Šta je novo?

Windows Phone 8.1

To su uglavnom stručnjaci koji su doktorirali oblast smartphone-a na ot990, a takvih je većina... To što zna da se uloguje na fejsbuk automatski znači da se "razume"...

Citao sam na nekom sajtu/blogu da customer service preporucuju pre neki android telefon ili iPhone zato sto ne zele da im se telefon vrati kao u slucaju Windows Phone-a. Dosta je bilo kupovanja WP-a i onda se sto mladji (vecinom) sto stariji (pogotovo za prvi telefon), razocaraju da kad vide neke aplikacije kod drugog (iOS ili Android) i hoce da instaliraju i kod sebe na WP, to nemaju. Razmazeni su, ali moze im se. Zasto bi davao pare i koristio nesto sto nema i trpeo to za iste pare. Posto je kod njih to lakse nego kod nas, uzmu samo i vrate i uzmu neki drugi telefon, operateri ostaju sa koriscenim telefonom i sta onda? Nije vise nov, gube na vrednosti itd itd.

Ma nemoj, "na nekom sajtu/blogu".. Totalno ima logike :)

Nedostatak aplikacija odavno nije problem za normalna tržišta. Ovde kod nas još i da razumem to... A da su razmaženi, jesu.

U čemu je Skype poseban? Kad ima Viber i What'sApp za sve sisteme. Uključujući i BlackBerry.

Nije problem što postoji na drugim platformama, već što je microsoft vlasnik

Skype je kao prvo no1 VOIP servis na Svetu i glupo je navesti to kao primer sto se ne prodaju WP uredjaji (eeeeee to je sto sto MS drzi Skype)...
WP je i dalje kao Vankel u automobilskom svetu i to je to, svi su navikli na ono "dobro" Iphone i Android telefon, a sto su takvi ljudi ne bih znao tako je to u POP svetu, nema to veze ni sa aplikacijama ni sa WP sistemom, to je jednostavno HEJT, IGNORISANJE prema necemu sto je drugacijje (doduse ne previse drugacije).
Jedan dobar prodavac (govorim generalno) umotace SHI# u ukrasni papir i prodace ga uz OSMEH, toliko o prodaji - a ti nabedjeni sto vide kako neki Glumac fura Iphone i tako misle da je to nebeski uredjaj, oni su u stvari samo pod dejstvom iskrivljene slike.

Da nebude da sam ja neki WP freak ali ni BB nije uopste los, Jolla isto iako su to na trzistu onih 0.05 % mene nije briga.

Samo se pitam dokle ce kruziti prica da WP nema aplikacije koje su na Androidu ( izgleda misle na ceo ANdroid market da postoji na WPu ) w#f :D

I da dodam nesto jako zanimljivo:

Znate li koliko je Lumia 920, 1020... - normalnije sastavljena i generalno laksa za popravku od npr HTC ONE, SONY Z1, S4... eeeee

Poslednja izmena:
Znate li koliko je Lumia 920, 1020... - normalnije sastavljena i generalno laksa za popravku od npr HTC ONE, SONY Z1, S4... eeeee

One (M7) je tezak za popravku (M8 je u malo boljoj poziciji), Z1/2 i S4/5 nisu (S5 se malo teze servisira od s4), cak se veoma lako rasklapaju i servisiraju.

Poslednja izmena:
Nevezano za WP, Skype opasno baguje na PC, korisnici iz celog sveta se žale na rad programa, neobjašnjivo skidanje kredita, podrška klasična za Microsoft - nula. Mnogi su ih tužili...treba ti diploma IT da povežeš WP Skype naloge i često ne ume da se skapira koji ti je zapravo mail nalog i pass. Dupli nalozi se pojavljuju...strava.

Meni na WP radi ok ali odjednom su se pojavila 2 paralelna naloga, od kojih je jedan UVEK online (?!?!), imbecili ne umeju da ga srede još odkako su ga kupili. Bude li se nastavilo - Viber i ćao

Poslednja izmena:
@dejan87dex:
Nema potrebe da peniš. Ja sam samo preneo jedan od mogućih razloga za neuspeh WP platforme. Kada je čovek koji je gurao WP to izjavio, onda sigurno nešto zna.

