Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Kad budu napravili android telefon koji ne laguje za 200 evra i daje mi update za os naredne dve godine tada cu da predjem na isti. Za sad WP se pokazao meni odlican kao telefon i uredjaj koji ce mi pomoci da pristupim svojim office dokumentima bilo gde i bilo kad. Pored toga mogu da procitam vesti, odigram koju igricu ili pogledam film. Da se dopisujem preko skype, WhatsApp ili viber. Tapatalk je tu za diskusije. I to je meni sve sto treba kao i email koji sam eto platio jer mi se outlook ne svidja.

Za 200 evra puna kapa, radi ne koci, slika lepo, zavrsava posao = srecan korisnikl. Mene je M$ dobio kao vernog clienta.

P.S. skype 60 minuta i god dana office 365 je za pohvalu.

Poslednja izmena:
Koji email klijent, meni je outlook zabagovao pre neki dan dok nisam restartovao phone, nije proradio

Metromail
Nije mi bilo zao da dam 199 din posto lepo radi sa gmailom. Koristi api nije pop ili imap nalog. Push up notification kad stigne mail, ne tolko instant kolko na android gmail app, kasni mozda minut i manje, tako da nije veliki problem. Meni se inace nije desilo da zakuca outlook mada slabo meni mailovi dolaze na live nalogu.
Kupio sam isto maestromail app koji je bas fensi medjutim na svakih 5 minuta proverava postu, sto mi je zasmetalo...

Poslednja izmena:
IE kako kome radi/završava posao, ok ali je sakat na 8.1 i vrlo slično na 10 TP. Pop-upovi ometaju pretrage, činjenica. Nije bilo .gif podrške, ajd' nema veze, sad je na Edge ima i troši manje resursa, i? Gde je homepage, logičnije setovanje rada, add-onovi (na pop up blockere mislim prvenstveno)? Kao i Outlook mail client koji je toliko krnjav u poređenju sa PC verzijom da je to poražavajuće, ni "not spam" ni "spam" nema za početak pa sinhronizacija sa POP serverom traje kao da je server na Marsu, kome uspe da je pokrene. Outlook kalendar na 1520 u vertikali zgužvan a portret režim čeka izgleda bar 8" ekran...ali ok, to je preview. Najavljuju, obećavaju i šta? Zašto mi i Skype ni u čemu nema blage veze s onim na PC, ni "s" od sinhronog rada. Eto, naveo sam nedostatke NATIVE appova na 8.1 WP, koji nije ni alfa ni beta ni TP nego oficijelan. I sad se isto/slično ponavlja sa 10 mobile koliko vidim.

Tako da razumem @smitrovica, @encartu i Shar@nce. Ja spektakularni napredak koji se najavljuje ne vidim a hardware 1520 je ok za poneku igricu ili film. Kad se iskopa app koja objedinjuje i kodeke i titlove i podršku za sd card a da pritom ne puca. Već sam pisao, od bilo kog proizvođača ili OS uz ovakvu cenu očekujem da radi besprekorno sve, ama sve. Šta imam od toga što neko reče, što sam uzeo flagship uređaj kome koješta pa i osnovno radi kao onome od 150€?! Obrnuo sam možda stvar ali je tačno. Ja fluidnost smatram normalnom ali hoću i funkcionalnost, kompletnu, a ne samo da bude "fluidan" dok 12ti put pokušavam da otvorim običan web site. Što neko skoro reče, "za 600€ ću lepo ranac na leđa sa 15" laptopom i Nokiu od 10€ u džep bez blama" :D

Poslednja izmena:
E sad ce sa ti dodje onaj lik koji upozorava da WP ne sme da se pljuje :D W10 nije zavrsen za mobilne tako da necu suditi unapred, licno presao bih na 1520 ali je losiji po pitanju kamere od 1020 tako da pre bih cekao neki novi model lumie...

Bice to dobar sistem ako se developeri malo priklone, znaci ne samo Andro i IOS nego i WP/mobile...

W10 ce imati i gdrove pa tako smesno je ocekivati odmah sve funkcije...zna se kada se radi major upgrade onda je fokus Core, a tek posle dolaze dodatne funkcije i tweakovi ;)

Poslednja izmena:
To za kameru nemoj preterivati, znaš da 1520 besprekorno fotka + opasan video, o akumulatoru da ne govorimo :D.
A to "odmah sve"...ja platih fon odmah sve, nema tu ono "radi se na unapređivanju Core bankovnih potencijala..." Mnogo im bre praštate i jaaako dugo se čeka i čeka...kao da na Marsu prave servere.

Ne mere 1520 sa 1020 po pitanju kamere i tacka :)

Evo da ne bude da hvalim stalno WP i meni smeta sto sta :)

Kad kucam na tastaturi nema vibracije na pritiske tastera, a naviko jos sa nexus 7...

Kad koristim dial pad ne mogu po broju da napisem ime koje zelim da mi pozove nego moram da otvirim imenik i da trazim ime po slovima. Eto to mi fali atm. I ****m ih za jednu malu led diodu sto nisu mogli da metnu za notify kad mi telefon spava.

