Šta je novo?

World of Tanks

Brate nervira evo ovonpr, ja u steku pucam na rhma skinem mu 504 sa svim perkovima za pobosljanje municije ali uglavnom je 460 nebitno , on me nekako vidi iako sam ustekan a on na sred uilce i sa svojih 310 pogodi gde je vozac mene odma ode ammo rack
Pogledajte prilog 507603

onda nervira sto na 350-370m meni tenk profula 7 granata pitaj boga gde a od 15 pogodjenih probije 10, nebitno koju municiju koristio.
Nervira sto nema timske igre, cak i kad neko trazi pomoc ja dodjem on ode, ili kao ajmo u napad krenemo i on se povuce
Nervira sto i kad odigram extra ako ne rikne ammo ili ne izadjem iz partije jer vidim da nema vajde kakvi ****** zapadnu sto uradim mnogo dmga ali partija je izgubljena i onda neko izbaci klip WC lika koji pametuje kako je lako mirkomenadjovati i da si ti konstanta, da evo ja sam konstanta u gomili partija sa 4-6k dmga koje su izgubljene jer t11 heviji i t10 heviji izginu partija nije ni krenula....da ne postavljam silne slike da ne zagadjujem forum....ja sam izabrao BSDM leo120 i ko me sisa , ali nervira kad udjem u leo1 i idem okolo lesim osim ako se ne izglupiram....
Pa sam sebi odgovaras u istom postu ono sto ti ja pisem 5ti put, Leo 120 je BS tenk i ne treba ga igrati, igraj lepo Leo 1.
Rhm ima odlican i precizan top, narocito kad stavi opremu za fight koju vrv ima jer je gradska mapa. Nije nasred ulice vec iza rusevina i pogodio te kad si ti pucao u njega, inace Rhm ima 320 alfu.
Dobro, kazes gomila partija sa 4-6k dmg a kolko imas partija sa 0 ili 1 shoot? Kako ti je prosek na 1100+ borbi 1800 dmg znaci da imas mnogo takvih borbi, eto za pocetak smanji broj tih partija, neka ti neki minimum bude 3 shoota, igraj malo vise kamperski dok ne das 3 shoota a posle igraj kako hoces, videces napredak.
Nemoj da guras nigde, ne vizis tenk za takvu igru, povecaj malo survajval rate uz hit rate koji ti je ok mozes da povecas winrate sa 46 na 50+ %.
Glich je 10-50, mozda i 100 borbi, na 1000+ nema glicha, to je patern.

@DexterMorgan
Evo ova partija mi je draza od 100 partija u kojima me drugi kerijaju do pobede. Nema kukanja sto tvoji HT daju po 1 shoot dok njihovi prave po 5-6k dmg nego stegnes b**u i igras dalje pa sta bude, pa i da izgubim nije mi krivo jer sam dao sve od sebe.

PS. Nabi i ja 100k postova po forumima... :ROFLMAO:

Jedan full replay nisi okačio. Samo se žališ. Koja je poenta? Šta želiš da postigneš? Da li želiš da ostatak BENCH zajednice ovde kaže "ma da brate, sve si upravu, sve je kako ti kažeš, sve je bezveze, treba obrisati igru, treba WG da propadne i da svi budemo srećni"? Odbijaš da prihvatiš sve što ti se kaže od ljudi koji imaju pozamašan staž u igri i sjajno poznaju mehaniku igre.
Poslednjih nekoliko strana ove teme se svelo na tvoje"whinovanje" (i još jednog lika rekao bih, ali taj mi je odavno na ignore listi). Zatrova temu.

Dvadeset godina si na forumu. Koliko god da imaš godina, trebao bi ozbiljnije da shvatiš OVAJ forum. Da se ja pitam (a srećom - ne pitam se), za pisanje na ovoj temi si odavno zaslužio ban na bar nedelju dana i brisanje svih komentara ovde. Briga me....nastaviš li, kod mene si na ignore enivej. Do kada će ostali da pokušavaju (dobronamerno) da ti pojasne stvari - nije moja stvar da se mešam. Nisi konstruktivan uopšte.

