Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Kolega putuje za dve nedelje u Singapur. Tamo nude Nokia Lumia 1520 po ceni S$999 (oko 600€) otključan. Ima on i "dilerske" cene, ali nešto treba i za trud. ;) Samo se pitam da ne bude tehničkih problema ovde, još nisu najavili taj model... Zvao sam Telenor centar, kažu mogu nanoSIM karticu da isprogramiraju.

Nemojte tako, iskustvo od pola sata je dovoljno relevantno za krajnji zakljucak..
pa ***, koliko ti vremena treba da skontaš da

- ne možeš da podesiš statičku adresu za wifi (?!)
- senzorski tasteri nonstop tandrču i ne možeš da ugasiš haptic
- ne možeš da ugasiš rotaciju ekrana pa ga nonstop treskaš da se opasulji (vidim stiže neki hajtek update za ovo)
- osvetljenje ima cela 3 koraka, low medium i high?
- je settings organizovan kao loto kuglice u bubnju, brightness negde gore, display negde pri dnu a about phone negde u sredini ogromne liste?
- ta ogromna lista ima neki svoj tempo skrolovanja koliko god se ja trudio da "flicknem" prst i ubrzam je
- taj isti settings radi brzinom ranjenog puža, klik pa animacijia pa loading pa animacija i onda otvori podmeni sa čak 3 opcije (i to je ta famozna brzina o kojoj se priča?)
- moram da nabadam na fabričkoj tastaturi i ne mogu da koristim swype

eto na ovo sam ja naleteo kad sam neki dan bio primoran da nameštam neku nokiu, znači nisam tražio mane nego hoću nešto da uradim i dočekaju me ovakve gluposti, i šta sad pored svega ovoga ja treba da je koristim duže od tih pola sata i da pizdim zbog još 300 stvari pored ovih da bih šatro bio kompetentan?

inače nokia jeste najjeftiniji model ali pošto je ovde 300x pomenuto da radi isto kao i najjači model onda je to stvarno tužno jer galaxy nexus, model od pre 2 godine trči krugove oko ovog telefona i jednostavno je spejs šatl u svakom pogledu :)

U kom smislu tacno trci krugove, zato sto nema ove predugacke animacije od sestine sekunde?

u svakom mogućem. brže skroluje, brže otvara aplikacije, brže učitava strane (ovo je bilo smešno, pocketnow web verzija na nexusu je <5 sec na 520 nešto tipa pola minuta, isti wifi a i hardver je približan rekao bih). i nisu šestine sekunde nemoj da hiperbolišeš. čekaš po otprilike sekundu te animacije + loading... između. kakav loading pobogu, šta učitava, 3 opcije iz podmenija?

Treba taj veliki font da se ucita.

Salu na stranu, ovi koji su otkljucali za dev, jel moze da se cacka nesto, npr da se ukinu te animacije?

Poslednja izmena:
Sta je Web verzija, ako mislis na mobile verziju ucitala mi je za oko 4 sekunde, sad testirao, a desktop verziju za nekih 15, 16. I koji loading u settingsu? Ako neceg nema to su ti nepotrebni loading ekrani koji se desavaju na najmanjim glupostima na vecini Androida (ulazak u poruke, dialer itd).

da ta desktop verzija. ok nek bude 15 sekundi, nisam štopovao ali na nexusu je to gotovo trenutno tako da je 15 sekundi večnost u odnosu na 3-4-5. isti wifi približan hardver ponavljam.

kako nema? ima milion posto, mislim da je kod display opcija, odradi animaciju, pa na sred ekrana sitnim slovima loading i plave tačkice ispod pa onda opet animacija pa prikaže touch sensitivity i ne znam šta još beše ima. i pošto kako ti kažeš radi uvek isto, da, uvek sam imao to loading :)

Ako neceg nema to su ti nepotrebni loading ekrani koji se desavaju na najmanjim glupostima na vecini Androida (ulazak u poruke, dialer itd).

Ali to je android pa se sve resi besplatnom aplikacijom (za dialer, i jos mozes da menjas izgled od minimal/stealth do sejo kalac stila :d).

Brate ti i dalje ne kapiras da si sa najveceg krsa od Androida, pod opravdanim traumama koliko je lose radio, za male pare presao na dobar, brz WP8 fon ali da to ne znaci da treba da pravis poredjenja na relaciji wildfire (paleozoik bajadera Android v0.1.3) - WP8 koji je placen 4k din u telenoru.. I da, burazerov One V, jedan od vecih htc failova.

