Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Pretrazio sam net I nisam jedini koji ima problema sa cortanom ,svi kazu da hard reset resava problem ,mada neki pisu da im je proradila tek posle dva sata pokusavanja I da sada radi ok .

Ma i onako je *****ski da pricamo mi njoj na engleskom. Nece biti mnogo koristi od nje. Verovatno cu da je iskljucim posle nekog vremena ,veca korist od brzog pristupa qr skeneru nego od nje :D

Ovo bi izgledalo odlicno da ovaj mrtvi skajp moze da promeni ovu cyan boju :D Bar njihovu app su mogli da prilagode jer skoro sve ostale rade super :
wp_ss_20140414_0002.png

Poslednja izmena:
*** , не могу да верујем....!!! Четири године користим Андроид и пре пар сати купим Windows телефон и не ради маркет ......жасу

*** , не могу да верујем....!!! Четири године користим Андроид и пре пар сати купим Windows телефон и не ради маркет ......жасу

Heheh... Danas je izasao Windows Phone 8.1 zato ne radi u nekim regionima. Nisam znao da ne radi i na wp8 verovatno jos uvek preoptereceni serveri zbog WP8.1 updatea.

Btw tajming ti je odlican :D . Ovo je prvi put u istoriji wp da store ne radi :D .

Heheh... Danas je izasao Windows Phone 8.1 zato ne radi u nekim regionima. Nisam znao da ne radi i na wp8 verovatno jos uvek preoptereceni serveri zbog WP8.1 updatea.

Btw tajming ti je odlican :D . Ovo je prvi put u istoriji wp da store ne radi :D .

Шта рееећи а не заплакати....

Vidi stvarno ne radi ni na osmici :)
Inace, prvi put ovako nesto dozivljavam, verovatno zbog navale svih ovih 'developera' :)

Сад си ми све објаснио , ха ха :confused::confused::)

Pogledaj malo up u ovoj temi ili googlaj how to dev unlock wp8 . Msm ako hoces da dobijes wp8.1 odmah , stvarno je odlican. Mada ako si kupio tel sa zvanicnom garancijom bolje sacekaj malo jer navodno mogu da ne prihvate garanciju ako instaliras developer preview .

Nema sta ko da ne prihvati. Na stranu sto ne postoji nigde zvanicno Nokia saopstenje o nepriznavanju garancije(btw Nokia=MS sad) jednostavno ne postoji nacin da ti kao korisnik izvuces deblji kraj u tom slucaju... Ako je telefon skroz crko i mora recimo ploca da se zameni, oni nemaju nacina da vide sta je bilo na njemu. Ako je neki drugi problem, pa najmanji problem je da pre nego ga odneses u servis, zakacis na usb i za 5min vratis Nokia softver na njega i sve 5. Ne moze apdejt sad da bude nepriznat tj da nije validan a kad oni isti taj apdejt poguraju za 2 meseca onda je to ok. Nisi ti instalirao custom ROM vec nesto sto dolazi od zvanicnog proizvodjaca OS-a.

P.S. Ne znam kako je za Samsung i ostale, tj da li moze preko komjutera da se instalira FW u telefon.

Nema sta ko da ne prihvati. Na stranu sto ne postoji nigde zvanicno Nokia saopstenje o nepriznavanju garancije(btw Nokia=MS sad) jednostavno ne postoji nacin da ti kao korisnik izvuces deblji kraj u tom slucaju... Ako je telefon skroz crko i mora recimo ploca da se zameni, oni nemaju nacina da vide sta je bilo na njemu. Ako je neki drugi problem, pa najmanji problem je da pre nego ga odneses u servis, zakacis na usb i za 5min vratis Nokia softver na njega i sve 5. Ne moze apdejt sad da bude nepriznat tj da nije validan a kad oni isti taj apdejt poguraju za 2 meseca onda je to ok. Nisi ti instalirao custom ROM vec nesto sto dolazi od zvanicnog proizvodjaca OS-a.

P.S. Ne znam kako je za Samsung i ostale, tj da li moze preko komjutera da se instalira FW u telefon.

Slazem se. Ali teoretcki je moguce :D

Btw malo Cortana stil :D . Jedino ovaj skajp odskace.
wp_ss_20140414_0003.png

Jel vidi neko u podesavanjima ono background tasks ? Izgleda da su to sklonili.

Sa ovim novim battery saver i procentima i precicama u notification centru , sad ladno mogu da unistall Insider aplikaciju, jos mi samo treba neka dobra lampa da zameni onu iz insidera :) .

Flashlight XT toplo preporucujem

Kako ste startivali update?? Meni preko telefina kaza da vec imam Su instalirana nova azuritanja??

Instalirao 8.1, neradi store I dalje mi stoji Lumia black Kao poslednji update

Sve je kako treba dakle. Store će da proradi kada reše problem koji imaju a Black naravno da stoji kao poslednji FW update koji si dobio. WP8.1 je OS update i kao takav nema veze sa FW update-om od Nokie.

A sta mislite da o 8.1 pricate u 8.1 temi? :D

Da li ima opcija da se ugasi sav zvuk (samo vibracija, kao u 8 u gornjem desnom uglu), ne mogu da nadjem, nisu valjda uklonili?

Da li ima opcija da se ugasi sav zvuk (samo vibracija, kao u 8 u gornjem desnom uglu), ne mogu da nadjem, nisu valjda uklonili?

Ima, ali ne na nacin kako je to bilo u 8. Nakon sto upotrebis volume +/-, dobijas mogucnost da povlacenjem prozora na dole pristupis opcijama za pojacanje/smanjenje zvuka zvona (ili klikom na zvonce da ga potpuno ugasis), zvuka multimedije i on/off vibracije, pa tu mozes da iskombinujes to sto ti treba. Ali onako jednostavno kao u 8 - nema.

Poslednja izmena:
Tu je samo na drugom mestu, nije desno vec skroz levo, kliknes na ono zvonce...

Ima dobrih, korektnih unapredjenja, ali ima i nekih stvari koje mi se ne svidjaju. Prvenstveno je to vezano za podelu sekcija za music & videos i nacin predstavljanja fajlova u njima. Isto tako, dosta mi je cudno da se u Photos pojavljuju i (prave guzvu) video fajlovi koji su ubaceni na fon i nemaju veze sa kamerom fona (npr. spotovi, filmovi i sl).

Da... Cudno je i da u notification centar nije moguce ubaciti opciju Data connection, vec mora po starom u podesavanja i dalje (ili neka aplikacija da se izbaci precica).

Poslednja izmena:
Ima dobrih, korektnih unapredjenja, ali ima i nekih stvari koje mi se ne svidjaju. Prvenstveno je to vezano za podelu sekcija za music & videos i nacin predstavljanja fajlova u njima. Isto tako, dosta mi je cudno da se u Photos pojavljuju i (prave guzvu) video fajlovi koji su ubaceni na fon i nemaju veze sa kamerom fona (npr. spotovi, filmovi i sl).

Da... Cudno je i da u notification centar nije moguce ubaciti opciju Data connection, vec mora po starom u podesavanja i dalje (ili neka aplikacija da se izbaci precica).

Mora nesto da ostane i za sledece nadogradnje :)

Glupo je da se diskusija o wp8.1 razdvaja u 2 teme, ista pitanja na dva mjesta, stvarno nema više smisla..
Ova tema je "odradila" svoje, sada ostaje samo za Borisa koji čeka službeno 8.1+cyan :d

Vrh Dno