Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

A i pojedinacne kontakte mozes da pinujes, ne zove direktno vec dobijes poziv ili poruku, sto je i bolje..

Skinuo Moli player, u opisu stoji da moze da pusta iz foldera, kako, jel moram u Camera Roll da napravim foldere? Kako muziku pusta, na all music nema nista, isto mora biti u Camera Roll?

Ma jok, ne očita sve fajlove odmah nego posle nekog vremena

Skinuo Moli player, u opisu stoji da moze da pusta iz foldera, kako, jel moram u Camera Roll da napravim foldere? Kako muziku pusta, na all music nema nista, isto mora biti u Camera Roll?
Ako nemaš SD card, sve mora u "Camera Roll".
@nuk
Ne lupaj, to važi samo ako prebacuješ na memorijsku karticu...

Poslednja izmena:
Prvo, pripazi na rečnik, tako kući sa tatom a ne ovde samnom a drugo ako nisam bio jasan, nakon instaliranja moly player-a meni nikada ne izlista sve fajlove odmah, tek poneki vide a muziku nikako. Ugasim aplikaciju i sačekam neko vreme, nakon narednog pokretanja sve je tu.

EDIT:

Sad sam probao ponovo o odmah je učitao sve, biće da je zbog stare kartice sporo učitavao fajlove

Poslednja izmena:
Sledeći put, proveri, pa napiši "savet"...

Meni je i dalje "all music" prazno.. Muzika mi je na memoriji telefona, u Music folderu jelte..

Restartuj telefon, pa ponovo proveri...

Odustao sam od kupovine Transcend uhs1 kartice, posto sam naasao kod sebe Kingston class 10 16gb, iznenadio sam se :)
Evo nekih testova, uporedio sam je sa OEM klase 2, 8gb.
I mogu reci da Kingston zategnuto daje skoro 10mb upisa.
Ja mislim da sam spreman za 8.1 :D
tyty4a2u
tureve5y

Class 10 samo zbog instaliranja aplikacija, inace ce da ispostuju i ove jeftinije?

Pa naravno niko ti ne ospporava da za muziku i slike koristis class 2 ili 4.
Doduse da njihova odluka je nebulozna, posto je bitnije citanje podataka nego upis, u slucaju instalacija.
Cak i SSD diskovi imaju upis manji od 100mb a citanje i preko 300mb, pa opet windows leti kao lud.
Svakako je bitnije citanje sa kartice, dok je upis vazniji za npr one koji slikaju, snimaju hd video (koriste kameru)...

Toliko je mala razlika u cijeni između class 4 i class 10, da stvarno nije vrijedno rasprave.
Kupiš class 10, i prestaneš razmišljati više o tome..

Class 4 je za snimanje HD 720p videa, npr. sasvim dovoljna.Dok se za snimanje full HD preporučuje class 6, pa naviše.
Stvarno idotski potez MS-a.Jer možda ni moja class 6, neće biti dovoljna za app storage...:mad:

Poslednja izmena:
Toliko je mala razlika u cijeni između class 4 i class 10, da stvarno nije vrijedno rasprave.
Kupiš class 10, i prestaneš razmišljati više o tome..

Naravno, ali neko mozda nema para ili ne zeli da se zamara sa time...itd
Medjutim, ako je MS rekao da ce njihov update zahtevati najmanje klasu 6 ili nista od pomeranja i direktne instalacije programa na sd.

Npr mnoge kartice tipa Sandisk, Toshiba klase 4 guraju i preko 6mb upisa i preko 10mb citanja , tako da netreba ni suditi unapred ...

Istina, možda može da se sistem zavara.Mada poznajuči Win phone platformu, nisam siguran da će proći digitalnu proveru, ni ove od class 6. :trust:

Ono sto ja mogu da kazem je da Kingston kao veoma poznat brand daje striktno propisani minimum u svakoj klasi, znaci nema ono class 10 a upis 15mb, mozda i ima ali je retkost, moj je zakljucak da su Stekare.

Transcend, je ok, solidna cena i veoma dobar kvalitet, bolji su od Kingstona bar 20%.

Samsung, Sandisk, Toshiba e ovo je elita, tu nema sta da se prica.

Ima i brdo drugih proizvodjaca, ali na nasem bednom trzistu nisu prisutni , i to je velika steta... Nisu uvek POP marke najbolji izbor za kupca.

Ako su rekli da je class 6 minimum, a class 10 preporuka, onda je to tako.
One prastare class 2, i stare class 4 neće podržavati prebacivanje aplikacija na sd.
Razlog je vrlo očit, prespore su za fluidan rad sistema, jer sd kartica postaje rom memorija, a ne kao do sada skladište za fotke, muziku..

Ako su rekli da je class 6 minimum, a class 10 preporuka, onda je to tako.

One prastare class 2, i stare class 4 neće podržavati prebacivanje aplikacija na sd.

Razlog je vrlo očit, prespore su za fluidan rad sistema, jer sd kartica postaje rom memorija, a ne kao do sada skladište za fotke, muziku..

Jeste to je sve logicno, a znas li da mnoge class 10 ne mogu ni prismrdeti Rom - internoj memoriji telefona, govorim o brzini.
Npr 1020 ili 930, 1520 poseduju extremno brzu rom memoriju.

eMMC vs Micro SD (hm, nije bas za poredjenje).

Naravno da je ugrađena ROM memorija u svim telefonima brža od najbržih sd kartica.
Ja ću i dalje kao do sada sve aplikacije instalirati na memoriju telefona, a ova opcija instalacije na sd karticu je zgodna da ljudi mogu npr. instalirati Asphalt 8, bez toga da brišu većinu instaliranih app je je igra oooogromna.

Bas tako, kao i pre na droidu tako cu i sada na wp, samo igrice na sd, makar i 1gb oslobodio sa interne, znaci... Sad mi je fon na 900mb free, ne znam dal cu update uspeti da ispratim :D

Stvarno se zamarate sitnicama. Kod mene u selu, sve klase ista cena :) Npr. pazario sam za telefon Transcend 16gb class10 za 1200 din. a aposle za aparat 32gb isto class10 za 2400din. Apsolutno smesne cene.

Te za foto-apatate, ne mogu, da se stave u telefon.Zato su i jeftinije. ;)

Pre oko mesec dana sam pazario karticu i razlika izmedju class 4 i class 10 je bila 350 RSD za 32GB. Tako da je apsurdno govoriti o cost-benefit analizi ;)

Ne znam dal su menjali nesto ali sad mi FlashVideo radi, gledao sam penale Wigan - Arsenal bez ikakvih problema na mobilnom netu, doduse trial pa me izbacio u sred penala da je kupim.. Ako ovako radi uvek, apsolutno vredi 250 kinti

Borise, pa promenili su Kernel, zar ne vidiš? :D
P.S. ispao ti Wigan...

Lumia 620.Drugarica slomila ekran. Da li neko zna kako sad može da bekapuje kontakte iz telefona? Ekran je puko na 3mesta i ne reaguje na dodir. Na žalost nije napravila bekap. Kada poveže fon ma komp vidi samo slike. Nosila je u neki servis i receno joj je da nije moguće izvuci kontakte. Malo mi je čudno. ..ja nisam probao pošto je ona bg, a ja ns. Tnx ako neko zna ili bilo kakve predlog

Ako se ulogovala sa ms accountom na toj lumiji onda po defaultu su joj kontakti sinhronizovani sa People aplikaciji na netu ili na WIN8, tamo su svi (Twitter, Facebook, Kontakti iz imenika itd).
qa3arase

Poslednja izmena:
P.S. ispao ti Wigan...

Znam upalio sam je ponovo i pogledao do kraja :) Al nisam hteo da je kupim samo zbog tajminga, u sred penala da me izbaci.. :)

@ hercegovac

Da, trebali bi da su joj svi kontakti automatski bekapovani na Outlooku..

Poslednja izmena:
Vrh Dno