Poslednja izmena:
kako nema? ima milion posto, mislim da je kod display opcija, odradi animaciju, pa na sred ekrana sitnim slovima loading i plave tačkice ispod pa onda opet animacija pa prikaže touch sensitivity i ne znam šta još beše ima. i pošto kako ti kažeš radi uvek isto, da, uvek sam imao to loading :)

*** ima jedna sekcija u meniju da, mozda bas display and touch, koja iz nekog razloga duze ucitava.. Kazem nema random duzeg ucitavanja necega cega nije bilo juce, razumes, a to ne mozes ni sa prekrstenim prstima iza ledja da mi se zakunes da se nikad ne desava cak ni na skupljim Android modelima.. Kad naviknes kako nesto radi, TAKO radi, to je to, uvek isto i to mi je mnogo bitnije od mozda nekad, kad mu se cefne, brzeg ucitavanja nekih drugih stvari.
Za ovaj sajt, nemam pojma stvarno, aj sad da uzmemo taj jedan sajt kao relevantan, default mu je mobile verzija, koja se ucitala za 4 sekunde..

Nego za Tapatalk, jel ovo normalno, da ne vidis koje su teme procitane a koje ne, zelim da mi budu boldovane one koje nisam? Opet ga ne koristim iako je sad brz, mnogo mi prakticnije da imam par precica od IE na home screenu od onih podforuma koje citam..

Poslednja izmena:
Ja ne znam ko ucitava mobile stranice sajtova? Svi ili samo Boris? Da znam jesam li lud ili ne :)

U zabludi je svako ko ukaže poverenje Microsoftu. Lumije imaju ok hardware, zastareo, ali radi. Problem je WP, koji je korak unazad u mobilnoj industriji.

@Djilkosh_Ns @hsv.stoned

Ima li tema koju mozete zaobici , ovde pricamo i razmenjujemo iskustva vi udjete i trujete temu . Jedva cekate da se neko pozali pa da dajete podrsku i dizete flejm .

Meni je smesno sto ovde samo moze lepo da se prica i onda kad neko hoce da proba WP ocekuje sve i jos bolje, a ustvari bude "slepa ulica", pa se pozali. Sto neko nije odgovorio Vojkanu za ono sve sto je nabrojao, evo ajde ti prvi posto si advanced user (ne znam koliko to moze biti na WP, al' ajd')?

ovi koji su otkljucali za dev, jel moze da se cacka nesto, npr da se ukinu te animacije?

Ovo je isto trovanje jel da? Normalno pitanje. Mozda bi neko i otkljucao ako sazna da moze da se menja nesto u WP-u.

to me ne zanima i nikada mi nije trebalo

meni su perfektni nema da zabaguje kao na androidu

- ne možeš da ugasiš rotaciju ekrana pa ga nonstop treskaš da se opasulji (vidim stiže neki hajtek update za ovo)

Moze gdr3

auto b radi perfektno dok je na mnogim androidima bagovan (pogotovo sony)

- je settings organizovan kao loto kuglice u bubnju, brightness negde gore, display negde pri dnu a about phone negde u sredini ogromne liste?

Cista licna preferenca meni ne smeta

- ta ogromna lista ima neki svoj tempo skrolovanja koliko god se ja trudio da "flicknem" prst i ubrzam je

ovo nema veze sa vezom koliko brzo gurnem toliko brzo ide

- taj isti settings radi brzinom ranjenog puža, klik pa animacijia pa loading pa animacija i onda otvori podmeni sa čak 3 opcije (i to je ta famozna brzina o kojoj se priča?)

isto licna preferenca ... a za loading jedino gde mi se nekada javi na pola sekunde je koliko se secam glance ? ili tako nesto gde retko ulazim

najbolji swype je sony swype i to je to sve ostalo je shit ovde sta bih zeleo je domaci t9

@Djilkosh_Ns

Eto odgovora mi korisnici ovde vodimo normalne razgovore za razliku od tebe koji imas S2 koliko se secam WP ti se ne dopada koliko znam sta ces ovde ? Sto bih tebi bilo sta objasnjavao :) Ja sam zadovoljan i prezadovoljan telefon mi nije stucnuo ili izdao me do sada nikada sve radi kao prvog dana i bice sve bolje i bolje . Tako da M$ za sada jako dobro napreduje

Kupi vise telefon i idi u temu neku pa tamo krpite batery drejnove nove romove za iz UK GR TY TW itd :) razumeces poentu ...

