Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Svako ko je imao ili ima dslr zna da je to ozbiljna masina i ne moze nikada da se poredi sa mobilnim telefonom, tj kamerom na telefonu.
1020 je super telefon-kamera ali budimo realni.
Imao sam Nikon D90 neko vreme i uslikao mnogo slika u razlucitim vremenskim uslovima, i mogu samo ostaviti utisak : :)
1020 alternativa za DSLR da moze, ali zamena za DSLR - NE.
Respect za Nokiju, koristim je super je ali godine su ispred nas, nece dslr tek tako biti zamenjen telefonom sa kamerom.

Ajde da se javi ovde neko ko već ima L1020 sa Black apdejtom.Ovo je postalno apsurdno prepishavanje u prazno, bez ikakvih konkretnih argumenata.Imo sam ja DSLR, ili imam ja DSLR, a ti nemaš pojma.Lepo čovek kaže u prilogu sa YT, da je za iste pare bolje pazariti Nokia smartphone kameru, nego samo foto-kameru...:p

Ja prosto ne verujem o čemu se ovde raspravlja, kamera na telefonu vs. DSLR... Ovo je toliko imbecilno da sam ja zapanjen!

I šta kažeš, Austin Nwachukwu na YT klipu rekao tako? E onda mora da je istina...

Ma ne vredi se raspravljati sa demijanom... :)

Poslednja izmena:
Svako ko je imao ili ima dslr zna da je to ozbiljna masina i ne moze nikada da se poredi sa mobilnim telefonom, tj kamerom na telefonu.
1020 je super telefon-kamera ali budimo realni.
Imao sam Nikon D90 neko vreme i uslikao mnogo slika u razlucitim vremenskim uslovima, i mogu samo ostaviti utisak : :)
1020 alternativa za DSLR da moze, ali zamena za DSLR - NE.
Respect za Nokiju, koristim je super je ali godine su ispred nas, nece dslr tek tako biti zamenjen telefonom sa kamerom.

Koristis bas 1020?

Ja nisam koristion DSLR pa ne mogu da pricam iz licnog iskustva ali citao sam i gledao sto je najbitnije gledao dosta o tome a 1020 koristim i moj zakljucak je sledeci:

Nokia 1020 je bolja od vecne P&S i u rangu sa nekim jeftinijim DSLR kamerama, posebno nakon Black update-a i RAW podrske, sve je to podignuto na jedan visi nivo. Skoro pa savrseno.
I ja se slazem da je alternativa, zamena za neki posebno skuplji DSLR ne. Ali desi se (cesto) da Lumia 1020 i 808 da ne zaboravimo daju bolju sliku od DSLR bar po testovima koje sam citao.

Dakle P&S prosto po mom misljenju pored ovakvih kamera na telefonu nemaju smisla, bas kao sto mp3 plejeri odlaze u penziju bojim se da ce ista sudbina da zadesi i P&S jer prodaja drasticno opada, a proizvodjaci propadaju.
Sto se DSLR tice treba jos dosta vremena da prodje pa da telefon dostigne kvalitet najsupljih DSLR, ali Nokia je pomerila granice.

Na kraju treba uzeti u obzir i koliko kosta i koliko ulaganja zahteva jedan DSLR a koliko Lumia 1020 ili 808.

Poslednja izmena:
Ja prosto ne verujem o čemu se ovde raspravlja, kamera na telefonu vs. DSLR... Ovo je toliko imbecilno da sam ja zapanjen!
I šta kažeš, Austin Nwachukwu na YT klipu rekao tako? E onda mora da je istina...
Ako si nepismen, nisi makar ćorav...

Uskoro mi ističe ugovor sa operaterom i planiram da zamenim android za WP, pa povremeno pratim ovu temu.
Poslednje 2-3 strane su da se čovek zgrane o čemu ljudi pišu, šta gledaju i u šta veruju... prosto neverovatno.
Samo čekam kad će neko da objavi nešto tipa Galaxy S5 vs Intel i5 procesor ili sličnu glupost :D

Poslednja izmena:
Zašto neko nebi uporedio Apple 5s 64-bitni procesor ili neki od Intel Atom procesora sa nekog smartphona, sa bilo kojom i3 procesorom.
Aaa ?

Koristis bas 1020?

Ja nisam koristion DSLR pa ne mogu da pricam iz licnog iskustva ali citao sam i gledao sto je najbitnije gledao dosta o tome a 1020 koristim i moj zakljucak je sledeci:

Nokia 1020 je bolja od vecne P&S i u rangu sa nekim jeftinijim DSLR kamerama, posebno nakon Black update-a i RAW podrske, sve je to podignuto na jedan visi nivo. Skoro pa savrseno.
I ja se slazem da je alternativa, zamena za neki posebno skuplji DSLR ne. Ali desi se (cesto) da Lumia 1020 i 808 da ne zaboravimo daju bolju sliku od DSLR bar po testovima koje sam citao.

Dakle P&S prosto po mom misljenju pored ovakvih kamera na telefonu nemaju smisla, bas kao sto mp3 plejeri odlaze u penziju bojim se da ce ista sudbina da zadesi i P&S jer prodaja drasticno opada, a proizvodjaci propadaju.
Sto se DSLR tice treba jos dosta vremena da prodje pa da telefon dostigne kvalitet najsupljih DSLR, ali Nokia je pomerila granice.

Na kraju treba uzeti u obzir i koliko kosta i koliko ulaganja zahteva jedan DSLR a koliko Lumia 1020 ili 808.

nE KORISTIM JA 1020 ALI MOJ SUPER ORTAK GA IMA, IMAO SAM PRILIKE DA GA DOSTA KORISTIM, NIJE TO NESTO KOMPLIKOVANO.
1020 I JESTE U FAZONU P&S - ZATO I MOZE BITI SAMO PS ZAMENA.
AKO SE PITAS STA CE TI DUZE TRAJATI DSLR ILI 1020, NE ZNAM STA BIH TI REKAO (ZAAR MISLIS DA CE 1020 KORISTIIT 5GOD?)...
KOLIKO JE PROSLO VREMENA OD 808 DO 1020??? A OVOG LETA NOKIJA CE IZBACITI NASLEDNIKA 1020 PA TI VIDI...

I KAO STO NEKO RECE *****NO JE POREDITI DSLR SA 1020...

Wtf je ovo?? Kome ja objasnjavam...

Odoh ja odavde... :S:

Ajde što su neznalice, nego su i nevaspitani.:D
Odoh i ja."Ostavi ću" nvukelic-a, da sam sebe citira...

Poslednja izmena:
Poenta cele priče je da za nas prosečne korisnike, više neće biti neophodno da nosimo posebnu torbu sa gomilom wiget-a.Staviš Lumia telefon u đep i piči...:D

Hteo si da kažeš gadgeta? Lumia umesto DSLR-a... I dalje nedostaje neki smartphone u toj postavci, tako da ipak mora bar još jedan wigdet/gadget.

Čujem da ih naručuju ovi iz Holivuda za snimanje filmova...

Šta sam hteo da kažem, rekao sam.Gadžet/widžet, Lumia je keva.
U novom "Iron Man"-u, umesto Nokie furaće DSLR monstruma...End of conversation!

Nokia 1020 je bolja od vecne P&S i u rangu sa nekim jeftinijim DSLR kamerama
Veruj mi, ozbiljno, šanse su nikakve da ćeš sa npr. EOS 7D (~1200eur) napraviti iole bolje fotografije nego sa EOS 100D (~450eur). Nije onaj prvi skupji zbog više GHz, RAM-a i piksela.

Ja 95% fotografija fotografišem mobilnim telefonom. Onih drugih 5% želim da sačuvam da ih imam.

Poslednja izmena:
Onda instaliraj "Launch Nokia Care Suite" na računar i on će ti instalirati sve potrebne drajvere, ako ti neki možda nedostaje...:smash:

Instalirao sam, ali "Windows Phone Developer Registration" ne prepoznaje telefon. Kako god, ne mogu više da se zamaram oko ovoga, izgleda da se ne razumem dovojno. U svakom slučaju hvala.

Na stranputici je mladi demijan. Na pravi put on mora izaći. Na forumu ovom budućnosti za njega nema.

pa8a3a6e

Cekamo taj 8.1 ili cu da predjem na Iphone ;) salim se :D

Vrh Dno