Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Fuck, glance screen I double tap to wake nece raditi na 520 :) Moze neko da mi objasni kako sam glance screen varijantu imao na 6230i I zasto tako nesto nije izvodljivo.. jasno mi je da je ovo za amolede ali barem ona bleda varijanta zasto nije izvodljiva na lcd touchscreenu?

uzmi 620 onda i ne razmisljaj, izgleda je dosta bolji od 520 a ne kosta puno vise :)

Znas koliko rado, sve mu je super al bi me izgled bas nervirao svaki dan.. Mozda uzivo deluje bolje bem li ga.
Gledam sad ni 620 nema Amoled, zasto onda radi glance screen :D

Poslednja izmena:
pa radi da imas opciju ako hoces, samo sto ce ti baterija trajati MNOGO manje :(
i izgleda da ativ s sad dobija gdr2 :p

Sa kojim programom da povezem Lumiu 620 sa PC-om. Za stare telefone je bio Nokia PC Suite,zanima me sta je negov pandan W8 telefonima?

Imas zvanicni programcic da skines, a mozes i samo da ga utaknes i videce ga komp..

procitao sam prvih 15 strana teme,ali kako sam uglvnom naisao na wp8 vs android prepucavanje,odustao sam od citanja i odlucio da postavim pitanje koje me zanima.. :)
interesujem sa za wp8 telefon,inace sam prilicno veliki android fan,ali sto ne probati nesto novo,zar ne.stvar koja me je najvise zabrinula jeste da sam video da neke aplikacije nece da rade na 512MB rama,pa ako bi neko mogao malo da objasni to detaljno...kada sam googlao video sam da temple run 2 do skoro nije mogao da radi na 512 rama,nije mi do te igre,ali me zanima sta mogu da ocekujem od ostalih aplikacija,i pre svega,kakva je to WTF glupost :D
necu da trolujem i slicno,ali mi nije jasno kako je moguce da neka aplikacija zahteva 1GB rama,ili nece da radi.. pa ako je neko upucen u tematiku..posebno jer vidim da ima aplikacija koje nisu mogle da rade na 512mb,a da im je omoguceno to kasnije.

Koliko mi je poznato, do sad su samo određene igrice bile ograničene memorijom. Za klasične aplikacije mislim da nije bilo problema. Što se tiče toga kako neke prvo ne rade, a posle prorade, verovatno se uradi neka optimizacija u međuvremenu, pa postanu podobne i za ove slabije uređaje.

Nego, sad gledam, gde ste videli GDR2 updejte za svaki model telefona ponaosob? Ja sam samo našao one koji govore uopšteno, a to se verovatno odnosi na high end modele kao što je Lumia920. :) Hoću da vidim koliko je ojađeno apdejta za L720. :D

Te informacije sam i ja trazio ali sem tih navedenih stvari i da je izlazak planiran za avgust nista drugo nasao nisam. Dakle nista u smislu ovaj model dobija ovo a onaj ono. Sacekacemo i taj avgust pa cemo videti :)

svi nokijini telefoni dobijaju isti upejt, barem koliko ja znam jer sam vieo neka poredjenja u fazonu sta ce dobiti nokia a sta ostali, pa zato mislm da ce svi nokijini uredjaji dobiti sve updejtove :D
a sto se tice 512 rama to samo high end igrice zahtevaju 1 G rama

Ne mogu svi da dobiju sve jer nemaju svi telefoni iste mogucnosti. Recimo 620 nema FM radio.

mislio sam na double tap to wake up i tako te stvari
problemi sa hardverske strane nisam racunao :/

Mozemo samo da nagadjamo :) Bilo bi lepo da svi modeli dobiju sve ali iskreno cisto sumnjam da ce se to desiti.

Ne dobijaju svi isto, juce sam nasao za glance screen zvanicno obavestenje da nece biti za 520, e sad double tap to wake ne znam dal spada u istu tehnologiju..

a zasto mislis da nece dobiti 520 i 620 ?
msm ako ce 720 da dobije koji ima isti hardware (samo je razlika u ekranu i kameri)
ne verujem da bi nokia izostavila 520 i 620, ali videcemo sta ce se desiti :p

Zato sto sam nasao zvanicno obavestenje :D Juce sam preko telefona gledao pa da sad ne kopam sajt, ali racunaj da je tako.. kao 'hardverska' ogranicenja. A isti LCD kao na onima kojima ce raditi.. Mene samo zanima ono sto sam pominjao za stare telefone (recimo 6230i) koju sam imao, i zasto tako neka varijanta nije moguca.. Ne mora da sija nista, ali da se po danu vidi..

Ok ono cega sam se plasio i sto nisam mogao da provalim po netu, kad izlazim na back iz aplikacija, ne vrati me tamo gde sam prethodno bio, vec me vraca u sve aplikacije koje su otvorene u tom trenutku, prakticno ni ne smem koristiti back, osim ako necu sve da ih ubijem, totalno nisam navikao da na home izlazim iz aplikacija.. mozda i nesto ne radim dobro ali cini mi se da tako radi.

Verovatno grešiš nešto. Na primer otvoriš IE, odeš na forum.benchmark.rs , pa uđeš na mobilni telefoni i onda klikneš na ovu temu. Ako klikneš prvi put back, vrati se na "mobilni telefoni", drugi put back na "forum.benchmark.rs", a treći back izlazi na start screen ili na neku drugu aplikaciju koju si pre toga imao otvorenu. Duži pritisak na back bi trebalo da ti izlista sve otvorene aplikacije bez da ijednu zatvori.

Moguce da sam se istripovao, pusticu da bleji dok ga punim prvi put pa cu posle da cackam.. Gmail toast notifikaciju nisam uspeo da podesim, probao sam ona resenja po netu sa active sync, odradio, stigne mail odmah, vidim ga na lockscreenu kad otkljucam, ali toast se ne pojavi.. Jel neko to uspeo da podesi mozda?

Ok ono cega sam se plasio i sto nisam mogao da provalim po netu, kad izlazim na back iz aplikacija, ne vrati me tamo gde sam prethodno bio, vec me vraca u sve aplikacije koje su otvorene u tom trenutku, prakticno ni ne smem koristiti back, osim ako necu sve da ih ubijem, totalno nisam navikao da na home izlazim iz aplikacija.. mozda i nesto ne radim dobro ali cini mi se da tako radi.

Nije tacno na back te vraca jedan korak unazad kao na Androidu, ali ako zadrzis back taster koju sekundu vise onda otvara multitask menadzer gde imas sve pokrenute aplikacije pa se prebacujes izmedju njih kao kad zadrzis home taster na Andridu..

Moguce da sam se istripovao, pusticu da bleji dok ga punim prvi put pa cu posle da cackam.. Gmail toast notifikaciju nisam uspeo da podesim, probao sam ona resenja po netu sa active sync, odradio, stigne mail odmah, vidim ga na lockscreenu kad otkljucam, ali toast se ne pojavi.. Jel neko to uspeo da podesi mozda?

Probao ovo?

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/gmail/5aad6081-fc0d-46f7-955b-abb4bb4d893b

Push ne koristim tako da su mi je dovoljno ono sto nudi default mail klijent i gmail settings. Sinhronizacija na sat vremena i to je to.

Par zapazanja, stvarno nema silent profil ili ne znam da podesim, samo ring + vibrate i vibrate, whatsapp radi odlicno, za gtalk jos nijedan zadovoljavajuci klijent, ove aplikacije za bateriju ne osvezavaju kako treba, tek kad udjes u aplikaciju vidis na koliko je baterija, sajtovi ni na mobilnim verzijama nisu ni blizu brzine opere mini, IE je ocaj, ucitava stranicu ponovo svaki put kad stisnes back, nema forward, a onaj UC browser crashuje non stop..
Tako malo prvo sto mi pada na pamet..

Rade programi za bateriju ok, problem je to ogranicenja od strane MS a vezano za Live Tiles, osvezavanje na 30min, pa to nekad dovede do pogresnih inf, no udjes u program pa procitas. Sto se IE tice evo veruj mi posle skoro 5 meseci na 920 sad sam primetio da nema forward :) Ostale zamerke, moguce je da je do slabijeg hardvera pa se oseti razlika. Ja ama bas nijednu zamerku nemam na IE, jako brzo radi i generalno mi je bolje browsing iskustvo nego na androidu. UC browser sam probao samo jednom ali sam ga obrisao jer nisam video nikakvu prednost koriscenja istog.

P.S. Kada stisnes taster za pojacavanje tj smanjivanje jacine zvuka, klikom na ikonicu gore desno se setas izmedju zvona sa vibracijom i samo zvona, za slucaj da nisi znao za precicu :)

Par zapazanja, stvarno nema silent profil ili ne znam da podesim, samo ring + vibrate i vibrate

E ovakva ogranicenja sam ja imao na nekom matorom dumb samsungu i hteo sam da poludim.. zato ljudi pljuju wp8, zbog ovakvih gluposti.

Upravo tako, ne secam se da li mi je 2 puta u zivotu trebao mode bez zvona i vibracije. Za toliko "cesto" koliko mi treba mogu da udjem u meni i iskljucim vibraciju. Mogu u teoriji da razumem da nekome to sad jako cesto treba pa ovo dozivljava kao ogranicenje ali iskreno tesko mi je da poverujem u to, no opet 100 ljudi 100 cudi. Ovako ili koristim vibra+zvuk ili samo vibra i to prebacujem preko volume tastera i sve radi kako treba.

E ovakva ogranicenja sam ja imao na nekom matorom dumb samsungu i hteo sam da poludim.. zato ljudi pljuju wp8, zbog ovakvih gluposti.

Ima par budalastina stvarno, nije da nema.. i to nigde ne mozes da nadjes po popularnijim opisima i yt klipovima. Recimo kontrola zvuka je bas losa, nema posebno volume za media klipove, posebno za alarm, posebno za ringtone, vec jedna jacina za sve. Gledao neki klip, smanjio ga, i smanjio se i ringtone.. Ne znam dal sam navikao da je to logicno na Androidu, kako je na iOS-u... mozda nije krucijalno ali nesto sto ocekujes da radi tako..
I da, back dugme ubija u pojam, ok vrati te tamo gde si bio, to se jesam istripovao, ali ako ga slucajno stisnes kad si na start screenu otvori ti prvu sleecu aplikaciju koja je u pozadini.. a dalje stiskanje back-a izlazi iz nje i tako redom iz svih koje su otvorene. Mora to bolje da se resi..
Sto se tice brzine, jeste sve smooth za veliku vecinu aplikacija i radnji, ali recimo Twitter, Whatsapp itd, svaki put im treba isto da se podignu, nebitno da li su u memoriji ili nisu, da li sam na back ili home izasao, isto je.. Mislim na WF-u sam izlazio non stop na back iz svega, ali ostanu u pozadini nekoliko minuta i onda je vracanje u aplikacije instant..
Za sada tako neke negativne stvari da izbacim, posle par dana cu pozitivne :)

Poslednja izmena:
Slazem se da klasicno zatvaranje aplikacija na "x" nedostaje i jako smara izlazenje na 100 puta back. Da li ce u novom updejtu to popraviti?

Nazad
Vrh Dno