Poslednja izmena od urednika:
^^:D,
@7up ako već razmišljaš o L520 onda je bolje sačekati da stigne L525 kod nas (naravno pod uslovom da ti ne treba hitno telefon). Biće ista kao 520 stom razlikom da će imati duplo više rama. To možda nije bitno sada ali verujem da će biti itekako korisno u budućnosti. Šteta je što L720 dolazi samo sa 512mb rama. Ono što me nervira kod nokie je što nema šanse da da mrvicu više nego što si platio, svaki model ima nešto što mu fali da bi bio savršen. Recimo 520 nema blic i prednju kameru, 625 lošu rezoluciju za tu dijagonalu, 720 512 rama, 925 nema ugrađeno bežično punjenje nego se dokupuje maska. Zatim ukidanje softverskih noviteta (double tap to wake, nokia cam pro) na modelima koji koštaju ispod 300€ pod izgovorom tehničkih mogućnosti. Takav jedan applovski odnos prema kupcima mene izuzetno odbija od kupovine njihovih proizvoda.
Pa nije mi preko hitan ali bilo bi dobro da uhvatim ove novogodisnje promocije za telefone posto mi tada istice i ugovor . :) Sto se 720 tice ram mi je najmanji problem jer nisam zahtevan korisnik ,OS je sma po sebi fluidan bez obzira na ram , najbitnije su mi ta fluidnost ,kamera i dizajn ,a tu mi Lumia 720 potpuno odgovara. :)

@Djilkosh_Ns

Eto odgovora mi korisnici ovde vodimo normalne razgovore za razliku od tebe koji imas S2 koliko se secam WP ti se ne dopada koliko znam sta ces ovde ? Sto bih tebi bilo sta objasnjavao :)

Imam 5s i G2 ;) cisto eto da znas. Sto ne bih objasnio? Pa i ja sam potencijalni korisnik, mislim valjda svi koji nisu na WP, da kazes e znas tako i tako. Kako ljudi onda da se zainteresuju?

Ma mozes da imas i celu paletu flagship telefona imas tendenciju da trujes teme . Za ovih 170 strana svako moze videti iz price da je wp dosta zahvalna platforma za ulozeno , kao i sve novo i drugacije nekom se moze svideti nekom ne to je prosta filozofija . Ja samo znam da moja L920 kao telefon me sluzi perfektno a kad zatreba da opalim fotke zasrami taj "tvoj" 5s i taj G2 na ugovor koji ne moze pored svog tog besnog HW da izgura 30 fps na videu :) . Mislim da smo rekli sve sto je potrebno.

Hm, primećujem značajnu količinu zilotizma kod WP8 korisnika, skoro kao kod Apple fanboys-a... Ne daju da im se dirne u sistem koji objektivno ima mane (a koji nema) i koji ima brojne dečije bolesti. Sličnu sam stvar primetio i prateći u ovih mesec i nešto nekoliko WP8 blogova i internet stranica (WPC, WP Poweruser i još po neki), prosto da ne možeš ništa loše da pročitaš o WP8. Sve vesti koje dobijam su prepune nekakvog potpuno neopravdanog hajpa, a istu stvar primećujem i ovde. Klasičan primer je ovaj gornji donmarkonov odgovor na Vojkanov post, od drveta ne vidi šumu. Pomalo postaje bljutavo i odbojno.

Shvatite da ova tema nije samo za uzdizanje u nebesa i hvaljenje WP8 telefona i sistema, već za iznošenje objektivnih opažanja o istom, i dobrih, ali i loših. Potpuno je normalno da ljudi ukazuju na mane i propuste sistema, kao što ima milijardu i jedan post na temama o Androidu i Android aplikacijama koji se bave problemima i bagovima, pa niko ne skače kao oparen kad se pomenu (kad već volite da igrate igru "ko tebe WP-om, ti njega Androidom). Vojkanove kritike sa prethodne strane uglavnom sve stoje i samo su neke, ja bih rekao i manje bitne, od brojnih dečijih bolesti koje ovaj sistem ima. Znači to nije stvar "sviđanja", već objektivne kritike. Deal with it, nemojte odmah da se bodete.

Poslednja izmena:
7up ...U vezi lumie 720... i baterija je jako bitna stvar, nemoj uzimati 820, pogledaj oglase, puno ljudi prodaje 820, verovatno zbog losije baterije. 720 je odlican izbor, u srednjem segmentu, ako ti dizajn nije bitan, mozes da uzmes u obzir i samsung ativ s.

