Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Hajde da se dotaknemo i upotrebljivosti tih aplikacija kod nas :) To je poenta cele price. City Lens je u okviru Here navigacije pusten onda kada je baza podataka bila tolika da ima smisla pustiti je medju korisnike i da program ima funkciju. Ne znam da li se sada situacija promenila no pri mom zadnjem kontaktu sa aplikacijama tog tipa na androidu sve do jedne su bile neupotrebljive... Kod nas naravno.

Poslednja izmena:
Hahaha, koji ste vi kraljevi :) Kokice su tu, i samo citam...
Elem, kao korisnik htc 8x i gs4, vec rekoh da android vise koristim, ***a, prakticniji je za dosta stvari. Ali ovde se pise svasta, i to sa obe strane. Niti je droid los niti je wp8 los. Ko navlaci na bilo koju stranu, nije u pravu, i realno je u procesu nastajanja fanboja, ako taj proces nije vec zavrsen.
Meni je recimo wp8 izrazito lepo osmisljen sistem, za usa dumb usere kao reper za average usere wp8. Sve je tu, samo skroluje na dole za svez info. I to je sasvim ok koncept. I ko kaze da mu je interfejs wp8 ruzan, taj realno *****, kad se lepo skocka, to izgleda fenomenalno. Minimum 5 sastanaka dnevno, 30-ak ljudi iz okoline, niko ne rece da je wp8 UI ruzan, vec se realno svima svidelo samo tako. Cak i vise nego postavka na gs4. Sa druge strane, nema prostora da se tek tako pljuje i droid, pogotvo na gs4 koji je funkcionalno doveden na realno najvisi nivo, od trenutno ponudjenih smart fonova na trzistu. Najbolja bi bila kombinacija ova 2 sistema, nesto prebaciti ovamo, nesto tamo, ali pretpostavljam da bi na kraju dana dobili isti ili jako slican sistem. A to ne zele ni MS ni google, jer jelte, svako od njih zeli razlicit i prepoznatljiv UI i svojstveni pecat sistema.
Razlog zasto vise koristim droid se krije u tome sto je navika cudo. Browser, ostale aplikacije, jednostavno layout i sam UI aplikacija mi je dosta bolji, lepsi, korisniji na androidu. I to je fakat. Npr, boardexpres na wp8 je tuga ziva, TT je ipak i mama i tata na tom polju. Ovaj zvanicni TT app na wp8 od pre par dana, tuga takodje.
Kao visemesecni korisnik oba sistema, i to na jako dobrim uredjajima, slobodno mogu konstatovati da oba sistema imaju prednosti i mane, i realno, oba fona i ekosistema cu zadrzati jer mi odgovaraju :)

P.S.
Moja supruga je skoro 2 godine nosila GS2, i nikako nije mogla da ga usvoji kako treba. Jednostavno joj droid nije legao kako valja. I njoj sam uzeo htc 8x, kad i meni, i realno, taj telefon joj niko ne moze vise oduzeti ^^ To je to, sto se nje tice. Inace, nije hardcore user, najprosecniji moguci. Takodje, i moja sestra nije mogla da svari andrioid, vracala se na simbijan sve do kupovine htc 8S, i to je to. Ni ona ne zeli vise da menja. I tvrdim, da nijedna od njih ne zna da fura WP8, vec jednostavnost, fluidnost i jako lep funkcionalan UI platforme kupuje njihovo poverenje. A da moram, ***a, pre bih se odrekao 8x no s4 :p

Toliko od mene, shvatite ovo kao realnu ocenu korisnika oba sistema, funboy's stop! :)

Poslednja izmena:
Ne moras biti fanboy da navlacis na neku stranu iz par razloga:
1. Ukusi se razlikuju i neko obozava metro ui, neko ga ne podnosi. Imao sam nekoliko wp telefona i nije mi leglo, iako mi je Omnia 7 bila omiljeni
2. Onaj ko je koristio Android pre JB i na slabijim telefonima ce svakako reci da WP mnogo tecnije radi. Da, WP je bolje optimizovan, ali isto tako u trenutku dok kucam nema ni priblizno toliko wp modela kao droida, niti postoji toliko hardware sarenilo (procesori od single do octa core, RAm od 512mb do 2gb, mnogo modela grafickih cipova i nekoliko proizvodjaca, dijagonale ekrana i preko 5 inca)

Zasto bi kompanije trosile marke na "hardversko sarenilo" ako OS radi odlicno i sa smesnim i sa ozbiljnim hw...

Nzm kako sad radi do skoro su bile smesne te app.. Npr nisu imale uopste lokacija kao City Lens...

