Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Mozda mu treba samo za live tile a ne i za notifikacije..

Koliko traje baterija na lumia 920 ?i koja je app najbolja za proveru bateriji

Zavisi koliko koristiš telefon. Može 5-6 sati, može 12 sati, može 1 dan, može 2 dana a može možda i tri dana.

Poslednja izmena:
Koliko traje baterija na lumia 920 ?i koja je app najbolja za proveru bateriji

Evo posle skoro 2 nedelje korišćenja, da iznesem utiske oko baterije..

Kad ga konstantno drndam ceo dan, znači slikanje,store,poneka igrica,wifi & net..vrlo brzo posle par sati padne za 30-40%..mada mislim da bi izdržao do uveče bez punjača.
Neko malo jače korišćenje tipa dosta poziva, poruka i interneta, bez problema dan i po..
Umereno korišćenje tipa 50ak sms,20 poziva, gmail non stop,ostali nalozi na 15min, meni je izdržao 2 puna dana i ostalo mu još nekih 15ak % baterije..
Ja sam prezadovoljan.

mislim konstanto drndanje na wi f-jui sta god da se optereti.pre ovoga sam imao gnex zato pitam jel ima negde on screen time da se vidi?

MS logika on/

Ma kome treba screen on time i detaljna analiza potrošnje baterije, to su gluposti.

MS logika off/

U ma*** im sasavu... Opet mi ne radi Store live tile :( nema obavestenja o novim update-ovima... Non Stop sam na mobile data nakacen. PRE 5 DANA SAM IMAO POSLEDNJU TURU UPDATE-OVA... :(
To kao da MS kontrolise ko ce dobiti update a ko nece :D Ide mi na ...

STIZU VESELI DANI ZA OVU PLATFORMU :)

VLC DOLAZI NA WP :)
http://www.wpcentral.com/vlc-windows-8-and-windows-phone-almost-ready

OFFICIAL FILE MANAGER :)
http://www.wpcentral.com/microsoft-completes-user-feedback-requests-new-file-manager

FLICK TO CLOSE APP (W8 FUNKCIJA) ZA WP
http://mynokiablog.com/2013/12/02/flick-to-close-app-and-sd-card-app-install-for-wp8-coming/

NEBIH REKAO DA SU OVO GLASINE, WP8.1 CE DONETI SVASTA NESTO :)

Poslednja izmena:
MS logika on/

Ma kome treba screen on time i detaljna analiza potrošnje baterije, to su gluposti.

MS logika off/

Kome treba ta statistika screen on time??? Pa ovo je WP :D

Ja sam primetio kada uvece napunim do kraja L720 a to traje 2 sata, mene ujutru posle 8 sati u mirovanju ceka 100% napunjena baterija...
Znaci nekako se taj nivo baterije optimizuje bolje ako ga odmah ne koristite... valjda je tako softver optimizovan sa baterijom.

Svakako da 920 vise struje jede usled jaceg procesora i veceg ekrana...po tom pitanju 720 moze se reci ima sigurno 30% dize trajanje baterije ako ne i vise.

Poslednja izmena:
ja sam normalno postavio pitanje,e sad ako ne znas odgovor ili ti je samo stalo do trolovanja onda pisi sta hoces.:)

POSTENO, ALI JA NE ZNAM STA JE TROLOVANJE - TO JE NEKI USA WEB IZRAZ :)
Sto trazite Android funkcije - opcije na WP, zato i niste zadovoljni sa onim sto koristite.
Mnoge stvari uticu na potrosnju baterije...ne samo ekran.
Ja ovde i dalje vidim ljude koji podmuklo pjuju WP, iako se neko vreme strasti smirile...

A sto se tice aplikacije za pracenje nivoa baterije ovu koristim i mogu reci da je najbolja kao i par ostalih ali ovu preferiram. Ima veoma detaljnu statistiku, kad i koliko je vremena proslo od poslednjeg punjenja (bilo da je punjac ili usb), najduze trajanje baterije, broj punjenja...itd

http://www.wpcentral.com/battery-windows-phone-8-attractive-battery-performance-tracker

Poslednja izmena:
POSTENO, ALI JA NE ZNAM STA JE TROLOVANJE - TO JE NEKI USA WEB IZRAZ :)
Sto trazite Android funkcije - opcije na WP, zato i niste zadovoljni sa onim sto koristite.
Mnoge stvari uticu na potrosnju baterije...ne samo ekran.
Ja ovde i dalje vidim ljude koji podmuklo pjuju WP, iako se neko vreme strasti smirile...

nisam tebi druze nista napisao,ne razumem zasto se javljas.E sad kapiram da se ovo sto je napisao nvukelic odnosilo na tebe,ako mnogo stvari uticu na potrosnju
lako mogu da se navedu, ko je pominjao ekran?Ja ne razumem ljude koji brane wp kao da ih placa za marketing neko iz ms.
Ne zaboravi da ja imam WP neke stvari su mogli da rese mnogo bolje
p.s nemoj da ovo primis k srcu :d

ali WP i JA smo jedno , naravno da primam ovo k Srcu :D
Nema veze neka bude da sam uskocio kako bi trolovao...
ko je shvatio shvatio je ... Ko nije shvatice vremenom kada procita celu ovu temu ili makar pola.
Savrseni sistem ne postoji niti ce postojati, to je cinjenica koju mnogi ne shvataju.

ali WP i JA smo jedno , naravno da primam ovo k Srcu :D
Nema veze neka bude da sam uskocio kako bi trolovao...
ko je shvatio shvatio je ... Ko nije shvatice vremenom kada procita celu ovu temu ili makar pola.
Savrseni sistem ne postoji niti ce postojati, to je cinjenica koju mnogi ne shvataju.

Nisam tebi napisao da si trolovao lol.
Savrsen sistem ne postoji,ali ti mislis da je wp blizu?Samo kazem da ima neke ocigledne nedostatke,ali uprkos tome je sasvim pristojan za koriscenje.
Samo me je zanimalo koliko traje baterija na l920 :trust:

Nisam tebi napisao da si trolovao lol.
Savrsen sistem ne postoji,ali ti mislis da je wp blizu?Samo kazem da ima neke ocigledne nedostatke,ali uprkos tome je sasvim pristojan za koriscenje.
Samo me je zanimalo koliko traje baterija na l920 :trust:

Ako te je to zanimalo onda cu ti reci krace nego na Lumiji 720 :)
I da mogu ti reci kako prolazi vreme ta masinerija MS ce napraviti dosta dobru stvar kada ukrste Xbox, WP i Windows a planira se to vec duze vreme...
Inace Apple je to jos od kada uspeo i pokazalo se super...Respect iako ne podnosim Apple.
I nisam neki preterani MS Fan Boy - samo vidim realno sta dolazi a sta se gasi... Svaki Bunar vremenom presusi pa se pravi novi, tako i ta prica oko tih OS-a.

Poslednja izmena:
ja sam normalno postavio pitanje,e sad ako ne znas odgovor ili ti je samo stalo do trolovanja onda pisi sta hoces.:)

Da probam da nacrtam, pošto ti sarkazam i ostale figures of speech ne idu od ruke. Ne, nema detaljne analize potrošnje baterije jer je očigledno MS smatrao da to nije potrebno, a WP fanboys to uglavnom zdušno brane, najčešće rečima "ma kome to treba/ko to uopšte koristi", kao uostalom i svaki od brojnih nedostataka koje ova platforma ima.

Opa WP fan boy - sad si me prozvao - ja sam glavna paljevina na ovom forumu :)

Relax ovo je sasvim dovoljna statistika na ne nalozenog lika na statistike...

Izgleda ovde ima likova sa posebnim potrebama - Statisticari... :laugh:

Prilozi

• a113dd2d-8c9e-474b-a780-cbc7d7b89efa.png
    a113dd2d-8c9e-474b-a780-cbc7d7b89efa.png
    70 KB · Pregleda: 77
  • b55ecf7c-a221-4fdc-ac44-ec7dc134973e.png
    b55ecf7c-a221-4fdc-ac44-ec7dc134973e.png
    38.5 KB · Pregleda: 70
Nije dovoljna iz prostog razloga što ne možeš da vidiš šta ti troši koliko bateriju, kad npr. imaš battery drain. Vidiš, ti recimo kažeš da ti tvoja Lumia ne potroši nijedan procenat baterije u toku noći, dok moja potroši oko 9% sa ugašenim internetom (wifi and mobile), što ne smatram baš normalnim. Hteo bih da vidim šta to u toku noći poždere toliko baterije, ali ne mogu. Dakle, nije dovoljna.

Nije dovoljna iz prostog razloga što ne možeš da vidiš šta ti troši koliko bateriju, kad npr. imaš battery drain. Vidiš, ti recimo kažeš da ti tvoja Lumia ne potroši nijedan procenat baterije u toku noći, dok moja potroši oko 9% sa ugašenim internetom (wifi and mobile), što ne smatram baš normalnim. Hteo bih da vidim šta to u toku noći poždere toliko baterije, ali ne mogu. Dakle, nije dovoljna.

Zao mi je sto si kupio falicnu Lumiu - da i Nokiji se tako nesto desava, mora da je 520...

Jel sa sigurnošću možeš da tvrdiš da je baš Lumia falična? Možda je neka od aplikacija falična? Možda neki od OS procesa? Na žalost, to ne možemo da znamo jer nema detaljnog uvida u potrošnju baterije.

Da probam da nacrtam, pošto ti sarkazam i ostale figures of speech ne idu od ruke. Ne, nema detaljne analize potrošnje baterije jer je očigledno MS smatrao da to nije potrebno, a WP fanboys to uglavnom zdušno brane, najčešće rečima "ma kome to treba/ko to uopšte koristi", kao uostalom i svaki od brojnih nedostataka koje ova platforma ima.

skapirao sam ja druze to nisam *****.Samo mogao si lepo da odg? covece svako se nesto pravi pametan u danasnje vreme?

Jel sa sigurnošću možeš da tvrdiš da je baš Lumia falična? Možda je neka od aplikacija falična? Možda neki od OS procesa? Na žalost, to ne možemo da znamo jer nema detaljnog uvida u potrošnju baterije.

to da uvece skida bateriju i meni se desava i to dosta,zbog toga sam i hteo da vidim jel ima neki program da proverim sta konkretno jede bateriju.Dejane znaci i moja lumia falicna onda?

Nesto jeste falicno (neka komponenta na ploci), ugasite mobile data i wifi kao i sve druge otvorene programe i jednostavno vidite sta se desava, koliko procenata se trosi u tom rezimu...
GDR3 kod mene radi savrseno ali savrseno, prosek 2 dana baterija, ja nisam bas HARDCORE USER...
Preko noci treba najmanje da jede bateriju, podsecan da bateriju Mobile Data trosi mnogo vise od WIFI-a sto je i logicno... Predji sa 3G na GSM...

Ako je tolika potrosnja i+ucestala a kazes nisi upalio wifi i nije ti upaljen m.data onda ga lepo HArd Resetuj...
9% mi zvuci kao neki pozadinski proces, iskljuci sve moguce... ili obrisi sve dodate aplikacije pa ako ne pomaze onda okrivi sistem - sto je manje verovatno.

I Android toliko nije los sem kada mu dodas brdo aplikacija pa krene pozadinski BatteryDrain...

Poslednja izmena:

Daj napisi sta sve koristis, kakvih 9% sa ugasenim netom, meni se ne pomeri ni procenat.

Juče sam morao prvi put da resetujem zabagovanu nokiu. Potpuno se izgubio zvuk, nije hteo ni muzičke fajlove da pušta. Sumnjam da je beta instagram napravio problem, kada sam resetovao telefon isključio sam aplikaciju iz liste aktivnih i za sada nema problema, pa ako je neko kojim slučajem imao isti problem ne bi bilo loše da se javi, kako bi smo upozorili ljude da ne instaliraju tu krš aplikaciju.

Juče sam morao prvi put da resetujem zabagovanu nokiu. Potpuno se izgubio zvuk, nije hteo ni muzičke fajlove da pušta. Sumnjam da je beta instagram napravio problem, kada sam resetovao telefon isključio sam aplikaciju iz liste aktivnih i za sada nema problema, pa ako je neko kojim slučajem imao isti problem ne bi bilo loše da se javi, kako bi smo upozorili ljude da ne instaliraju tu krš aplikaciju.

Zato Beta programe i ne koristim, cekam finalne koliko toliko stabilne verzije. Instagram iovako ne koristim ...

Ko koristi Windows generalno, zna da i najmanje lose napisana aplikacija moze ubagovati ceo sistem, tu nije kriv sistem nego aplikacija koja je lose napisana, neispeglana kako treba, to nije novost ali posto i WP8 koristin NT kernel izgleda je i ovde ista prica... Usled toga mozemo ocekivati svasta, meni se do sada za ova3 meseca samo jednom telefon ubagovao da sam morao Soft reset da odradim, uzrok mi nije bio jasan drzao sam par programa otvorena (bolje reci pauzirana) i slusao muziku, otkljucao sam ga i Lockscreen se zaledio i nije reagovao uopste ekran...

Poslednja izmena:
Ni ja, ali sestra koristi a nisam je upozorio da ne instalira beta aplikacije. Koliko mogu da primetim instagram ima još i probleme sa samim postavljanjem fotografije (što bi i trebala da bude njegova bitna uloga). Sve u svemu moj savet je ne instalirajte instagram, bar dok ne izađe finalna verzija koja radi kako treba.

Nesto jeste falicno (neka komponenta na ploci), ugasite mobile data i wifi kao i sve druge otvorene programe i jednostavno vidite sta se desava, koliko procenata se trosi u tom rezimu...

Ne čitaš, upravo i rekoh da sa ugašenim netom vuče oko 9% noću. Prvobitno sam mislio da je do interneta jer mi je i sa uključenim trošilo 10-11%, pa reko' da probam sa ugašenim, kad ono skoro isto.

Ako je tolika potrosnja i+ucestala a kazes nisi upalio wifi i nije ti upaljen m.data onda ga lepo HArd Resetuj...

Ok, ipak čitaš :d. Verovatno ću to i da uradim jer nisam još od kad sam stavio GDR3 jer me mrzi :).

I Android toliko nije los sem kada mu dodas brdo aplikacija pa krene pozadinski BatteryDrain...

Tačno. Ali bar možeš da vidiš šta je u pitanju ;).

Daj napisi sta sve koristis, kakvih 9% sa ugasenim netom, meni se ne pomeri ni procenat.

Idi bre Borise, pisao sam ti već šta sve imam instalirano, ne mogu opet, majke mi.

Da jesi bese.. ne mogu se setim iceg sumnjivog, a i valjda si poceo da gasis tabove u IE? Ne znam meni je vrh sad baterija a preko noci ne izgubi nijedan ili jedan procenat..

Nazad
Vrh Dno