Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Pa 1020 podrzava DLNA a Play to moze lepo da pusta pesme na Tvu (Sony) i slike, za slike najvise koristim to...radi lepo.

Cak ima fora sa Windows Media Playerom da na kompuu pustas video, slike i muziku i lepo radi takodje sa 1020... Zamisli da svaki put prebacujem onolike slike :D

Fora je da sve bude na istoj wifi mrezi.

To je ovako

8cb4b1289fdb6e6827e5d5b9eb8f823a.png

Miracast je standard , kompaktibilniji za sve uredjaje u stvari to je DLNa al ajde da prodajemo maglu ;)

d83f17c390ec48b7049c1b7c38f10e80.png

8656d5712e5b2699772a49ab07d02245.png

Poslednja izmena:
Ja sam nekad davno Instalisao i Beamer i Play To, uopste mi nisu padali na pamet kao opcija za ove stvari.Probao sam Play To radi savrseno sa xbmc-om na raspberry-ju a beamer koji se koliko sam skontao koristi za screen mirroring nisam uspio napraviti jer treba na uredjaju koji se koristi za mirroring otici na web adresu na kojoj se ucita QR kod i onda ga skenirati sa mobitelom sto je na raspberiju nemoguce napraviti.U svakom slucaju hvala na pomoci.

Probao i jedno i drugo, Lumia Beamer je malo sporiji pri osvežavanju, sve ostalo, obe app, rade sasvim korektno, jako praktična stvar.

Nego, što TeamViewer lepo radi, dakle fenomenalno, samo nikako da prokljuvim kako da se na fonu čuje audio zapis pušten TViewerom na PC-u putem telefona...

Došao mi GDR2 na L830, kupljen kod jednog od naših operatera.

Fino, nadam se da ce uskoro i ostale lumie dobiti gdr2 zvanicno posto ko zna kada ce upgrade na w10... Oktobar, novembar.

Ljudi juče sam azurirao telefon i uzeo zvanični GDR2 i od tad javio mi se problem sa aplikacijom za facebook - tj. ona zvanična microsoft-ova neće da mi prikaže komentare nigde ni ispod slika ni kod klipova ni kod statusa izbacuje "imamo problema sa... i onaj trougao sa uzvičnikom"...? ostalo radi kako tako... pa rekoh da li je to zbog azuriranja ili do ove proklete aplikacije... do sada nisam imao tih problema bar sa komentarima... ne znam, probao sam i da je obrisem pa ponovo da instaliram ali isti problem je tu... Znate li neku dobru zamensku? Pozdrav svima :)

Ljudi juče sam azurirao telefon i uzeo zvanični GDR2 i od tad javio mi se problem sa aplikacijom za facebook - tj. ona zvanična microsoft-ova neće da mi prikaže komentare nigde ni ispod slika ni kod klipova ni kod statusa izbacuje "imamo problema sa... i onaj trougao sa uzvičnikom"...? ostalo radi kako tako... pa rekoh da li je to zbog azuriranja ili do ove proklete aplikacije... do sada nisam imao tih problema bar sa komentarima... ne znam, probao sam i da je obrisem pa ponovo da instaliram ali isti problem je tu... Znate li neku dobru zamensku? Pozdrav svima :)

ebote i kod mene isti slucaj na L 735

isto a i isti fon imamo... izgleda da je do fb aplikacije jer kada uđem preko običnog pretrazivaca mogu sve komentare lepo da otvorim i pogledam... a preko ovoga neće :-/

To je do aplikacije a ne do gdr2.
Neće ni kod mene od kada se aplikacija apdejtovsls...

Kako mogu da izbacim neki folder sa fotografijama sa telefona na start screen?

kad udjem u taj folder, da vidim fotku, ali i ispod nje kao u folderu da vidim kako se ta fotka zove.

Odnosno da imam na desktopu folder na koji mogu da kliknem i odmah da me dovede ovde i ovako fotke da se prikazu

Untitled-2.jpg

Koješta ne može...snimio sa 1520 video od 550MB i probam da ga šaljem na bilo koji cloud servis i tako pošaljem, šaljući smsove usput - puška, samo pucaju procesi...dozvoliš li da ti se ekran zamrači - probati ponovo :D
Manuo se ćorava posla i na PC lepo...dooobro, valjda mnogo očekujem...

Meni standardni backup na onedrive radi besprekorno ma koliki video bio. Pre koji dan je bas odradio backup videa od preko 1gb. I to onako fino u pozadini.

Možda treba da bude ulljučen u pozadinskim procesima ?

Pozdrav svima, nakon Lumia 800 kupio sam Lumia 735 i deluje mi bas fin telefon, ali zelim da ucinim da mi WP 8.1 bude blizi WP 7.8 po izgledu i funkcionalnoscu.
Zanima me da li je moguce uraditi sledece stvari:
1. Forsirati navigacione dugmice(back, start, search) da budu always on top(i po mogucstvu da imaju stalno crnu pozadinu)?
2. Forsirati 2 linije kvadratnih live tiles-a?
3. Obojiti providne live tiles tako da vise nisu providni vec imaju boju moje teme?
4. Ako je prethodno moguce, forsirati crnu/belu boju u pozadini glavnog menija gde se nalaze live tiles?
5. Izbaciti action centar iz upotrebe(sve informacije zelim da vidim samo iz svojih live tiles-a kao i naravno da mi se pojavi banner pri vrhu ekrana kada stigne poruka i slicno, dok mi precice ne trebaju)?

Aleksandre, da te fino služi (kao i mene).
Kako si zadovoljan?

Eeeeeee bila je lumia 800 super fon :) a jos bolja je bila n9 :)

Šteta što N9 nije zaživela :(

Pozdrav svima, nakon Lumia 800 kupio sam Lumia 735 i deluje mi bas fin telefon, ali zelim da ucinim da mi WP 8.1 bude blizi WP 7.8 po izgledu i funkcionalnoscu.
1. Forsirati navigacione dugmice(back, start, search) da budu always on top(i po mogucstvu da imaju stalno crnu pozadinu)?
3. Obojiti providne live tiles tako da vise nisu providni vec imaju boju moje teme?
4. Ako je prethodno moguce, forsirati crnu/belu boju u pozadini glavnog menija gde se nalaze live tiles?
5. Izbaciti action centar iz upotrebe(sve informacije zelim da vidim samo iz svojih live tiles-a kao i naravno da mi se pojavi banner pri vrhu ekrana kada stigne poruka i slicno, dok mi precice ne trebaju)?

Rootuj ga i ubaci kernel iz 7.8.

Jao kakvi ste :) Sve može samo za drugo nisam siguran, mislim da može ali trecina ekrana će biti prazna :)

Sve moze , a ovo drugo moze kod mene na 720 sad nisam siguran za 735 zbog velicine ekrana da li moze da se stavi da bude samo dva reda kvadratnih . Msm moze sigurno ali da trecina ekrana bude prazna , mada mod mene moze i normalno ovako .

Moze. Settongs -> Start + theme ->Show more Tiles OFF. Dva reda kvadratica. :) Nadam se da sam dobro razumeo, kum ima 7.8. :)
P.S. @rotkod: I ja pokaz'o zenu. :p

Prilozi

• wp_ss_20150627_0001.png
    wp_ss_20150627_0001.png
    847.2 KB · Pregleda: 143
OK sve mi je jasno, na zalost stvarno ne moze 2 reda, sada samo trebam da provalim kako da minimalizujem uticaj action centra, ali to tek kad budem ubacio sim u telefon(trenutno nemam vremena da bekapujem sve sa prethodnog telefona).

Hteo sam da pitam kako funkcionise Side Load-ovanje aplikacija ovde, jel ima neki "legalan" nacin ili mora da se baca neki unlock? Do kog unlocka je moguce otkljucati Lumia 735?

Nema sideloada bez developer accounta... :(

Vrh Dno