Što se tiče WP8 (a i 7.8), reći ću par svojih zapažanja... totalno mi se VRATILO POVERENJE u svoj mobilni telefon otkad sam prešao na WP. I omnia 7 a naročito sadašnja lumia 925 me nisu ni jednom izneverili u smislu bagovanja, restartovanja, lagovanja, gubitka veze, wifi-a, 3G-a, alarma, baterije... Sve radi kako treba, POUZDANO, i dovoljno brzo. Ima svojih nedostataka, tipa smartdial, i drugih sitnica, naravno.
Ja sam zadovoljan, imam pouzdan mobilni, a mislim da ko god uzme WP neće biti nezadovoljan, naprotiv. Sve je stvar ukusa. Toliko.

mislim da ko god uzme WP neće biti nezadovoljan, naprotiv. Sve je stvar ukusa. Toliko.
jako loše misliš

i ako je ne mogu da se povežem na rođeni wifi nego moram da prepodešavam ruter zbog wp telefona to nema veze sa ukusom. da ne idem dalje u nedostatke.

zadovoljstvo telefonom nije samo stvar ukusa nego i kriterijuma.

Ma važno je da TI dobro misliš...

Meni je samo jako drago sto je sve vise i vise ljudi zainteresovano za WP. Sve vise ljudi vidim sa Lumiama u rukama. Do prosle godine to nije bio slucaj... uopste!

Generalno ljudi se mnogo vise interesuju za WP, posebno za Nokiju. Ja konkretno imam Android i WP telefon za mene licno za sad WP NEMA nijednu manu. To ne znaci da je za svakoga tako, naravno ima ljudi kojima treba nesto sto WP nema ali vise ima onih koji traze dlaku u jajetu pa im kao nesto treba. Znate svi dobro na kakve mislim.

WP uz hardver koji 1020 ima radi BEZ GRESKE znaci apsolutno sam odusevljen kako ovaj telefon radi i sta radi. Da li ima quad, octa, 3GB rama... nebitno je.

Poslednja izmena:
pa ***, koliko ti vremena treba da skontaš da

eto na ovo sam ja naleteo kad sam neki dan bio primoran da nameštam neku nokiu, znači nisam tražio mane nego hoću nešto da uradim i dočekaju me ovakve gluposti, i šta sad pored svega ovoga ja treba da je koristim duže od tih pola sata i da pizdim zbog još 300 stvari pored ovih da bih šatro bio kompetentan?

inače nokia jeste najjeftiniji model ali pošto je ovde 300x pomenuto da radi isto kao i najjači model onda je to stvarno tužno jer galaxy nexus, model od pre 2 godine trči krugove oko ovog telefona i jednostavno je spejs šatl u svakom pogledu :)

Vojkane, nema potrebe da mi pricas o GNexu, juce sam ga zamenio za Ativ S.. Realno znas i sam kakve smo muke sve imali u sekciji za Gnex, od daj rom koji voli rom, e pa onda taj ne voli bateriju, pa onda trazi neki koji voli bateriju i jos gluposti u nedogled..

Pazi sta mi se desilo.. Na kataklizmi (za ostale koji nisu upoznati, rom za Galaxy nexus, koji je mozda i najstabiliniji), sam bio kad sam prodavao telefon, dodje decko, pogleda moj fon, pogledam ja njegov, sve kako smo se dogovorili, pao dogovor, odradi on hard reset za 2,5 min.. Jel znas sta se meni desilo kad sam odradio hard reset??? Nije hteo da mi bootuje telefon, ostajao na google screen-u.. Pa sam morao da se cimam kuci, da flesujem factory image 4.3, pa da se vracam do grada da se ponovo nadjem s likom da odradimo posao, sva sreca pa lik nije neka budala, inace da jeste, od posla nista, i zbog cega, eto zbog toga sto je faking androidu dunulo da nece da se butuje posle factory reseta.. E vidis mene to nervira, sto nikad nisi 100% siguran sa njim.. Dok sa WP nije tako..

Edit:

Za settings, uopste nije tacno to sto si napisao, lista se onako kako ga ``cusnes``, ako cimnes ide brzi skroz, ako ga peckas ide mic po mic... Jedino sto se slazem to je da je konfuzan, jer sam npr ja navikao da bukvalno vidim ikonu i znam sta je, i ne citam text, a ovde nema ikona u settings-u i to moze da deluje zbunjujuce dok se covek ne navikne..

Poslednja izmena:
Sa WP nije tako jer je pouzdan, kao što rekoh.