Ne znam šta si ti koristio, ali Layar sam pre 2 godine koristio i za neka predavanja. Odlično je funkcionisao i prikazivao je BRDO lokacija sa slikama i informacijama, i to sam isprobao u ~12 gradova u Srbiji. On ima mnogo onih slojeva, pa je možda kod tebe to bio problem.

Za ostalo neću ni ulaziti u priču, jer svako koristi šta njemu odgovara ili misli da mu više odgovara.

Weather flow postoji odavno na androidu, i izgledaju identično. App je meh

1. nisam znao
2. Ali ovde se fensi pomera slika lagano
3. previse je dobra animacija kad se okrene live tile i pokaze dodatne informacije
4. malo i ja da nabrajam

IM+ upravo probao, ne da mi da se ulogujem (kao netacni podaci) i stize mi mail "neko pokusava da se uloguje iz Ontaria na vas nalog??" :D

To je normalno za tu app :)

Kad izbaci grešku klikni na Help koji se pojavi i tu ćeš moći da se uloguješ na google i popuniš captcha code. Posle toga radi login. Mrni je malo bolja od te koju sad koristiš pa probaj ako te be mrzi.

Jedna nedoumica, upitanju je HERE Maps. Ovde postoji opcija Dodavanja fotografije za mesto.
Međutim, kod mene ne postoje stavke fotografije i komentari, region na fonu je Srbija. E sad, da li je do regiona na fonu ili generalno nije omogućeno za Srbiju ili nešto treće?

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    33.3 KB · Pregleda: 114
Kod mene postoji, region Srbija. Kada kliknes na neki objekat izadju prvo osnovni podaci, ispod je slika i preuzmi upustva i detalj opis, adrese, kontakti itd. Kad prevuces ekran na levo sledeci tab su fotografije i ispod je dodaj fotografiju, sledeci tab su komentari i ispod je dodaj komentar...

Meni here drive nece da sljaka, kaze pogresna licenca :(

Da odgovorim sam sebi...
Posle apdejta HERE maps i HERE Drive jednostavno nisam bio ponovo ulogovan na NOKIA nalog. Znači sign in iz HERE maps, i sad je sve tu. ;)

Poslednja izmena:
To je normalno za tu app :)

Kad izbaci grešku klikni na Help koji se pojavi i tu ćeš moći da se uloguješ na google i popuniš captcha code. Posle toga radi login. Mrni je malo bolja od te koju sad koristiš pa probaj ako te be mrzi.

Ne izlazi mi nikakav help.. :(

Da odgovorim sam sebi...
Posle apdejta HERE maps i HERE Drive jednostavno nisam bio ponovo ulogovan na NOKIA nalog. Znači sign in iz HERE maps, i sad je sve tu. ;)

ili jednostavno neki objekti imaju tu mogućnost a neki ne. Smorih i sebe danas...:smoke:

Sto mi se Weather flow ne pomera vise onako, kao fotke sto se pomeraju :)

Na xda sam citao da dosta aplikacija ima problema da im live tiles dumru i da prestanu da budu live.

Nije cool..

Ja "pomirio" oba sveta ;)

Stavio Launcher 8 na Note 2.

Meni lično ovaj tile sistem super odgovara.

3u4uhuha.jpg

Poslednja izmena:
to ima i za Symbian :) šteta što ne postoji obrnuta varijanta :)

stvarno extra izgleda :D
kako se ponasa msm da li laguje i tako to i koliko je to stvarno moguce da se koristi ? :D
koliko sam video na linku tu ima i neki skinovi koji EXTRA izgledaju i nadam se da ce takvi skinovi biti za wp8 :(

Instalirao pre mesec dana iz fazona i ostavio. Koristim najnormalnije svakodnevno.

Ja sam taj launcher koristio na huawei g300 mesecima kao pripremu za WP :), cisto da vidim da li ce mi se svideti nacin rada. Radio je ok, tu i tamo se zaglupi (...android...), ali je vrsio posao. Svidelo mi se sto su tile-ovi mogli da budu i 2x1, i sl, kao i to da se svaki tile mogao na par sitnih nacina optimizuje (boja, naziv).

Dobro je ovo sto ima... Staviš i promeniš čisto ako hoćeš da imaš WP telefon, da ne bacaš pare, smori te brzo i uninstall launchera i nisi izgubio nikakve pare niti ništa :D

Meni taj launčer bude zanimljiv dok ga ne podesim, onda ga odma obrišem.

Ma super izgleda :d

Vrh Dno