Šta je novo?

Windows (phone) 10

Reci da svaki put ovo radis pri otkljucavanju telefona, 3 do 4 sekunde, i pre toga moras da stisnes i lock dugme, i da namestis glavu verovatno savrseno.. Uporedis sa jednom desetinkom kad koristis otisak prsta.. Totalno neupotrebljivo, dnevno verovatno 100 puta otkljucam telefon, puta 4 sekunde..

Ma nista to dok ne uvedu otkljucavanje putem DNK ili jos bolje prediktivnom intercepcijom mozdanih talasa. Dajte bre ljudi, otkljucavanje telefona je u pitanju... OK, jeste otkljucavanje putem otiska brze ali nema vise od 5 telefona kojima citac otiska radi bez greske i nakon sto se izgrebe... Sta onda? U ovom trenutku JESTE zgodnije otkljucavanje putem otiska prsta jer je tehnologija starija a samim tim i zrelija, logicno. Ali svet napreduje ka vecem stepenu lenjosti u svakom mogucem pogledu i shodno tome vremenom ce ljudima postati tesko (da postace im tesko) da stave prst na 1cm^2 povrsine. A vidite i da sve vise izvoljevaju pa proizvodjaci uklanjaju fizicke dugmice sa prednje strane kako bi imali sto vise povrsine za ekran. Jedina prava mana skenera ociju je ta daljina i sto izgleda glupo kad telefon moras da podignes naspram ociju ili da se pognes ko ovan kad pase :) Ja glasam da ne koristimo nikakve zastite i kljuceve nego da svi budemo posteni ljudi pa u skladu s tim sutra na izborima zaokruzite broj... xD Lepo provedite vikend.

Pravo zboriš, svaka ti je na mestu. Od prve do POSLEDNjE.
U zdravlje!

Ma nista to dok ne uvedu otkljucavanje putem DNK ili jos bolje prediktivnom intercepcijom mozdanih talasa. Dajte bre ljudi, otkljucavanje telefona je u pitanju... OK, jeste otkljucavanje putem otiska brze ali nema vise od 5 telefona kojima citac otiska radi bez greske i nakon sto se izgrebe... Sta onda? U ovom trenutku JESTE zgodnije otkljucavanje putem otiska prsta jer je tehnologija starija a samim tim i zrelija, logicno. Ali svet napreduje ka vecem stepenu lenjosti u svakom mogucem pogledu i shodno tome vremenom ce ljudima postati tesko (da postace im tesko) da stave prst na 1cm^2 povrsine. A vidite i da sve vise izvoljevaju pa proizvodjaci uklanjaju fizicke dugmice sa prednje strane kako bi imali sto vise povrsine za ekran. Jedina prava mana skenera ociju je ta daljina i sto izgleda glupo kad telefon moras da podignes naspram ociju ili da se pognes ko ovan kad pase :) Ja glasam da ne koristimo nikakve zastite i kljuceve nego da svi budemo posteni ljudi pa u skladu s tim sutra na izborima zaokruzite broj... xD Lepo provedite vikend.

Zato ugradiš FP u ekran, što se uveliko razvija.

Kako radi kad mu pokažeš sliku vlasnika? Uzmeš drugi telefon, napraviš selfi i podmetneš za otključavanje?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako radi kad mu pokažeš sliku vlasnika? Izmešati drugi telefon, napraviš selfi i podmetneš za otključavanje?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Facial i Iris nije isto, nemoj da te to buni [emoji6]

Sent from mTalk

Pa zar je bitno, ako neko želi da ti uđe u telefon, uvek postoji način, ja na mom nemam nikakvu zaštitu...
U njemu nemam ništa bitno što bi nekom značilo...

Postoji nacin ako uredjaj nije zasticen kako treba :)

Jeste, zato je Sanader vadio bateriju, sim karticu, i na kraju ostavio telefon...
Postoji način, bez obzira na sve...

Pa zar je bitno, ako neko želi da ti uđe u telefon, uvek postoji način, ja na mom nemam nikakvu zaštitu...
U njemu nemam ništa bitno što bi nekom značilo...
Da ne idemo u offtopic izgleda se oni nagledali kao je laziran facial lock na S8...to je nesto drugo, iris drugacije radi, a zna se sta je facial...

Nego ako hoces neku zastitu, lepo enkripcija interne memorije i sd kartice, dodali su sd card encryption u rs2.

Sent from mTalk

Da ne idemo u offtopic izgleda se oni nagledali kao je laziran facial lock na S8...to je nesto drugo, iris drugacije radi, a zna se sta je facial...

Nego ako hoces neku zastitu, lepo enkripcija interne memorije i sd kartice, dodali su sd card encryption u rs2.

Sent from mTalk

Da, iris drugacije radi. Hvata samo sliku ociju, umesto celog lica. Ogromna razlika

Ovaj Indijac ima super koncepte za RS3 :)

Сјајна идеја, надам се да ће Микрософт приметити његов рад и можда то убацити у наредну верзију овог сјајног оперативног система за мобилне телефоне.

Сјајна идеја, надам се да ће Микрософт приметити његов рад и можда то убацити у наредну верзију овог сјајног оперативног система за мобилне телефоне.

Vrlo moguce bar nesto od toga a onda goodbay w10m.

jos zanimljivosti:

X86 & ARM64 architectures are coming for Windows 10 Mobile; says official document

http://www.windowslatest.com/2017/04/01/x86-says-official-document/

Odlican ti je potpis :d i ovaj smajli ako si ga ukapirao ;)

Poslednja izmena:
Mali off: udavi me devojka, ima L920, međutim FB rešio da ukine podršku za Messenger za neke stare verzije sistema, i sad joj ne radi Messenger. Da li postoji neki workaround, tj kako instalirati neku staru verziju aplikacije a da nije iz Prodavnice, pa da probam da li će raditi? Prodavnica daje samo ovu ugašenu verziju.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Mali off: udavi me devojka, ima L920, međutim FB rešio da ukine podršku za Messenger za neke stare verzije sistema, i sad joj ne radi Messenger. Da li postoji neki workaround, tj kako instalirati neku staru verziju aplikacije a da nije iz Prodavnice, pa da probam da li će raditi? Prodavnica daje samo ovu ugašenu verziju.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk
Ja ne koristim Messenger, otvaram facebook iz edge

Sent from mTalk

Ista prica i kod mene za messenger, devojka ima L535, i sad cu morati da joj radim upgrade na WP10. Ima li svrhe raditi to uopste, kako sljaka na 535?

Facebook i messenger su tuga i očaj u radu. Nema veze sa hardeare-om, jednako "dobro" radi na L950 i L650.
Kad ovo pišem ne mislim na notifikacije koje dolaze odmah, mislim na vreme koje je potrebno da se aplikacija pokrene.
Facebook koristim od MS-a, neka 10.3.2 verzija (mislim).
Messenger je njihov, od FB i žalostan je...

Nazad
Vrh Dno