Nije problem što postoji na drugim platformama, već što je microsoft vlasnik

Kako nije problem? Pa šta više ugrožava operatera? Mogućnost da 5% WP korisnika mu odnese profit ili 75% Android korisnika. Najobičnija ******ština od teksta. Da ne spominjemo Viber, WA i slične. Brojke i ovde kao i u drugim slučajevima igraju na strani Androida tako da je cela priča smešna...

Opet mašiš suštinu. Svi ti voip i messenger servisi su nezavisni, samo je Skype u vlasništvu jednog proizvođača mobilnih telefona. Sa stanovišta operatera, proizvođač koji nudi uređaj i servis koji smanjuje zaradu operateru nisi dobra kombinacija.

Ne mašim, operateru je bitan profit. Iz istog razloga bi jelte onda trebali da bojkotuju Blackberry/BBM... Dakle poenta je da ako zamislimo da svi koriste Skype, 5% štete operateru naprave WP korisnici a 75% Android. I šta je operateru bitno tu? To što je MS vlasnik Skype-a? Daj molim te, cilj je jedino minimizirati gubitke koji određeni servis izaziva a u našem zamišljenom slučaju neuporedivo veću štetu pravi Skype na Androidu. Evo Telenor sad kako pokušava da naplati WA jer je video da prihodi od SMS rapidno opadaju. Zamisli sad da je MS vlasnik WA servisa. Šta bi Telenor trebao da kaže? Aha, nećemo vaše uređaje u ponudi jer ste vlasnik servisa i proizvođač telefona... A to što su nam WP korisnici korišćenjem WA aplikacije napravili 100din štete a Android korisnici 1500din to je manje važno... Ili će naravno da urade ono što su uradili, da probaju dodatno sam servis da naplate...

@yooyo

Aha ima logike, zato na Androidu Google talk niko ne koristi. A cekaj malo Gtalk je VOIP?!

To su samo izgovori tih operatora, WP se dobro prodaje u Indiji npr model 520 i dalje hara tamo, to sve zavisi od marketinga a ne do nekih izmisljotina operatera, kao sto rekoh mogu oni da prodaju sta hoce, sa pravim pristupom ka klientu.

Problem su grupe korisnika:

1. ONi koji hoce specifican model
2. Preporuceni telefon cu uzeti (video Paja od Marka da fura Android sa povecim ekranom i ima Bus plus app) *
3. Osobe koje udju sa zeljom tek neki telefon da kupe (Izgubljeni slucaj) najverovatnije se posle kaje zbog svoje odluke

Poslednja izmena:
^ inace odlican izvor informacija :d kvalitet njihovog sadrzaja, tekstova je toliko opao da su poceli da lice na neke tamo ''urbane'' kurire, pravde..

Meni je najgore kad neko kaze da AppStore i Play Store imaju milion aplikacija. Ajmo oduzeti iz te brojke aplikacije koje su lokalizirane za npr. Indiju, Rusiju, Kinu. Onda ajmo oduzeti aplikacije za pustanje prdaca, skidanje muzike, gledanje online Bollywood filmova i slicne gluposti. Meni je bitnije da imam 50-100 super-kvalitetnih aplikacija koje cu zaista koristiti a ne se hvaliti brojkama koje nemaju veze sa mozgom.

Appstore i PlayStore su postali jedan veliki pazar sa puno gluposti, pogotovo Play Store. Meni bi bilo najdraze da Win Store ima par tisuca aplikacija al da su sve jako kvalitetne i ozbiljne i nadasve korisne.

