Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Koliko vidim sam model mu ne igra ulogu posto su to WP nedostaci.

Poslednja izmena:
^ Na ovo sam mislio:

ali recimo Twitter, Whatsapp itd, svaki put im treba isto da se podignu, nebitno da li su u memoriji ili nisu, da li sam na back ili home izasao, isto je..

Verovatno manjak RAM-a.

Ne nego nepostojanje multitaskinga.

za gtalk jos nijedan zadovoljavajuci klijent
Mene je to jako smorilo kad sam testirao L710.
Prvo ocajni klijenti, a onda kad god sa Back izadjem on se izloguje pa ponovu ucitava po pokretanju.

WP ce za mene biti upotrebljiv tek kad izadje WP Blue verzija sa multitaskingom i notification center nalik na onaj sa androida.

Ono gore ce biti da je zbog slabijeg hardvera posto na 920 tog cekanja nema. Otkad to na WP8 ne postoji multitasking? Notification centar, da, mogli bi nesto tako da naprave. Jesu i ovako sve informacije dostupne ali mozda bi bilo bolje da su na jednom mestu.

Ima par budalastina stvarno, nije da nema.. i to nigde ne mozes da nadjes po popularnijim opisima i yt klipovima. Recimo kontrola zvuka je bas losa, nema posebno volume za media klipove, posebno za alarm, posebno za ringtone, vec jedna jacina za sve. Gledao neki klip, smanjio ga, i smanjio se i ringtone.. Ne znam dal sam navikao da je to logicno na Androidu, kako je na iOS-u... mozda nije krucijalno ali nesto sto ocekujes da radi tako..
I da, back dugme ubija u pojam, ok vrati te tamo gde si bio, to se jesam istripovao, ali ako ga slucajno stisnes kad si na start screenu otvori ti prvu sleecu aplikaciju koja je u pozadini.. a dalje stiskanje back-a izlazi iz nje i tako redom iz svih koje su otvorene. Mora to bolje da se resi..
Sto se tice brzine, jeste sve smooth za veliku vecinu aplikacija i radnji, ali recimo Twitter, Whatsapp itd, svaki put im treba isto da se podignu, nebitno da li su u memoriji ili nisu, da li sam na back ili home izasao, isto je.. Mislim na WF-u sam izlazio non stop na back iz svega, ali ostanu u pozadini nekoliko minuta i onda je vracanje u aplikacije instant..
Za sada tako neke negativne stvari da izbacim, posle par dana cu pozitivne :)

Kad kupim neku novu stvar prvo se dobro raspitam a onda čitam uputstva. Moraćeš da menjaš neke navike.;)

- Za zvuk (+/-) je stvar poznata od početka. Kada si u kid's corner-u tu imas ograničenja u pojačavanju glasnoće.
- Ako slučajno :trust: ili namerno pritisneš Back key, pritisni Start key, vraća te na početni ekran, aplikacija onda ostaje u pozadini.
- Duži pritisak na Back key te vodi kroz listu otvorenih aplikacija.
- U IE Backy key te vodi jednu stranicu natrag. Izlazak iz IE .../tabs pa "x" i Back key.

Ne nego nepostojanje multitaskinga.

Mene je to jako smorilo kad sam testirao L710.
Prvo ocajni klijenti, a onda kad god sa Back izadjem on se izloguje pa ponovu ucitava po pokretanju.

WP ce za mene biti upotrebljiv tek kad izadje WP Blue verzija sa multitaskingom i notification center nalik na onaj sa androida.

kakav bre multitasking crni, kod mene na Lumiji 920 sve je to momentalno..

koji klijent ti je ocajan, nzm sta ti koristis?

Koji ti imas? Ja sam probao Gchat, sve sljaka dok je upaljen telefon al nema push notifikacija posle par minuta u standbyu, trebalo bi to da 'drzi' 2 sata po izlasku iz aplikacije, ali realno je par minuta, ne bih da im placam za full verziju i da proveram kako je tamo, jer jer verovatno isto..
Ako ima neki pouzdan i da pouzdano sljakaju notifikacije u standby-u, shoot..

Probao Nimbuzz, IM+...? Ne koristim gtalk pa nisam previse od pomoci za ovo. I jel si proverio da li ti je wifi non stop ukljucen ili se gasi zajedno sa ekranom. Sta je podeseno u wifi settings?

Nemoj da se libis da kupis neku app ja sam juce kupi Angry Birds, cisto bzv, 100 kinti i Weather Flow PREEEELEPA app za vreme sa mnostvom podesavanja, cak ti i lock screen podesava tako da ti ude slika vremenskih prilika i temp i prognoza za naredne dane, msm realno 200 din je pice u kaficu, a ovo stvarno vredi.. Rece Darko da ce TT biti besplatan , ali msm da nece iz prostog razloga je WP korisnici nemaju krstenu alternativu za njega i tu ce njegovi kreatori pokusati da zarade, a i sto ne bi, ako je kvalitetan...

Sto se tice ovog s back dugmetom, ae ti imas 512mb rama pa ti moda smeta, na uredjajima za 1GB mozes samo na win key da izlazis, npr evo ja tako sve izlazim i na kraju dana uvece npr pre nego sto legnem, uzmem telefon cisto da proverim mail i ostalo i ispretiskam brzo back i pogasim sve app, to sam radio i pre, to radim i sad i nikad problema..

- Prvi ``problem`` na koji sam do sad naisao je da npr dok slusam muziku preko slusalica, i izvadim dzek par puta mi se desilo da nije prekinuo tel muziku, a neki put prekine, e sad mozda je neki trip ili sta vec nzm, ali ono to mi je bas bas zasmetalo..

Nemoj da se libis da kupis neku app ja sam juce kupi Angry Birds, cisto bzv, 100 kinti i Weather Flow PREEEELEPA

Uzo sam PC remote pro, 300 dindzi.. Weather Flow cu bas da probam.

@ darko

Nimbuzz ima ocajne komentare, IM+ upravo probao, ne da mi da se ulogujem (kao netacni podaci) i stize mi mail "neko pokusava da se uloguje iz Ontaria na vas nalog??" :D

Uzo sam PC remote pro, 300 dindzi.. Weather Flow cu bas da probam.

@ darko

Nimbuzz ima ocajne komentare, IM+ upravo probao, ne da mi da se ulogujem (kao netacni podaci) i stize mi mail "neko pokusava da se uloguje iz Ontaria na vas nalog??" :D

Crni Borise sta radis u Ontariu.. :D :D :D :D

Kakav je PC remote ? Sta ima sve? Taman imam jos 800 din na kartici za internet, pa bi da uzmem TT i jos nesto.. :)

Pa odlican je, ima par funkcija vise od Unified Remote-a (bar onog sa Androida), meni treba jer TV gledam preko TV kartice pa da skrolujem kanale, a u free verziji ne mozes da pustas fajlove sa kompa (muziku itd)..

Pa odlican je, ima par funkcija vise od Unified Remote-a (bar onog sa Androida), meni treba jer TV gledam preko TV kartice pa da skrolujem kanale, a u free verziji ne mozes da pustas fajlove sa kompa (muziku itd)..

Bas cu da ga pazarim da viidm o cemu se desava.. :) :D

Jel ima jos neko predlog za neki programcic da potrosim pare, ne volim kad ih imam.. :)

Imam ja predlog: WP central (100), Metrotube (100)

Borise probaj Talk.To, odlican gtalk klijent, meni radi kao sat

Rece Darko da ce TT biti besplatan , ali msm da nece iz prostog razloga je WP korisnici nemaju krstenu alternativu za njega i tu ce njegovi kreatori pokusati da zarade, a i sto ne bi, ako je kvalitetan...

C/P sa WPCentral, videcemo na kraju sta ce biti, lazu onu, lazem ja:

The app is being made available slightly ahead of schedule and will cost $2.99. While that seems expensive, the app will go FREE after one month (in addition, trial should be added too).

Ne znam koji ce im trial ako ce biti free. Deluje mi kao neka zabuna.

Borise probaj Talk.To, odlican gtalk klijent, meni radi kao sat

Probao, izbacise podrsku za Gtalk, za nove korisnike, za one sto su pre toga instalirali ce sljakati mozda do kraja ovog meseca..

myTube 100 din. :) Mislim da je najbolja od svih WP8 aplikacija koje sam probao.
Može i da se koristi za džabe, ali je ograničenje sat vremena gledanja videa u intervalu od 3 sata.
I dizajn i mogućnosti su prosto fantastične.

Ja sam kupio Weather flow i Cocktail flow :) Sledeci na redu, ako se ne obistini ovo da ce biti free, Tapatalk. Mada cu svakako da sacekam taj 22.7 posto u tom tekstu se spominje i neka PRO verzija aplikacije... Hocu malo vise informacija a do tada ce Board express da posluzi.

I youtube app je bila u planu za kupovinu ali je tad MS izbacio svoju (3.0) koja je ubrzo i zabranjena tj sklonjena sa store ali kao sto rekoh em radi em je vrhunskog dizajna i za sad ne diram nista tu.

Ja sam kupio Weather flow i Cocktail flow :) Sledeci na redu, ako se ne obistini ovo da ce biti free, Tapatalk. Mada cu svakako da sacekam taj 22.7 posto u tom tekstu se spominje i neka PRO verzija aplikacije... Hocu malo vise informacija a do tada ce Board express da posluzi.

I youtube app je bila u planu za kupovinu ali je tad MS izbacio svoju (3.0) koja je ubrzo i zabranjena tj sklonjena sa store ali kao sto rekoh em radi em je vrhunskog dizajna i za sad ne diram nista tu.

hvala za predloge, ali youtue app mi i ne treba nesto posebno, ne bakcem se YT na mobu, nego ovako neka interesantna i korisna.. :)

Juce sam imao priliku da se igram sa Lumiom 920. Za Nokiu samo aplauzi za izradu, kameru, Here mape. I tu se hvalospevi telefona za mene zavrsavaju. Metro sistem se meni ne svidja uopste, nemogucnost proveravanja internet protoka npr, nefunkcionalan sistem. Kako je Nokia napravila losu odluku sa oorwdeljenjem za WP. Ovom sistemu treba jos dosta vremena da se usavrši, a nisam siguran da nokia ima tog vremena

Nema za WP hangouts. Samo za BB, iOS i Android.

@ Pittsburgh

Ali zar nije bolje kad tvrdnje potkrepis nekom cinjenicom? Ne mislim da bilo sta izmisljas ali bolje je reci smeta mi to i to a ne "nefunkcionalan sistem". Daleko od toga da hocu da branim WP8 ali cilj je ovde da pomognemo jedni drugima konkretnim odgovorima. Na sta konkretno imas zamerku? Data sense, tj provera interneta(mada opet meni na Telenoru totalno nepotrebna, ali razumem da nekom recimo na MTS treba) stize za 2-3 nedelje u okviru GDR2 update-a.

lumia-925-data-sense.jpg

Poslednja izmena:
Pa ima valjda kliente neke. Secam se na Symbian-u su bili nimbuzz i IM+. Kontam da i ovde ima tako nesto.

C/P sa WPCentral, videcemo na kraju sta ce biti, lazu onu, lazem ja:

The app is being made available slightly ahead of schedule and will cost $2.99. While that seems expensive, the app will go FREE after one month (in addition, trial should be added too).

Ok, nisam rekao da trvdis :D Heh nego da postoji mogucnost, ako ne, kupicemo nije problem.. :D

@ Pittsburgh

Ali zar nije bolje kad tvrdnje potkrepis nekom cinjenicom? Ne mislim da bilo sta izmisljas ali bolje je reci smeta mi to i to a ne "nefunkcionalan sistem". Daleko od toga da hocu da branim WP8 ali cilj je ovde da pomognemo jedni drugima konkretnim odgovorima. Na sta konkretno imas zamerku? Data sense, tj provera interneta(mada opet meni na Telenoru totalno nepotrebna, ali razumem da nekom recimo na MTS treba) stize za 2-3 nedelje u okviru GDR2 update-a.

Nije moj telefon da bih se informisao o tome. Meni je nefunkcionalan telefon koji ima samo one metro kvadrate. Meni je nefunkcionalan telefon na kom ne mozes da iskljucis wifi precicom, nego preko precice udjes u meni pa tako iskljucujes. Meni je nefunkcionalan sistem gde ne mogu posebno da utisak aplikacije, posebno ton, meni je nefunkcionalan sistem gde moram da ulazim u sistemski meni da bih podesio telefon na mute. Nisam se upustao da vidim kakve su mu share opcije ( nisu mi bitne socijalne mreze toliko, koliko pocket, google drive, Dropbox, ali je bitna integracija i sa društvenim mrežama). Kazem ne znam kakva je, al kapiram da nije na nivou Androida, koji je tu daleko ispred svih jer bukvalno mozes da shareujes preko svakog programa maltene. WP kao sistem nije ono sto meni kao korisniku smartphone-a donosi ono sto zelim, a to je jednostavnost, brzina, widget screen+ app screen, odlicne aplikacije (slabo igram igrice na telefonu, tako da mi taj nedostatak nije bitan), google servisi (ne znam da li non-nokia WP uredjaji imaju Here Maps, al ako nemaju eto minusa WP sistema).
Nadam se da sam ti sad docarao zasto WP nije za MENE. To ne znaci da ljudima koji rade dosta sa Windows servisima i koji su integrasini i vezani za taj sistem ne odgovara. Ne bavim se nicim za sta mi je potreban original Office na telefonu sa full funkcijama da bi me to opredelilo za WP

Nazad
Vrh Dno