Šta je novo?

Windows Phone 8.1

To je zato sto je na opo cyanogen. Aosp i bilo koji drugi je mnogo mnogo vise smooth od cyanogena. Jedan od razloga je theme manager na cyanogenu.

Iskreno ne verujem da su razlike toliko drasticne, pogotovo sto koliko vidim CM hvale da ne trpa svakakve gluposti i da je generalno najpriblizniji stock Androidu. Takodje, nisam imao prilike da isprobam ne znam ni ja koliko drugih flagship androida ali recimo da ne vidim na N5 nikakvu razliku po pitanju ovih gore navedenih stvari. Opet kako god da okrenes, pricamo o dualcore 1.5ghz i 1gb rama na HD ready ekranu vs quadcore 2.5ghz 3gm rama i full HD ekranu. Ne bi smelo ni da se postavi pitanje gde ce nesto bolje da radi. A cim ima poprilicno situacija gde ono na WP i dalje bolje radi znaci da je ovde nesto lose uradjeno. Nije sve naravno, ima stvari koje su ovamo vidno bolje ali daleko od toga da je sve idealno.

Veruj mi razlika je ogromna izmedju slima, puritija, aosp i cyanogena. Cyanogen je ubedljivo najgori po tom pitanju. Probao sam cm12 i primetno je losiji od aosp-a.

Malo mi je frka kad čitam ovaj deo foruma... Ovih dana treba da uzmem wp, lumiu 925 nadajući se da će mi biti zgodnija za nošenje od mog note 2 i bar jednako upotrebljiva...Nadam se da ću imati verziju 8.1 i da se neću razočarati u wp.

Bolje prvo probaj od nekog da uzmes WP, neces ga kasnije lako prodati, ako ga kupis.

Cesto se kada se neko zali na battery drain preporucuje hard reset.
Ima li to osnova?

Ima i nema! Ako se baterija brzo prazni, a u pitanju je wp, može biti "beteri kaput".

I sad još jednom da ponovim, nikad nisam preporučio svom okružnju wp telefon, ženu ne računam, ona koristi uvek što i ja... Bilo da je ios, android ili wp.
Oni koji su prešli na wp (pod parolom "ako tebi ludaku odgovara... fanatiku jedan... Onda će i meni...") nisu se žalili na wp, čak su ga pohvalili! Da ovo objasnim, nisu koristili hi-end telefone, pa su često puta bili u situaciji da slušaju i to je to...
Sada koriste manje hi-end telefone L925, L535, L630, L620, L920 i L720, te se od njih čuju kritike samo na uskraćenost u aplikacijama... Koju ne možemo pripisati MS-u već developerima, koji nisu razvili aplikaciju sa identičnim mogućnostima, kao za ios ili android...
Hvale se odnose i na vađenje baterije...
Telefoni koje su pre koristili... S, S2, Core, Duos, htc sezaciju... Dakle, sve su to telefoni od 512MB do 1GB rama... Gore navedeni su u istom rangu...

Cenim ios, cenim android, ali dok ne bude ravnpravnih aplikacija, nećemo moći dati pravi sud...

Još jedan primer... Seeli smo u restoranu, posle krštenja... I od mog prijatelja, prijatelj slika vitrinu na nekih 15m od nas, sedeći za stolom, bez blica... I sam kaže, kako ga nervira što (S5) dugo ulazi u kameru (kako on kaže) i kako mu dugo treba da slika drugi snimak... Ja mu odgovorim, da i meni na L1020 treba 4sec od početka da uđe u kameru i pokažem mu... I slikam vitrinu, bez blica... Pokažem mu... On ostao paf...
Moj komantar, u Mandušića Vuka, svaka puška je ubojita... Lepo ga pitam, koji moj nosaš taj nikon, kad imaš S5, slikaj sa njim... Imaš dovoljno svetla...
:d

On slika... Ja bi samo zamolio da mi se na zameri što sam snimao pod dejstvom alkohola i začepio mikrofone prstima... :d

Edit: Ukucajte u google... "mobilni telefon se sam od sebe restartuje" i vidite čega ima najviše...

