Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

Koja je najbolja aplikacija za wp7.8 za "quick settings", tj uklucivanje/iskljucivanje WiFi, Bt, volume itd, a da moze da se pinuje na ekran i da se jednim pritiskom vrsi toggle??

Ne postoji ni jedna aplikacija koja ima direktan toggle, to je ogranicenje sistema. Moras da tapnes na ikonicu, koja je shortcut za settings i tu tapnes switch. Ja koristim Tile Master, samo iz razloga sto su lepe ikonice :)

Koja je najbolja aplikacija za wp7.8 za "quick settings", tj uklucivanje/iskljucivanje WiFi, Bt, volume itd, a da moze da se pinuje na ekran i da se jednim pritiskom vrsi toggle??

Najbolja aplikacija je već ugrađena u Omniu i pozivaš je prostim pritiskom na Searc dugme tj. na lupicu i odatle biraš šta ti je drago ;)

Nemam nista slicno, mozda je deinstalirana ranije?? kako se zove?

Tj. ima custom rom :)

Pa i vylota ima custom rom čim ima root mannager ;)
Ova Srđanova Omnia 7 šljaka kao doxa bre. Razbija, sve u 16naest.

QuickLaunchApp i QuickMeny

Vylota, probaj jednu od ove dve i rešićeš stvar. Mislim da je ova prva.

srećno ;)

E ta prva mi je trebala! Hvala na pomoci. Izgleda da ne mogu pojedinacno da se pinuju setovanja na home, samo glavna ikonica od programa. Gde mi pise koji custom rom imam, i... nemoj da se smejete :)! pozz

Imam jedno pitanje u vezi account-a. Naime, napravio sam live.com account, i outlook.com za @mail koji sam linkovao sa mojim 6 godina starim gmail-om i ta dva sljakaju bez problema. Malo sam zbunjen zasto sam uopste morao live account? Zar nije bilo dovoljan samo outlook.,com?! Mislim da sam live zbog xbox i games ali vise nisam siguran i ne znam sta cu, pogubio sam se izmedju ova dva windows accounta :).

Outlook ti nije neophodan.
Njega WP vezuje za office...

Znači, primarni je Hotmail ili Live (kao kod Androida Gmail)...

Uf sad bi trebao da sve prebacim na live nalog, jel da? Ako sam dobro razumeo na netu, umesto hotmaila se sad prave outlook nalozi.

Više nisam ni ja pametan :(

Zeleo bi da vas pitam nesto posto ste vlasnici WP-a :) Trenutno koristim Sony Xperia J koju sam apdejtovao na Android Jelly Bean :) I nesvidja mi se Android kao platforma zato sto baguje(bar meni),a dao sam 180e za taj telefon i razocarao se. :( Desavalo mi se vec 2 puta da telefon zakuca totalno cak i vreme ostane na ekranu u koje je zakucao.Pritisnem tipku za otkljucavanje samo upali ekran ali ne reaguje nista.E onda sledi vadjenje baterije i ponovo vracanje pa tek onda pokretanje da bi proradio.I naravno zbog toga zakasnim na posao jer nezvoni alarm. :mad: Onda mora restart kompletan ali mi obrise imenik prvi put i na Sim kartici sve kontakte. :mad: Stvarno sam se razocarao u ovaj telefon. :( A pre njega sam godinama imao symbian telefone 6600,5228,N71,N95,N97 imali su bagove i bili su spori ali ovo sto mi se desava sa trenutnim je frustrirajuce. :( I da,kad prikljucim slusalice zvuk je ocajno slab,probao 10-ak slusalica isti djavo.
E sad mi treba konkretan odgovor ako bih ga zamenio za Lumiu 800 ili Lumiu 620(ako nadjem da neko hoce) da li bi se resio ovih muka??I da li vredi li ici na Lumiu 800 posto nisam nikad koristio WP a ona je koliko sam procitao WP 7.5 a ja bi zeleo WP 7.8 zbog izgleda pocetnog ekrana da li je komplikovan apdejt??Hvala unapred

