Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Trik kako deinstalirati OEM aplikacije na WP8.1

Prebacite godinu na 2106. ili kasniju te možete deinstalirati većinu OEM aplikacija iz postavki telefona. Za ponovnu instalaciju aplikacija možete koristiti SysApp Pusher.

Jel moze neko preko office da pristupi dokumentiama na sd kartici ?

Ja ne mogu ,kad tapnem na sd karticu u ofisu nista se ne desava ,cak i kad kliknem pin to start .

OneDrive app for Windows Phone 8.1 devices just got updated to v4.1.2 in Windows Phone Store. Don’t expect any new features from this update! Its just a minor update with bug fixes and performance improvements.

New in version 4.1.2:
• Bug fixes and performance improvements

OneDrive 4.1.2

Tek sam sad primetio da u porukama ima opcija listen, gde slusa i sam pise poruku. Podrzava li srpski?

Što napisaše ovi sa WPCentral:

Extras + Info

Nokia’s pretty good about updating their apps. Today we’re looking at version 3.8.1.10 of ‘extra+info’ in the Windows Phone Store. This is a Lumia specific app that makes your Lumia unique from other devices. Today’s update is just a bunch of general fixes and improvements. Notice anything different about your phone after the update? Do let us know.

Jako bitna aplikacija, sa mnostvom funkcija. Jutros mi skuvala kafu.

Da njema nema ne bi imao glance i slicne stvari, tako da, da, bitna je...

Nisam znao da bas ona donosi to, mislio sam da su samo informacije o Nokia dodacima.

Hajde ako ne znas bar nemoj da lupetas i kvalifikujes druge. Kapiram da nema gde da se procita pa da kazes tesko je doci do informacije ali uopste mi nije jasno da ti nije palo na pamet da bar malo procitas na internetu pre nego odvalis... Najgore je kad je covek ubedjen da nesto zna a nema pojma.

No hajde, idemo ponovo u skolu:

"This app allows Nokia to control and modify certain aspects of the phone without having to do a complete OS or firmware upgrade."

Dakle najprostije moguce, ona upravlja svim ostalim Nokia aplikacijama, sadrzi podesavanja za ista, govori sta koja moze a sta ne i na kom uredjaju moze a na kom ne...

Uostalom, deinstaliraj je posto je nepotrebna i sadrzi samo informacije ;)

extras+info je u odnosu na prethodni doneo mala neprimetna poboljšanja, zadnji update je doneo (između ostalog) da se kratkim pritiskom na power dugme pali telefon, koji se do tada palio dugim konstantnim pritiskom do vibracije...
U samom opisu firmware se vide razlike u brojevima, za koje možemo reći da su unapređene, poboljšane funkcije...

-firmware update notifier
-glance pinboards app agent
-nokia first use experience
-nokia spam filter

Ovo je sigurno izmenjeno...

P.S. Inače za njega kažu da omogućuje update kod nokia OS-a (WP)... Obično pred veliki update, obavezno dolazi i extras+info... (wpcentral)

Poslednja izmena:
Hajde ako ne znas bar nemoj da lupetas i kvalifikujes druge. Kapiram da nema gde da se procita pa da kazes tesko je doci do informacije ali uopste mi nije jasno da ti nije palo na pamet da bar malo procitas na internetu pre nego odvalis... Najgore je kad je covek ubedjen da nesto zna a nema pojma.

No hajde, idemo ponovo u skolu:

"This app allows Nokia to control and modify certain aspects of the phone without having to do a complete OS or firmware upgrade."

Dakle najprostije moguce, ona upravlja svim ostalim Nokia aplikacijama, sadrzi podesavanja za ista, govori sta koja moze a sta ne i na kom uredjaju moze a na kom ne...

Uostalom, deinstaliraj je posto je nepotrebna i sadrzi samo informacije ;)

Има неке сервисе које користе друге апликације, и подешава одређене делове система.
Мало сам пренаглио, али је апликација мало битна и треала би да буде неки сервис, а не апликација.

Nije jer bez nje nece nijedan dodatak da ti radi... Slazem se da je kao takva "nebitna" u smislu da bi trebala da bude under the hood a da vidljive budu samo aplikacije tipa touch, call&sms filter itd. No daleko od toga da je nebitna. Svaki bitniji apdejt ili dodavanje funkcija ne moze da prodje bez apdejta extras+info sto rece rotkod gore...

Radi li vam moliplayer na 8.1, meni nece da nadje fajlove? :(

Da vas pitam: Da li sam ja jedini kome ne radi MMS? Nece ni da salje ni da prima. Kada podesim iz APN-a, nece da upamti MMSC adresu, a kada podesim iz celluar + SIM - SIM settings, sve zapamti, ali i dalje ne radi. Mobilni net sljaka bez problema.

EDIT: zaboravih da kazem da je mt:s mreza.

Ja juce muljao neke sms poruke i copy/paste odradim neke chudne karaktere u sms i on mi posalje kao mms. Medjutim nije uspeo da posalje. Dakle ni kod mene ne radi mms, mada me licno bole patka za to :)
Isto mts...

Ja juce muljao neke sms poruke i copy/paste odradim neke chudne karaktere u sms i on mi posalje kao mms. Medjutim nije uspeo da posalje. Dakle ni kod mene ne radi mms, mada me licno bole patka za to :)
Isto mts...

Isto se i meni desilo, i poslalo mms, i radilo je na Telenoru. No namerno nisam poslao mms ne pamtim od kada :D .

Upravo legao apdejt za Music. Radi odlicno za sada. :)

Zna li neko gde sacuva fajl npr. word kad ga sacuvam kao atatchment iz mejla? Pokusao sam da nadjem al nisam uspeo, jedino mogu da ga otvorim iz maila

Pa vreme je bilo, nije u redu da nokia... MS ima najbolji rad kamera... Hmmm... To ne znači da je sada cela stvar sa MS-om u pitanju... Uveren sam da postoji bar 10tak u istom timu koji znaju bolje materiju od njega, ali nisu imali priliku zbog gore pomenutog dođu do izražaja...
Još bolji primer ti je.. Recimo "bertone", on se potpisuje, a drugi rade za njega... On odobrava... :d

Vrh Dno