Poslednja izmena:
Veruj mi razlika je ogromna izmedju slima, puritija, aosp i cyanogena. Cyanogen je ubedljivo najgori po tom pitanju. Probao sam cm12 i primetno je losiji od aosp-a.
Cek, cek, sta ti meni sad pokusavas da kazes? :) Da je OPO spor telefon? Da je vidna razlika u odnosu na druge telefone? Nigde nista slicno nisam procitao. Kazem, ne znam kako radi G3 recimo ili S5, ali ne radi nista sporije od N5 i Z3, to sam imao prilike da probam. Ili su to one geek statistike gde je nesto 0.3 milisekunde brze... Opet kako god okrenes, da se vratimo na temu, nedopustivo je da hardverski toliko napredniji uredjaji zaostaju u tako nekim stvarima, to znaci da kod Androida isto ima stvari koje nisu kako treba i gde kaska za ostalima.

Jel smo pricali o brzini ili o tome da ti nije smooth. Ja ti lepo kazem da je cyanogen najgori po tom pitanju, kao ispravljaju ali nisu to sredili.

Isprobao sam sve romove i jedino cyanogen stuca bas u settings kada skorlujes, i uopsteno ima neki stater.

Poslednja izmena:
Da, i ja na to kazem(i ogradjujem se zbog ostalih uredjaja) da sam probao N5 i Z3, komplet stock i da nikakve razlike nisam primetio. Svi se isto ponasaju, isto rade i iste primedbe imam i za njih. Dakle nije do konkretnog uredjaja u smislu sada je cuj OPO spor a ostali super rade vec je to do Androida kao takvog.

Shvaticu to kao nedostatak argumenata. Ali kazem, nije mi do rasprave u tom smislu, vec i meni to smeta kao sto su mi neke druge stvari na WP smetale. Da imas takav hardver i da imas seckanja i stucanja tu i tamo. Nedopustivo ako druga dva OS na vidno inferiornijem hardveru rade glatko...

@Darko1290 kao npr Inteza m banking lazi svaki put kada ih pitas kada ce da se smiluju da naprave, eee banka da nema pare za app? Svaki klient je bitan, aha da jeste sa Androidom i IOS-om. Slepc#

E tu dolazimo do problema i onoga sto me iritira i zbog cega delom i ne koristim WP sada. Slazem se da to nije do MS, pogotovo ne kad su domace app u pitanju ali kako god okrenes mene kao korisnika to itekako dotice u smislu da nemam tu neku potrebnu app. Sa stranim je ok ali eto recimo to za banku jeste problem. Jednostavno nece da plate razvoj aplikacije i njeno kasnije odrzavanje i apdejtovanje a efektivno ce istu da koristi manje od 5 ljudi. I to realno jeste veliki problem.

Poslednja izmena:
Kako si namestio u kalendaru da ti pokazuje ovaj praznik?Ja sam davno nasao neki kalendar sa srpskim praznicima i ubacio sam ga u outlook.Medjutim, on mi pokazuje samo Novu godinu, Bozic, Uskrs i tako te vece praznike?

Skini ovaj file i inportuj ga u outlook na kompu ili online u calendar.
Ima dosta praznika i bitnih datuma, uvek mozes da dodas bitne...

http://1drv.ms/1AcZYUv

Poslednja izmena:
Da, i ja na to kazem(i ogradjujem se zbog ostalih uredjaja) da sam probao N5 i Z3, komplet stock i da nikakve razlike nisam primetio. Svi se isto ponasaju, isto rade i iste primedbe imam i za njih. Dakle nije do konkretnog uredjaja u smislu sada je cuj OPO spor a ostali super rade vec je to do Androida kao takvog.

znači nexus 5 secka kad skroluješ settings i imenik? :party:

Poslednja izmena:
Yes, kao što je to radio svojevremeno arc s po prelasku na ics.. :(

Arc S je ubio retardirani Sony softver i kernel, vukao se ko prebijena mačka, tri minuta dok pozoveš nekog. Za to krivim samo Sony jer ima uređaja iste konfiguracije koji rade mnogo bolje.

