Šta je novo?

Windows (phone) 10

Kod Madjara skocila prodaja WP, koliko samo nasih telefona je iz Madjarske... To treba uracunati :)

Sent from mTalk

Kod mts što piše snižena cena za 950 je fora. Cena telefona je ostala ista, oko 77000, a smanjene cene paketa. Automatski sniženje mizerno. Pratim ih dugo sa ciljem da ulovim "čisćenje" lagera, ali oni očigledno ne znaju šta je pravi popust. Čuj, 77000 danas za L950!? Pa i sa poklonom je bezobrazno.

Kod mene posle zadnjeg sistemskog apdejta twitter ne radi vise ,ne mogu ni da ga reinstaliram .

Sent from mTalk

Sve je to lepo ali mnogo toga fali sto su ubacili u PC buildove a ovde nisu stigli?

RS 3 mozda je sansa da neki ostanu bar jos neko vreme na W10m.. posto je prava kocka sta ce biti u buducnosti sa ovom mobilnom platformom, posto MS usiljeno zeli da " menja " nacin na koji mobilni treba da sluzi korisniku ...

Pojavio mi se problem na L950XL. Prikazuje mi sve u vertikali (edge, one drive, podesavanja...) i nece da vrati u horizontalu kad rotiram telefon) Moram da zakljucam rotaciju da bih koristio aplikacije horizontalno. Jel zna neko o cemu se radi?

Ljudi kojima se to dogodilo kazu da su resili na jedan od nacina: vadjenje baterije na 30ak sekundi iz telefona pa ponovno pokretanje, vrtenje telefona oko sve 3 ose (pomahnitalo) da bi se ziroskop rekalibrisao, hard reset, i verovao ili ne, jedan cak tvrdi da je udarao telefonom u volan nakon cega je normalno proradio ziroskop. Da li se zezao ili ne, ne mogu da tvrdim a i ne bih pokusavao tu metodu. Probaj prve dve i nek ti je sa srecom.

Ljudi kojima se to dogodilo kazu da su resili na jedan od nacina: vadjenje baterije na 30ak sekundi iz telefona pa ponovno pokretanje, vrtenje telefona oko sve 3 ose (pomahnitalo) da bi se ziroskop rekalibrisao, hard reset, i verovao ili ne, jedan cak tvrdi da je udarao telefonom u volan nakon cega je normalno proradio ziroskop. Da li se zezao ili ne, ne mogu da tvrdim a i ne bih pokusavao tu metodu. Probaj prve dve i nek ti je sa srecom.
hahahahhaha...jao majko...Ne smejem se tebi ali si me slatko nasmejao sa tim tipom što je mlatio u volan... Kalibracija završava posao sigurno..Nije se to samo dešavalo na win. Bilo je par slučajeva i na ranijim androidima..

Darke, jesi ti to prešao na WP platformu posle svih onih BB čudesa ili mi se samo čini :d (kriješ se iza buraza)???

Darke, jesi ti to prešao na WP platformu posle svih onih BB čudesa ili mi se samo čini :d (kriješ se iza buraza)???
Ja i buraz smo u istoj kući pa mu cesto maznem fon da čačkam. Blackberry i fizička tastatura su keva i dalje za mene i kucanje. A Win je ok sistem i samo ga proučavam, jer je daleko otvoreniji od Ios i lakši za korišćenje.

Ma BB je prop'o kao *uda kroz iscepane gaće. Jedino ga QWERTY čukarnica izdvaja iz mnoštva i za SMS svake vrste je keva a preskup je (da ne debatujemo o kvalitetu komponenti i dr. stvarčicama koje su zaista na mestu)...

Ja i buraz smo u istoj kući pa mu cesto maznem fon da čačkam. Blackberry i fizička tastatura su keva i dalje za mene i kucanje. A Win je ok sistem i samo ga proučavam, jer je daleko otvoreniji od Ios i lakši za korišćenje.
Slazem se , npr settings meni na ios-u je blago receno kupus, tako je slicno bilo i na wp8 [emoji23]

Sent from mTalk aka Craptalk

iOS je kupus i dalje..

Sve zavisi ''koliki novac'''. Neki prosto ne mogu bez ''ajfona/ios-a'' (moja devojka npr. :d)
Po mom misljenju ip7/plus vrede maks 450/500e a cene su im daleko iznad toga.