1. nauči mehaniku igre (činjenica je da je ne poznaješ ni blizu koliko bi trebalo, u suprotnom ne bi pisao sve šta pišeš)
2. prihvati savet koji ti ljudi ovde najdobronamernije daju....ljudi koji fakat znaju (ili nemoj da prihvatiš, ali ako ne prihvataš - batali se diskusije i teranje svoje priče, jer za 99% onoga što napišeš je ili pogrešno ili klasično kukanje)
3. okači jedan jedini snimak onoga na šta se žališ

Ja igram ovu igru od januara 2012. Obzirom koliko igram, očajan sam igrač. Sa druge strane, konstantno napredujem, baš zato što želim da je igram i želim da budem bolji, bez predrasuda da me WG i njegov RNG potkradaju. Od igrača koji je mislio da će 100% camo skill na svim članovima posade moje IS-3 da učini da tenk bude nevidljiv, do toga da sam isti 3-markovao. Da, posle preko 1000 partija u njemu. Da, IS-3 je jedan od najlakših tenkova u igri za 3 markice, ali svejedno - da je lako, svi bi ga 3-markovali.

Vileniš na Leoparda 120. Nemoj da ga igraš onda. Ja imam preko 300 tenkova u garaži, ali mesecima ne igram više od 7-8 tenkova. Kad prepoznaš tenk koji ti se sviđa, forsiraj ga. Zašto bi igrao kantu, kad imaš tenk koji ti odgovara? Ili pak, batali igru, pa samim tim ćeš da batališ potrebu da se žališ. Meni se recimo Leo 120 sviđa. Evo ti konkretan primer zašto je on meni ok tenk. Pogledaj okačeni snimak (znam da nećeš, ali nema veze).

1. "Pročitao sam" da će njihov platoon 1 ići rush preko brda
2. pozicionirao se za snipe
3. pogodio (i probio) 9 od 10 ispaljenih granata i napravio 2 fraga (nisam lepo kombinovao silver i gold granate....bezveze sam pucao gold na M48, ali to je već stvar moje nepažnje...uz sve to, iako mi je posada na svih 6 skilova - nemam intuiciju, ne smatram je kod ovog Lea neophodnom)
4. i dalje smatram da sam loše odigrao, jer sam bio fokusiran na štetu, a mogao sam se možda i sačuvati i napraviti još veći impact (poginuo među prvima, imao drugi dmg u timu, partija izgubljena), možda bi i dobili da sam preživeo još minut-dva
5. okreni obrni, ja nisam nezadovoljan iako je, suštinski loša partija i poraz. Istovremeno je i partija daleko iznad mog proseka, jer u proseku (104 partije u ovom momentu) sa ovim tenkom pravim tek nešto preko 2k štete po partiji, što je nedovoljno

@DexterMorgan
Evo ova partija mi je draza od 100 partija u kojima me drugi kerijaju do pobede. Nema kukanja sto tvoji HT daju po 1 shoot dok njihovi prave po 5-6k dmg nego stegnes b**u i igras dalje pa sta bude, pa i da izgubim nije mi krivo jer sam dao sve od sebe.

PS. Nabi i ja 100k postova po forumima... :ROFLMAO:
Pa eto vidis tu je problem, tebi nije krivo kad das sve od sebe, meni jeste da mi neki mentol izgibi partiju i na to sve mi usporava napredak, ne mogu da dobijem ni x5 za pobedu, i umesto da odigram 5 partija da zavrsim tenk, ja moram 25 jos. :)

Pa eto vidis tu je problem, tebi nije krivo kad das sve od sebe, meni jeste da mi neki mentol izgibi partiju i na to sve mi usporava napredak, ne mogu da dobijem ni x5 za pobedu, i umesto da odigram 5 partija da zavrsim tenk, ja moram 25 jos. :)
Ja te potpuno razumem, ti uzivas u pobedis, da imas tenk istrazen.
Ja uzivam u samoj igri ,dobro nije da se ne iztiltujem i ja cesto ali meni je dosta da odigram danas 4-5 partija, da imam jednu kao onu sto sam okacio i cao. Totalno me ne interesuje x5, totalno me ne intersuju milion BS tenkova koje nemam istrazeno (cak i neke dobre).
Moj pristup donosi 55-60% winrate, kolko donosi tvoj? Eto sam proceni ciji pristup bolje utice na winrate.