Poslednja izmena:
Zeleo bi da vas pitam nesto posto ste vlasnici WP-a :) Trenutno koristim Sony Xperia J koju sam apdejtovao na Android Jelly Bean :) I nesvidja mi se Android kao platforma zato sto baguje(bar meni),a dao sam 180e za taj telefon i razocarao se. :( Desavalo mi se vec 2 puta da telefon zakuca totalno cak i vreme ostane na ekranu u koje je zakucao.Pritisnem tipku za otkljucavanje samo upali ekran ali ne reaguje nista.E onda sledi vadjenje baterije i ponovo vracanje pa tek onda pokretanje da bi proradio.I naravno zbog toga zakasnim na posao jer nezvoni alarm. :mad: Onda mora restart kompletan ali mi obrise imenik prvi put i na Sim kartici sve kontakte. :mad: Stvarno sam se razocarao u ovaj telefon. :( A pre njega sam godinama imao symbian telefone 6600,5228,N71,N95,N97 imali su bagove i bili su spori ali ovo sto mi se desava sa trenutnim je frustrirajuce. :( I da,kad prikljucim slusalice zvuk je ocajno slab,probao 10-ak slusalica isti djavo.
E sad mi treba konkretan odgovor ako bih ga zamenio za Lumiu 800 ili Lumiu 620(ako nadjem da neko hoce) da li bi se resio ovih muka??I da li vredi li ici na Lumiu 800 posto nisam nikad koristio WP a ona je koliko sam procitao WP 7.5 a ja bi zeleo WP 7.8 zbog izgleda pocetnog ekrana da li je komplikovan apdejt??Hvala unapred

Da bi se rešio muka pribavi sebi Nokia Lumia 710 ili Samsung Omnia 7 model i nauživaj se kao čovek.
Moj glas ide za Omnia 7 model jer ga imam uporedo sa Ativ S modelom i Omnia je zakon!!!!!
Kod lumie 710 je jako bitno da je nađeš sa Quallcom loaderom koji ti obezbeđuje flešovanje custom ROMova dok kod Omnie to nema veze.
Ja bih se usmerio na ta 2 telefona, eventualno Lumia 800 ali za nju nisam baš upućen.

Pa ja bih definitivno savetovao da ides na telefon sa WP8. Bez obzira sto su uglavnom svi WP7 uredjaji vrlo kvalitetni, pogotovo uzevsi u obzir cenu, WP8 ima vise mogucnosti pa se neces osecati toliko ograniceno

Onda nikako bez Lumie 720 ali ako nemaš repa onda Lumia 620...

Malo sam skeptican po pitanju marki telefona.Nokia telefone koje sam imao svi su bili neverovatno izdrzljivi,jeste da sam poceo pazim telefone ali se secam pre sta sam sve radio i koliko su mi puta ispadali iz dzepa.Nokia je bila ubedjivo najizdrzljivija.Tako da bi samo Nokiu uzeo i ni jednu drugu marku.Neogeo,hvala ti za brz odgovor i tebi svarog84.Uzecu definitivno WP e sad da li wp7 ili wp8 videcu.Posto nezelim da doplacujem nista a mogao bi jedino koliko kontam glavu za glavu dobiti samo Lumiu 800 ili 620.Napisite mi licna iskustva prilikom koriscenja WP-a ako nije frka. :)

Malo sam skeptican po pitanju marki telefona.Nokia telefone koje sam imao svi su bili neverovatno izdrzljivi,jeste da sam poceo pazim telefone ali se secam pre sta sam sve radio i koliko su mi puta ispadali iz dzepa.Nokia je bila ubedjivo najizdrzljivija.Tako da bi samo Nokiu uzeo i ni jednu drugu marku.Neogeo,hvala ti za brz odgovor i tebi svarog84.Uzecu definitivno WP e sad da li wp7 ili wp8 videcu.Posto nezelim da doplacujem nista a mogao bi jedino koliko kontam glavu za glavu dobiti samo Lumiu 800 ili 620.Napisite mi licna iskustva prilikom koriscenja WP-a ako nije frka. :)

I moja NOKIA 1600 je izdržljiva. Padala je 1M puta, rastavljala se i sklapala i ponovo radi (bioskop) :d.
Nem više ništa od izdržljivosti. Sve mu dođe na isto.
Iskustva su individualna. Ja sam prezadovoljan. WP me smiruje jer nema mongo šta da se čačka na njemu kao na Androidu :d.
Kada se ovi WP8 budu jailbreakovali biće još bolje i eto rešenja.
...

Uzmi Lumia 620 model i uživaj.

E da,zaboravio sam jos nesto bitno da napisem.I ako imam android imam samo dve aplikacije skinute i instalirane sa marketa na njemu a to su ram booster i Apex launcer jer je mnogo lepsi od fabrickog i nelaguje ni malo isto klizi kao na mnogo jacim modelima.Znaci obican sam korisnik,kucam poruke,zovem i odem na fb ili malo na internet.Neigram se ne rutujem i necackam,presudan odabir za taj model je bio njegov izgled i kavalitet same izrade koji je na vrhunskom nivou,ali sistem me je razocarao jako. :( Najbitnije kod telefona mi je fizicki izgled i kvalitet samog aparata a koliko cujem od vas svi WP 7 i 8 su extra kvaliteta tako da nemogu puno da pogresim.Znaci Samsung ili Nokia i necu pogresiti. :) Inace Sony sam kupio ganc nov i od prvog dana nosim silikonsku masku na njemu i platio sam da mi se nalepi deblja folija na ekran zbog zastite samog aparata.Tel je bukvalno kao nov ako neko ima takvo nesto sa WP operativnim sistemom mozemo se dogovoriti za zamenu. :)

Hvala neogeo,znaci ipak lumia 620.Ee jos samo da nadjem ko zeli da se menja. :d

Ni 520 ti nije los izbor, makar po specifikacijama, jedino nema blic. Proveri malo po tube-u, ja sam se nagledao review-a vala... Kad bih sada uzimao nov, uzeo bih ATIV S, mislim da je amoled ekran zakon, a i ima prosirivu memoriju i odlicnu kameru. Jedino nema nokia softver, sto i nije toliki problem. Na drugom mestu lumia 730, otprilike su tu sa cenom. Krenulo je kod telefona kao i sa kompjuterima :), moras prvo da definises za sta ti najvise treba, pa prema tome da spremis genge. Ko bi rekao da ce dotle da dodje... mobilni telefoni... sta nam spremaju za 5 godina?!

Mislio sam 720 naravno...

Lumia 800 ti ne bih preporučio jer ne može da se uradi jailbreak (većina modela na sebi ima dload bootloader koji još nije razbijen) a tako ostaješ uskraćen za dosta korisnih stvarčica
A inače mimo toga i mana koje poseduje WP, telefon je sasvim dobar ;)

Mnogo sam guglao po netu i vidim da je posle firmvera 7.5 dosao 7.8 za WP7,ali sa tim apdejtom dosao je na snagu i zakon po kojem nemozes pojacati telefon na sluskama da bude glasna muzika.Isto me to sad muci na mojoj Xperi-i jer sam poludeo kad sam cuo koliko je tiha na sluskama ili kad prikljucis neke zvucnike na nju. :mad: A citao sam i da se svi zale na isti problem i na WP8 platformi.Tako da ce najverovatnije moj izbor biti Lumia 800 koja nije apdejtovana na 7.8 jer mi je jako bitna stavka da slusalice grme kad se pojacaju. :d A trazio sam po oglasima i mogao bi da zamenim i za Lumiu 620 ali me plasi koliko je glasna na sludzama.I da 800-tka ima koliko vidim mnogo bolju kameru i lepsa je fizicki od 620-tke.Ima li iko iskustva sa ova dva fona,pre nego sto zamenim?? :)

Au znam od prilike sta je dzeilbrejk. xD Ali sta je dload bootloader?? :zgran: Pa meni tel sluzi da se javim,posaljem poruku,odem malo na net i to je to. :) Presudan mi je uvek fizicki izgled i kvalitet istog,i naravno da je OS koji ima stabilan,vidim da se niko nezali na WP. :) I da,telefon mi bude zanimljiv za cackanje prva 2-3 dana i onda sve ide na "stock" ili ti "out of the box" podesavanja. :d

Lumia 800 ima ocajan audio izlaz tako da je izbegavaj ako ti je to bitna stavka, bez obzira na verziju Windowsa.

Poslednja izmena:
Vazi druze poslusacu te i zaobici cu taj model. :) Jako mi je bitan audio izlaz,hvala ti za odgovor. :)

Ne samo da je zvuk ispod proseka za uređaj ovakve klase, nego masa Lumia 800 ima problem sa statičkim šumom - kada prištekaš slušalice i kada zvuk u njima nije toliko pojačan čuje se neko iritantno prigušeno pucketanje i na to se žalilo još krš ljudi na Nokia forumima
Nije toliko strašno, ali ako dosta koristiš slušalice za pozive npr, smaraće te - kod slušanja muzike se i ne primećuje ;)

Poslednja izmena:
Vazi druze poslusacu te i zaobici cu taj model. :) Jako mi je bitan audio izlaz,hvala ti za odgovor. :)

A zasto ti ne razmislis o HTC-u 8S ?? Telefon je prelep, ima Beats audio tako da je zvuk muzike do jaja (od 30 kao max. broja za.pojacanje ja stavim npr 18 ili 20 i bukvalno ne cujes nista oko sebe, a tek na 25 npr ne cujes ni sebe xD), solidna kamera, mana mu je memorja od 4GB, ali ako kao sto kazes nemas potrebu za 100 aplikacija bice ti i vise nego dovoljna + ima microSD podrsku do 32GB tako da bice muzike, haha :D tako da ako ti je stalo do muzike, HTC 8S bez razmisljanja, mozes ga naci i za 160EUR (ja svoj platio 170EUR, plave boje), mada neki prosek za sto se cena tice je 190EUR, ali ako se malo potrudis naci ces i za manje. Nadam se da sam pomogao :)

HTC 8S ima malo memorije tako da ako ikada stavi Navigaciju, neće m oći ništa drugo da instalira na njega :(

Vrh Dno