Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Napredniji hw kamere logicno zahteva napredniji sw a sve to da bi brzo radilo potrebna su ta ''nepotrebna jezgra'' i sto vise rama. A da ne pricam silne aplikacije za foto/video obrade i slicne zahtevne procese...

I da isti hardware kao Nexus5, 1020 bi trebalo opet 3 puta vise vremena za capture i processing fotke jer ima daleko vise podataka koje treba obraditi.
Tom grafiku nedostaje rezultat od 1520, ciji rezultati bi pokazali sta je tu stvar sirove cpu snage, a sta jednostavno posledica kolicine podataka od 40mpx kamere.

^ Naravno, plus 1020 hvata odjednom 2 slike, jednu u punoj rezoluciji i drugu od 5MP oversampling.
Za ovo da je kamera sporija se zna od starta, ali nije neki problem, bar meni.

Jedva cekam Black update za koji kazu da donosi velika poboljsanja, realnije boje, bolje nocne slike i ubrzanje kamere...

Sto se optimizacije tice evo mozete da pogledate ovo:

Sta 1020 moze sa tim procesorom, mislite da bi na androidu radila igra ovako? Ja na Aceru S500 ne mogu ni da pokrenem Asphalt 8, vuce se kao puz.

Radi to lepo ali ne smemo da zanemarimo činjenicu da na androidu asphalt 8 ima više efekata, blur, voda koja prska kad prođe auto (ima i ovde ali tamo je bolje odrađeno) i detalji okoline, ima ih više na androidu i to se vidi. Baš smo upoređivali ja i drugar, on ima nexus 4 i tamo lepše izgleda, nema šta. Na Lumia su smanjeni detalji da bi optimizacija bila bolja. Ja bi voleo da uporedim igru sa istim brojem detalja na oba sistema, da vidim kako je onda.

Vratio sam se u WP svet.. Sa Ativ S-om ovaj put.. :) Nedostajale su mi kocke.. :D

Dobrodosao u Kockica OS koji nema WAllpaper :D salim se :)
Uzivaj dobar je to OS, ima svetlu buducnost :)

Da li nalazite Glance Background na Store direktno sa telefona?? Ne mogu da nadjem aplikaciju nema sanse.

Sad ni u Breez ne mogu da se uzdam, live tile mi se nije updateovao od 24-og..
Sistem tileova bi mogli od nule da naprave, mora to sljakati kao jbni widgeti na androidu, real time a da ne sabija bateriju, ovo postaje sve samo ne 'live'..

Sad ni u Breez ne mogu da se uzdam, live tile mi se nije updateovao od 24-og..
Sistem tileova bi mogli od nule da naprave, mora to sljakati kao jbni widgeti na androidu, real time a da ne sabija bateriju, ovo postaje sve samo ne 'live'..

To se desi ako u trenutku kad pozeli da se updatuje nema net. I posle kad dodje ono ne pokusava samo udji u app updajtuje se i izadjes , posle toga pici normalno.
Ja sad koristim viethear tako nesto , mnogo dobra.

Pa znam da se updateuje kad udjem, al hocu i bez toga.

Ja sam deisntalirao breez. Samo the weather channel ostao. Već sam uspeo 5 ljudi iz firme lako da ubedim da predju na WP, i svi su odusevljeni. 3x lumia 920, 1 lumia 520 (dama), i 1 ativ s (dama). Još jedan uzima 520 ili 620, a i drugi su se naložili (imaju službeme motorole motolux). Ćerka mi juče tražila da joj osposobim omniu 7 da koristi umesto huawei g300, smučio joj se od lagovanja...

Ja sam deisntalirao breez. Samo the weather channel ostao. Već sam uspeo 5 ljudi iz firme lako da ubedim da predju na WP, i svi su odusevljeni. 3x lumia 920, 1 lumia 520 (dama), i 1 ativ s (dama). Još jedan uzima 520 ili 620, a i drugi su se naložili (imaju službeme motorole motolux). Ćerka mi juče tražila da joj osposobim omniu 7 da koristi umesto huawei g300, smučio joj se od lagovanja...

Haha, ti si zaradio platu od Majkrosofta :)

kod mene slična priča
drugar i njegova devojka, koleginica sa posla, još dvojica drugara, burazer... svi se oduševe kad uzmu 920 i kažu da bi je odmah kupili
čak je jedan od tih drugara na neki svoj Android stavio WP8 temu :D

Ja sam deisntalirao breez...

Nije u njemu problem vec u nacinu na koji tiles rade, kao i za push na nekim aplikacijama, moram svaki dan na prazno da ih palim da bi radio push.. Ne mogu da shvatim ovo ogranicenje od pola sata, jer nema nikakve logike..

Desetak ljudi u mojoj blizoj okolini koristi WP, svi zadovoljni. Verujem da bi vise ljudi biralo WP telefone kad bi znali sta je to, uglavnom se ljudi iznenade kada ih vide.

Pocetnik sam sa pametnim telefonima i tek trebam da kupim prvi te vrste . Temu sam iscitao 0d 1-20 strane i nisam mogao dalje , zanima me sta je Boris Lozac uzeo na kraju ? tj da li je uzeo nesto . :D Nije mi jasno ovo sa googlom postavicu glupo pitanje jel sa wp8 ne mozes da stavis google da ti bude pretrazivac vec moras preko neke nokiene aplikacije da ides na google ? Nastavicu malo da citma jos ,za sada mi je i dalje WP8 bolji izbor jer nisam zahtevan korisnik ,ali mi se ne svidja ovo za google ,kao i za izvestaje stvarno zvuci malo zastarelo ,ali ajde nisu to neke krupne zamerke zbog kojih ne bih uzeo wp. Koliko zapravo ima slobodnih aplikacija ? i na koji nacin se one zakljucane placaju ?
Kao sto vidite apsolutni sam laik na ovom polju ,ali androidi se prodaju pod 1 . iz razloga sto ih ima neuporedivo vise 2 . Zato sto telefoni koji igrom slucaja koriste android SG serija su statusni simbol . cisto sumnjam da prosecni korisnig SG serije u Srbiji u vecini slucajeva zna sta su mane i prednosti tog telefona ,mislim ne sumnjam da je Android dobra platforma kao i WP8 za nekoga ko ljude koji znaju sta hoce tu je verovatno opredeljenost mozda 60-40 % na strani Androida ,za one koji telefone kupuju zbog imidza to su 90 % androidi.

Poslednja izmena:
Haha, uzeo sam Lumiu 520, jesam se toliko neckao? :D

Google stavis da bude glavni pretrazivac u IE-u, ono search dugme na telefonu je bing, ali ne moras da ga koristis. SMS delivery report, jeste glupo, al kad se poslednji put desilo da ne stigne poruka odma? Tako da sam to ugasio.. aplikacija imas sasvim dovoljno i sve koje ti u principu trebaju su besplatne. One sto se placaju mozes lagano da platis nasim karticama..

Pa vidim da si se na 20 strana dvoumio dobro da si na kraju izabrao :D Kako ti se cini ta Lumia ? Ja planiram da uzmem 720 ali posto se natezem sa kintom mozda se opredelim za neku jeftiniju i to bas za tu .. Inace su mi Lumie dizajnerski najlepse. :) I da li si se pokajao sto si izabrao WP8 OS?

Nisam se pokajao, bas ovakva promena mi je trebala posle 2.5, 3 godine na Androidu, prvenstveno sam za smesnu kintu (dao oko 4000 din za moj paket, bio neki popust) dobio telefon koji radi kao tri, cetiri puta skuplji telefoni. A od kad sam ga uzeo radi KONSTANTNO isto kao prvog dana. Da ima nedostataka na WP8 ima, al nijedan sistem nije savrsen i na kraju sve u principu dodje na licno misljenje sta kome vise lezi..

Ja sam se preporodio kada sam presao na wp , konkretno lumia 920 . A uzmi u obzir da sam advanced korisnik.

Lozac je imao kantu od telefona. I sad ima kantu od telefona, tako da uopšte nije relevantan uzorak za istraživanje. :)

^^:D,
@7up ako već razmišljaš o L520 onda je bolje sačekati da stigne L525 kod nas (naravno pod uslovom da ti ne treba hitno telefon). Biće ista kao 520 stom razlikom da će imati duplo više rama. To možda nije bitno sada ali verujem da će biti itekako korisno u budućnosti. Šteta je što L720 dolazi samo sa 512mb rama. Ono što me nervira kod nokie je što nema šanse da da mrvicu više nego što si platio, svaki model ima nešto što mu fali da bi bio savršen. Recimo 520 nema blic i prednju kameru, 625 lošu rezoluciju za tu dijagonalu, 720 512 rama, 925 nema ugrađeno bežično punjenje nego se dokupuje maska. Zatim ukidanje softverskih noviteta (double tap to wake, nokia cam pro) na modelima koji koštaju ispod 300€ pod izgovorom tehničkih mogućnosti. Takav jedan applovski odnos prema kupcima mene izuzetno odbija od kupovine njihovih proizvoda.

Jel zna neko hoce lumia 929 sa Verizona moci da radi na nasoj mrezi (mislim da sam citao negde na forumu da neko ima 928 i da mu radi kod nas)?
I jel zna neko kad ce se pojaviti?

Lozac je imao kantu od telefona. I sad ima kantu od telefona, tako da uopšte nije relevantan uzorak za istraživanje. :)

yoyo nije nikad video uzivo WP8 telefon, tako da uopste nije relevantan uzorak za istrazivanje :)

Video, koristio pola sata i mogu ti reci da je bilo nezaboravno iskustvo. Ništa gore od WP-a ne postoji na mobilnom tržištu. :)

Onda se izvinjavam, carry on..

Nemojte tako, iskustvo od pola sata je dovoljno relevantno za krajnji zakljucak..

Nazad
Vrh Dno