@ZeeGerman
Opusteno samo, treba da imamo diskusiju da ne zamre tema.
Trebao si da se spustis dole do drveta odmah cim si ih video na mapi jer znas da ce da idu yolo, opalis jedan i bezis preko pruge, sigurno da bi izvukao gu**cu. Jesi video kako je CS pametno odigrao, dok tamburaju Hackera on zamace preko pruge. I ti jos izadje da te i KR dekne za 500+...
Svakako je partija bila gotova ali si mogao da napravis jos dmg. Nazalost sve cesce se Prohorovka igra na yolo zapadne strane i ako ne ode tamo dovoljan broj tvojih tenkova onda znas da je game izgubljen.

54% dugorocni win rate, imaj na umu da sa goldom igram u 5% slucajeva, free to play nalog.

Pa igra je zasnovana na grindanju, sve se vrti oko istog, ja da imam sve istrazene tenkove ne bi ni igrao sa onim sa cime ne moram, a ovako da bi otkljucao sta zelim u tier 10 moram. Ne vidim poentu tvog pisanja za to.

Pa sam sebi odgovaras u istom postu ono sto ti ja pisem 5ti put, Leo 120 je BS tenk i ne treba ga igrati, igraj lepo Leo 1.
Rhm ima odlican i precizan top, narocito kad stavi opremu za fight koju vrv ima jer je gradska mapa. Nije nasred ulice vec iza rusevina i pogodio te kad si ti pucao u njega, inace Rhm ima 320 alfu.
Dobro, kazes gomila partija sa 4-6k dmg a kolko imas partija sa 0 ili 1 shoot? Kako ti je prosek na 1100+ borbi 1800 dmg znaci da imas mnogo takvih borbi, eto za pocetak smanji broj tih partija, neka ti neki minimum bude 3 shoota, igraj malo vise kamperski dok ne das 3 shoota a posle igraj kako hoces, videces napredak.
Nemoj da guras nigde, ne vizis tenk za takvu igru, povecaj malo survajval rate uz hit rate koji ti je ok mozes da povecas winrate sa 46 na 50+ %.
Glich je 10-50, mozda i 100 borbi, na 1000+ nema glicha, to je patern.
Ne vredi.
Izgleda da ne može da prežali xp-a i kredita koje je dao za Leoparda 120.

Igra i plače.

54% dugorocni win rate, imaj na umu da sa goldom igram u 5% slucajeva, free to play nalog.

Pa igra je zasnovana na grindanju, sve se vrti oko istog, ja da imam sve istrazene tenkove ne bi ni igrao sa onim sa cime ne moram, a ovako da bi otkljucao sta zelim u tier 10 moram. Ne vidim poentu tvog pisanja za to.
Ne slazem se sa tobom da je igra zasnovana na grindanju.
Ako hocu neki tenk istrazim blueprintovima ili sacekam da WG da za dz (kao sad). Zasto bi se zlopatio sa nekom kantom od tenka kad mogu da igram nesto kao ELC, HWK, Scorpion ili Shptk, + skupljam free exp, + silver, + bondovi, + tenkovi nisu kante.
Evo sad sam istrazio celu FV4005 granu, ne volim takve tenkove i zasto bi ih igrao a opet sa druge strane sad ima FV koga pitanje dal cu nekad igrati.
Imam milion tenkova sa kampanje, iz onslotha, iz batlle passa, iz maratona, iz asembly shopa sve sami shtihovi, (koje ne stizem da igram) da ih ne nabrajam i sad ja treba da igram neku kantu da bi stigo do nekog t10 tenka koji takodje necu igrati? Logika totalno u minus.

Kakva logika?

Ja govorim o igri i na cemu je zasnovana.

