Da li bi istu tu marketšer logiku primenio i na tržište operativnih sistema?
Dobro, ali kazi sta ne valja na ovom WP7?
1. nisu rekli nigde da nema MTKoliko sam ja shvatio WinMO 7 ne podržava multitasking što je mnogo loša stvar (kad se dva giganta slože oko nečega to preti da postane standard). Takođe su rekli da nema flash podrške što će nadomestiti jedan drugi zatvoreni standard (plus za Apple je što gura HTML5 umesto nekog novog "flasha").
Меni se mnoge stvari kod iPhoneOS-a ne dopadaju i to sa razlogom a ne zato što "ja tako mislim". WinMo 7 na osnovu svega do sad viđenog kopira sve mane iPhoneOS-a dok ćemo za prednosti morati da ga probamo uživo.
1. nisu rekli nigde da nema MT
2. Flasha nije bilo sad na predstavljanju alfe, ali je moguće da će ga biti kasnije, sudeći po ovom linku, i ostaje da vidimo u martu na MIX konferenciji
http://www.engadget.com/2010/02/14/adobe-confirms-no-flash-in-windows-mobile-7/
Pretpostavljam da će se o ovome mnogo više znati na MIX konferenciji ali koliko sam ja razumeo ta podrška za fejsbuk i tviter je samo difolt. Biće moguće dodati podršku za ostale socijalne mreže verovatno na sličan način kao u onom Social Connectoru u Ofisu 2010. Pretpostavljam takođe da će da se oslone na druge developere, tj. da neće oni praviti za svaku mrežu podršku.Kontakti... imate telefonski imenik, emali kontakte, facebook/twitter/ itd. i povezali su sve te kontakte na jednom mestu. E sad .. pitanja...
- Kako resiti problem duplih kontakta?
- Kako i da li podrzava i druge socijalne mreze? Nece Facebook biti vecan. Pojavice se nove socijalne mreze. Koliko brzo i da li ce MS podrzati nove mreze?
Zune Marketplejs je već na neki način jeftini jer se plaća 15$ mesečno i time se dobija mesec dana slušanja bilo čega i deset pesama "na poklon"(zune pass). Mada koliko sam razumeo, moćiće u Zune plejeru da se pristupa i drugim servisima kao što je Pandora.Music + Video.. ovo je posebna prica. Na pomolu je rat izmedju iTunes store-a i Zune store-a. Neki izdavaci ce nuditi svoju muziku na jednom od ova dva servise a neki na oba. U svakom slucaju Zune servis treba da ponudi znacajnije nizu cenu muzike ako zeli da privuce korisnike isto tako treba da ponudi bolje uslove izdavacima da bi oni presli sa iTunes-a na Zune.
MS se jako kocka, ovakav ui tesko da ce proci u korporativnom okruzenju a to im je treutno skoro celokupno trziste.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari