Hahaha, koji ste vi kraljevi 🙂 Kokice su tu, i samo citam...
Elem, kao korisnik htc 8x i gs4, vec rekoh da android vise koristim, ***a, prakticniji je za dosta stvari. Ali ovde se pise svasta, i to sa obe strane. Niti je droid los niti je wp8 los. Ko navlaci na bilo koju stranu, nije u pravu, i realno je u procesu nastajanja fanboja, ako taj proces nije vec zavrsen.
Meni je recimo wp8 izrazito lepo osmisljen sistem, za usa dumb usere kao reper za average usere wp8. Sve je tu, samo skroluje na dole za svez info. I to je sasvim ok koncept. I ko kaze da mu je interfejs wp8 ruzan, taj realno *****, kad se lepo skocka, to izgleda fenomenalno. Minimum 5 sastanaka dnevno, 30-ak ljudi iz okoline, niko ne rece da je wp8 UI ruzan, vec se realno svima svidelo samo tako. Cak i vise nego postavka na gs4. Sa druge strane, nema prostora da se tek tako pljuje i droid, pogotvo na gs4 koji je funkcionalno doveden na realno najvisi nivo, od trenutno ponudjenih smart fonova na trzistu. Najbolja bi bila kombinacija ova 2 sistema, nesto prebaciti ovamo, nesto tamo, ali pretpostavljam da bi na kraju dana dobili isti ili jako slican sistem. A to ne zele ni MS ni google, jer jelte, svako od njih zeli razlicit i prepoznatljiv UI i svojstveni pecat sistema.
Razlog zasto vise koristim droid se krije u tome sto je navika cudo. Browser, ostale aplikacije, jednostavno layout i sam UI aplikacija mi je dosta bolji, lepsi, korisniji na androidu. I to je fakat. Npr, boardexpres na wp8 je tuga ziva, TT je ipak i mama i tata na tom polju. Ovaj zvanicni TT app na wp8 od pre par dana, tuga takodje.
Kao visemesecni korisnik oba sistema, i to na jako dobrim uredjajima, slobodno mogu konstatovati da oba sistema imaju prednosti i mane, i realno, oba fona i ekosistema cu zadrzati jer mi odgovaraju 🙂
P.S.
Moja supruga je skoro 2 godine nosila GS2, i nikako nije mogla da ga usvoji kako treba. Jednostavno joj droid nije legao kako valja. I njoj sam uzeo htc 8x, kad i meni, i realno, taj telefon joj niko ne moze vise oduzeti ^^ To je to, sto se nje tice. Inace, nije hardcore user, najprosecniji moguci. Takodje, i moja sestra nije mogla da svari andrioid, vracala se na simbijan sve do kupovine htc 8S, i to je to. Ni ona ne zeli vise da menja. I tvrdim, da nijedna od njih ne zna da fura WP8, vec jednostavnost, fluidnost i jako lep funkcionalan UI platforme kupuje njihovo poverenje. A da moram, ***a, pre bih se odrekao 8x no s4 😛
Toliko od mene, shvatite ovo kao realnu ocenu korisnika oba sistema, funboy's stop! 🙂