Igra jeste zasnovana na grindanju linija, da nije mogao bi da izucis koji god tenk zelis individualno bez forsiranja da prolazis kroz 9 tiera nepotrebno. Ako zelis da ti se to olaksa uplatis premium, wot plus, kupis tier 8 i grindas pare, znaci oni te forsiraju da prolazis kroz tenkove koje ne zelis da igras da bi dosao do necega sto zelis kako bi zaradili novac na spomenutim stvarima.

Ja ne grindam sve linije niti mi pada na pamet, vec samo linije koje su mi zanimljive.

Kad su davali zadnji put pa sad? Treba da cekas 15 godina da ti daju jednu liniju? Koliko imas blueprinta? Evo ja nemam ni za tri tenka, a to je nedovoljno da se izuci linija.

Nema tu nikakve logike, igra je takva. I onda kad igras sa nizim tierima, koji su krs (ne sve grane ali velika vecina da) i kad nemas premium onda ti je itekako bitno dal si pobedio ili izgubio, jer nije isto ako dobojes 3-4k na x5 misiji, ili dobijes 200 exp.

Grindanje je sastavni deo igre, to je tacno. Ali sa druge strane nikada nije bilo lakse izgrindati tenkove, realno ti treba 2-3 dana sa devetke na desetku.

E sada...wg je dao opcije igracima. Ako hoces da igras free to play, mozes, ali ces da se napatis. Sa druge strane, ako si vec uspeo da izgrindas tenkove, free2p ili ne, mozes da uzivas igrajuci ih.

Meni deluje kao da se igraci koji ne zele da placaju, ljute i dure na ove druge, i da je to glavni problem.

Da bi bio kompetentan u wot-u, da li moras da placas? Da.

Moje misljenje, a ne bi bilo lose da i ostali podele misljenje, nisam ja najpametniji ovde.

Ja jednom godisnje kupim holiday ops kutije, i to je to. Vise ne razmisljam o premium danima, goldu, silveru itd naredne godine.

Jedan full replay nisi okačio. Samo se žališ. Koja je poenta? Šta želiš da postigneš? Da li želiš da ostatak BENCH zajednice ovde kaže "ma da brate, sve si upravu, sve je kako ti kažeš, sve je bezveze, treba obrisati igru, treba WG da propadne i da svi budemo srećni"? Odbijaš da prihvatiš sve što ti se kaže od ljudi koji imaju pozamašan staž u igri i sjajno poznaju mehaniku igre.
Poslednjih nekoliko strana ove teme se svelo na tvoje"whinovanje" (i još jednog lika rekao bih, ali taj mi je odavno na ignore listi). Zatrova temu.

Dvadeset godina si na forumu. Koliko god da imaš godina, trebao bi ozbiljnije da shvatiš OVAJ forum. Da se ja pitam (a srećom - ne pitam se), za pisanje na ovoj temi si odavno zaslužio ban na bar nedelju dana i brisanje svih komentara ovde. Briga me....nastaviš li, kod mene si na ignore enivej. Do kada će ostali da pokušavaju (dobronamerno) da ti pojasne stvari - nije moja stvar da se mešam. Nisi konstruktivan uopšte.

1. nauči mehaniku igre (činjenica je da je ne poznaješ ni blizu koliko bi trebalo, u suprotnom ne bi pisao sve šta pišeš)
2. prihvati savet koji ti ljudi ovde najdobronamernije daju....ljudi koji fakat znaju (ili nemoj da prihvatiš, ali ako ne prihvataš - batali se diskusije i teranje svoje priče, jer za 99% onoga što napišeš je ili pogrešno ili klasično kukanje)
3. okači jedan jedini snimak onoga na šta se žališ

Ja igram ovu igru od januara 2012. Obzirom koliko igram, očajan sam igrač. Sa druge strane, konstantno napredujem, baš zato što želim da je igram i želim da budem bolji, bez predrasuda da me WG i njegov RNG potkradaju. Od igrača koji je mislio da će 100% camo skill na svim članovima posade moje IS-3 da učini da tenk bude nevidljiv, do toga da sam isti 3-markovao. Da, posle preko 1000 partija u njemu. Da, IS-3 je jedan od najlakših tenkova u igri za 3 markice, ali svejedno - da je lako, svi bi ga 3-markovali.