Obozavao sam Arc S, dizajn ne pre****v mogu reci slobodno najbolji medju Androidima tada, al kao sto kazete kada je izasao 4.0.4 sve se izretardiralo, bolje je radio sa 2.3 :( e od tada pocinjem da se okrecem ka WP mada sam i posle toga ima Droid al djabe, decije bolesti su bile tu, cak i na top modelima, ni sada nije bajno...
Nego ajmo da se vratimo na probleme WP-a, valjda nam je to primarno..

Poslednja izmena:
znači nexus 5 secka kad skroluješ settings i imenik? [emoji14]arty:
U odnosu na to kako to radi/izgleda na WP - da. Ne kazem da je lose, sporo i slicno posto je prica na granici da bude kao onih geek 0.3 milisekunde, ali da, vizuelni dozivljaj svega toga mi je ubedljivo na strani WP.

Čoveče, da li si ti svestan da možeš da uključiš gpu profiling koji ti crta trajanje svakog frejma, evo ko mentol idem gore dole i u settingsu i u imeniku i nije ni blizu granice od 60 fps (zelena linija). Dosta više sa tim voodoo pričama za malu decu. Kad se nemaju argumenti onda se poteže poslednja nada - Android secka, i to ni manje ni više nego Nexus u settingsu. Ma daj molim te...

Jedina razlika u scrollu je što na Windowsu ne mogu da flicknem scroll da ga spičim na kraj nego on ima neki svoj kilavi tempo. Ne znam da li je to promenjeno nekim updateom.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1421219126007.png
    uploadfromtaptalk1421219126007.png
    229.6 KB · Pregleda: 148
Poslednja izmena:
Odvratno SS Android Settingsa u ovoj temi, totalno ruzan UI brisi ovaj SS i ne brukaj se tim statistikama, WP i sa 25fps lepse prikazuje animaciju nego Droid sa 60.. Jednostavno DX11 bolje renderuje od OpenGL-a i kraj. Da je Android dobar sistem do sada bi napravili OS (valjan) za PC, tako da..koliko ga kuvaju na sve strane i nikad da ga skuvaju, toliko ga njih rade i bug za bugom, pogotovo na slabijim modelima.

Koji je minimum za normalan rad na Droidu (5.0) 2 GB ram i quad core na 2GHZ? I to vi zovete optimizovan sistem? To je samo prenatrpan emulator, Virtual Box..

I dokle da idemo u off, neka misle da je Droid najbolji i to je to, meni nije bitno da mi je telefon najbolji nego da mogu normalno da ga koristim, a ono sto je Nokija na 1020 uradila je za svaku pohvalu, nabudjala je dual core procesor u saradnji sa Qualcomm-om i omogucila istom da renderuje sliku od 41mpx i istu da snima u raw format, mnogo pre drugih "Ozbiljnijih igraca" i nit se zalim na brzinu, nit je to sporo kako neki tvrde, to je sve razumljivo za taj hw i tacka. E sad ima uvek fanatika koji ce porediti dual core na 1.5ghz sa quad na preko 2ghz sa cudjenjem kako je telefon od 1.5 ghz spor... To su obicno kompleksasi, njih statistike podizu u nebo, a nemaju nista od toga, gube i svoje i nase vreme.

Poslednja izmena:
Čoveče, da li si ti svestan da možeš da uključiš gpu profiling koji ti crta trajanje svakog frejma, evo ko mentol idem gore dole i u settingsu i u imeniku i nije ni blizu granice od 60 fps (zelena linija). Dosta više sa tim voodoo pričama za malu decu. Kad se nemaju argumenti onda se poteže poslednja nada - Android secka, i to ni manje ni više nego Nexus u settingsu. Ma daj molim te...

