Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa kad budeš video Android na delu, očekujem 180 sideflip u stavovima.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

otac mi je kupio 630 pre bezmalo dve godine NOV. eno ga sad telefon gubi jedan po jedan servis, jedno po jedno ne radi na njemu... moj huawei iz 2012. godine uredno ima sve što treba, SPOR je ali RADI SVE. PA NA ŠTA TO LIČI?

Kako?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ljudi ovde na svakom buildu dobiju 30% na bateriji :D Pa to vise ne mora na punjac uopste

pogotovu mu hvala što je telefone koji su ljudi do pre godinu dana kupovali nove u prodavnici načinio neupotrebljivim.
Sta je to neupotrebljivo,molim te navedi?Hiljade njih i dalje koriste svoje lumie bez problema ,jedini ti si se nasao da ovde pises gluposti koje nemaju veze sa istinom

Kakva drama bez razloga ko hoće da pređe na neki drugi os - telefon slobodno mu, to što 8.1 nema dalju podršku *** tako je kako je ko želi, može da pređe na 10ku ne vidim u čemu je fras [emoji6]. Ima izbora samo odaberite onaj koji vama najviše odgovara. Nema razloga da se tema zatrpava glupostima ...

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Neko reče da mu Skype name WP8.1 više ne radi.

@Enemoon:
Dobro razmisli o svom ponašanju na forumu!

Mante se ljudi koji niste ni videli uzivo 950 a kamoli koristili duze od 15 minuta.

Prica oko podrske je smesna, da ne pominjem sada neupotrebljiv Play music (player) na adroidu gde ja moram moj Groove da instaliram i uzivam ili uz Aimp ... toliko o tim G services :wall:

Ontopic - tweak za x50 seriju XD

Speed up your Windows 10 Mobile with a new hack :d

http://www.windowslatest.com/2017/07/18/speed-up-your-windows-10-mobile/

@Enemoon:
Dobro razmisli o svom ponašanju na forumu!
Slobodno me banuj,ako je to cena tvoje sreće i zadovoljstva,samo mislim da bi ti kao moderator trebalo više da razmišljaš o svom ponašanju i pisanju ovde nego obični članovi.Banuj sve neistomisljenike,ako misliš da je to posao moderatora,samo napred.

Sent from mTalk

Ovaj uzeo Nugat android i i dalje fanbojise za windows lol :)

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Vidi, ne možeš da se izdireš na druge korisnike. Smiri strasti. Nema ovo veze sa neistomišljenicima, već sa kulturom u diskusiji na forumu.

Pa nisam ogranicen na android kao ti [emoji24]

giphy.gif

Sent from Mumia 950

Potvrdujem da ne radi Skype na 8.1. Jos nekolicina drugih aplikacija su EOL.

Updateovao sam lumiu 640 na Win10 iz tog razloga.
Pojavio se drugi zesci problem, a to je "Resuming" cim udjem u Camera, Gallery ili neku aplikaciju. Znaci ne multitasking, vec udjes u app, koristis minut i ugasi je OS.
Bio neki update pre neki dan, ali nisam imao prilike da vidim da li i dalje flesira OS.

Da, to je po meni neupotrebljiv OS.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Problem je sto je win 8 po win fanovima bio optimizovan, a u stvarnosti miki maus OS a sada kada su izbacili malo ozbiljniji OS (win mo10) odma taj slab hardver (sve ispod 2GB rama ) ne moze da ga gura bez tonu loading i resuming ekrana.

Cekaj, uskoro ce prestati. Mora jos malo da se koprca

Poslednja izmena:
Šta tek reći za par vas koji se koprcate ovde, bez ikakvog razloga [emoji6].
Inače Skype na w8.1, kod mene, na L520 radi, a na L920 ne. Različiti nalozi.

L640DS уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Problem je sto je win 8 po win fanovima bio optimizovan, a u stvarnosti miki maus OS a sada kada su izbacili malo ozbiljniji OS (win mo10) odma taj slab hardver (sve ispod 2GB rama ) ne moze da ga gura bez tonu loading i resuming ekrana.