Vileniš na Leoparda 120. Nemoj da ga igraš onda. Ja imam preko 300 tenkova u garaži, ali mesecima ne igram više od 7-8 tenkova. Kad prepoznaš tenk koji ti se sviđa, forsiraj ga. Zašto bi igrao kantu, kad imaš tenk koji ti odgovara? Ili pak, batali igru, pa samim tim ćeš da batališ potrebu da se žališ. Meni se recimo Leo 120 sviđa. Evo ti konkretan primer zašto je on meni ok tenk. Pogledaj okačeni snimak (znam da nećeš, ali nema veze).

1. "Pročitao sam" da će njihov platoon 1 ići rush preko brda
2. pozicionirao se za snipe
3. pogodio (i probio) 9 od 10 ispaljenih granata i napravio 2 fraga (nisam lepo kombinovao silver i gold granate....bezveze sam pucao gold na M48, ali to je već stvar moje nepažnje...uz sve to, iako mi je posada na svih 6 skilova - nemam intuiciju, ne smatram je kod ovog Lea neophodnom)
4. i dalje smatram da sam loše odigrao, jer sam bio fokusiran na štetu, a mogao sam se možda i sačuvati i napraviti još veći impact (poginuo među prvima, imao drugi dmg u timu, partija izgubljena), možda bi i dobili da sam preživeo još minut-dva
5. okreni obrni, ja nisam nezadovoljan iako je, suštinski loša partija i poraz. Istovremeno je i partija daleko iznad mog proseka, jer u proseku (104 partije u ovom momentu) sa ovim tenkom pravim tek nešto preko 2k štete po partiji, što je nedovoljno
Ovo se odnosi na mene posto jedini ja ovde kukam na leo120 , pazi kao sto si rekao imas samo oko 100 bitaka ja imam preko 1000, dao sam i video iyouixn-a, ova tvoja partija super sve je prolazilo, takva zapadne ali ugavnom nije tako, kr1 u kupolu cak i sa zlatom kako si ti pogodio je 1/1000 granata da prodje. E sad ja sam zapeo da igram s njim jer mi je leo1 bio zanimljiv, ocu da ga otvorim do kraja tj elitujem. ALi tenk kao tenk je def kanta i to kaze 99% ljudi po netu. Jednostavno osim malo veceg alpha dmga ako probijes i to je to to u odnosu na leo1. Hacker je po svemu sto citam ono sto je leo120 trebao da bude, tako da cu vrv ici i na tu stranu, i nije sve sto kazem bzvz, ako si citao se redom dosta sam hvalio i dalje obj268, leo1, ..... bzvz je to sto igra u odnosu na pre ima prenadrkane lighotve koji skidaju kao ti pritom kad ih pogodis ti im pravis samo critical no dmg a oni tebi buse celog leo120 sa sve modulima kako zele primer je EBR105 evo danas bas on meni skine 405 ja njemu 420 kad sam ga saterao u cosak , pre toga granata samo sam mu probusio gumu no dmg. Ako su im vec dali light-speed i vid na drugi kraj mape lightovi nisu smeli po meni da dobiju topove na nivou medijuma , pri cemu brze i pune.

Takodje ako si citao i dalje video si da sam i priznao greske jer sam kreno s premisama od pre 10-12g kad sam zadnji put igrao a igra se mnogo promenila, i def je potrebno vreme privikavanja kao sto sam rekao, ali ako si igrao od 2012 onda znas da je nivo timova u random bitkama bio mnogo bolji igralo se vise takticki timski sad ko mule,...

Apropo tvoje partije super nasao si snajpersko mesto posluzio te top napravio si 3k+ dmga i zamro , obzirom da imas veci view range mogao si da se povuces i napravis jos bar 1-2k dmg.Ne kazem da sam ja pro igrac ali gomila stvari nema smisla u trenutnom WoT2.0.

