Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Youtube? Mada otkad imam Deezer realno njega samo za video koristim. Opet najmanji problem je da se muzika stavi u cloud i kakav crni torent, sve ti je uvek na dohvat ruke :) Zato kazem da nekim stvarima ne vidim svrhu...

A nije to - to. Bolje skinem ceo album, ako slušam preko Youtube-a ne ostaje mi ta zika. A ni cloud, jer taj album nisam imao, pa da ga stavim na cloud. Nebitno, to su retke situacije.

Imam jedan mali problem sa viber-om. Kada me neko zove , ne cujem zvono. Razgovor je ok, cuju mene i cujem ja njih. Jer se jos nekom ovo desavalo?

Ma odlican je taj viber, burazeru na androidu stizu identicne poruke od 10 ljudi.. Hocete pozive bez motike..

Podseti me sa tim pozivima, najbolje nesto u vezi wp8 telefona, nema led obavestenja.. Kako li je izgledao sastanak kad su odlucili da to nije potrebno..

Ma odlican je taj viber, burazeru na androidu stizu identicne poruke od 10 ljudi.. Hocete pozive bez .

Viber na androidu radi odlicno. Sto se tice wp8 i ja sam primetio da nekada prijavljuje pozove, nekada ne... Valjda ce resiti neki naredni update. A ti Borise stvarno jesi lozac, i nije mi jasno, probas li ti neku aplikaciju, ili sve sto pricas je rekla kazala? I stvarno sa battery drainom ubijas, drzi ga na punjacu nocu, pa ce ti uvek biti pun ujutro...:p

Inace text reflow bez obzira na gdr3 ne radi kako treba, tako da tu ima mnogo prostora za poboljsanje...
I ja se odjavljujem iz ove teme, posto je potpuno izgubila smisao... Pozdrav

Poslednja izmena:
I stvarno sa battery drainom ubijas, drzi ga na punjacu nocu, pa ce ti uvek biti pun ujutro...:p

Pazi mogu ja da kuliram i da se pravim da je sve ok, kome to odgovara? Da punjac je sigurno resenje..

However, yesterday my phone went from 100% to 19% in four hours while in my pocket. It does this every so often and I'm not sure what causes it. I'm fairly sure it isn't searching for a signal, I live in a strong LTE area, and it's definitely not searching for WiFi.

Looks like this seems to be a common issue with Windows Phone devices.

Ovo nije rezervisano samo za WP8, daleko od toga, ali mnogo je lose kad ne mozes da znas sta je. Ja kad mislim da sam skapirao logiku, opovrgne me..

Poslednja izmena:
Hajde dajte neke screen-ove vašeg Windows telefona.Evo kako sam ja nešto na brzinu izmixovao,pa da uporedimo...

i3zq.png j842.png mhzu.png vj55.jpg py58.png

Ma odlican je taj viber, burazeru na androidu stizu identicne poruke od 10 ljudi.. Hocete pozive bez motike..

Podseti me sa tim pozivima, najbolje nesto u vezi wp8 telefona, nema led obavestenja.. Kako li je izgledao sastanak kad su odlucili da to nije potrebno..

Vidjao sam i android telefone bez led indikatora tako da to tesko da ima veze WP8 vec sa proizvodjacem telefona.

z272.png
o1le.png
xov2.png
php8.png

Ativ S

P.S: Led indikator je vezan za proizvođača. HTC Mozart 7 je imao Led indikator, a ne mogu da tvrdim za ostale htc WP8 telefone, to mogu korisnici tvrditi... Slažem se sa gore navedenom tvrdnjom, vezano je za proizvođača...
Opet, na skoro svakoj xperia 2011 telefonu, postojao je led indikator, koji je uredno obaveštavao, ček sa različitim bojama, o vrsti poruke, kao i stanju telefona (punjač). Mada je po izlasku ICS to bilo onemogućeno nemarnošću samog proizvođača...

Kako MS nije uslovio led indikaciju, to je ostavljeno na volju proizvođačima, koji su to iskoristili i uklonili, kao još jedan oblik "uštede" u proizvodnji...

Viber?! Šta reći, osim da ta kompanija nema valjanog programera za WP aplikaciju...
Inače, tome se ne treba čuditi, jer i sam skype, zna da kasni... Dok whatsapp uredno obaveštava i radi...

Poslednja izmena:
Da, zaista whatsapp radi odlicno, dok viber kasni.. Ocigledno je da nije problem vise u centru za obavestenja, vec je do ljudi iz vibera, jer je sa gdr3 update-om, skype proradio skoro odlicno, kao i whatsapp, dok viber radi primetno bolje, ali kuburi.. Meni nije jasno zasto eto na Ativ S-u npr koji ima amoled samsung nije uradio onaj Glance kako se zove kod Nokie.. Lumia 920 ima glance koji je skoro neupotrebljiv jer ima ekran koji nije za tu svrhu, dok bi na amoledu to fino cucalo.. Ali ocigledno Samsung nema neku preveliku volju i zelju da radi na WP...

Došla familija u goste pre neki dan, zet se hvali sa novim S4mini, i tako pričamo deca zuje, odjednom najmlađa stavila neki cvetić u kosu i svi jao ajd da slikate... i dok je on namestio svoj s4mini itd itd, ja sa svojom lumiom 925 već slikao i poslao i njemu i sestri (tj mami od klinke), sliku na mejl :). Jes posle i on napravio lepu, ali nije uhvatio momenat, kako bi rekli na reklamama . Moram da priznam da mi je bilo nekako milo oko srca. Još posle toga ispalo neki nakit na tepih, pa sam opet intervenisao sa flashlite... posle je bilo zezanje, ajd lumia da sad skuva kafu itd... možda nije mesto za sreen-ove ali ajd da stavim neke od svojih (total=9), ove lepe tete što su na slikama, se rotiraju, tj, koristim custom tiles maker (full, platio).

Dobra fotografija je uvek zasluga fotografa, a ne fotoaparata :).

Imate temu mobilni mod pa probajte tamo da okačite slike vašeg home screena.

Vidjao sam i android telefone bez led indikatora tako da to tesko da ima veze WP8 vec sa proizvodjacem telefona.

Da, ali nijedan WP8 telefon nema led, ocigledno je Microsoft izorganizovao da bude tako.

Glance, kada za koji dan proradi u punome smislu, je po meni puno bolja opcija nego led.
Naravno, početni model nemaju tu mogućnost, ali takva praksa je kod svih proizvođača tehnike.

Ne znam bas kako, morao bi da drzis onaj glance koji je non stop upaljen, koji verovatno ubija bateriju, za onaj obican, moras rukom da mahnes da bi aktivirao, kad sam vec dosao do telefona mogu i da stisnem lock dugme i vidim jel ima neka notifikacija.
Poenta led notifikacije je da ako si bio u drugoj prostoriji, tusirao se ili tako nesto, cim udjes u prostoriju vidis kako blinka i znas da imas neki propusten poziv ili poruku..

Došla familija u goste pre neki dan, zet se hvali sa novim S4mini, i tako pričamo deca zuje, odjednom najmlađa stavila neki cvetić u kosu i svi jao ajd da slikate... i dok je on namestio svoj s4mini itd itd, ja sa svojom lumiom 925 već slikao i poslao i njemu i sestri (tj mami od klinke), sliku na mejl :). Jes posle i on napravio lepu, ali nije uhvatio momenat, kako bi rekli na reklamama . Moram da priznam da mi je bilo nekako milo oko srca. Još posle toga ispalo neki nakit na tepih, pa sam opet intervenisao sa flashlite... posle je bilo zezanje, ajd lumia da sad skuva kafu itd... možda nije mesto za sreen-ove ali ajd da stavim neke od svojih (total=9), ove lepe tete što su na slikama, se rotiraju, tj, koristim custom tiles maker (full, platio).

Meni je ovo lepse od bilo kog interfejsa koji sam video na bilo kom OS . Svaka cast.

P.S. Jos posle das neku lampu ili tel maloj da mlatara sa njim pa napravis nesto ovako http://sdrv.ms/1kottjU :) Da vidis sta ce tek onda da kaze on sa S4mini :) .

A da, jel zna neko kako na skydrive direktno moze da se vidi da li je bio ukljucen blic, koji je iso itd. To mogu da vidim na PC skydrive ali na sajtu ne mogu da vidim te informacije o fotki. Osim shutter speed.

Poslednja izmena:
@Micro:
Zbog rasporeda kockica ili zbog polugolih teta?

@Micro:
Zbog rasporeda kockica ili zbog polugolih teta?

Zbog ideje, zbog teta, i mogu samo da zamislim kako izgleda kada se tiles okrecu i pocnu da otkrivaju tetu, tile po tile :) .

Doduse nisam nesto mnogo pratio taj forum mod. Da vidim kako to ljudi rade na androidu, znam dok sam ga ja koristio nikad nisam mogao da napravim nesto da mi se mnogo svidja i da ga ne menjam stalno :D .
Ali od onoga sto sam video, ovo mi je bas vrh.

A da vylota, koji app si koristio za ovo ?
Mada ne verujem da cu ovo da pravim, jer nije bas funkcijonalno, meni je bitno da imam sto manje skrolovanja na gore, tako da se trudim da nemam vise od "dva" ekrana . I sve plocice koje prikazuju neke notifikacije su mi gore na pocetku.

Poslednja izmena:
A ne moze da se namesti da dugmici svetle?

Koji dugmici? Kapacitivni? Meni oni uvek svetle kada je slabije osvetljenje. To mi malo i smeta, voleo bih da je osvetljnje fiksno kao sto sam stavio da je fiksno na ekranu.

Na Lumia 520 dugmići ne svetle. Ume noću da nervira to.

Ufff ja bih naprimer vise voleo da ne svetle, doduse ne znam da li bi mi smetalo u mrklom mraku. Ali bih voleo da su konstatne slabe jacine, nekada svetle prejako i to ume da smeta. To je jedna od malo mana 720 ne znam kako je na ostalima.

A ne moze da se namesti da dugmici svetle?

Opet u stilu "a ja naivan, pa stvarno ne znam i stvarno me interesuje" :)

Evo moje postavke trenutne, lepsi mi bio tile od Bing Weather-a, al voli da se igra sa baterijom pa sam vratio Breez..

Prilozi

• 520 new setup.jpg
    520 new setup.jpg
    491.8 KB · Pregleda: 118
Ja sam probao na kratko i breez i amazing weather HD, koji ima mnogo netacnu prognozu. Tako da sam se vratio na Vieather i accuweather podatke.

Nazad
Vrh Dno