Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Ti namerno počinješ raspravu postavljanjem vesti koja nema nikakve veze sa wp. Inače nije nikakva tajna da Android proizvođači plaćaju Microsoftu.

Poslednja izmena:
I ima li neko neko resenje za instaliranje aplikacija koje nisu sa store-a?

Ti namerno počinješ raspravu postavljanjem vesti koja nema nikakve veze sa wp. Inače nije nikakva tajna da Android proizvođači plaćaju Microsoftu.

Dobro, ako smatras da je tekst sa WPC-a nesto ne povezano sa MS-om i Windows Phone-om onda ti lepo obrisi moj post, necu se ljutiti.

I nije namerno, nisam znao da ima osetljivih ljudi na ovakve vesti.

Poslednja izmena:
Po meni treba da se zove microsoft central, imaju poveci broj vesti o windows-u, xbox-u i drugim ms-ovim proizvodima koji me uopste ne zanimaju, sto mi ne bi smetalo da se sajt ne zove phone central.
Iako ima dosta wp fanboy-eva ima po njihovim forumima, jedan je od najboljih sajtova za wp, kojih nazalost i nema bas puno.

I ima li neko neko resenje za instaliranje aplikacija koje nisu sa store-a?

http://www.windowsphone.com/en-us/how-to/wp8/apps/how-do-i-install-apps-from-an-sd-card

http://dev.windowsphone.com/en-us/develop/devpreview

Prvi link objasnjava instalaciju aplikacija sa sd kartice, medjutim provera iste ide preko Store-a.

Drugi link je opis kako da otkljucas telefon legalno i ubacis do 3 ili vise custom aplikacije preko kabla, sa kompa.

http://wptools.codeplex.com/

Super program kojim instaliras custom app u otkljucan telefon, potreban ti je W8 sa WP SDK instaliranim na kompu, Windows 8 mora da je Pro, na Core edition nece SDK da se instalira.

Postoji i neki smanjeni SDK za W7 , potrazi na netu, mada je preporuka W8, W8.1 ...

Poslednja izmena:
A sta je problem? Ne mogu krekovane aplikacije? I posle zasto ima losih aplikacija? Pa upravo zato sto bi svi nesto krekovano i da ne plate a sa druge strane da traze kvalitetne aplikacije. Niko to ne pravi za dzabe vec da zaradi nesto...

@ darko

E gotivna je ova skroz, fala..

Inace taj mi je fazon, aplikacije mi mogu ubiti iskustvo.. plus ovaj nacin funkcionisanja sajtova, klasican primer google homepage, nije animiran uopste, sve mrtvo ***.. Ne rece mi niko jel to uopste izvodljivo na wp-u, nemoguce da nema neka alternativa javascriptu ili sta je vec zaduzeno za to? Mislim da s takvom manom ocekujes neko divljanje po trzistu..

Nisam mislio na krekovane app, nesta drugo mi je bilo na umu. Ali da jeste glupost jeste. Sta ja npr kupim l1020 a u medjuvremenu npr skinu sa store-a aplikaciju fb koja se meni svidja, a imam instalaciju na sd. Pa mogu samo da placem pored nje.

Nisam mislio na krekovane app, nesta drugo mi je bilo na umu. Ali da jeste glupost jeste. Sta ja npr kupim l1020 a u medjuvremenu npr skinu sa store-a aplikaciju fb koja se meni svidja, a imam instalaciju na sd. Pa mogu samo da placem pored nje.

Pa nije glupost tj razumljivo mi je skroz. Ako neko ne planira da azurira aplikaciju, pruza podrsku za nju ili bilo sta drugo, prosto nece vise da ista bude objavljena a on je njen vlasnik malo se ti kao korisnik sta tu pitas. To je njegovo i odluka je njegova. A sve sto je na store-u mozes da skines na kompjuter i prebacis na sd i onda instaliras na telefon. Naravno ako imas uredjaj koji ima SD karticu. Dakle jedino za sta si ogranicen je za krekovane aplikacije i za aplikacije koje je proizvodjac istih odlucio da ukloni.

A kad pravim nalog na onom microsoftovom sajtu, koji region da stavim? Srbija ili United States, jel ima to veze posle sa cortanom?

Da, ali ili je neki bug, ili ja ne vidom opciju na store-u kod mene instalacija sa sd. Win 8.1

Prilozi

• wp_ss_20140616_0001.png
    wp_ss_20140616_0001.png
    193.8 KB · Pregleda: 89
Inace taj mi je fazon, aplikacije mi mogu ubiti iskustvo.. plus ovaj nacin funkcionisanja sajtova, klasican primer google homepage, nije animiran uopste, sve mrtvo ***.. Ne rece mi niko jel to uopste izvodljivo na wp-u, nemoguce da nema neka alternativa javascriptu ili sta je vec zaduzeno za to? Mislim da s takvom manom ocekujes neko divljanje po trzistu..

Dobro to sa Google-om me ne dotice, nisam 2 puta za ovo vreme otvorio isti na telefonu, mislim na search jer mi je lakse da idem na Bing. Ne zanima me kako se zove dokle god dobijam trazene rezultate... Ali rekoh, slazemo se tu, jedino gde priznajem zaostatak koji moze da pogodi veliku vecinu korisnika je nedostatak aplikacija, pogotovo domacih, sa stranim je vidno bolja situacija. Ja sam sebi recimo pravio Blic aplikaciju preko onog MS tool-a jer je ovima tesko tj nezainteresovani su da naprave istu za WP, Inteza vec vise od godinu dana "pravi" WP aplikaciju i tako...

Da, ali ili je neki bug, ili ja ne vidom opciju na store-u kod mene instalacija sa sd. Win 8.1

da li si vec ubacio zeljenu aplikaciju na sd?

inace, ima li neko problem sa cloudmesh pro? ne otvara mi sadrzaj memorijske, pokazuje gresku.. kada sam instalirao aplikaciju sve je radilo ok, osim dropbox-a. pisao sam autoru aplikacije, brzo mi je stigao odgovor, i posle par dana je proradilo kako treba. sada sam im opet pisao, ali ovaj put odgovora nema

Prilozi

• wp_ss_20140616_0001.png
    wp_ss_20140616_0001.png
    26.4 KB · Pregleda: 85
@ darko

Dao sam primer za google homepage jer ima te animirane google logoe ponekad, koji se naravno pomeraju na iosu i androidu a na wp je staticna slika.. Da li je jbno moguce da ne podrzava uopste tako nesto?

Ne znam, sad sam probao, na mobile je statična slika, na classic je animirana. Zašto, ne znam a iskreno i nije mi bitno :)

Radim na poslu ovih meseci sa mobilnim sajtovima, ogadi mi se wp.. Jer mobilni sajt mozes da uradis da bukvalno izgleda i radi ko aplikacija. Dok je to izgleda potpuno nemoguce na wp/ie.. Ili je neki drugi programski jezik za koji nece da se cimaju programeri..

Ali čekaj, meni recimo Blic mobilni sajt radi fino, doduše nema animacija, ne znam ima li na androidu. Ili recimo šta fali m.telenor.rs?

Ok je uradjen Telenor, al evo ti primer.. Kad stisnes meni gore, vidis kako se samo pojavi sirovinski, to moze mnogo fensi da izadje sa lepsom animacijom, pa onda recimo ovaj carousel (baner sa pokretnim slikama), na Androidu je ovo swipe-abilno verovatno, mozes prstom levo desno, a na wp moras da nabadas one sitne tackice.. Tako neke stvari. Veruj mi da znace, i da bas dobro moze da bude uradjen sajt da nemas ni potrebe za aplikacijom.. Dok je na WP to na bas onako zastarelom nivou.

Poslednja izmena:
Meni je up extra :) Jok tebra kod mene nema. Je li i tebi 8.1? Resetovao, vadio bateriju, vadio sd...

...Inteza vec vise od godinu dana "pravi" WP aplikaciju i tako...

Interesantno... Npr. Societe General je izbacio svoju WP aplikaciju istovremeno sa Android i iOS verzijama. I radi vrlo lepo, cak je u nekim segmentima funkcionalnija od njihovog zvanicnog Home Banking-a. A, recimo, SG banka (u domacim okvirima) nije bas neki primer efikasnog elektronskog pristupa korisnicima...

Znam, maltene sve jace banke imaju aplikaciju za WP osim Intese a jedino mi njena treba :)

Vrh Dno