Sto se tice leo120, malopre sam dobio Master medalju ali promenio sam i pristup zahvaljujuci toj mojoj "kuknjavi" i stpljenju par ljudi ovde,a i potrosio sam tonu silvera i boutija ,... da bi nasao nesto sto donekle radi. Ventilaciju sam izbacio jer ne daje ni priblizno kao Mobility IMprovement System trenutno je T2, jer vent ti daje malo bonusa ali ne utice na ogromnu disperziju leo120 koja se desava kad pukne, nazalost njegova disperzija nakon pucanja je na nivou e100, ventilacija tu ne pomaze, pritom dobijes s njom samo 0.28 na globalnu disperziju a disperzija tj bloom nakon pucanja je uzasnih 4, kad skines ventilaciju i stavis MIS onda ti disperzija nakon pucanja i kretanja padne dosta dole, drugo i najvaznije tenk je upotrebljiv ne mre uzbrdo, mozes da se mnogo lakse prepozicioniras, brzina u nazad je +3 ali veruj mi znaci jer je leo u igri totalna suprotnost od svih leoparda IRL kojima je to bas prednost ta brzina unazad. Taj special ability bi bio super da ne traje kao 2,2 reloada , nek ostave da se puni nakon svakog pucanja ali brate stavi ga da traje tipa 1-1.2reloada. Drugo tenk je slep, nema oklop, a svaka izbocina na kupoli je hitbox, to su izvalili i samo me rokaju u periskop koji ako zanemarimo special ability nisan strci gore. Tenku bukvalno fali jos jedan equipment slot da bi se doveo u red u odnosu na leo1. Da ne duzim jednostavno kao sto su i mnogi drugi zakljucili tenk je sve samo ne napredak u odnosu na leo1. Ali da ne duzim, sto se tice kukanja , uglavnom ispisem post dok igram i onda bude izbaceno trenutno stanje na terenu a nazalost tenk je takav da je kao sto kaze iyouxin depresija.... ONo sto sam primetio je da ako "kampam" ljudi me bully-u , ako istrcim onda sam noob, ne znaju ljudi sta hoce. Pripremim sniper nest dodje td izgura me...dosta cesto mi se desi da me izguraju pred neprijatelja jer jelte ja sam x11 ocekuju od mene ne znam sta ....
Ne vredi.
Izgleda da ne može da prežali xp-a i kredita koje je dao za Leoparda 120.

Igra i plače.
Ne mogu kao i veliki deo komune da svhvatim da su ubacili kantu a ne neki pa nek bude i mizerno bolji tenk. Jer ovo je sve sem napredak u odnosu na leo1 u trenutnom stanju. Uospte se ne radi o xpu i kreditu , dobar deo je visio 10ak godina dosta sam i dobio kao wot2.0 gift ali nije u tome poenta....

@StainlessFrenky nazalost ne mogu da povecam survival rate kad tim izginu u privh par min, jedino na sta mogu da uticem je da duze pozivim, sad sa ubacivanjem MISa je to moguce , bez toga je tenk bio uzasno trom i prepozicioniranje je bilo uzasno sporo.

Ne ljutim se, niti sam ikad, ali ljudi koji imaju premium nikako da se stave i da razumeju koliki je zapravo grind potreban kad ga nemas.

Ja tek kad dobijem od WG-a vidim koliko je zapravo lako da se napreduje sa premiumom.

Ja bi najradije da se igra placa, kao cod, bf itd, i da nema ubacene pay to win elemente, kao sto je gold ammo recimo. Da tehnicki gold ammo je dosputan svima ali je neodrziv ako ne koristis premium tako da ga realno i ne mozes mnogo koristiti osim ako ne planiras da na potrosenih 3 sata grindanja sa tier 7-8 igras 1h tier 10 sa goldom.

A gold ammo ti povecava sanse za penetracijom, sto dalje vodi ka vecem ucinku, vise dmg, vise kilova, veci impact u igri, vise exp, brze napredovanje, veci winrate, bolja statistika itd.

Vrh Dno