Nekima vredi, neki ne mogu da smisle iOS.. meni je odlican (u smislu podrske, brzine-fluidnosti, stabilnosti) ali nije bez mana i ima svoje limite (cak su mi i matore verzije androida vise ''user-friendly'') ali daleko do toga da je los OS, nije ni w10m los ali iOS vade, uglavnom odlicne, aplikacije.. kao i ogroman broj fanova :)
Smart tv castovanje mu je truba, Bluetooth zatvoren, system skoro zatvoren, kastomizacija tanka, screen to body ratio loš, nema fast charging, wireless charging.....Tako je sam i ja ,kao i ti, primoran da pratim IOS jer supruga ima 6splus i ipad..Ali mučenje mi je..Uzmem Blackbery Passport i sve ide kao podmazano..Androd isto.. Uzmem od brata lumiu 950 i sve ide logično, customizacija super, share dobar...Samo kod Ios muke. sad su ukakili ovaj IOS10 do koske..
Ps. Podvlacim da je to moje iskustvo kao prosečnog korisnika, da ne bi maloletni apple ziloti i onanisti krenuli da pljuju.

Poslednja izmena:
Ma da ali sta ces kad im se svidZaju ajfoni :)

Je te probleme nemam :d

Smart tv castovanje mu je truba, Bluetooth zatvoren, system skoro zatvoren, kastomizacija tanka, screen to body ratio loš, nema fast charging, wireless charging.....Tako je sam i ja ,kao i ti, primoran da pratim IOS jer supruga ima 6splus i ipad..Ali mučenje mi je..Uzmem Blackbery Passport i sve ide kao podmazano..Androd isto.. Uzmem od brata lumiu 950 i sve ide logično, customizacija super, share dobar...Samo kod Ios muke. sad su ukakili ovaj IOS10 do koske..
Ps. Podvlacim da je to moje iskustvo kao prosečnog korisnika, da ne bi maloletni apple ziloti i onanisti krenuli da pljuju.
Hvala,ta licna iskustva me i zanimaju jer sam nisam imao prilike da ga koristim.

Masa ljudi bi zavolela winp samo kad bi bila u prilici da ga koristi nekoliko dana...ovako nemaju pojma sta propustaju.A nemaju pojma ni inace,cim veruju pricama da je windows telefon mnogo komplikovan i da ga ni slucajno ne kupuju(ovo sam cuo pre par dana od drugarice,neki "poznavaoci telefona" joj tako rekli...)

Da li će moderatori reagovati ili je ovako ponašanje nivo jednog benč foruma?

To se i ja pitam, obrati paznju da 'upadnem' samo kad vidim botovski post na nivou Vucicevih spotova.. tako da pitam ja tebe, jel dozvoljeno botovanje na benchu i kad ce moderatori reagovati? Postove kakve vi pisete ne moze da pise klasican fanboy koji nema nista od toga, zaista izgledaju kao placeni postovi, bez ikakvog preterivanja.. a ako je to tacno onda je to najgori oblik bitistvovanja po forumu, i zaista, kad ce neko reagovati..

E pa ovo baš i nije u redu - ne mora se svaki put potezati za sendvičima kada neko napiše nešto pozitivno za WP/WM10. Ljudi imaju pravo da vole nešto, čak i ako to nešto nije popularno ili umire, kao u slučaju WM10. Evo i ja ću potvrditi da bih pre koristio WM10 nego bilo koji iPhone. Svaki put kad uzmem iOS uređaj u ruke, osećam neodoljivu želju da ga razbijem o zid (dovoljno mi je UI da pogledam i pomislim da ne mogu ništa da promenim kod te grdobe, da ne pominjem ulazak u podešavanja i sl.), dok WM10 UI ipak lakše progutam, čak i fino deluje. Druga stvar je što je MS napustio platformu, što je OS takođe mnogo zatvoren, što nema i neće ni biti aplikacija, itd. Nadam se da ćemo se složiti da bi bilo lepo da imamo 10 mobilnih OS u budućnosti, umesto sadašnja dva, pa da biramo kao ljudi sta nam se dopada.

Ček da pitam nešto.
Znam da nije za ovde ali ajd:
- Može li se mTalk nekako uvrstiri kao opcija u Apps for websites i da linkove Bencha otvara direx iz mejla (kao što je nekada TT radio na Androidu)?

Ček da pitam nešto.
Znam da nije za ovde ali ajd:
- Može li se mTalk nekako uvrstiri kao opcija u Apps for websites i da linkove Bencha otvara direx iz mejla (kao što je nekada TT radio na Androidu)?
Pisi autoru mTalka. Mislim da mora dev da ubaci tu opciju, ne secam se kako bese.

Sent from my m2+note using Tapatalk

Boris a zasto tebe to brine? Ako koristis W10 napisi nesto korisno, ne prozivaj ljude.

Jel primetio jos neko, da baterija duze traje bar je na l640xl tako, sa novom nadogradnjom?

Sent from mTalk via "bad" WP

Boris a zasto tebe to brine? Ako koristis W10 napisi nesto korisno, ne prozivaj ljude.

Jel primetio jos neko, da baterija duze traje bar je na l640xl tako, sa novom nadogradnjom?

Sent from mTalk via "bad" WP
Ja citao na nekom forumu da im traje krace ,ako nadjem postavljam link .

Sent from mTalk

Vrh Dno