Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Ma bolje da sačekam...ona app Lumia Update kaže da je under testing, kako ima?

Poslednja izmena:
Зависи који ти је регион , нас пар одавде имамо Hong Kong а за њега има званични...

Ja sam imao Hong Kong firmware. Trebalo mi je 15min da downloadujem neki od firmvera koji su dobili podrsku (izabrah Francuski), jos 15ak min da ga fleshujem i posle oko 30ak min da se downluaduje i instalira Cydian i 8.1 update. Backup fotki sam uradio manuelno i kontakte povukao sa svih naloga online.
Ne kapiram zaista sta je tu tesko. Al' naravno, uvek mozes da cekas. Mozda i izadje update za DP verziju. I to drzanje DP verzije OS-a ne kapiram al' dobro.

Dobro, pa napravi onda "turtorijal" za to... Šta je potrebno imati od software-a, gde skinuti firmware, kako odabrati putanju iz software-a prema novom firmwareu... i tak to...

:)

Ja još uvek čekam zvanični, telefon mi je iz Denmark-a, pa se nadam da će ožda biti brže od ostalih, ali i to je relativno...
No dobro... Ja kad bi radio update, radio bi na Italy... Iako ništa ne znači, ali oni i Danci imaju uvek veći broj na firmware-u... :d i koliko vidim imaju za skoro sve cyan.

Vec je u ovom topic-u jedno 20x napisano sta treba.
Na windows phone central sajtu takodje postoji step by step tutorijal.
Za varijantu da sa DP verzije uradis rollback na 8.0/Black combo ti treba samo Nokia Recovery tool. Pod uslovom da ti je zemlja porekla vezana za firmware jedna od onih koje su dobile Cyan update. Ta lista postoji na WPC sajtu takodje.
Ako treba da menjas region onda ti treba Nokia Care Suite i product code da bi znao koji firmware da skines nakon cega telefon prebacis u recovery mode da bi mogao da flesujes novi firmware. Product code listu pronadjes na gugulu za otprilike 15sec.

Dobro, pa napravi onda "turtorijal" za to... Šta je potrebno imati od software-a, gde skinuti firmware, kako odabrati putanju iz software-a prema novom firmwareu... i tak to...

:)

Ja još uvek čekam zvanični, telefon mi je iz Denmark-a, pa se nadam da će ožda biti brže od ostalih, ali i to je relativno...
No dobro... Ja kad bi radio update, radio bi na Italy... Iako ništa ne znači, ali oni i Danci imaju uvek veći broj na firmware-u... :d i koliko vidim imaju za skoro sve cyan.

Jel ti DP instaliran ili ne? 920 ja licno ocekujem ili veceras ili sutra uvece ako ne bude novih odlaganja(navodno je Bluetooth nesto pravio problem)... Pa cisto da znam da li ces da javis kad krene, da se ne vracam na 8.0 pre nego moram :)

Vratio sam na 8... I čekam cyan... I da, javljam ako krene... Večeras ili sutra...

A to, pa vidis da pocinju da pustaju CV varijante po Evropi, cenim da nema sta da se ceka vise tj 920 je na redu. Jedino kazem ako nema problema nekih a citao sam negde na WPC da je bilo problema bas oko 920 i BT LE ili kako se vec zove, ne zanima me uopste ta tematika :) Tj navodno je to razlog sto 920 "kasni"...

Lol sad ce i prvi update za GDR1 -> 8.10.14152.0, osecam da ce i on pre Cyan-a da izadje :d

Međutim na 920 i dalje ništa...

Prilozi

• wp_ss_20140815_0001.png
    wp_ss_20140815_0001.png
    202.6 KB · Pregleda: 137
Upravo tako... Šuplja priča... Možda ni ne bude za nas update cyan... Ne bi me iznenadilo... Da ovaj mesec od toga nema ništa...

Ozbiljan problem na L520 nakon cyan apdejta.
Sinoć odradim backup pa downgrade na 8.0 i kasnije update na 8.1 znači, sve po ps-u.
Uključim telefon, unesem podatke naloga ali onog bekapa nema, nudi mi neki iz maja i to je to. Šta god sam pokušao, džaba. Zanimljivo je kad se logujem na onedrive, taj backup je tamo a telefon ga ne vidi, veliki mi je problem što ni kontakte nemam, ništa bukvalno a još gore što nemam ideju šta dalje da pokušam?

Vrati 8, pa DP, pa ponovo backup, pa ponovo sve... Problem je što taj backup imaš za DP, ali ne i za 8, odnosno 8.1... Ili probaj još jednom hard reset, pa opet log sa nalogom i ne diraj telefon dok ne učita restore i imenik... Meni nije hteo jednom uraditi sinhro sa imenikom, odnosno... Prekinuo sam ga ažuriranjima, tako da je povukao samo deo... Posle sam uradio hard reset i pustio da sve odradi, pa tek onda sysapp...

Malopre mi to pade napamet, bio je dp 8.1 update 1 i sad vraćam dp i ponovo radim update 1, nadam se najboljem.

Čitam i za 820 krenulo ali ipak mislim da ću da sačekam regularni OTA, ceo dan izgubim sa ovim downgrade-om i svime ostalim a faktički ni za šta.

Nema još cyan za 920 iako tvrde da je pušten...

Nije. Ispostavilo se da se ona objava od danas odnosi na developers uređaje, tj uređaje podeljene developerima, razlika je samo u product code-u kao takvom i veze nema sa DP programom u koji smo svi mi tj većina nas uključeni. Ima na WPC detaljnije.

Leg'o Cyan i Update 1 PfD! Sve odlicno radi! :D Odradio backup 8.1 PfD Update1, downgradeovao na 8, podigao Cyan, pa aktivirao PfD, odradio Update1 i vratio backup. Sve proslo k'o podmazano. :d

P.S. Lumia 520, ako neko nije u toku. :d

I ja sve ponovio tim redosledom al backup-a nigde, odustao sam definitivno, nemam više ideja

Posle apdejta mi se čuje zujanje iz zvučnika kad koristim Nokia Cameru, na običnoj kameri ne, Lumia 520.

I meni isto, ne bi provalio da nisi rekao, moras bas da prislonis..

Poslednja izmena:
To zujanje je kod svih... Kod mene na l620 je bilo bas izrazeno sada sam preso na l820 i nema za divno cudo...

Nije ga bilo pre Cyan-a, nemoguce da ne bi primetio..

Jos par zapazanja za Cyan, izbegavam hard reset jer ne verujem da ce da pomogne previse. Definitivno na 512 rama ona animacija izlazenja iz aplikacija kad se 'crtaju' svi tileovi na homescreenu, nije vise onako glatka kao na 8.0. Nije nista strasno, ali voleo bi da nije tako. Mislim da se istom brzinom sve obavi, tu se nista ne gubi, ali manje frejmova ima nego ranije. Takodje ima i 'resuming' homescreena kad izadjes iz IE-a nekad. Plus je, sto sad video u IE-u (yt) radi i kad ugasis ekran.
Action centar, sto se tice notifikacija, totalna bespotrebnost i klasicno su to ubacili samo zato sto su ljudi to trazili. Mislim stigne mi na Twitter notifikacija, pogledam je u Twitteru, a ona i dalje stoji u Action centru, why?

U svakom slucaju preovladjuje vise pozitivnih stvari i prija promena.. Baterija mi takodje (kad sam pogasio nepotrebne 'allowed' u batery saveru) primetno bolje drzi nego 8.0 za sad.

Poslednja izmena:
Vrh Dno