Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Windows Phone 9 Developer Preview coming in January 2015

Windows Phone 9 is said to bring a number of goodies, including side by side multi-tasking and actionably notifications.

Now NokiaPowerUser’s sources have told them that the Developer Preview of the OS update could hit devices as early as January 2015.

The OS update, which is said to unify Windows RT and Windows Phone, will, according to their sources, also be available for all devices, including the humble Nokia Lumia 520, but some features may be reserved for higher end handsets, such as side by side multi-tasking which will require phablets 4.9 inches and more.

wmp

Dal je moguce da se sad ceka sledeci FW update, da bi ispravili ovo izbijanje usiju pri premotavanju YT klipova recimo, ili izmedju svake MP3 pesme, zujanje Nokia Camere?

Poslednja izmena:
Ja sam izgleda gluv pa ne primećujem to zujanje.

To na svakom modelu se dešava ? Nisam primetio na l630 .

Mozda ne na svakom, upali Nokia Cameru i prisloni telefon. To nije strasno, ali opasno smara ova secha zvuka izmedju svake pesme, nekad je bas glasno..

Borise vidi samo moj Avatar i sve ce ti biti jasno ;)

Sta se meni najvise svidja kod WP , evo vec godinu dana imam L720 , bukvalno je gasen i restartovan samo kada se radi neki update, nikada mi nije zabagovao. Meni je to dovoljno da me WP kupi i da ga koristim ubuduce.

I jednostavnost, raspored tilea mi je isti kao od prvog meseca , nasao sam savrsen raspored i tako stoji :) . Bukvalno zmureci mogu da nadjem sve sta mi treba.

Sto se app tice, meni trebaju samo par apps koje su vezane za Bitcoin, i koje sam nasao, i rade SAVRSENO . Wallet je odlican, bitcoinaverage, odlican, app koju nisam mogao da nadjem na androidu.
Callista converter ODLICAN , ima i btc u valutama , dok npr tako dobar konvertor koji ima i bitcoin na androidu ne mogu da nadjem.
To su apps koje koristim svakodnevno (jer mi je posao vezan za bitcoin) i savrseno rade posao.
Office, tu i tamo, isto mi zavrsi posao kad mi treba .
Team viewer radi odlicno.
Email mi je odlican.

Tastatura mi je 1000x bolja nego na bilo kom OS , navikao sam se na nju i stvarno mislim da je najbolja.
Fluidnost i pouzdanost me stvarno odusevljava, kad nesto uzmem da otvorim ili uradim, i ako mozda nije najbrze sto moze ali bar znam da ce uvek da zavrsi za isto vreme a ne nekad brze , nekad sporije, a nekad zabaguje.

Tako da apsolutno ni jedna app , ili funkcija mi ne nedostaje sa drugih os.

Mozda eto neka domaca app kao sto je Mozzart , mada i prestao sam da se kladim sa kesom, sada na cloudbet bitcoinom i imaju odlicnu mobilnu verziju.

Ja imam nase praznike u fullu sa opisom, ako hoces zakacicu ih kao att pa ih inportuj u calendar.

moze li nekako sa wp da se salju dokumenti na serovani stampac u lanu?

Mislim da može i onaj google print ili kako se zove, ja koristim HP ePrint i radi mi super.

Nista, daj mu malo vremena, meni je odmah sve povukao i prikazao. Hvala na fajlu!

Nema na cemu, uzivajte :)

OneDrive sada korisniku obezbedjuje 30GB prostora.

Poslednja izmena:
Cao drugari.. Koristim Lumiu 520 i sad me interesuje takozvana "Cortana" da li podrzava ovaj model telefona. Btw prebacio region i jezik na US. Hvala :)

Probaj savete iz ovog klipa i komentara ispod. Koliko vidim region mora US, jezik engleski, i onda treba da skines Speech recognition ili sta vec, stikliras po koju opciju.. Nekad izgleda treba i nekoliko restarta.

Samo prebacis na US sve,restart i pojavice se kortana. Bar je meni tako uspelo. Zanimljiva stvarcica,valjda ce biti i na srpskom jednog dana :)

Nazalost nece. Sve sam odradio kao na videu i jos pregledao dva tri, negde i ne mora da se restartuje ali kod mene nece nikako...
EDIT: Jel narator mora biti ukljucen?

Poslednja izmena:
Nema veze, nisi na gubitku. Zanimljivo pola sata maksimum, posle zaboravis da postoji.

Nisam dugo pratio temu zbog posla, pa bih hteo pitati vas da li cemo mi "preview for developers" korisnici dobiti regularan update na Cyan, ili nece ni popravljati taj problem, pa moramo vracati na 8.0 rucno?

Vrh Dno