Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Mmmda, MS je znan po tome da ne menja dogoročno donete odluke i povučene poteze...

ja nisam video neke te linkove sto si postavio ali sam gledao poredjenja na gsm i phone areni i ako se dobro secam u low light 920 pobedjuje i u video recording(audio)
a ako ima dovoljno osvetljeno onda SIV i xperia z imaju vise detalja i nesto je bolja slika :/
ali o5 retko se ko slika u savrsenim uslovima tako da ja mislim da 920/925 i dalje ima najbolju kameru medju telefonima (ne racunam 1020 ili 808 :D)

Jesam ja umislio da se Weather Flow pozadina pomerala lagano? Jer ne mogu nigde da nadjem da neko prijavljuje taj bag.. mnogo je cool bilo sa pomeranjem (ako nisam umislio).

Ma dao bi 200e da se pomerala prva dva dana.. :/

Kao da me neko pravi ludim sad, ubedjen sam :D

Kako vi update-ujete aplikacije? Nervira me sto nema 'my apps' i da vidim za koje ima update. Mali Live Tile za store me nije obavestio da ima update za WhatsApp recimo, morao sam da trazim whatsapp u prodavnici i onda nudi da instaliram novu verziju..

Kao da me neko pravi ludim sad, ubedjen sam :D

Kako vi update-ujete aplikacije? Nervira me sto nema 'my apps' i da vidim za koje ima update. Mali Live Tile za store me nije obavestio da ima update za WhatsApp recimo, morao sam da trazim whatsapp u prodavnici i onda nudi da instaliram novu verziju..

nema sta tile da te obavestava kad udjes na store na dnu ti stoji 1update, 2,3,4,5,6, updates i onda kliknes na to i on ti pokaze sta ima za update, a ako nema nista, onda ti nista ne pokazuje..

mene isto zeza taj updejt nekad
msm kad sam gajbi ostavim fon na wifi-u i onda posle nekog vremena sam nadje updejtove o5 :D
ja koristim ativ s :/

Jos jedan primet, ne mogu da premotavam YT klipove dole na timelinu, vec samo na one predefinisane preskoke na fast forward i backwards, ni iz IE ni iz YT aplikacija..

@Boris Lozac to sam i ja primetio, medjutim moze da se premotava u youtube hd aplikaciji od idea creator corpa!

A mene zanima kako da sinhronizujem moje brojeve sa gmail-a?
Naime, znam kako bi trebalo da ide, i telefon sincuje sva imena, medjutim nema brojeva telefona, samo u mozda 10% kontakata. Sa kontaktima je sve u redu, pre neki dan sam ih sinhronizovao u SGS4, a u lumiu 920 nece!

Pozdrav ljudi,imao sam tonu androida i iphone sam koristio preko 4 godine,sad trenutno imam ip4,zapao mi za oko samsung ativ s,pa me interesuju neke stvari ako mozete da mi kazete,ja koristim telefon najvise za pozive,poruke,fb,mail,TT,slusanje muzika i navigaciju imam tonu igrica ali iskreno nisam upalio igricu jedno 6 meseci tako da njih ni ne koristim,interesuje me da li WP8 mogu da koristim onako kako koristim ostale uredjaje(tj da sve radi kako treba)???

Poslednja izmena:
ovako za sve programe mozes da proveris da li ima zamena na wp8, sad nekima se ne svidja ni izgled kockica a nekima se svidja, ativ s generalno ima ok muziku i zvuk preko slusalica je ok ali jedino sto fali je eqalizer, msm samo maolo jaci bass meni treba inace zvuk je extra :D
mislim da se sad povecala cena za ativ s pa bi ja onda pre uzeo 920 (ja imam ativ s ali ja sm ga platio 260 e), ako te zanima wp8 generalno imas diskusiju pa tu postavi pitanja koja te zanimaju ali pazi ima nekih koji ce ti u startu reci da su kockice ruzne itd, za to nemoj da slusas jer je svako drugaciji i tebi mogu da se svide ili ne :/
i za ativ s imas posebnu temu, i posto ga mnogi porede sa s3 na netu kako su slicni samo odmah da kazem da je ativ s mnogo lepsi :p

Pozdrav ljudi,imao sam tonu androida i iphone sam koristio preko 4 godine,sad trenutno imam ip4,zapao mi za oko samsung ativ s,pa me interesuju neke stvari ako mozete da mi kazete,ja koristim telefon najvise za pozive,poruke,fb,mail,TT,slusanje muzika i navigaciju imam tonu igrica ali iskreno nisam upalio igricu jedno 6 meseci tako da njih ni ne koristim,interesuje me da li WP8 mogu da koristim onako kako koristim ostale uredjaje(tj da sve radi kako treba)???