Jedina razlika u scrollu je što na Windowsu ne mogu da flicknem scroll da ga spičim na kraj nego on ima neki svoj kilavi tempo. Ne znam da li je to promenjeno nekim updateom.
Hajde nemoj i ti da se glupiras, za tebe bar mislim da si normalan i da nisi zadrt kao neki . Koristim Android trenutno a ne WP i apsolutno nemam nameru da branim stvari koje ne mogu da se brane ali da, ponovicu jos jednom jer bice da nemas iskustva sa WP. Da, tamo to mnogo tecnije i lepse klizi i nema nacina da me ubedis u suprotno jer imam direktnog iskustva sa oba. Kao sto rekoh, daleko od toga da je Android spor i slicno, nijednog trenutka nisam to rekao. Samo kazem da je vizuelni dozivljaj ubedljivo na strani WP po tom pitanju kao i da OPO sa 3 puta jacim hardverom od eto te sad vec slabasne L920 nema takvo smooth iskustvo. I kazem, ne samo OPO vec i drugi koje sam probao. Koliko je ranije moglo da mi se prigovara kako jelte imam Android iskustvo iz 2010 pa zato mislim kako mislim, sada koristim hardverski poprilicno jak uredjaj i maltene nesto medju najboljem sto u Android svetu moze da se uzme i mislim da je nedopustivo da isti u tako nekim situacijama vidno zaostaje u odnosu na iOS i WP. A ponavljam, ozbiljno jaci hardver. Dakle, Android je problem. Pa svidelo se to nekome ili ne.

Developer settings/profile gpu rendering, izaberi lines ili bars. Skroluj settings, skroluj imenik... Jel ide preko zelene linije/ispod 60 fps? Vrlo egzaktne stvari, bez voodoo fora (ubedljivo bolje... lol).

Developer settings/profile gpu rendering, izaberi lines ili bars. Skroluj settings, skroluj imenik... Jel ide preko zelene linije/ispod 60 fps? Vrlo egzaktne stvari, bez voodoo fora (ubedljivo bolje... lol).

Jel to meri glitch-eve i lagove?

meri! čim nešto secne graf probija tu liniju
lag je kašnjenje, nije isto što i seckanje.

preciznije...
With this option turned on, the system will keep track of the time it took to draw the last 128 frames of every window
zelena linija predstavlja ~16.6ms, ako sistemu treba više od toga znači da fps pada ispod 60 i može da se primeti manja fluidnost. ako mu treba manje svakako je svejedno, jer postoji vsync i fps ionako ne ide preko 60.

Poslednja izmena:
Jednom ozbiljnom sistemu netreba tako nesto ako je dovoljno stabilan i testiran, sem ako je u pitanju vecna Beta a koliko sam video Android i dalje pati i pati. Neki ce starac to da ukljuci i istripovace se da mu je ekran odkazao... Nije bas pametno za mase, lepo napravis developer verziju sistema sa tim alatima i dodatcima i consumer bez tih stvari, ujedno olaksas sistem i povecas fluidnost, smanjis potrebu za bolesnih 4GB rama i 8core procesorom da bi sve radilo kako treba...

Poslednja izmena:
Pa tome ne mozes da pristupis. Obican user ne moze da pristupi tome. To je na skrivenom mestu.

Lol šta pričaš ti :D
Ta opcija, ne bi verovao, jeste u DEVELOPER SETTINGS meniju, koji je po defaultu SAKRIVEN i nema šanse da ga uključiš slučajno, nego treba da tapneš 7x na build number :D

Ljudi ne zanima nas android i developer opcije u istom, kako bi bilo da se ova rasprava okonča ili pomeri negde drugde ? Hvala unapred :D

Tako je ovde o WP a ne o nekim glitchevima sa Android sistema i neke linije sto starce zbune i nose telefon na servis... Kome treba Glitch OS?!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno