Šta je novo?

Windows Phone 8.1

već drugi put mi se dešava da myTube zabaguje
stoji na početnom ekranu, live tile radi, smenjuju se klipovi, ali kad hoću da uđem u aplikaciju, samo me izbaci, bez prikazivanja makar početnog ekrana iste
reinstalacija je oba puta rešila problem, ali iritira

I mene je poceo da nervira, sad tek provaljujem da mu History (cak i Likes ja mislim) nisu povezani sa pc-em, ako tamo nesto lajkujem, nece biti i na telefonu, mislim da je i kontra..

Mozda one tube kao alternativa?
Kad uklonim notifikacije za programe poput messengera, vibera itd, na live tile-u I dalje stoji da su mi te poruke neprocitane, dok za sms, cim ih uklonim iz notifikacija, automatski ih ukloni sa live tile-a.
Da li samo sms I fabricke aplikacije mogu to da rade ili jednostavno nisu update-ovali ove druge aplikacije.
Nervira me sto moram da sklonim notifikacije I onda da udjem u program da bi oznacio poruke kao procitane.

Sms je sredjen za wp8.1 dok ostale tek treba... Meni na viberu kasne notifikacije... Posle soft reseta baterija posle nekoliko sati pokazuje 100% uz nekoliko poruka na viberu

Ja blago gubim strpljenje sto se nekih stvari tice, jer vidim da 8.1 nece izgleda nista posebno uraditi na tom polju. I dalje naji*iotskija zamisao da svaki put od nule se pokrecu aplikacije na tile, iako su tu, iako ih odma vracas preko multitaskinga.. Gtalk (IM+) radi tri dana pa mesec dana ne moze da uspostavi konekciju, situacija sa aplikacijama, iako mi stvarno ne treba mnogo, je komicna.. 24 puta sam se do sad izblamirao pokusavsi da skinem nesto sto svi imaju, tipa onaj kviz kad pogadjas pojmove, domaca aplikacija, pa mobilna igra koja je retko dobra, don't tap the white, naravno da nema ista takva na WP nego neke uzas kopije.. pa onda Steam chat aplikacija bi mi jako trebala ovih dana, ni to nema naravno..
A mobilni sajtovi? Da li je moguce da nema neka javascript alternativa na WP? Da svaki sajt mora da izgleda toliko zastarelo i nakaradno? Nisam programer ali mob. sajt uradjen preko API-a, jel moze tako nesto fensi i na WP? Jer bukvalno ispadne kao da je aplikacija a ne mobilna verzija sajta... Opet me puca period kad hejtujem wp, proci ce valjda..

-------------->

Samsung-Galaxy-Star-S5282.jpg

Oko aplikacija smo vec jednom pricali, evo ponovo sam na 8.1 probao People, FB, Twitter, TTalk, Instagram, Fsq, Navigaciju, Deezer, FB messenger, sve to sto imam a gde ima smisla da te vrati tamo gde si stao. Svaka je klikom na tile vratila tamo gde je bila pre stiskanja win tastera. Jedino B92 ide ispocetka.

Google aplikacije, nazalost tako je kako je. Ja jedino njihovo sto koristim sada je Play to TV a to radi preko ovog mobilnog sajta super tako da sam miran. Ali stoji to da svi ostali servisi jako lose rade... Nemam sta pametno da kazem.

Steam chat? : http://www.windowsphone.com/sr-latn-cs/store/app/steam-chat/34787e39-4cd5-4ef0-8373-13d356ddf7b9

Ne koristim, ne znam, samo sam video da ima pa sam te se setio.

Domace aplikacije - jedini po meni pravi minus WP-a. I nazalost to ce tako da ostane dok se sistem ne omasovi i spusti medju mase. Pomaka ima, pogotovo zbog 520, mislim da ce biti jos bolje sa 630 ali da je mana - mana je.

P.S. Uskoro ce jedan lep mail klijent:

http://www.maestroapp.com/

O tome ti pricam, pogledas dal ima, ima a ono naravno da ispod ne pise "Valve" vec neki Shang-Tsung.. Hvala probacu..
Sto se tice vracanja u aplikacije, verovatno je tako zbog 1gb memorije, ali opet, i meni tako uradi, ali SAMO preko multitaskinga, pa onda ne kapiram kakve veze memorija ima.. Da ne radi uopste pa da kazes, nego cimaju da to radim na totalno pogresan nacin.

Ne znam koliko je to vezano za ram memoriju. Verovatno i jeste ali mi je nemoguce iskreno da ako imas 1 aplikaciju otvoreno samo, kliknes na win taster, ne otvaras nista drugo nego tu istu preko tile-a i da te vrati na pocetak. To mi deluje kao da se o necemu drugome radi ali nazalost nisam vise od pomoci po tom pitanju...

Ali opet ja recimo imam totalnu drugaciji nacin koriscenja :) Ja UVEK izadjem iz app, da me pitas zasto ne znam, tako mi je u glavi to normalno i uvek sad na 8.1, zadrzim back taster i swype na dole i zatvorim je.

jel ima neko problem sa kamerom. Posle ovog zadnjeg ubdejta nekad kad hocu da fotografisem bude mi samo crna kamera i ne mogu da udjem u setings. Rjesenje bude samo restart telefona..

Camera beta? Uradi soft reset nakon update-a. Meni je sve vreme bio crn ekran nakon update-a dok nisam soft reset uradio.

Pozdrav,
da li se nekom desavalo do sada: Lumia 920 sama pali aplikacije. Nije moja ortakova kaze da su mu u servisu rekli da treba da se stavi novi sistem. Malo mi je to cudno za sistem da nije nesto drugo?
Postavio sam isto na forumu 920 and 820 ali mi se cini da tamo retko ko svraca odavno nista nije pisano pa sm mislio da postavim isto pitanje i ovde.

Ima neko problem sa Viber-om, od pre neki dan ne stižu notifikacije, tj. stižu ali sa zakašnjenjem od par sati?

Viber super radi, do duse Skype vise koristim, mogao bi Skype da ubaci podrsku za Attachment-e (slike) ..

Svaka ti čast, kad ti radi Viber super, znači od konverzacije koja se odigrala sinoć oko 22h, stižu mi notifikacije negde od 2 ujutru pa sve do 8h na po 5 minuta, i to piše sve kao na onom tile-u 16 novih poruka, a ja kad otvorim normalno nema ništa novo, pa za 15 minuta stiže opet 21 nova poruka. Potpuno je prso.

Viber je katastrofalan ,mada jedan moj drug ima android ,neki huawei ,isto kaze da nema nikakvih notofikacija o propustenim pozivima ,sve dok ne udje u aplikaciju.

Što se *****avate sa poluproizvodom zvani Viber kada postoji Whatsapp za poruke, i koriste ga svi živi na svim platformama.
Viber je za pozive upotrebljiv (u zadnje vrijeme čak zvoni kad me neko zove :d, a ne kao ranije poruka o propuštenom pozivu), i to je trenutno to od njega, možda jednoga dana bude ozbiljan servis i na wp-u..

Ne znam dali uopšte postoji korisnik wp 8 koji nema problem sa notifikacijom... Viber, skype, whatsapp, messengee face...
To baš ume da nervira...

Ako ti je ovo na kraju messenger,face ,ja sa tim app stvarno nemam problema ,imam i android i cak jedan sekund pre stigne notifikacija na wp ,bilo koje vrste (poruka,zahtev,lajk...)

Ajde ovako... Messenger od facebook-a, on mi super radi kad dobijem 1-2 poruke, ali u mom slučaju je nastao problem kada se broj poruka povećao sa brojem ljudi... Kako na njemu, tako na svima...
Viber mi nakon 3 sata pošalje obaveštenje o 8 poruka, nikad nisam on line... Iako to jesam non-stop, kako kroz 3G, tako kroz wifi koji je isto uvek upaljen i to bez štednje...
whatsapp jedno vreme je super radio... Onda opet ćorak...
Skype... Tragičan, dok ne uđem u app ne pokaže ništa...
........
Telefon sam skoro flashovao i sve je sa nule instalirano ...
Zanimljiva stvar je i ovo, dve lumije 920, jedna pored druge, 3G i wifi full signal, novi telefoni...
skype, viber, whatsapp... Ćorak...
Sve isto samo na ios ili android radi... Sa lumia na ios ili android... To me već jede!!!
Nadam se da toga neće biti na 8.1, jer će me wp izgubiti...

Kod mene isto. Reinstalirao sam aplikacija i sad imam i kasnjenje prilikom slanja poruka...

8.0 ima neki problem sa notifikacijama, zato je navodno whatsapp i bio povučen. Na 8.1 koristim dosta i Viber i Whatsapp i FB Messenger i nikakvih problema nemam...

Skype ,viber i whatsaap ,stvarno imaju problema sa notifikacijama.Nego jel vidoste ,novi lockscreen dolazi samo na 1 gb rama .

Samo se nadam da će kašnjenje biti rešeno sa 8.1, jer je to jako bitno!

Vrh Dno