Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

3 sekunde naspram 1 (ili manje) za default kameru kod mene, nije strasno.. Super su opcije, tu je Timer konacno, ne mogu da verujem da ga nema na default aplikaciji..

Bookviser je odlican. Stavis .epub i pdf fajlove na Skydrive i odatle ih povuces na telefon iz aplikacije.

A mogu li direktno sa racunara na telefon da prebacim knjige. Mislim da ne idem preko sky drive.

Ovako ni ne moras da povezujes telefon, odes na skydrive.com (ili instaliras desktop aplikaciju), odes na Documents sekciju, i bacis .epubove tu. I onda ih povuces iz aplikacije.. Mozda u nekoj drugoj moze al meni ovako lakse, em posle stoje tu u Skydrive-u ako ih slucajno obrises sa kompa.

Nisam još uzeo telefon(lumia625), pa ne mogu da probam. A šta ako hoću da čitam neku knjigu a nemam internet da je prevučem iz skydrive?

Mozda si pogresno razumeo, ne treba ti internet non stop za citanje, samo da ih povuces iz Skajdrajva jednom.. A ako mislis "sta ako nemam net na kompu" onda ***, ko vise nema net na kompu osim ako je neki kvar u pitanju :)

Da, *** neke stvari nece biti kao sto si navikao na Androidu, manje je stav "evo radite sta hocete pa i dizajn sistema", vise je "tako je kako je, nama se ovako svidja", u nekim stvarima je tvrdoglavost, u drugim ima dosta logike i smisla..
Ima nesto u tome kad je sve uniformno i zacrtano, svima isto.. tesko je objasniti to nekom kao 'prednost'.

Nemam, al iskustvo ce ti u principu biti isto na svakom WP8 telefonu, zato kazem za tu uniformnost, sistem se skoro identicno ponasa na mom modelu kao i na najskupljim, vise rama doprinese mozda za vise otvorenih aplikacija u isto vreme, vise tabova u browseru al to je to.. Svi iste dugmice imaju, sistem itd, meni je to super skroz.. Ostane ti samo da gledas koji ti se vise svidja, koji ima bolju kameru itd..

Poslednja izmena:
Sto se rama tice mislim da za WP i "multitasking" i ne igra neku ulogu.
Vec zaista cini razliku sto se brzine otvaranja i rada istih tice.

Tako modeli sa 512mb i ne mogu da pokrenu neke igre/aplikacije dok 1520 i 1020 sa 2GB rama imaju prednost i sto se brzine rada i otvaranja aplikacija tice.

Evo upravo sam testirao Nokia Cameru, onu preko proxy i Nokia kameru beta . Slike su potpuno iste. Isti iso isto sve na auto. Ista velicina fotke bas bas sve. Jedina razlika je sto na beta manuelmo iso ide do 800 ali auto ide i do 3200

Nokia kamera
WP_20131216_18_25_39_Pro.jpg
WP_20131216_18_25_59_Pro.jpg

Nokia kamera beta
WP_20131216_18_26_14_Pro.jpg
WP_20131216_18_25_15_Pro.jpg

Na beta sam i mislio. L920, manelna podesavanja ISO do 3200. Verovatno pravi razliku izmedju PureView i obicnih kamera...

P.S. Beta nije samo za 5,6 i 7 vec za sve tj omogucena je instalacija i na njih. Sto se samo aplikacije tice bice kao i sa Facebook i Facebook beta, ova druga dobija sve novosti pre ali moguci su bug-ovi.

Poslednja izmena:
Poredio sam malo kamerice, fabricku i Nokia Camera Beta, obe na default, na obe tapnuto da izostri na satu, fabricka ima problema ocigledno da izostri. Inace jako slaba lampa u sobi.

nokia%20camera.jpg

I jedna i druga su dobre samo je fokus potpuno razlicit.

Ali ako si tapnuo sat trebao bi fokus da bude na njemu i sa fabrickom.

Vise puta sam testirao, nikad ne bude dobar fokus na satu kad tu tapnem. Bude izostreno kad fotkam preko hardverskog tastera al totalno drugaciji white balans iz nekog razlga..

Poredio sam malo kamerice, fabricku i Nokia Camera Beta, obe na default, na obe tapnuto da izostri na satu, fabricka ima problema ocigledno da izostri. Inace jako slaba lampa u sobi.

nokia%20camera.jpg

Meni deluje prva fotka kao da je fokusirano na lampici na monitoru i losiji sat, a donja mnogo bolja sat :) Tesko je bas tacno ih uporediti.

Da, nesto nije ok sa tim tap to focus na default kameri, barem u ovim mracnim uslovima i/ili na mom modelu..

ja sam procitao da cemo moci da instaliramo programe i igrice na sd karticu to ce biti jedna od boljih vesti za htc 8s i ostale telefone koji imaju slot za memorisku karticu

Da i za Nokie sa 8 gb tu su i precice za wireless, data... kao i notification center. Niko ne spominje call history, tj. uzas od dialer-a :D

Da i za Nokie sa 8 gb tu su i precice za wireless, data... kao i notification center. Niko ne spominje call history, tj. uzas od dialer-a :D
Meni nije užas - naprotiv. Samo je stvar navike od početka nisam koristio nikakav dialer. Jedino što bi meni prijalo je da search taster nije soft, nego da hard taster menja funkciju u zavisnosti od pozicije u meniju

Možda ubace Boba i spajalicu?

Nazad
Vrh Dno