Šta je novo?

Windows Phone 8.1

1. Ne
2. Mnogo, ne isplati se
3. Ne znam ali vrlo moguce da da
4. Mislim da komotno mozes da odigras fucu ili basket

Ne traje toliko, ali od pokretanja prvog downloada (barem tako bilo na 925) koji je kao neki 'pripremni' download, moras da mu stisnes 'install' kad skine, ne znam posle dal sam morao jos jednom install, al u svakom slucaju nije samo "download ready", jednom stisnes i cekas, mora par puta da se potvrdjuje..

Hvala svima :)
1. Ne
2. Mnogo, ne isplati se
3. Ne znam ali vrlo moguce da da
4. Mislim da komotno mozes da odigras fucu ili basket

Brine me ovo pod tri. Na poslu imam wifi ali je signal ocajnog kvaliteta. Sta se radi ako nestane net usred updatea? Ima li neko pravili? Nista nisam igooglao.

Ne verujem da ista gotivno moze da se desi :) Idi kod komsinice na pola sata, ili kupi wifi ruter od 1500, 2000 ***.. :)

Isto tako možeš u maxiju da tražiš hleb na engleskom. Jer ga razumeš, što da ne. Dakle glupost.

I ti ga malo lupetas, jedno je Menu na engleskom, a drugo da se glupiras sa glasovnim komandama na engleskom :d

Isto tako možeš u maxiju da tražiš hleb na engleskom. Jer ga razumeš, što da ne. Dakle glupost.

I nije bas glupost. Ja sinoc prisao nekim *****ma u Banji na engleskom, one iz Kraljeva :) . Bilo im gotivno kad sam im rekao da sam i ja odavde :D Na kraju se sa jednom i dohvatio.

tako da ima engleski svojih prednosti :D hahaah...

Ma sve je stvar ko sta voli , glupo je raspravljati o tome.
Ja jednostavno ne mogu da koristim tel na srpskom , ne mogu da se naviknem ne znam pola opcija sta su. Ne mogu.
I uvek sam koristio engleski i ostace tako.

možda zato što mi telefon jeste na engleskom, i zato što razumem i govorim engleski odlično. Uvek sam se ježio od telefona na srpskom.

Tačno ama ni jedna tehnoligija na svetu veze nema sa srpskim pa ni IT (pogotovo) stvari su neprevodive jednostavno na srpski...tipa "file" = datoteka, "folder" = direktorijum, gospode bože bre katastrofa...ja sam navikao da telefone na srpskom viđam isključivo kod polupismenih ljudi, bez uvrede ili nekih patriJota inadžija, to su ******štine. Ko nije engleski učio nikad ok...

"folder" = direktorijum

misliš "fascikla"? pošto je i direktorijum tuđica. Meni na poslu dolaze da im podesim exchange mail, i čim vidim srpski, samo im kažem, ne umem ovo da koristim, samo na engl. Tu me onako pogledaju, "šališ se", našta im odgovorim, "ne ni najmanje".

WP je odlično preveden, bez čudnih reči i retardiranih prevoda, tako da vam je priča totalno besmislena. To što se vama ne sviđa to je vaša stvar samo molim bez kvalifikacija druge strane. Da je prevod kao na Win za PC naravno da to nikad ne bih koristio. Dakle niti je ko polupismen(dovoljno pročitati postove određenih ljudi ovde pa zaključiti o istoj) a još manje je patriJota pa zato koristi. Jednostavno odlično je prevedeno i nemam problem da koristim termin podešavanja umesto settings. No čisto da se podsetimo, priča nije krenula od toga eng vs srb već koliko je regardirano pričati na engleskom sa telefonom tj sa cortanom i da isto sem eto pokazivanja nekom eto fore radi nema smisla. Mada je meni i to detinjasto.

Откако је XP(икс пе ха ха) увео ћирилицу (и латиницу) , ја искључиво користим српски на уређајима ( Кад седнем за неки комп на коме је енглески , погубљен сам пет минута) . Андроид је мама што се тога тиче , надам се да ће и WP добити ћирилицу...Апропо теме , на 930 нема никаквог пуцкетања код видеа , ни са нета ни са снимака...