Sve to jako lepo radi (tapatalk i navigaciju jos nisam licno probao), ne znam sta je sa onom pricom da mogu Here mape i navigacija i na druge telefone pored Nokie, ako moze onda ti je to to.. Al kao sto ti neko rece, ako nije prevelika razlika bolje da uzmes Lumiu 920..

Poslednja izmena:
Mape valjda mogu ali se sama Here Drive navigacija doplacuje za ostale Windows phone. Obican Drive tj jedna regija je ~15€ a Drive+ tj globalna je oko 35€.

Najveći bol koji wp korisnci ne priznaju je taj sto nema krekovanih aplikacija, vec sve sto je iole.dobro moraju da plate, pa i tapatalk iako je 300 kinti. Period

Ne zanimaju me krekovane aplikacije kao sto ne udjem u prodavnicu i ukradem hleb. Tako da ako ti volis da krades tudj radi, go for it ali ne poistovecuj druge sa sobom. Pogotovo sto je cena aplikacija manja od jedne koka kole u kaficu. Ja sam do sada potrosio magicnih 300din na aplikacije. Za 5 meseci.

Nije poenta u kradji vec u izboru,na androidu mozes a i ne moras da koristis krekovane aplikacije,a na wp8 izbor ne postoji.
Ne samo za to,nego i za mnoge druge stvari.

svako ima svoje misljenje, vecina ljudi se nece smrati da uzima piratske igrice na androidu jer tako moze da dobije virus (ovo je slucaj sa mojom drugaricom koja je imala s3 i sad ima s4 :/ )
ja mislim da je dobro sto ne moze da se instaliraju piratske verzije msm ja sam necu da platim igrice nego vec samo koristim free applikacije i igrice, ali bilo bi dobro da ima nesto kao jailbreak na iphone pa da oni koji bi zeleli imaju tu opciju (ja to nebi uradio) :D

samo se sad nadam da nece doci ovde oni zbog kojih je Android vs. Windows Phone 8/9/10 tema ugasena :(

vecina ljudi se nece smrati da uzima piratske igrice na androidu jer tako moze da dobije virus (ovo je slucaj sa mojom drugaricom koja je imala s3 i sad ima s4 :/ )

Bajke za malu decu.

Ljudi, nemojte da spamujete ovu temu i pretvarate je u Android vs WP. Diskutujte o WP-u, a Android priču ostavite po strani, pogotovu zbog bajki koje se pričaju (poput ove gore).

Poslednja izmena:
@ChobbyNS Kradja ili ne nije izbor. Tako da tu pricu zaboravi.

Elem da se vrati na bitne stvari. Ne tako lepe, prvi problemi sa GDR2 na HTC 8x:

From our forums, member Serdard notes “While listening to music, I got a message on WhatsApp and when I tried to open it, my phone froze”. Normally, if a Windows Phone device locks up either a simple battery pull or key combination (down volume + power) will restart the device. However, in this instance such a method is not working (plus you can’t do a battery pull on an 8X).

Najveći bol koji wp korisnci ne priznaju je taj sto nema krekovanih aplikacija, vec sve sto je iole.dobro moraju da plate, pa i tapatalk iako je 300 kinti. Period

Ja ne razumijem ovakve ljude. Evo ja koristim iOS na 3 uređaja i sve i jednu aplikaciju sam platio ili ulovio na akciji na snizenju. Imam iOS verziju i shsh blobove za untethered jailbreak i krekovane aplikacije ali mi nikad to nije palo na pamet. Postujem i WP korisnike i postujem ljude koji podrzavaju developere i placaju aplikacije. Mene bi bilo stid hvaliti se krađom tuđe svojine i omalovažavanjem drugih zato što to ne rade.

Uporedjivao sam nokiu i tog samsunga i nema neke preterane razlike u hardveru a samsung mi je jeftiniji nekih 75-80 eura(polovni telefoni),cak mi je i taj samsung lepsi,jos se razmisljam ali hvala Borise u svakom slucaju

@ChobbyNS Kradja ili ne nije izbor. Tako da tu pricu zaboravi.

Elem da se vrati na bitne stvari. Ne tako lepe, prvi problemi sa GDR2 na HTC 8x:

From our forums, member Serdard notes “While listening to music, I got a message on WhatsApp and when I tried to open it, my phone froze”. Normally, if a Windows Phone device locks up either a simple battery pull or key combination (down volume + power) will restart the device. However, in this instance such a method is not working (plus you can’t do a battery pull on an 8X).

Ne slušam muziku na fonu, a whatsup mi je na S4, tako da ne mogu da potvrdim ovo. Tebi se zakucao ovako?

Ne, ne, ja imam 920 ali sam procitao ovo danas na WPCentral posto je GDR2 pusten za HTC i Samsung uredjaje pre dna-dva...

Uporedjivao sam nokiu i tog samsunga i nema neke preterane razlike u hardveru a samsung mi je jeftiniji nekih 75-80 eura(polovni telefoni),cak mi je i taj samsung lepsi,jos se razmisljam ali hvala Borise u svakom slucaju

Nokia jeste skuplja (920), ali ne zaboravi da je Samsung jako osetljiv, nisam ga imao , ali Neogeo mi je preneo svoja zapazanja i zbog toga sam ja koji sam bio u istoj dilemi kao ti, izabrao Lumiu 920, kao i zbog dosta Nokia ekskluzivnih app.. Lumia 920 je zaista kvalitetno uradjena..

ovako stvari koji su bolji kod ativ s su :veci ekran (neki vole i manje), micro sd i veca baterija za 300 mah
920 :kamera,nokia aplikacije, veci ppi i izrada (kvalitet ne izgled ), jedino sto bi zeleo da 920 ima je micro sd i ekran od 4,8

i ja sam citao to za htc 8x, ljudi ne mogu nikako da upale 8x, bas mi ih je zao :(
e sad ako ne mogu da upale fon, kako ce da ga poprave ?? ? :/

ovako stvari koji su bolji kod ativ s su :veci ekran (neki vole i manje), micro sd i veca baterija za 300 mah
920 :kamera,nokia aplikacije, veci ppi i izrada (kvalitet ne izgled ), jedino sto bi zeleo da 920 ima je micro sd i ekran od 4,8

i ja sam citao to za htc 8x, ljudi ne mogu nikako da upale 8x, bas mi ih je zao :(
e sad ako ne mogu da upale fon, kako ce da ga poprave ?? ? :/

Lepo, prihvatace HTC servis i sto jeste i sto nije pod garancijom, drugog izlaza nema.. Msm nzm koliko je realno, ali update je taj koji je zaebao stvari, pa nisu ovi iz Nokie ludi pa ih testiraju mesec dana duze.. :p

Sto se tice Micro SD-a na 920, ja nzm sta ce ti, 32GB imas i ja stvarno ne bi i da ima slot kupio mem. karticu... Jedino, ono za ne daj Boze.. Jedino msm da je autonija bolja na Ativu zbog malo vece baterije i AMOLED-a koji po default-u trosi manje, mada je veci, pa je to tu negde..

:D
nisam znao da ima samo od 32 GB 920, ja sam mislio da ima od 16 GB i da je to jeftinija verzija :D
32 GB je za skoro sve dovoljno i sad ta micro sd ne znaci nista :D
ali o5 je lepo imati neku opciju za prosirenje memorije :p
i za tu bateriju sto sam somenuo, neki ljudi mogu da izdrze i do 2 dana sa ativom i ja sam izdrzavao kad ga nisam mnogo drndao :D
a za 920 vecii izdrzava do dan ( barem onoliko sto sam citao ) i to je sasvim ok :D
meni se npr mnogo svidjaju one stvari sto dodaje nokia u gdr2, nadam se da ce i samsung tako nesto dodati :(

Nazad
Vrh Dno