Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Mrzi me da idem do banke da uplatim nešto na internet karticu. :D

Pored toga, nisam siguran koliko bih gledao filmove na telefonu, ali bih u suštini dao te pare developerima. Zaslužili su, jer je verovatno jedna od top 10 aplikacija na Store-u.

Da priupitam: Da li je neko imao problema sa POS-MSFTBILLING BILLMSNET LU na bankovnom racunu? Stoje mi 100din rezervisano jos od 30.01.2014. i ne mogu da zatvorim racun.
Zvao sam Microsoft podrsku u Beogradu, prosledili me na chat podrsku za WP, oni me prosledili na generalnu MS podrsku i sada chatujem sa nekim Alvinom (cekam vec 20 minuta da "izvuce podatke").
Ako je neko imao isti ili slican problem, bio bih veoma zahvalan da mi kaze kako treba da se resi?

Ista situacija i kod mene. I jos traje :) Pored toga imam i nekih 90 rsd za POS-PAYPAL 40293**** LU. Kazu u Intesi, izbrisace se kad prodje 45 dana od datuma transakcije.

Ista situacija i kod mene. I jos traje :) Pored toga imam i nekih 90 rsd za POS-PAYPAL 40293**** LU. Kazu u Intesi, izbrisace se kad prodje 45 dana od datuma transakcije.

Bas tako i meni rekli. Posle chat-ovanja sa troje ljudi iz MS support-a (Emilia, Alvin i Jerry), rekli mi da je kod njih sve na mestu i da se obratim banci. U banci mi rekli da i dalje stoji rezervacija. Mogu ili da sacekam 45 dana da prodje od datuma transakcije i brise se rezervacija ili da se obratim MS-u (predstavnistvo u Luksmeburgu) sa zahtevom da oni posalju dopis banci da su uzeli novce.
Mislim da cu da sacekam jos dve nedelje i da prezalim 300din sto ce da mi skinu za "odrzavanje" racuna. :D

Ja nemam gdr3 ,I sada kad dobijem azuriranje jel dobijam ujedno I gdr3 I black ili ne ?

"Dostupna" je tj nije dostupna za naš region, nebitno koji model je u pitanju. Prebaci na UK region pa instaliraj...

Nazgul is back.Cven Ban, direktno od Admiša.Ja se odjavljujem od moje omiljene teme.
MS protiv svih...
Odo da jurim devojćice! ;)

Ima li neka kamera aplikacija da ima tajmer za slikanje, ova klasichna za ativ s nema?

Jos nisi uspeo da skines Nokia Cameru, jel moze uopste ili? Ona ima timer.. a imas i jos nekih na marketu, znam da sam imao jednu, odvratan UI ali je odradjivala posao dok nisam ovu skinuo.

Aj ako moze mala pomoc forumasa.
Uskoro kupujem telefon Lumia820 pa me zanima par sitnica kako raditi update, posto nikada nisam radio isti jos od symbian-a.
Prvo na koji market se prijaviti, posto sam cuo da se update razlikuje od jednog do drugog marketa?
Drugo, da li mogu imati problema sa kamerom nakon updatea?
Trece, da li da se radi kompletan update ili treba nesto preskociti (skip) zbog eventualnih problema i bagova?
Cetvrto, da li i kako se moze sacuvati postojeci softver kao backup u slucaju pogorsanja nakon update-a?
Peto, sta se postize hard resetom, da li se vraca softver kao kada je proizveden telefon ili nesto drugo?

Unapred zahvalan na strucnim odgovorima :)

Ne postoji vise marketa, ko ti to rekao. Ulogujes se na telefon sa nekim Microsoft nalogom ako imas neki, ja sam sa neki starim msn.com emailom. Ako nemas napravis, i to je to. Inace update sistema se ne radi iz marketa vec ides u settings/phone update. Neces imati problema, svaki update je samo doneo poboljsanja, sto vazi i za kameru. Znaci napuni bateriju bar preko 50, 60% i bez brige. Nema preksakanja nikakvog. Posle glavnog update ce ti onda ponuditi u prodavnici jos po koji sitni update i sve to skini..
Za cuvanje prethodne verzije i vracanje na nju nemam pojma.. Hard ili factory reset brise sve sto imas na telefonu i sva podesavanja, ali ostaje verzija sistema ista.

@petar.ostoja

1. ako se prijaviš na UK ili US imat ćeš poneku aplikaciju u ponudi više, ali nećeš možda pronaći neke domaće aplikacije. Moj savjet je prijavi se u svojoj matičnoj zemlji, a po potrebi prebaciš na drugi ako određene aplikacije nema na tvom marketu. Kupovanje aplikacija je moguće sa nekom debitnom domaćom karticom.

2. Nema nikakvih problema sa kamerom, na Black radi bolje nego na Amber, i podržana je Nokia Camera (ona regularna, ne Beta)

3. Radi se kompletan update, nema preskakanja, znači "sve ili ništa".

4. Nema čuvanja, i nema povratka nazad, Do sada nije nikada niti bilo potrebno. M$ (i Nokia) dobro testiraju svaki upgrade prije nego što puste OTA.

5. Hard reset briše korisničke podatke (data+cash) i sve aplikacije. Ostaješ na zadnjoj verziji OS-a, samo što je "prazan". Treba se ponovo prijaviti sa M$ nalogom...

E super onda, hvala kolege forumasi :D
Nisam nesto zahtevan korisnik, samo da imam aplikacije kao i na L800 plus jos poneku i vise mi i ne treba. Takodje sam primetio da moze da se vidi sat dok je zakljucan sto me je odusevilo.
Postavio sam pitanje za kameru zbog raznih komentara povodom tog amber updatea, tj ovde i ovde pa me to malo zabrinulo da'l da ga update-ujem uopste.
Cek, a kakva je onda razlika izmedju soft i hard reset? Posto sam radio soft reset na L800 i brise sve na telefonu i ponovo instalira default aplikacije.

Ovde soft samo poremeti sat/datum. Sve ostalo ostaje isto. Možeš to da smatraš isto kao da si mu izvadio bateriju i vratio.
Hard reset radi ono što su Boris i Spacer napisali.

Zasto mi se ne menja wallpaper kad stavim "Bing wallpaper" u opcijama? Stoji mi default wallpaper, kao kad sam kupio telefon. Do skoro je radilo.

Meni radi kad stavim ali ne menja se automatski dnevno, sto mu je i glavna fora.. Svima je tako.

Primetio sam da dobri ljudi, često postave link za neku free aplikaciju kad je besplatna pojedinim danima.
Da li bi bilo pametno da se otvori tema free aplikacije za WP i da se zakači, pa kad se desi da je neka aplikacija besplatna u nekom danu da se to okači i da instaliramo?
Ja sam tako skinuo par aplikacija i sad sam kupovinom drugog telefona i zadržao te aplikacije, dobra fora.

Poslednja izmena:
ima vise takvih aplikacija, ja trenutno koristim store deals

Nema na cemu. Postovacu link iz MyAppFree kada mi se ucini nesto zanimljivo za sire mase

Vrh Dno