Emix koliko novaca si dobio od Microsoft Srbija za te komentare?

Meni je samo jako drago sto je sve vise i vise ljudi zainteresovano za WP. Sve vise ljudi vidim sa Lumiama u rukama. Do prosle godine to nije bio slucaj... uopste!

Generalno ljudi se mnogo vise interesuju za WP, posebno za Nokiju. Ja konkretno imam Android i WP telefon za mene licno za sad WP NEMA nijednu manu. To ne znaci da je za svakoga tako, naravno ima ljudi kojima treba nesto sto WP nema ali vise ima onih koji traze dlaku u jajetu pa im kao nesto treba. Znate svi dobro na kakve mislim.

WP uz hardver koji 1020 ima radi BEZ GRESKE znaci apsolutno sam odusevljen kako ovaj telefon radi i sta radi. Da li ima quad, octa, 3GB rama... nebitno je.

daleko od toga da nema mane ali sve se to kompenzuje drugim stvarima. Uostalom ocekujem te sitne mane da buu resene u 8.1

Ma važno je da TI dobro misliš...
pa čekaj čoveče ajde razmisli malo, ovo sad više nema veze sa wp niti tehnikom uopšte nego sa najosnovnijom logikom. kako možeš da kažeš da misliš da će svako biti zadovoljan wpom, evo ja prvi nisam, nek budem jedini na svetu opet znači nisi u pravu. evo tu je i đilke :D eto neka od 7 milijardi ljudi na svetu samo nas dvojica nismo zadovoljni, znači da ono što si rekao ne stoji -> loše misliš. ja svoje mišljenje nigde nisam iznosio, samo činjenice, nigde nisam pisao "ružno je" ili "glupo je" (iako to recimo mislim ali koga bre zanima šta ja mislim) nego sam nabrajao šta nema i šta ne može da se uradi. naravno iskuliran sam ili sam dobijao neke (da kažemo) čudne odgovore.

Vojkane, nema potrebe da mi pricas o GNexu, juce sam ga zamenio za Ativ S.. Realno znas i sam kakve smo muke sve imali u sekciji za Gnex, od daj rom koji voli rom, e pa onda taj ne voli bateriju, pa onda trazi neki koji voli bateriju i jos gluposti u nedogled..

Pazi sta mi se desilo.. Na kataklizmi (za ostale koji nisu upoznati, rom za Galaxy nexus, koji je mozda i najstabiliniji), sam bio kad sam prodavao telefon, dodje decko, pogleda moj fon, pogledam ja njegov, sve kako smo se dogovorili, pao dogovor, odradi on hard reset za 2,5 min.. Jel znas sta se meni desilo kad sam odradio hard reset??? Nije hteo da mi bootuje telefon, ostajao na google screen-u.. Pa sam morao da se cimam kuci, da flesujem factory image 4.3, pa da se vracam do grada da se ponovo nadjem s likom da odradimo posao, sva sreca pa lik nije neka budala, inace da jeste, od posla nista, i zbog cega, eto zbog toga sto je faking androidu dunulo da nece da se butuje posle factory reseta.. E vidis mene to nervira, sto nikad nisi 100% siguran sa njim.. Dok sa WP nije tako..

Edit:

Za settings, uopste nije tacno to sto si napisao, lista se onako kako ga ``cusnes``, ako cimnes ide brzi skroz, ako ga peckas ide mic po mic... Jedino sto se slazem to je da je konfuzan, jer sam npr ja navikao da bukvalno vidim ikonu i znam sta je, i ne citam text, a ovde nema ikona u settings-u i to moze da deluje zbunjujuce dok se covek ne navikne..

Sa WP nije tako jer je pouzdan, kao što rekoh.

za obojicu

1) oni borisovi (i ne samo njegovi drainovi) su pouzdani kad te telefon sačeka sa 40% manje baterije nego što treba da ima?
2) pro izvini ali ovo što si ti pišeš ne znači ništa. prvo to šta radi na nekom romu a šta ne su "slatke muke", niko te ne tera da flešuješ bilo šta, imaš stock na kom sve radi. druga stvar to što ti je zabo taj reset opet nije greška androida, čoveče imao si custom rom, custom kernel, custom recovery, sve što može biti custom tebi je bilo i posle ti je kriv android što nešto ne radi? ništa custom nema nikakvu garanciju i svuda piše da sve flešuješ na svoju odgovornost.
3) ovo nije tema o androidu pa nema potrebe da takve stvari uopšte pišeš :)

