Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Nemam ja problem, samo sam poceo u tvom stilu da odgovaram tebi jer je to jedini nacin koji razumes izgleda. Nista mi ne bode oci samo drzim do toga da znam bolje sta koristim svaki dan za razliku od tebe koji podseticu te ne koristis to. Dakle ne zanima me kako se zove to i da li radi identicno kao u Operi Mini ili sta vec, bitno je da nemam problem da procitam tekst na konkretnom sajtu i da u 90% slucajeva nema potreba nista da zumiram, tapkam i slicno. Dakle tvoj jedini cilj je svakako da pokazes kako to nesto ne valja, moje je da te demantujem jer ocigledno pojma nemas o cemu pricas. Ne zbog toga sto ja obozavam WP vec sto mi vredjaju inteligenciju tvoje proizvoljne konstatacije jer je vec postalo ocigledno zasto dolazis ovde i pises bilo sta.

Fanboy slepo voli nesto i ne obazire se na kritike, nabrojali smo koliko realnih mana o WP i diskutovali o njima, ne sa tobom doduse jer si sve vreme trolovao o SMS ringtone-u i slicnim glupostima.

Očigledno je da ti nemaš pojma o čemu pričaš jer to što si pomenuo nije text reflow, a dole sam objasnio šta je to za
pravo
Ali drago da si se prepoznao pa onda u nedostatku argumenata svoje karakteristike prišivaš na sagovornika :smoke:

Meni legendo ti nećeš ništa da radiš. Ja ne tvrdim ni jedno ni drugo zato što nemam kuglu i ne družim se sa vidovnjacima. A što je najgore ti predpostavljaš šta ja mislim pa na osnovu toga pričaš.

Yeah, yeah - isti slučaj, kao i sa ovim gore

Poslednja izmena:
Klasika. Opet nisi pazio na casu i nisi citao ko je sta rekao ali te to nije sprecilo da nam sve objasnis. Hajde ponovo da procitas ko je rekao i sta je rekao pa mozda i ubodes ovaj put. Iskuliraj se covece vidis da se svi sprdaju sa tobom vec, prosto postoji trenutak kad treba da kazes ok preterao sam mozda daj da stanem malo.

Yeah, yeah - isti slučaj, kao i sa ovim gore

Nema nekog smisla razgovarati u "yeah, yeah" maniru. Pošto sam "isti slučaj" molim te reci mi koje sam ja to svoje karakteristike pripisao tebi. Sem što te pitam da mi daš link za svoje tvrdnje, ili se baviš predviđanjem budućnosti. I da te podsetim ovo je potvdra da svoje iznosiš na predpostavkama da znaš šta drugi znaju

Šta da ti radim kada ne razlikuješ podršku kroz update od prelaska na novu verziju OS-a :)

Ja u toj raspravi nisam ni učestvovao. Ti verovatno mene poznaješ i znaš šta ja razlikujem a šta ne

U sta se pretvorila ova tema... da Bog sacuva. Dajte ljudi, budite konstruktivni, da nalazimo cake, aplikacije, zanimljivosti, da razmenjujemo iskustva... neka neki prestanu da dave i truju, ajde bre vise...

Za pljuvanje i prepucavanje su krivi administratori foruma. Svaki post koji nema veze sa temom treba da se izbrise. Ali ocigledno ih mrzi da se bave time

Mala im plata, šta ćeš...
Inače, dešava li se kome posle gdr2 updejta, da kad se ide na otključavanje posle dužeg vremena neaktivnosti, ulazak na homeskrin deluje kao kad se app poziva iz nazovi task menadzera? Znači bukvalno sekunda, dve i osećaj kao da ide onaj "resuming" početnog ekrana...

Nema nekog smisla razgovarati u "yeah, yeah" maniru. Pošto sam "isti slučaj" molim te reci mi koje sam ja to svoje karakteristike pripisao tebi. Sem što te pitam da mi daš link za svoje tvrdnje, ili se baviš predviđanjem budućnosti. I da te podsetim ovo je potvdra da svoje iznosiš na predpostavkama da znaš šta drugi znaju

Da, u pitanju je moja pretpostavka, u čemu je tačno problem? Ako ja grešim to je onda opet moj problem
Ne vidim da je negde zabranjeno da se i to napiše
Samo kažem - gledajući šta se sve dešavalo sa WP ne treba biti prorok ili gatara pa doći do nekih zaključaka :)
Inače ja nigde nisam rekao da je WP sucks ili bilo šta drugo, a i sam koristim isti - samo hoću da ukažem na mane i ograničenja koje mogu smetati potencijalnim korisnicima pa pogledaj samo Borisa koliko je lomio dok nije konačno prešao na WP, jednostavno hoću da kažem da neko kome su bitne sve te sitnice može da se razočara u WP i mislim da baš na to hoće i da ukaže yooyo kada pominje te specifične stvari, i opet kao što on reče - ja ne idem po specifičnim temama za Lumiu, HTC i ostale, već postujem ovde gde je tema generalna WP 8 diskusija

Poslednja izmena:
I opet, od 100 do 45% za sedam sati idle :) Skinut sa punjaca, twiter minut, bench minut i lego da spavam. Da li je moguce da sam samo ja dobio takav primerak u srbiji? Eno i na WP central anketi sto sam otvorio pre neki dan prednjaci 50 u odnosu na 15 glasova da imaju random curenje baterije.. Kakav de*ilizam. A kod servisera ce da bude zaba koja nece da peva bas kad treba, odnosno uzaludna misija da jurim neki novi primerak..

Cek, sta bese, jesi li odradio hard reset ? I posle bez instaliranih programa da proveris stanje. Ako to ne pomogne, definitivno je nesto do telefona. Kod mene, ativs, lezerno koriscenje 2 dana. Jedan dan, kada ga sakatim uzduz i popreko.

brate ne mozes da poredis ativ s i 520 :D
ativ ima 2,3k mah a 520 oko 1,5k mah ako se dobro secam :D

Svejedno, ne sme da ima takav drain sta god da je. Ili telefon nesto ne valja ili neka aplikacija napravi problem. To je suluda potrosnja...

Nije fora samo u tome, ja dok sam koristio Lumiu 820 imao sam cesto taj neobjasnivi discharge, na Samsungu toga nema. Em je veca baterija em se potpuno mozes pouzdati u nju.

I opet, od 100 do 45% za sedam sati idle :) Skinut sa punjaca, twiter minut, bench minut i lego da spavam. Da li je moguce da sam samo ja dobio takav primerak u srbiji? Eno i na WP central anketi sto sam otvorio pre neki dan prednjaci 50 u odnosu na 15 glasova da imaju random curenje baterije.. Kakav de*ilizam. A kod servisera ce da bude zaba koja nece da peva bas kad treba, odnosno uzaludna misija da jurim neki novi primerak..

Flashuj drugi rom.. ah.. ovaj... To ne može na l520..

Šalu na stranu... Ako ti je aktivan exchange, on mora da ima otvorenu konekciju da bi u realnom vremenu skidao mail. Probaj da mail proveravas pomocu IMAP-a. Pošto wp nema pozadinske procese, verovatno te neki sistemski proces zeza. Probaj da eliminises jedan po jedan pa vidi kada će se situacija popraviti. Reset nije rešenje, jer nećeš identično podesiti telefon.

Text reflow radi kao fini zoom, sa tom razlikom da se veličina teksta povećava ali uvek popunjava ekran (dakle tekst ne ostaje "odsečen" da tako kažem nego ispunjava ekran) i vrlo je koristan feature - to što tebi ne treba i što ne znaš ni šta je ne znači da ne treba ni drugim ljudima

au pa to ja imam na N8 (Opera)...jel moguce da ni to nisu implementirali do sada?!

Borise na ovoj temi pricas jednu pricu a na drugim temama je WP zakon i ti bagovi se ne desavaju, odluci se :)

Probaj da mail proveravas pomocu IMAP-a.

Zahvaljujem, obrisao sam trenutni nalog i napravio novi preko Pop i Imap, da probamo i to, sledece je da ne disem dok gledam direktno u ekran...

@ NSX

Kako mislis, jeste zakon, dok se ova glupost ne desi, a sad vec mi se zesce penje na q..

Evo gomila ovakvih komentara po netu..

Took the phone off the charger at 7am and put it on my desk. I did not touch it until 2:30pm AT ALL. I noticed the battery was down to 25%. What!!! Then there's the days when I do the same exact thing and still have 85% then there are the days when doing the same thing it down to about 60%. Very erratic. I have all toast notifications turned off except texts off course and email is set to every 30 mins.

Poslednja izmena:
Borise na ovoj temi pricas jednu pricu a na drugim temama je WP zakon i ti bagovi se ne desavaju, odluci se :)

Pa dok radi, radi, a kad zakaže pljuje ga ovde, pošto ljudi ne zalaze u ove teme :) to je taktika :D

Ja sam GDR2 dobio mnogo pre vecine vas, tj tamo oko 20-tog jula, I prvo sto se primeti je da nema vise oznake "quietly brilliant" kada se butuje. Druga, mozda I najbitnija stvar za non-nokia telephone je definitivno FM Radio, ima mnogo prost UI, tj samo broj stanice I favorites station... I da "other storage" je koliko toliko sredjen, ali je I dalje veliki (znate I sami da 8S ima brutalno malu memoriju, samo 4GB, a meni ostane samo 1,25GB) tj oko 940mb, ali I to je dobro, pre update-a mi je islo I do 1,1GB, mislim ko ima L920 njemu je to smesno malo, ali meni je mnogo :p Nadam se da ce vise da se sredjuje taj problem, jer mi se igra Halo: Spartan Assault, I bas bi mi dobro doslo tih 900mb :D Ko sisa 5,49GBP, bitna je igra :D Pozz za WPCrew cheers

Ja sam na 920 za 6 meseci dogurao do 5GB ako se dobro secam. Sad je na oko 600mb posle GDR2(ali ne ota, full flash) i za sada ne raste ali videcemo jer dosta se ljudi i dalje zali tako da mislim da to nije sredjeno kako treba.

Znači možda treba da se odradi flash, jer izgleda ovi koji su odradili OTA imaju problem... Ne bi bilo loše da se proba i tako...

Moguce, mada nisam nista slikao specijalno, iskljucen mi je sad automatski upload slika na skydrive i slicno. To je ranije najvise prostora jelo. No probacu svakako sve to da ukljucim kada izadje zvanicno za srpske lumie GDR2 posto cu svakako morati jos jednom da flashujem telefon pa cemo videti sta je...

Moguce, mada nisam nista slikao specijalno, iskljucen mi je sad automatski upload slika na skydrive i slicno. To je ranije najvise prostora jelo. No probacu svakako sve to da ukljucim kada izadje zvanicno za srpske lumie GDR2 posto cu svakako morati jos jednom da flashujem telefon pa cemo videti sta je...

A jel ima makar neki datum kad ce to.. Msm malo je *****no to da ti pise ``kaming sun`` a kao ne znaju datum pa se ti svaki dan akaj i gledaj na njihovom sajtu..

Meni takodje ne prelazi taj Other 700mb, a uljucen mi je upload na skydrive i cekiran najveci kvalitet..

GDR2 je popravio dosta stvari ali i dalje ima jos 10 puta toliko za popravku :D realno WP8 ima jako fin potencijal ali ako nastave ovim tempom da ga peglaju trebace im jos 3 godine dok to bude na zadovoljavajucem nivou, a tada ce se vec uveliko koristiti WP9...i tako u krug

Koliko sam ja razumeo, upload na Skydrive zatrpava onaj Temporary files. Tj. meni je tu ranije punio prostor. Other storage je više vezan za download fajlova sa mejlova, ubacivanje fajlova čiju ekstenziju telefon ne prepoznaje, onda e-knjige koje su čitane itd.

Edit: Upload na Skydrive u originalnom kvalitetu može samo kad se nakači na wi-fi. Ako neko hoće preko 3G-a, ta opcija je onemogućena, već mora da obara kvalitet.
Za to od 10Mpix nisam siguran, jer moj fon jedva gura 6 :(

Poslednja izmena:
pošto ljudi ne zalaze u ove teme :) to je taktika :D

A gde treba jos da napisem ako ne ovde? Ocigledno je do sad da nije problem samo za moj model tako da bolje ovde. Da ne zivimo u ovoj raspaloj zemlji vec bi zamenio jer je ovo nepodnosljivo a kod nas cu ostati samo bez telefona 40 dana, vratice mi isti i reci da kod njih nema tih problema..

Poslednja izmena:
Citam da SkyDrive nece ni video fajlove da syncuje!!?? Cemu onda sluzi SkyDrive?

Sinhronizuje sve, samo što za video mora da uhvati wi-fi. Napisao u gornjoj poruci u editu.

Upravo testirano..
-Notifikacije na ovom djubretu od fb kasne tacno 1h.. :D :D Znaci komentari, poruke ili bilo sta sto je bilo pre sat vremena stize sad.. :D Kakvo djubre.. :D

Da sam od onih sto kad su napolju vise na fb non stop, kapiram da bi se ubio.. :D

A gde treba jos da napisem ako ne ovde? Ocigledno je do sad da nije problem samo za moj model tako da bolje ovde. Da ne zivimo u ovoj raspaloj zemlji vec bi zamenio jer je ovo nepodnosljivo a kod nas cu ostati samo bez telefona 40 dana, vratice mi isti i reci da kod njih nema tih problema..

Pa flesuj telefon, pa vidi... Probaj da odradis taman i ovaj update. Problem se neće rešiti ako tako kukaš, a ništa ne radiš. Znači hard reset, pa ako ne pomogne onda flesuj, pa ako ni to ne pomogne onda servis... Jedino ako nećeš da se jako iznerviras kad ti bas bude trebao telefon, a ti ga zateknes ugašenog...

*** nemaš puno opcija. Ograničenje WP-a ne dozvoljava razne stvari. Da ima nešto kao na androidu, pa lepo odmah vidiš šta je problem...

svi koji imaju wp8 da vam preporucim aplikaciju koja je sad za dz mouse remote pro :D
za sad je besplatna

Vrh Dno