Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Jel ima neki plejer koji ima podršku za titlove i naša slova?

Ima jednostavnije resenje da store daje upadtes, budi 24h na netu, znaci ukljucen mobile data i kad god mozes wifi, izbacice ti update ili preko wifi ili mobile, i posle svaki dan u to vreme ce da proverava za updates. Tako je kod mene.

A ovo find my phone, install app preko kompa, ring, lock, local scout, bing audio... Sve to radi samo ako stavite region US, meni tako stoji odpocetka, jezik srpski, format srpski, samo region us i restart tel.

Ima jednostavnije resenje da store daje upadtes, budi 24h na netu, znaci ukljucen mobile data i kad god mozes wifi, izbacice ti update ili preko wifi ili mobile, i posle svaki dan u to vreme ce da proverava za updates. Tako je kod mene.

Pa stvar je u tome da to mnogima ne radi. Meni do pre desetak dana nije uopšte prikazivao updates, a ne gasim net. Onda sam se pozabavio onom akrobacijom što sam postavio i nakon toga je proradilo. Veliki broj ljudi prijavljuje taj problem sa store updates-ima.

Pušta on prevode samo nema one kvačice za naša slova, č, ć, š. Nekom to ne smeta ali mene nervira kad nije lepo prikazano. I imam free verziju i sve radi ok. Ne znam šta nudi full kad se plati.

Za naša slova koristite titlove u utf8 formatu.

`ebes titlove, sta je sa 300 din sto dadoh za faking TT, a on sad FREE i sto je najcrnje, ko fak 300 din, DA JE RADIO TADA, nego je bio djubre najobicnije, dok je sad kad je free skroz super, ovi gori od nasih hokstaplera... :D

Kakvi carevi... Dodali file manager a nema ga nigde.

Pa... Ne znam kako će to da izgleda, jer ruši koncepciju WP.

Istina, ruši. Moraju da odluče u kom pravcu idu.

Ne razumem, zašto ruši? I koja je to koncepcija?

Ovo je samo peticija. I ne znam zasto bi rusio bilo kakvu koncepciju ako bi se dodao kao aplikacija sa kojom mozes da upravljas fajlovima na telefonu .

Rusi zato sto cim to uvedu, moci ces da prčkaš :) E onda ce biti vec malo ozbiljniji sistem.

File manageri kod Androida mogu da pristupaju samo korisnickoj particiji, bas kao i bilo koja druga aplikacija. Bez root-a nije moguce ulaziti u folder sa aplikacijama niti pristupati sistemskim fajlovima.
WP nema korisnicku particiju. Npr HTC 8x ima 44 particije, 100-150MB svaka i jedna od 15GB, oznacena kao Data, ali to i dalje nije particija kojoj korisnik moze da pristupi i snimi nesto.
Moguce je kada se telefon poveze na Windows da korisnik dobije pristup 4-5 foldera (Dokuments, Music, Video, ...). Za svaku vrstu fajlova odgovorna je jedna ili vise aplikacija. File manager, kao aplikacija ne bi imala prava da pristupa podacima van svog sandboxa. Ukoliko bi MS napravio File Manager sa povisenim privilegijama, kojima bi pristupao ostalim folderima van svog sandboxa, onda bi korisnik mogao osteti neku aplikciju ako bi izmenio nesto u njenom sandboxu.
File Manager bi imao smisla samo za pristup micro SD kartici, i to samo na modelima koji imaju microSD slot.

Aha, kapiram, thanx.

To je zatvor o kome govorim. Bez razloga su zakljucali platformu i onemogucili sasvim normalne stvari.

Samo to nam je i potrebno , file menager za sd karticu memorija u telefonu mi i onako sluzi samo za aplikacije. Mada koliko sam nesto video ima vec neke app za file menager na sd kartici.

To je zatvor o kome govorim. Bez razloga su zakljucali platformu i onemogucili sasvim normalne stvari.

I verovatno nije bez razloga. Ne zele da se diraju sistemski fajlovi itd, da ne bi narusili stabilnost sistema, a da odvoje npr na memoriji telefona prostor kome mozes da pristupis onda bi to smanjilo memoriju prostora kome ne mozes. :D
U svakom slucaju kako god ga zamislili na korisnicima je da to prihvate i koriste WP8 ili da ne prihvate i koriste Android :D . To je to.

Pa nije bas tako.. Npr, Lumia 920 nema SD card slot i prema tome ne moze ni da ima File Manager. Ni na androidu ne mozes da cackas sistemske fajlove, tj. mozes tek kada odradis root. Obican korisnik moze da organizuje podatke na korisnickoj particiji kako pozeli. Nisi ogranicen sa aplikacijama.
Stariji telefoni su imali bas odvojenu particiju i postojalo je ogranicenje u velicini particije za instalaciju programa. Npr. SGS2 je imao 2GB za programe, 2-3GB za sistem i OTA update, a za korisnika ~11.5GB. Noviji telefoni nemaju pravu particiju vec imaju vieruelnu, tj dodat je /mnt/sdcard folder a sistemom privilegija je ogranicen pristup korisnickom folderu. Po novom rasporedu, memorija se trosi onoliko koliko je korisnik aktivan, tj... ako instalira vise aplikacija imace manje memorije za svoje stvari i obratno.

Oznaceno je jos stavki kao "completed" a Nema ih nigde... Glasajte za merge calls, stvarno je bzvz...

Kako funkcionisu ovi pozadinski procesi ,ja sam naprimer blokirao fejs ,ali mi stizu notifikacije ?

Vrh Dno