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima.
Generalno propust postoji...

E sad "srbski" vs amer'čki...

Godinama sam koristio na svim uređajima "amer'čki", onda se pojavila na xp opcija "srbski", a istovremeno sam mojoj kevi na K800i ubacio "srb'ski"...
Obišao sam planetu i ono što bi Vam mogao reći, a tiče se ovoga, reći ću Vam na dva primera.
Švedska, Danska, Norveška... Svi govore "amer'čki", još bolje se služe "engleškim", a opet na računarima imaju svoj jezik.
Italija, retko ko govori engleski, svi koriste svoj jezik... o ubacivanju jezika u "western-e" da ne govorimo... John Wayne.
I tako stigosmo i do WP telefona... Prvi model, koji je bio sa "tajlovima" je WP7. Htc Mozart 7 nije imao srpski, android u to vreme jeste i skidam im kapu zbog toga i još nekih stvari...
Tako da kao korisnik WP telefona, do 8ice nisam ni mogao imati srpski u telefonu i najzad kad to mogu, zašto da ne?
Iskreno bi voleo, kada bi sve moglo biti na ćirilici... Zašto?
Zato, jer smatram neophodnim znanje tog pisma, koje se gubi kroz naše ne insistiranje...!
Sad bi mogli reći "aj dont ker", ali zbog čega neki narodi mogu svoje imati, a mi konstanto svoje poništavamo i stavljamo u stranu, pod parolom nije "in".
Znači, nije nedelja mode, već "fešn vik".
Nije iza scene, već je "bek stejdž"
Rusi su mi najjači po tom pitanju, a i emirati i afrikanci...

1364799924671462.jpg
coca-cola-ramadan-tunisie.png

I na kraju... da ne herem više... počeo sam koristiti srpski u svim uređajima, zato što sam video srbe u Nemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Austriji... Svi imaju iphone i svi koriste jezik zmalja u kojima žive. Bez obzira što iphone u sebi ima HR, koji je, složićete se, "sličan" srpskom..

img_3491-1024x683.jpg

P.S. http://www.kurir-info.rs/pobedio-drzavu-dobio-cirilicni-pasos-clanak-67925 Poštujem!

Poslednja izmena:
Razumem ja to ali stojim iza tvrdnje da to nije to...dolazili mi par puta da im kao namestim telefon koji je na srpskom, ja ga prvo prebacim na engleski pa onda radim...

Kevin telefon (bapska Nokia) je na srpskom, to je tako *****ski prevedeno da nemam reči. Danas na tom polju ima toliko neprevodivih izraza da je smešno i pričati o tome.

Folder znači fascikla, ok, ali su na "ranim" kursevima informatike počeli sa tim izrazom direktorijum. Uostalom kad ste videli IT stručnjaka da se zeza sa srpskim? Oni valjda znaju šta odgovara, meni je to kao kad bi silili ljude na svadbi da pričaju engleski :D
Ima tu još primera, terminologija u klasičnoj muzici je italijanska, u pop/rock gitari engleska/američka i gotovo, od toga nema bežanja. A ovo rusko i arapsko s*anje sa prevođenjem Coca Cole i McDonaldsa je glupo i komentarisati, čista politika. Hrvati bar kažu "tipkovnica", kod nas je "tastatura" što je ipak engleski, od "taster"...prevedite "monitor" ajde...?

Poslednja izmena:
Кад седнем за неки комп на коме је енглески , погубљен сам пет минута
good for you :)

Zato, jer smatram neophodnim znanje tog pisma, koje se gubi kroz naše ne insistiranje...!
hej, hajde onda da spašavamo i glagoljicu, mislim, naša je!

realno ovako, ako SANU (srpska akademinja promašenog nacionalizma i umetnosti) nije našla za shodno da unapredi srpski i da ga učini pogodnijim za eto IT, zašto bih ja nešto na silu spašavao ??? (na žalost) malo sam stariji ovde, i dobro znam da su jedina unapređenja sprskog na tom polju bila dok je živeo projekat galaksije. posle toga, nikog nije bilo briga.

i ne, direktorijum nikad nije bio srspki izraz, koristili su ga samo zato što im je fascikla bilo previše ogavno. što i jeste. mada je moj favorit ipak "kartica" (tab).

Poslednja izmena:
Neko ovde pise da je ovaj operativni sistem dobro preveden, onaj lose, ovaj moze i bolje, onaj je super razumljiv ....
Sta to znaci u sustini? Da nema standarda, da su iste reci bile razlicito prevedene. Prevode ljudi (grupe ljudi) onako kako one misle da treba, metodom "aj to cemo ovako da prevedemo". Pa ti pogadjaj sta su prevodioci zeleli.

Kod engleskog jezika to nije slucaj, sve je standardizovano, bilo koji uredjaj da uzmes, ono sto je isto, isto se i zove.
I ponavljam, u slucaju da te bilo sta interesuje da naucis o svom telefonu (kompjuteru ...), da odradis nesto sto zelis, u slucaju bilo kog problema, ukucas u google na engleskom i naci ces resenje.

Nemojte da se vredjate, ali kada bih u procentima gledao, mnogo vise njih koji su mi trazili pomoc u vezi nekog uredjaja (ne samo telefona) imaju telefon na srpskom jeziku. To cesto ukazuje i na, da tako nazovem, informaticku nezainteresovanost (na ne kazem nepismenost jer ne mislim nista lose, vec samo da ne poseduju u proseku isto znanje i interes da imaju znanje).

I ko zna, mozda bih i ja koristio srpski jezik da je toga bilo na pocetku, kada sam uzeo prvi kompjuter (telefon) u ruke. To je inace i odgovor za one koji spominju zapadnoevropske zemlje. Oni su od pocetka imali sve na svom jeziku i logicno je da su krenuli da koriste svoj jezik. Ipak i to treba naglasiti, da su sigurno to i odradili ozbiljnije, odnosno odredili neka pravila, standard, za prevodjenje izraza, tako da je sve "dobro prevedeno", a ne "nije lose", "moze bolje" i sl. I opet, smatram da bi bilo i za njih bolje da koriste engleski jer je to univerzalni informaticki jezik, i od toga ne moze bolje, u svakom smislu.

Preterujete. Tema 8.1.

Zasto oko svake sitnice mora ispasti ovolika rasprava? Svako koristi uredjaj kako hoce i kraj!

Niste svesni koliko ruski ima anglicizama u sebi, i kad napisu to cirilicom izgleda moronski. Доyн'т ју агри?

Ja sam na neki stari laptop kevi instalirao W8.1 na srpskom, i njoj je isti q da li je na srpskom ili engleskom, ne zna da koristi i gotovo. Dok ne skontas od cega se sistem sastoji, sta je sta, gde je ko, moze biti na kom jeziku hoces, nema ti spasa. Moj stric pici dupli klik na linkove na netu, toliko o tome...

Poslednja izmena:
Iz ovakve sitnice ispada rasprava samo iz jednog razloga maverik!
Spremni smo preći u potpunosti iz svojstva u propertis, a nikad se nećemo odreći srpskog "pametovanja", koje nas prati čak i na engleskom, tako da je "tradicionalni drpski", pardon srpski u suštini prisutan na engleskom...

Gledam i cudim se koliko tvrdoglavih ljudi ima, a niko tu ne pise o WP kao o sistemu nego o jeziku, ko sta kako voli da pise i cita... Totalni off.

Eto kod nje na forum, pametna lepa i za vasu dusu tamo da lepo nastavite...

http://www.natasa-miljkovic.com/forum/viewforum.php?f=33

Poslednja izmena:
Slazem se sa rotkod ,ali ipak koristim engleski ,tako sam navikao .
Inace ajmo sad malo o vuku karadzicu ,o njegovom zivotu itd... :D

A jel Tesla srpski ili američki naučnik? Ipak je on "izmislio" struju kojom napajamo ova naša sokoćala, pa možemo i o tome... :d

Ljudi koji su dobili Cyan...jeste li dobili i novu accents boju (bright green) koje imaju i 630 i 930?

Ta boja je specialno ubacena za ta dva nova modela putem fw-a.

Nazad
Vrh Dno