Šta je novo?

Windows Phone 7.x diskusija!

A cekaj ne kontam sto napadate decka. Ako ste vi mogli da kukate za android, zasto on ne moze za svoje trenutne probleme? Tema se zove wp7 diskusija, ne wp7 pohvale i hvalospevi. Uostalom ne mora da mu se gadi, mozda ima samo problema, zar nije to moguce?

Poslednja izmena:
Pa o čemu drugom da se priča ovde jer je WP zatvoren do krajnjih granica, a mogućnosti za customizaciju prilično sužene (više nego i kod Iphone), a MetroUI je poprilično monoton i generički jer na svakom telefonu izgleda isto, jedino mogu boje da se menjaju i još neke sitnice koje su sada ubacili na WP 8 :)
Da je WP toliko otkrovenje, prodavao bi se dosta bolje a ovako je prilično mali broj ljudi koji se odlučuju za njega - uglavnom MS fanboysi ili ljudi kojima je dosadio ili ne odgovara Android (a kao što vidimo, takvih je malo, tužno ali istinito - gladak i drugačiji interfejs očigledno nije presudan da bi ljudi prešli na drugu platformu jer mu je to i jedina prednost u odnosu na Android)
Kada bi poredili sa web browserima Android je nešto kao Firefox - osnovno pakovanje je manje-više standardno, ali zato postoji gomila ekstenzija preko kojih korisnik može browser prilagoditi svom ukusu, dok je WP kao IE - primoran si da uglavnom koristiš ono što ti se nudi kao fabričko pakovanje
Problem sa WP je u tome što je Android postavio određene standarde i stvari koje ljudi očekuju od telefona kada ga kupe - a kako WP nema dosta od tih stvari, eto ti odgovora zašto ga skoro niko ne uzima u razmatranje ;)
Meni se ne gadi WP nego ja stvari posmatram iz ugla malo naprednijeg korisnika kakvi mahom i dolaze na Bench - i mislim da ako neko spada u tu kategoriju, WP ima da ga smori pre ili kasnije tako da svakako je korisno da ljudi znaju te stvari, a ne da kupe telefon i da posle kukaju "ljudi kakvo je ovo #*@!" kada se zasite od tapkanja po šarenim pločicama Metro interfejsa :)

A cekaj ne kontam sto napadate decka. Ako ste vi mogli da kukate za android, zasto on ne moze za svoje trenutne probleme? Tema se zove wp7 diskusija, ne wp7 pohvale i hvalospevi. Uostalom ne mora da mu se gadi, mozda ima samo problema, zar nije to moguce?
Tek tebe ne kapiram uopste. Ti mu dodjes kao neki moderator. Ajde da imas WP telefon, pa da i razumem. Covece imas gomilu tema o androidu, pici tamo i nabijaj postove...

Zanima me objektivno misljenje o WP Nokia Lumia 610. Brzina rada, trajanje baterije? Ja ne pratim toliko WP scenu, ali znam da NL 610 spada u proslu generaciju, sa WP 7.x, i da spada u neku nizu-srednju kilasu. Koji je trenutno poslednji update za ovaj phone? I da li telefoni iz ove generacije mogu da se update-uju na novi WP8? Sestra mi je trenutno u italiji, tamo studira master, pa kaze da moze za dz da ga dobije uz broj nekog operatera. Do sada je koristila iPhone 3GS i HTC Sensation.

Neka ga ne uzima, jer ce se razocarati, posle 3GS i Sensationa, ipak je to daleko slabiji telefon po svemu.. Bolje neka uzme nesto drugo, nego da pljuje pols epo njemu i da se zlopati kao Mladenius.. I da ukoliko ima WP7.8 nece dobiti update na WP8...

Ja bi samo savetovao da ako već neko hoće baš WP 7.x telefon proveri prvo da li postoji mogućnost za jailbreak - mislim da za Lumia 610 ima, ali za Lumia 800 i 900 npr nema i onda si u startu osakaćen za neke stvarno korisne stvari (program za screenshot capture koji inače ne postoji na marketu, file manager, "narodsku" navigaciju, otključano hardversko dugme za search koje nije vezano za buđavi Bing itd itd)
Ili to ili da se čekaju jeftiniji telefoni koji imaju WP 8 koji su najavljeni
I ne pljujem ja ništa, sve što sam rekao u vezi WP-a su činjenice a to što se nekome ne dopada realnost je njihov problem ;)

Poslednja izmena:
Drugar gleda da uzme HD7 ili nesto u tom rangu sa wp7.x . Kolika je realna cena ovog telefona, polovnog u dobrom stanju?

do 140e.. Ne vise.. Bilo je skoro na oglasima za 120e.. Iskreno ne bi dao vise od 130e za taj tel..

a ako mu se ne svidi i odluci da ga proda nek bude srecan ako uzme 70-80 :) niko to nece da kupi...

Hehe, ja sam svoju Lumia 800 platio 250e novu, prošle godine krajem aprila ovde na Benchu - a sada može da se nađe i za 150e nova preko oglasa pa i manje, i kao što si rekao - ko god prodaje WP telefon želim mu dosta sreće u tome jer se meni nije javio niko za telefon za 2 meseca - ljudi jednostavno nisu zainteresovani, svi ganjaju ili Android ili iOS :)
Žali bože bačenih para - toliko je tada koštao nov HTC Sensation koji je i hardverski (dual core) i softverski za koplje bolji telefon
I onda se ljudi čude što Nokia-a slabo ide prodaja Lumia telefona - narokali paprenu cenu za telefon sa (tada) prošlogodišnjim hardverom , lepim izgledom i kućištem i softverom koji dok ga koristiš provejava utisak da je sve to neka beta ili rc faza :)

Ja sam prodao dve HD7-ice u roku od 3 nedelje, mnooooogo se bolje prodaju HD7-ice od Lumie, a svi znamo i zasto.. I nece je prodati 70, nemojte da lupate, ali je svakako nece prodati ni 140 koliko je plati, sve zavisi koliko ce je drzati kod sebe..

Opet ja >.< Pitanje .... Posto je izaso sad najzad update na 7.8 za lumie ... Primetio sam da kad skrolnem malo brze po home screen-u ili meniju desava se neki sec mali ... da li se i vi susrecete s tim ili je to samo kod mene ? (dodje mu kao mali lag )

Opet ja >.< Pitanje .... Posto je izaso sad najzad update na 7.8 za lumie ... Primetio sam da kad skrolnem malo brze po home screen-u ili meniju desava se neki sec mali ... da li se i vi susrecete s tim ili je to samo kod mene ? (dodje mu kao mali lag )

Meni na ovom LGu sa 7.8 apdejtom sve radi normalno i bez zadrške.

Probaj ako ti nije frka zbog svih podataka, da uradis factory reset, ako ti je pak problem, restartuj samo ovako telefon pa onda vidi..

I zaboravih da odgovorim Hektoru
Prodao bi ja Lumiu, samo je postavlja se pitanje - kome? :d Niko to neće da kupi, a da je dajem za 100e za koliko bi je neko verovatno i uzeo, pa i ne mili mi se baš :smoke:

probao sam da ga resetujem ... i jok isti djavo ... ma nema veze ne smeta mi bog zna sta... valjda ce da srede to u sledecem update-u kad god to bilo xD

Jutros me dočekalo prijatno iznenađenje posle mesec ili više dana od poslednjeg apdejta. Nakon povezivanja na Zune (toliko nisam ni Zune uključivao :d ), ponuđen mi je oficijelni apdejt sa priložene slike. Nisam ga odradio jer imam gomilu aplikacija na telefonu pa me mrzi da ga opet sređujem.
Screenshot_12.jpg

A evo i AnTuTu rezova: Screen Capture.jpg.

Ako radi update preko Zune-a telefon sve ti ostaje u potpuno istom stanju kao pre update-a, nema potrebe ista da sredjujes

Preko Zune i tek sada videh da ima još noviji apdejt xxxxxxx.144.

Srediću ga popdne :d pa javljam utiske :)

thx

Dvostruki apdejt proteko extra glatko. Sve fercera besprekorno. Nisam čitao šta je promenjeno, ali meni UI za nijansu brže reaguje od prethodne verzije.
Screen Capture (2).jpg i Screenshot_13.jpg.

Evo neko poredjenje HD2 sa WP7.8 VS HTC One V ICS 4.0.3. . . . Nije nesto, ali dovoljno da pokaze kako i WP ima cime da se pohvali.. Inace HD2 i One V su slicni hw, mada je u One V nesto noviji SoC..

[video]https://dl.dropbox.com/u/69022647/20130330_150300.mp4[/video]

Poslednja izmena:
NIje za ovde, ali meni je maštu zagolicala Lumia 720 !!!

Što se tiče WP +1

Poslednja izmena:
Mislim da je bolji odgovor što se tiče vel. displeja i memorije ali biće i skuplji :(

Znači da sačekam jedno dve godine da model zastari i da WP platforma trokira što se Nokije tiče pa da kupim 720ku :d :d :d

Ljudi molim vas pomagajte, nesto mi se forum botuje ne mogu da nadjem windows phone 8 ili htc 8s htc 8x diskusiju.
Naime, od pre neki dan ne mogu uopste da primam poruke na telefon HTC 8x, slanje sve u redu, ali nikako da mi stigne bilo koja poruka.
Pokusao sam sve sto su mi preporucili iz vipa ali nista.
Na netu nikako ne mogu da nadjem resenje, a video sam da dosta ljudi sa ovim telefonom imaju isti problem.
Hvala unapred

Ne bih znao zaista.. Jedino sto mozes da probas je Factory reser.. Gle stvarno nema nigde teme o tom telefonu, kud se denu???

Vrh Dno