Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

U vezi benchmark aplikacije... svaka cast autoru za trud, ali iskreno ono je neupotrebljivo. Pola ekrana ode na naslov Benchmark.rs i podlnasalov koji tu stoje bespotrebno, a onda od celog teksta vidite 10-11 redova. Toliko redova imaju Symbian Nokie od pre 5 godina. Da li je moguce da se taj ogromni naslov i podnaslov skroluju na gore zajedno sa tekstom?

Pretpostavljam da je app pravljena u onom builderu na apps.windowsstore.com ili kako je vec adresa, takav je template prosto...

To je samo primer bio otprilike kako da izgleda, što kaže darko template, daleko je to od gotove aplikcije. Svi ti fontovi treba da se smanje, da se sve to sredi, da bude pregledno. Kontam da bude nešto na foru b92 aplikacije, po meni je ona perfektno odrađena i vesti se lepo čitaju. Taj kod mora da se doradi u visual studio. Ja tek kad mislim da je to to i ako uspem da sredim sve kako treba onda ću da je objavim, ili može neko drugi da se pozabavi time ako ima vremena. Kako god, bila bi nam korisna takva aplikacija pa sam eto dao ideju, da zagolicamo maštu. ;)

Battery Performance je free trenutno na Store-u, koga zanima nek skida...

Mene više ne zanimaju "battery" aplikacije, uskoro stiže Batery Sense :) , zato i jesu ove besplatne :D

Taj fazon, sto dalje od battery :D Napravio sam precicu za battery saver, preko Skinery themes, mali tile sa gromom na njemu, to mi je dovoljno da bacim pogled :D Mada idealno bi bio sistemski da urade procenat gore..

Po toj aplikaciji bela tema vise trosi bateriju ,dal je to stvarno tako ?

Evo ovi sa Benchmarka opet objavili neko "istraživanje", po kojima je "Nokia" u padu u odnosu na prošlu godinu, a "BleckBery" ostao isti sa 1% manje od HTc-a. :D :trust:

0ent.jpg

Poslednja izmena:
Evo ovi sa Benchmarka opet objavili neko "istraživanje", po kojima je "Nokia" u padu u odnosu na prošlu godinu, a "BleckBery" ostao isti sa 1% manje od HTc-a. :D :trust:

Pogledajte prilog 135582

Sad ce da ih Android povuce iz kanala, kad krenu da rokaju sve Ashe na Androidu :D
A onda ce okoreli Nokijasi da kazu Zbogom Nokiji zato sto je izgubila smisao za humor.
Prosla su vremena kada je jedna marka furala vise sistema, a wp i android ne idu zajedno, nikako.
Ljudi ne prelaze na WP zbog toga sto su navikli na Samsung a pod tim se podrazumeva Android... ?! Wffhjmjhhfpm ...
Treba dati sansu svakom sistemu, Bb, Jolla sto da ne.
Vecina ljudi i ne zna da postoji izbor.
I pretezno predrasude uticu na izbor i marke i operativnog sistema.

Ja sam koristio i simbijan i windows mobile 6 i android i Bb a sad sam na wp8 tako da meni svi sistemi dolaze u obzir :D

Ja sam koristio i simbijan i windows mobile 6 i android i Bb a sad sam na wp8 tako da meni svi sistemi dolaze u obzir :D

Windows mobile 5 i 6 pa i 6.5 je bio kanal, secam se Symbian je bio keva u odnosu na njih :)
Ali win mob je uvek bio solidno stabilan, pouzdan OS iako je bio skoro ne upotrebljiv za obicnog korisnika.
Video sam skoro jednog servisera fura poslovni HTC sa win mob, nisam mogao da verujem :D

Windows mobile 5 i 6 pa i 6.5 je bio kanal, secam se Symbian je bio keva u odnosu na njih :)
Ali win mob je uvek bio solidno stabilan, pouzdan OS iako je bio skoro ne upotrebljiv za obicnog korisnika.
Video sam skoro jednog servisera fura poslovni HTC sa win mob, nisam mogao da verujem :D

ja sam imao nekog asusa wn mobile :p

Hmm.. Apple proda 33m najnovijih i najskupljih telefona za mesec dana a Nokia za godinu dana, i to najviše L520 krševa.
Ove brojke ne znače ama baš ništa. Microsoft zarađuje više od tih Androida, nego od WP i XBox zajedno. U stvari, Android im pokriva gubitak koji prave u poslu sa WP i XB.

Hmm.. Apple proda 33m najnovijih i najskupljih telefona za mesec dana a Nokia za godinu dana, i to najviše L520 krševa.
Ove brojke ne znače ama baš ništa. Microsoft zarađuje više od tih Androida, nego od WP i XBox zajedno. U stvari, Android im pokriva gubitak koji prave u poslu sa WP i XB.

L520 je zamena za 1100 samo sto ne hakuje bankomate a i nema lampu :d

Poslednja izmena:
Svašta ćeš da naučiš na ovom forumu.Treći na listi proizvođača smartphone uređaja, štancuje pola milijarde jedinica godišnje.Lumia telefoni su najžešći krš, a oni koji ga koriste su naravno teški mazohististi i nepopravljive naivčine.Verovatno zbog ovoga:

http://www.blic.rs/IT/441335/Deset-miliona-virusa-za-Android
:d

Niti si u pravu ti koji pljuješ Android, niti je u pravu neko da je Lumia serija krš. Meni WP ne lezi, ali ne znači da necu koristiti Lumiu jednog dana, jer Nokia radi odličan posao.

Da je lako sve tako za implementaciju, valjda bi do sad već 35 puta razdvojili volume za muziku, pozive, notifikacije...

A sta je sa call logom i pretragom prilikom kucanja broja, zar je moguce da samo ja kukam za ovo? Gledam na uservoice nema je u prvih pet strana...

Da grupisanje i da vidim kad me neko zvao i kolko sam pricao s nekim i smart dial.

Pa vidi se kad te neko zvao, ides na njega pa history, vidis sve, i sms-ove.. Samo nema koliko je trajao poziv. A smart dial nema vecina telefona, iako to nije opravdanje..

Vrh Dno