za taj skrol da naravno video sam da zavisi od brzine pokreta prsta ali kad dođeš do neke brzine to je to i dalje nema, a to je opet dosta sporije nego na androidu gde je maltene neograničena brzina. i evo sad ja jedem g... i pravim poređenja ali moram jer ne znam kako drugačije da objasnim da ta famozna brzina o kojoj nonstop pišete jednostavno nije ništa specijalno. shvatite da možete gomilu ljudi da zeznete takvim neosnovanim hvalospevima (a već je bilo slučajeva)

evo ja priznajem da ste i mene donekle, mislim od ovog što sam čitao do sad (a jesam možda i celu temu ispratio) stekao sam neku sliku da OSu fale neke stvari preko kojih ne bih mogao da pređem ali da je makar brz, fluidan itd... i šta bude, uzmem konačno tu 520 i vidim da nit je specijalno brz (ok je to ali ima brže definitivno) a taj model nije ni nešto fluidan zbog očajnog ekrana, a tako se predstavlja ovde...

... za prva dva nisam ni znao do sada, a za trece mi nije ni jasno sta mislis => ovo mi apsolutno ne smeta.
Za Settings si u pravu, medjutim nakon inicijalnog podesavanja sada maltene ni ne ulazim u ovaj menu, pa mi i ovo ne smeta.
Medjutim...

... ove dve stvari su daleko ozbiljnije i gadjaju u srz ono sto mi smeta kod WinPhone-a.

Scrolling List kontrola je izuzetno gladak, ali odziv na "flickovanje" prsta jako cesto nije prirodan, tj. brzina skrola ne odgovara brzini "flicka". Cak ne bih rekao ni da je sama fizika scrollinga u pitanju, vec iskljucivo sama detekcija parametara "flicka". MS je svestan ovoga i nakon GDR3 update-a ponasanje se POPRILICNO popravilo ali je, u daleko manjoj meri, problem i dalje primetan. Ovo je najlakse uociti uporednim testom na nekom novijem iPhone-u. Oba scrollinga rade podjednako (savrseno) glatko, medjutim postoji primetna razlika u odzivu na "flick".

Druga stvar, a to je stavljanje animacija u sve moguce menije i na svim mogucim tranzicijama izmedju view-ova, aplikacija i sl. Ne smeta mi previse, ali cesto imam utisak da mi zbog animacija treba vise vremena da zavrsim neke stvari na telefonu.

Na kraju: ja sam, ipak, izuzetno zadovoljan WinPhone-om...

Poslednja izmena:
Ljudi zaboravljate jednu bitnu stvar: Ovo je Telefon, nije tablet, kompjuter ili tamo neka konzola za igranje....
Svrha telefona je da se ostvari kontakt, posalje poruka i eventualno nesto uslika, a ne da mogu da stavljam razne romove da bi mi izgledao ovako ili onako, ne da bi igrao neznak koliko nabudzene igre sa ovakvom ili onakvom grafikom (za to imam kompjuter), ne da bi se hvalio sa 4 ili 8 jezgra pa da mi baterija traje "2" sata, ne da bi imao razne efekte koje cu pokretati levitacijom ruke iznad ekrana ili ce raditi mojim pogledom (sve koje znam a imaju sgs4 drze iskljucene sve efekte jer jedu bateriju).
Ja od svog telefona koga najvise koristim za posao i zbog posla ocekujem da me ne izneveri kad mi je naj potrebnije a to sam dobio od wp L520.
Imao sam razne telefone, symbian, ios, android pa ponovo ios pa sad dodjoh i do wp8 i mogu vam reci da sam najzadovoljniji bio sa iosom (mada je i on nekad znao da izneveri kad mi je bio najpotrebniji) pa sad wp8 (za sada sam zadovoljan ni jednom me nije izneverio u ovih par meseci koliko ga imam). Ni manje para ni boljeg telefona. Za posao i "normalno koriscenje" najbolji telefon.
Svi OS-ovi imaju problema, neki manje, neki vise (android po mom iskustvu najvise, bas zato sto je tako otvoren i sto mozes ovo, mozes ono sa njim i sto je najmanje optimizovan za ovoliko puno vrsta telefona)...
Po mom misljenji wp8 ide dobrim putem i mislim da ce u skorijoj buducnosti prestici android i biti odmah iza ios-a ako ovako nastavi...
Jednom recju svima bih preporucio bilo koju lumiju bas zbog wp8 i njegove optimizovanosti sa hardverom jer za malo para puno se dobija - pouzdan telefon...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno