Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Nema kodova za Swisscom, ili bilo koju drugu njihovu mrežu, to ti je ne upotrebljivo kod nas.

Ovo nisam znao. Nisam pitao rođaka na koji način je kupio telefon, nije pristojno, ali zbog činjenice da je ovde neupotrebljiv, pitaću ga.

Zali se Microsoftu kazi da si dobio fon na poklon a ne mozes da ga koristis , da ti izadju u sustret i daju jedan kod :D .

Zato nikad ne uzimati wp telefon za koji je kodove nemoguce naci ili su preskupi. Znaci samo Android :)

Mislio sam samo androd sa mreze koji su kodirani jer se lako kodira. Wp je ili nemoguce ili neisplativo...

Hvala svima na iformacijama u vezi dekodiranja. Telefon vraćen, biće neko drugi. ;)

Sinoc iz cista mira dolazi obavestenje na telefonu ,nesto slicno kao kad kalendar obavestava ,i pise phone updated successful , restart your phone ,i ja kliknuo ok i tel se restartovao,sta li mu bi ,jel imao neko slicnu situaciju ?

L620 ,nikad nisam dobio takvu notifikaciju ,a inace 10 min pre toga sam pogledao phone update i pisalo je da nema novog apdejta.

Sinoc iz cista mira dolazi obavestenje na telefonu ,nesto slicno kao kad kalendar obavestava ,i pise phone updated successful , restart your phone ,i ja kliknuo ok i tel se restartovao,sta li mu bi ,jel imao neko slicnu situaciju ?

:D

39532aceb074c0b5077777bf4b40f826.png

Pa zar ti nije jasno da automatski preuzima update i u zeljeno vreme instalira isti ;)

To mi je iskljuceno ,a i kad se fon apdejtuje ,ide restart pa ona dva tockica ,pa migrating your data.
Kod mene samo restart.

Hm onda tu nesto ne stima , odradi mu hard reset i preko kabla ga fleshuj.... LSRT :)

To je bio apdejt za extras+info, pretpostavljam

To sam vec apdejtovao preko prodavnice ,interesantno ti se desilo kad sam usao u device hub ,cim sam kliknuo odmah se pojavilo .

To sam vec apdejtovao preko prodavnice ,interesantno ti se desilo kad sam usao u device hub ,cim sam kliknuo odmah se pojavilo .

Update-ovalo ti se nesto sto zahteva restart. Kao sa gestures beta aplikacijom, glance-om itd. Cim pokusas da udjes u app trazi restart tel. Mislim, pretpostavljam da je ovo u pitanju..

Šta bi sa OTG? Hoće li ga biti u 8.1.2 ili je planiran za W10?!

Nije planiran ni za w10 ,al Gabriel Aul kaze da su svesni da to mnogi korisnici zele ,tako da verujem da ce biti al kad ne zna se ,mozda u nekim buducim apdejtovima za w10.

Pazi ovo, oni su svesni, nisu planirali za w10?!Sta su uopste planirali?Kao da treba opciju za teleportovanje da ubace, a ne nesto osnovno?Mene, iskreno MS opasno nervira u zadnje vreme, i sve vise sam siguran da oni imaju cilj da potpuno uniste windows phone platformu, i onda da predju na android, zato i finansiraju cyanogen.Kazu da je preview for developers, kao skoro gotova verzija, samo nesto malo da se dotera i to je to, dok je windows insider nesto kao alpha, probna verzija, koja tek treba da se napravi, tek sam pocetak.E sad, ja sam preview za wp8.1 instalirao cim se pojavio, aprila meseca, dok sam zvanicni wp8.1 dobio negde pocetkom decembra.Sad, zamislite samo koliko ima da se ceka za zvanicni win10?Pri tom oni planiraju da ga azuriraju 1-2puta mesecno...I sve nesto pricaju "imace i spartan, ali ne sada, imace office, kalendar itd ali ne sada, kasnije".Dokle vise i sta vise da cekamo?Kontaktirao sam coveka sto pravi pocket file manager zbog ovog problema sa azuriranjem, rekao mi da je i on kontaktirao ms i oni nece nista da ucine.Isto napisao da je prodao svoj windows telefon i kupio iPhone, a sad ima samo lumiju 530, cisto za testiranje aplikacija.To je covek koji je napravio mnogo dobrih aplikacija za wp, pored ove i sysapp pusher i ostale, i on je digao ruke od windowsa.Isto, covek koji je napravio aplikaciju ProShot, izbacio je istu aplikaciju za iPhone i sada se fokusira na tu platformu.I ovako nemamo 2/3 oficijalnih aplikacija, ovo sto ima ili ne radi kako treba ili nema pola opcija, sada i oni dizu ruke...

Pazi ovo, oni su svesni, nisu planirali za w10?!Sta su uopste planirali?Kao da treba opciju za teleportovanje da ubace, a ne nesto osnovno?Mene, iskreno MS opasno nervira u zadnje vreme, i sve vise sam siguran da oni imaju cilj da potpuno uniste windows phone platformu, i onda da predju na android, zato i finansiraju cyanogen.Kazu da je preview for developers, kao skoro gotova verzija, samo nesto malo da se dotera i to je to, dok je windows insider nesto kao alpha, probna verzija, koja tek treba da se napravi, tek sam pocetak.E sad, ja sam preview za wp8.1 instalirao cim se pojavio, aprila meseca, dok sam zvanicni wp8.1 dobio negde pocetkom decembra.Sad, zamislite samo koliko ima da se ceka za zvanicni win10?Pri tom oni planiraju da ga azuriraju 1-2puta mesecno...I sve nesto pricaju "imace i spartan, ali ne sada, imace office, kalendar itd ali ne sada, kasnije".Dokle vise i sta vise da cekamo?Kontaktirao sam coveka sto pravi pocket file manager zbog ovog problema sa azuriranjem, rekao mi da je i on kontaktirao ms i oni nece nista da ucine.Isto napisao da je prodao svoj windows telefon i kupio iPhone, a sad ima samo lumiju 530, cisto za testiranje aplikacija.To je covek koji je napravio mnogo dobrih aplikacija za wp, pored ove i sysapp pusher i ostale, i on je digao ruke od windowsa.Isto, covek koji je napravio aplikaciju ProShot, izbacio je istu aplikaciju za iPhone i sada se fokusira na tu platformu.I ovako nemamo 2/3 oficijalnih aplikacija, ovo sto ima ili ne radi kako treba ili nema pola opcija, sada i oni dizu ruke...

Sta dokle vise da cekamo ? Pa oni u ovoj fazi win 10 nisu morali ni da najave a kamoli da daju neke buildove , i sta bi onda cekao nista jer ne bi ni znao da se vec radi na nekoj novoj verziji. A sad kad najavili svi bi sve odmah.

Ne verujem da ce win10 officijalno mozda na kraju godine a mozda ne ni u ovoj godini.

sve je to tako, ali i pored svih mana koje wp ima, ima tu nekih prednosti u odnosu na android. pogotovo u low end segmentu.

niko vas ne tuce po usima da koristite wp pored tolikog nezadovoljstva, alternative postoje.

ja sam pored note3 uzeo 830 jer mi je wp zanimljiv. cinjenica jeste da ne bih mogao koristiti samo wp jer mi nedostaju neke opcije koje android ima a koje svakodnevno koristim.

dok sam ranije imao 625, morao sam da vucem android tablet svuda za sobom kada mi zatreba za nesto konkretno.

wp mi je super kao drugi telefon.

sto se tice otg podrske, mislim da bi trebali jos malo da usavrse file explorer pa tek onda da razmisljaju o tome.

na wp mislim da generalno nije najveci problem sporo usavrsavanje sistema, vec veoma rano najavljivanje funkcija koje su jos u pre-alpha fazi. onda svi postanu nestrpljivi i pljuju po platformi.

predstave neki flagship sa super karakteristikama a onda cekas par meseci da se nadje u prodaji. u medjuvremenu se ohladis i kupis neki drugi telefon koji je vec na polici u prodavnici.
mislim da je za to kriva losa strategija marketinga..

Kome se ne sviđa "savremenost" WP platforme slobodno neka pređe na iOS. Tamo će se usrećiti za debele pare :d

Pa meni to jeste opcija, samo krajnja, drugi telefon bi mi mogao biti note, mada sam zadovoljan sa windowsom i nokiom...

Neka preporuka za SD karticu? Do sada sam koristio Kingston class 4 ali bih hteo da predjem na class 10.

"na wp mislim da generalno nije najveci problem sporo usavrsavanje sistema, vec veoma rano najavljivanje funkcija koje su jos u pre-alpha fazi. onda svi postanu nestrpljivi i pljuju po platformi."
Baš to.

Vrh Dno