Cekaj, uskoro ce prestati. Mora jos malo da se koprca
Yeap. Fora sto su svi win useri pricali kako win radi odlicno sa slabijim hardwareom, a onda dodje W10 i pocne da se muci sa 1GB rama. :D
Neki memory leak ga kida.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Bio jednom tako postavio sasvim obicno pitanje u ios temi , pojavise se branioci, valjda batak i jos neko bukvalno me oterali ja nisam hteo da se nastavljam a ovde... Ovde imas dezurnu zabrinutu ekipu koja jedva ceka da wp umre a i mi kao korisnici da napustimo platformu..
Sad im je cudno sto odma nisam poceo da velicam droid ahaha pa za razliku od vas nemam problem da kazem sta je na kom sistemu dobro i korisno a i lose [emoji6]

Sent from Mumia 950

Bio jednom tako postavio sasvim obicno pitanje u ios temi , pojavise se branioci, valjda batak i jos neko bukvalno me oterali ja nisam hteo da se nastavljam a ovde... Ovde imas dezurnu zabrinutu ekipu koja jedva ceka da wp umre a i mi kao korisnici da napustimo platformu..
Sad im je cudno sto odma nisam poceo da velicam droid ahaha pa za razliku od vas nemam problem da kazem sta je na kom sistemu dobro i korisno a i lose [emoji6]

Sent from Mumia 950

Ovde,mislim u nasoj zemlji,forume da ne pominjem,ljudi su u stanju da se poubijaju zbog telefona.
Meni licno,nikakav problem da koristim bilo koju platformu.Win10 mi je prioritet.
Citam neki strani forum,postavi covek pitanje kako da nesto podesi na telefonu,ne zna.
Njih 275 mu odgovara,pa jos i objasnjavaju u detalje kako je to na windowsu,kako na ios,kako na androidu.
Pa mu opisuju kakve su razlike,kako radi na ovom ili onom.I to jako ljubazno,koje su mane,prednosti....
Vecina vesti po nasim sajtovima,iskljucivo o androidu.Pa cak i tu pljuju jedni po drugima zato sto ovaj ima telefon taj i taj a ovaj drugi "******"
pa to je da ne verujes gde to vodi,van pameti.

Ni meni to nece nikad biti jasno,kakvi to porivi pokrecu ljude koji uopste ne koriste windows telefone da dolaze ovde,provociraju,sole pamet i ponizavaju svojim komentarima sve one koji su korisnici ili ljubitelji tog OS-a?

nemam ja problem da mi windows 10 sporo radi na telefonu, ja imam problem sto mi windows 10 uopste ne radi na telefonu, jer je svevisnji ms odlucio da zavuce prst malo ljudima koji su bili dovoljno glupi da kupe telefon od njih u momentu kad su im korisnici najvise trebali. e sad ce lepo svi da se razidju, a ms ce da prodaje kokice dok apple i google vladaju trzistem.

Ovde,mislim u nasoj zemlji,forume da ne pominjem,ljudi su u stanju da se poubijaju zbog telefona.
Meni licno,nikakav problem da koristim bilo koju platformu.Win10 mi je prioritet.
Citam neki strani forum,postavi covek pitanje kako da nesto podesi na telefonu,ne zna.
Njih 275 mu odgovara,pa jos i objasnjavaju u detalje kako je to na windowsu,kako na ios,kako na androidu.
Pa mu opisuju kakve su razlike,kako radi na ovom ili onom.I to jako ljubazno,koje su mane,prednosti....
Vecina vesti po nasim sajtovima,iskljucivo o androidu.Pa cak i tu pljuju jedni po drugima zato sto ovaj ima telefon taj i taj a ovaj drugi "******"
pa to je da ne verujes gde to vodi,van pameti.
Slazem se u svemu ali si ga malo vise razduzio. :) Sve to sto si rekao moze stari u dve reci- Srpska posla.

Windows 10 za telefone pored svih mana koje ima je definitivno meni bolje osmisljen sistem od androida, nije u tome problem. Slazem se da podrska za odredjeni model ne moze da bude 10god to je besmisleno ali isto tako nije logicno da kvalitet iozrade toliko opadne da ti se nista ni ne kupuje od novih wm10 telefona. Nokia je to bolje radila. Jos je nelogicno to da stariji modeli koji imaju jaci Hw izgube dalju podrsku a novi modeli 640/650 dobijaju nove vrezije sistema i ako se nove verzija na njima bukvalno vuku.
Lumia 650 ima snapdragon 212 a 1520/830/930 daleko mocniji HW i gube podrsku. Kada stari model gubi dalju podrsku kupac ce preci na novi model telefona, ali pored nove verzije sistema mora da postiji i drugi objektivan razlog zbog koga bi korisnik presao na novi uredjaj.

Slažem se za sistem, WM10 je odličan sistem koji je trebao da dođe u vreme WP8, sa svim ovim funkcijama, i da se razvija do danas, možda bi nešto i napravili.
Ovako stanje je da je uređaja sve manje, UWP aplikacije nisu ništa poboljšale, krenulo je to nešto na početku da se pomera sa mrtve tačke, mesec-dva izlazile nove i update-ovane aplikacije, najave za neke nove, da bi na kraju ostali na svega par aplikacija vrednih pomena.

