je za njega OP a za tebe totalni missplay, oni iztamburaju tebe jer taj u udesu sa 2 gun marka zna sta radi za razliku od tebe.
200% sam siguran da bi ishod tu bio isti i da nisi otisao da das tenk za dz, 200% sam siguran da su vec bili na pola hp kad su krosali sa te strane, 200% sam siguran da si mogao da se dignes i sakrijes bar sa vase strane, daj nam replay da pogledamo.
Alal ti k na strpljenju 👍👏.

Iskreno u ovom momentu ne kapiram sto jos uvek igras sa leom, ocigledno da za tvoj stil igranja leo ti ne vrsi posao.

Uzmi 430 liniju recimo, u njoj nece te ni priblizno napusavati kao u leu, a moci ces i da ides napred.

Svi su dosli full hp prvi KR1 niz ulicu a ova 2 ostala preko brda, nisam mislio tamo da idem vec sam hteo na uobicajeno mesto ali posto mi je to jednom proslo kad sam bio sa druge strane i to sam reko ajd kad vec covek hoce da proba to da idem s njim nemam sta da izgubim jer su sve osim jedne partije ionako isle niz vodu. Da se dignem vrv sam mogao ka bazi ali fora je sto je KR1 resio da sam mu ja primarna meta a ja kreno sa AP u jagode , tako da ... ali ne zalim isprobao sam ovaj put nisam isao solo ali eto probao sam, cisto da razbijem i monotoniju pucanja iz pozadine,pogotovo sto je par partija bilo gde sam kao sto rekoh napravio skoro nikakav dmg zbog cucanja u pozadini i onda samo bio pregazen jer su heviji izginuli bez opaljenog metka. A da je snajper tenk dokazano je da nije ni to nazalost, a i nije neka mapa za snajperisanje, mesto odakle uglavnom snajperisem kad pripremim gnezdo odma me zadnje vreme izguraju TDovi koji vide dobro mesto. Kao sto rekoh nije vise ni do razbacivanja metaka ni do bilo cega od kako sam markovao leo120 mnogi me izguravaju sa mesta na koje stanem, ili iz zaklona, imao sam partiju i na Prohorovci gde je drugo leo120 isao prilepljen uz mene gde god se pomerim i pucao u prazno dok nas zahvaljujuci njemu nisu pronasli jer ocigledno nema camo a puca napamet....
Ima li gde da se okaci replay a da ne moram da se registrujem pun mi kofer registracija za svaku sitnicu? Doduse ako je i sacuvan replay obzirom da sam izasao u garazu nedugo zatim...

E da jedna od tih partija , brate kako je kr1 sam probio stranu iz suparnickog tima lik je isao kao voz bez da staje :S na kraju sam bezao 1/4 mape pingajuci niko se osvrno nije i na kraju pritekne borenkafer u pomoc i ubijem ga ali covek je ocigledno dobro prostudirao tenk i mapu bukvalno samo je isao i tenkovi su padali mrtvi...Prava mrcina

Inace bio je EU1 server, tamo se cini mi se mnogo vise dinamicki igra ili gazis ili bivas pregazen u max 4min ako to ima veze, uglavnom me gura na EU2-3 server gde je igra dosta tromija.

@DexterMorgan jer sam sado-mazohista :D

Poslednja izmena:
Има ли неко ову Британску двоцјевку (Contraditious) и ако има какви су утисци?

Nazad
Vrh Dno