U Hrvatskoj, na prodajnim mjestima od operatera, prodavaci takoder izbjegavaju prodaju WP uredjaja. Samsung, HTC i Sony znaju davati "incentive" ukoliko se prodaju njihovi uredjaji a uz to stavljaju hostese i reklamne standove da promoviraju uredjaje. Sad je nedavno Samsung imao turneju po Hrvatskoj a ljudi su se lijepili ko muhe na gov*o.
Marketing je mogu slobodno reci 70% posla a Nokia (MS) su tu debelo podbacili.

Poslednja izmena:
^ inace odlican izvor informacija :d kvalitet njihovog sadrzaja, tekstova je toliko opao da su poceli da lice na neke tamo ''urbane'' kurire, pravde..

Ma da, samo lupetanje...a app za Blic je jadna koliko je loša, pisao sam čoveku i ništa naravno, on je pametniji od korisnika WP...nema ni opciju za komentare...a i ona za B92 zeza, nekad prijavljuje da komentara nema a ima ih mada je mnooogo bolja od Blica

e upravo zbog toga mi je bolje da imam lepo Next Gen reader (RSS reader) i polagano :) Cak i na kompu ga koristim.

Ma da, samo lupetanje...a app za Blic je jadna koliko je loša, pisao sam čoveku i ništa naravno, on je pametniji od korisnika WP...nema ni opciju za komentare...a i ona za B92 zeza, nekad prijavljuje da komentara nema a ima ih mada je mnooogo bolja od Blica

Tačno.....Kurir app je bolja od ove dve...

@dejan87dex:
Google ne prodaje svoje telefone preko operatera, vec preko svog play store-a. btw.. google je dozvolio operaterima da na telefone koji se prodaju preko operatera ubace i svoj store, ako zele da prave aplikacije za svoje korsisnike i da ih prodaju i usput zarade jos ponesto.

Nije ni Microsoft dok nije kupio Nokiu.

zato na Androidu Google talk niko ne koristi. A cekaj malo Gtalk je VOIP?!

Vidi se da si jako davno koristio Android, kao i da je to verzija verovatno bila neka 2.3 Ginger, posto Google talk ne postoji. Nisi ni svestan koliko njih koristi Hangouts. Pogotovo ako pratis tech sajtove, videces da kad se pravi neki weekly ili monthly review da se ljudi kace preko hangouts-a live, a ne preko Skype-a. To me oduvek cudilo.

ispao mi je telefon pre metar dana (Lumia 920)
radi savršeno, kao i dosad, ali mislim da je neka plastika pukla, jer se pod rukom oseća da ekran malo landara kad se telefon pomera levo-desno

gde to može da se popravi i koliko bi koštalo?

ProMobi ovlasceni servis Nokia uredjaja. Nazovi, pitaj za cenu.

ja uzeo masku za l625 pre neki dan kod njih,poslali mi na kucnu adresu.. 911 din maska za moj model + dostava.. ali posto kod tebe 'landara' ekran.. verovatno ce to morati u servis.

Poslednja izmena:
Vidi se da si jako davno koristio Android, kao i da je to verzija verovatno bila neka 2.3 Ginger, posto Google talk ne postoji. Nisi ni svestan koliko njih koristi Hangouts. Pogotovo ako pratis tech sajtove, videces da kad se pravi neki weekly ili monthly review da se ljudi kace preko hangouts-a live, a ne preko Skype-a. To me oduvek cudilo.

ne , nisi u pravu koristio sam Android do verzije 4.1.

@yooyo

Kako god pre poredi MS sa Apple-om nego sa Droidom a znas i sam zasto. Apple gleda da ti naplati sve zivo (melodiju za zvono) bruka 21 vek, ne mozes staviti muziku u telefon dok je ne kupis (ili da ga hackujes) a nesto na WP nisam video hack-ove :D a to je izvodljivo :)
I dalje mislim da je stvar oko Skype-a totalna glupost, hajde videcemo kako ce ici prodaja ONE-a sa WP , ako ide lose onda su to ipak predrasude u pitanju.

A posto nemam predrasude uskoro cu pazariti 1020 ili Z1 videcu sta mi bolje lezi u ruci :D samo da me nesmori Android..

Poslednja izmena:
Vrh Dno