Loš je bio pristup MS-a od samog starta putovanja zvanog Windows za telefone. Trebali su da stimulišu developer-e novcem, nagradama... Oni se toga setili ove godine.
Sistem kao sistem je manje više odličan, međutim MS nema jasan cilj oko Mobile OS-a, mučili se da sjedine kod i donesu Windows 10 na većinu novijih Lumia, pa se onda setili da mogu da donesu full Windows on ARM. Taman kada su krenuli da donose nove funkcije na WM, odluče da stopiraju razvoj i pređu na Windows on ARM, ne shvataju da je sistem odličan, nego iznova i iznova nešto pokušavaju, a sve što je problem jesu aplikacije i poneki API da bi aplikacije radile kao na ostalim sistemima.

Windows 10 za telefone pored svih mana koje ima je definitivno meni bolje osmisljen sistem od androida, nije u tome problem. Slazem se da podrska za odredjeni model ne moze da bude 10god to je besmisleno ali isto tako nije logicno da kvalitet iozrade toliko opadne da ti se nista ni ne kupuje od novih wm10 telefona. Nokia je to bolje radila. Jos je nelogicno to da stariji modeli koji imaju jaci Hw izgube dalju podrsku a novi modeli 640/650 dobijaju nove vrezije sistema i ako se nove verzija na njima bukvalno vuku.
Lumia 650 ima snapdragon 212 a 1520/830/930 daleko mocniji HW i gube podrsku. Kada stari model gubi dalju podrsku kupac ce preci na novi model telefona, ali pored nove verzije sistema mora da postiji i drugi objektivan razlog zbog koga bi korisnik presao na novi uredjaj.

Slažem se. Mislim da je u startu napravljena velika greška sa W10P što se tretirala isto kao W8... Imao sam L640 i dok sam bio na W8 telefon je prosto leteo, a kada sam nadogradio na W10 počeli su problemi... usporen rad, baterija nije gurala ni pola vremena kao sa W8, a o bagovima da ne pričam... mislim da za W10P nije dovoljan 1Gb rama, a nažalost većina telefona nije imala više od toga, što starih Nokia, što novih Lumia. Misllim da im je to bio jedini problem zbog kojeg su pukli... samo da nisu potcenili zahtevnost W10P sistema, mislim da bi to danas bila sasvim druga priča...

Slažem se za sistem, WM10 je odličan sistem koji je trebao da dođe u vreme WP8, sa svim ovim funkcijama, i da se razvija do danas, možda bi nešto i napravili.
Ovako stanje je da je uređaja sve manje, UWP aplikacije nisu ništa poboljšale, krenulo je to nešto na početku da se pomera sa mrtve tačke, mesec-dva izlazile nove i update-ovane aplikacije, najave za neke nove, da bi na kraju ostali na svega par aplikacija vrednih pomena.

Loš je bio pristup MS-a od samog starta putovanja zvanog Windows za telefone. Trebali su da stimulišu developer-e novcem, nagradama... Oni se toga setili ove godine.
Sistem kao sistem je manje više odličan, međutim MS nema jasan cilj oko Mobile OS-a, mučili se da sjedine kod i donesu Windows 10 na većinu novijih Lumia, pa se onda setili da mogu da donesu full Windows on ARM. Taman kada su krenuli da donose nove funkcije na WM, odluče da stopiraju razvoj i pređu na Windows on ARM, ne shvataju da je sistem odličan, nego iznova i iznova nešto pokušavaju, a sve što je problem jesu aplikacije i poneki API da bi aplikacije radile kao na ostalim sistemima.
Ostaje nejasno zasto i dalje upropastavaju sistem, tako sto povalce palikacije sa marketa, ukidaju podrske itd. Ovo oko ukudanja podrske shvatam kao potez da se prisile korisnici da predju na novi model, ali na zalost to tako ne ide. Niko nece ici sa konja na magarca. Zamisli nekog ko je koristilo Lumiu 830 iili 930 da predje na 640/650 ili da predje na 950 koja ima bolji HW ali jako los kvalitet izrade, ja licno ne vidim logiku. Od sve te trenutne ponude WM10 uredjaja
mozda mi ovaj HP X3 deluje kvalitetno mada ga nisam video uzivo niti znam detalje. Na slikama deluje dobro. MS je trebalo da se bavi razvojem sistema a ne da proizvodi telefone posto to "ne ume" da radi rekao bih.

Poslednja izmena od urednika:
ili ako neko zaista neće da zameni telefon koji ima jednu od najboljih kamera, pošto nema adekvatnu zamenu za to :D u pravu si, vrlo je bezobrazno to ukidanje servisa, baš je kvarno...

Nazad
Vrh Dno