To sto te nervira je smesno pogotovo za tu diodu... Nije to Black Berry :)

Za nisi izvalio cemu sluzi Glance? Bolje od retadirane diode, prevazidjeno.

Vibracija pri kucanju teksta? Wtf :D
A to za dial pad mislis na smart dialer, to vec sada imas u W10M ako hoces instaliraj peeview ako ne dobices do kraja godine kao upgrade...

Poslednja izmena:
Prevazidjeno malo sutra ,sa glance moras da predjes rukom preko ekrana da bi video dal imas nesto,al koja je poenta kad sam ja vec uzeo telefon u ruke ,a sa diodom vidis i sa kraja sobe dal imas notifikaciju,nema nepotrebnog cimanja .

2a34118df2a669421c47d5945308f61e.png

Glance je 10x detaljniji od diode a ima opciju da bude i non stop ukljucen :) kod amoleda nije neka strasna potrosnja a verujem da ni kod ips-a nije lose. Nostalgija je nesto drugo, u to vec ne ulazim :)

Fora bi bila da win key bude u fazonu kao led notification, opet kazem Black Berry evim starijim modelima to stoji ovde bi nekako bilo retardirano :D

Poslednja izmena:
Ma poenta je da ja sa diodom mogu da vidim dal imam notifikaciju bez da prilazim telefonu ,a kad ostavim glance na l620 nonstop upaljen baterija ide kao luda jer ekran stalno svetli .
E sad ima i glance prednosti ,ja npr imam vremensku prognozu ,sat ,datum i news feed i cim izvadim tel iz dzepa glance se sam aktivira zbog senzora i odma vidim sve te informacije bez da dodirujem ekran :)

Pa sta da ti kazem zato i ja furam peek extra je :) svakako treba da naprave neki izbor, y W10 postoji led notificatio u centru..na OEM partnerima je sve.

Poslednja izmena:
Metromail
Nije mi bilo zao da dam 199 din posto lepo radi sa gmailom. Koristi api nije pop ili imap nalog. Push up notification kad stigne mail, ne tolko instant kolko na android gmail app, kasni mozda minut i manje, tako da nije veliki problem. Meni se inace nije desilo da zakuca outlook mada slabo meni mailovi dolaze na live nalogu.
Kupio sam isto maestromail app koji je bas fensi medjutim na svakih 5 minuta proverava postu, sto mi je zasmetalo...

Šta donosi metro mail u odnosu na gmail nalog kreiran sa postojećim opcijama na OS?
Nisam ironičan nego volim da čujem utiske korisnika.Nije mi problem da platim sw kada valja...

Jako dobro funkcionalno i lepo rešeno kompletno okruženje za rad sa nekoliko mail naloga (full verzija). Precizno možeš da podesiš kako se push notifikacije ponašaju...ukratko, onaj integrisan je neuporedivo siromašniji, kako opcijama tako i na oko. Jedina mana (meni), je što ne podržava POP3 protokol, što mi smeta kad je samo jedan nalog u pitanju, svi ostali IMAP besprekorno rade. Pri reinstalaciji sistema ume da se desi da "zaboravi da je kupljena", to se nekad reši samo od sebe, nekad se oduži (problem je kao do Store, što mene ne interesuje), ali sve u svemu, jedna od naj ako ne i naj mail appova na Store.

Ljudi pomagajte ,naime u poslednje vreme mi se cesto desava ovaj problem kad hocu da pustim neki video na netu i dok ne restartujem fon nece da proradi ,ovako pise na tubecast ,kad pokusam preko browser pise invalid source ,a kad pokusam da pustim neki klip na fejsu pise sory we cannot play this type of file on your phone i posle restarta sve proradi ,al se u zadnje vreme bas cesto desava

Prilozi

• wp_ss_20150712_0001.png
    wp_ss_20150712_0001.png
    80.7 KB · Pregleda: 161
Care pa pise sve jasno sta da radis ;) i zasto je tako.

Ste primetili da Kurana prikazuje i nase lokalne vesti, nisam pre koristio ali sad slucajno videh..

575e5b6b931075a33c04be5bc958f27a.png

Poslednja izmena:
Ma ja do sad nisam imao taj problem odjednom se pojavio ,pa pitam jel ima jos neko .

Uradi test alarma i pusti da zvoni videces da ponavlja isto stalno al krene od najslabijeg tona ka najjacem. Menise svidja ne presece me jak ton kad spavam. Sad ****ga neko oce odma da mu zvoni na high

Ja bi zakucao mobilni u zid kada bi zvonio na high od samog pocetka melodije :D

I meni je smetao taj problem sa alarmom na L1520 i treba da krene od najslabijeg nego je problem sto su same melodije mnogo tihe i na najjacem. Ja sam problem resio tako sto sam skidao melodije sa Zedge za alarm i nasao meni odgovarajucu

Imam neke slike snimljene Lumia Camerom, medjutim kad ocu da ih posaljem preko Vibera, u njemu se prikazuju naopacke. Isto mi se prikazuju i u Windows Exploreru. Jel ima neko resenje za ovo? Da napomenem, nisu sve takve.

Poslednja izmena:
Vrh Dno