Šta je novo?

Windows (phone) 10

Tako mali market share a oni i dalje razvijaju platformu :)

M$ neće dozvoliti da im mobilna platforma propadne. Koliko god da prodaju, tu su. Prisutni su, što je bitno ;)

Inace nije prvi x da se prica kako odustaje MS od telefona XD ... ih to godinama kruzi.

Inace nije prvi x da se prica kako odustaje MS od telefona XD ... ih to godinama kruzi.

Kako god, Microsoft je ovog puta pokazo da profit ne mora da bude jedini razlog prisustva na nekom tržištu. Nešto što se uglavnom smatralo kao apsolutno nemoguće u trulom kapitalističkom sistemu. Videćemo da li će to biti i njihov salto mortale.

Sent from mTalk

Pa to nije ukupni market share, ima par desetina miliona akivnih Lumia sigurno. Firma kao Microsoft mora da ima svoju mobilnu platformu, do boljih dana, to je to.

Naravno da ima, nisu svi odma uzeli lagroid, ali vecina WP korisnika ima low to mid range telefon, jako mali procenat su oni skuplji ... pogotovo u doba WP > 2013, 2014.

Kako god, Microsoft je ovog puta pokazo da profit ne mora da bude jedini razlog prisustva na nekom tržištu. Nešto što se uglavnom smatralo kao apsolutno nemoguće u trulom kapitalističkom sistemu. Videćemo da li će to biti i njihov salto mortale.

Sent from mTalk

To je veoma u skladu sa kapitalizmom. Sve te najveće IT firme su nastale sa godinama gubitaka, to se očekuje, tako da to što ogromna kompanija drži segment u minusu, računajući na kasniju korist nije ništa novo ni čudno.

To je veoma u skladu sa kapitalizmom. Sve te najveće IT firme su nastale sa godinama gubitaka, to se očekuje, tako da to što ogromna kompanija drži segment u minusu, računajući na kasniju korist nije ništa novo ni čudno.

Da ali Dark , vidi veliki je to trosak , MS gura mobilnu platformu jos od XP-a, pa i pre toga.

много се тешко кваре лумије па трају људима годинама и нема потребе за куповином[emoji1]

Sent from Windows 10 PC

Ko god da je problem ne valja..

MS je jasno pokazao da zna sta hoce povodom Continiuma, ostali ce kopirati ... nimalo inovativno.. da ne idem u off Samsung posle 2 godine donosi i type c ... jos jedna pobeda...

Ne vidim da im je to doneo neki uspeh, Continium, šta hoće M$ sa njim?
Što se tiče USB C, koliko znam samsung nije ranije ubacio zbog podrške za VR naočare, hteo je podršku VR za što više modela (S6, S6E, S6E+, Note 5 i nove S7, S7E), oni su to forsirali. Da je M$ znao da forsira USB C, prodao bi milione, tako ispade. Takođe USB C sam imao na nexus 6p koji je model od pre 2 god. Što se tiče punjenja (ako C predstavljate kao prednost jer ne morate da gledate kako ubacujete USB), tu opet imaju prednost za bežičnim punjačima, mnogo bolje od ubadanja kabla. Ko je prvi smislio foru sa ubadanjem a da ne gledaš sa koje je strane, rekao bih Apple.

Ko je prvi smislio foru sa ubadanjem a da ne gledaš sa koje je strane, rekao bih Apple.[/QUOTE]
Rekao bih Nokia pre 15 godina. I posle dva'es piva možeš da ubodeš i nema da klima!

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Nije tema, mali offtopic...
Dali znate od "koga", od "kada", potiče ime nexus?
Kad se pominje prvi put?!

Ko je prvi smislio foru sa ubadanjem a da ne gledaš sa koje je strane, rekao bih Apple.
Rekao bih Nokia pre 15 godina. I posle dva'es piva možeš da ubodeš i nema da klima!

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface[/QUOTE]
da, ali nokiju si mogao samo da punis, dok preko usb C mozes svasta, da ne nabrajam...

Poslato sa Note 3

Nexus, R.S. , Blade Runner, tad sam prvi put video to ime.
R. Hauer je bio Nexus 6.
Dobar film, snimljen daleke 1982 godine, ovog leta sledi nastavak. Eto, mali offtopic.

Poslednja izmena:
Bazirano na knjizi Da li Androidi sanjaju električne ovce, Filipa K. Dika... Iz 1968.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

da, ali nokiju si mogao samo da punis, dok preko usb C mozes svasta, da ne nabrajam...

Poslato sa Note 3[/QUOTE]
sećam se siemens c3 imao opciju da staviš fon na punjenje i on prvo do kraja isprazni bateriju pa onda počne da puni. MSu ne treba usb c, imaju oni dock i continum, to im je sigurica... A što meni ne gine nokia 222 kad ovo sokoćalo crkne to ih baš briga[emoji3]

Yoyoo, čekao sam te...
Neverovatno, koliko su te godine, nekako bile... Umetnički protkane, siguran sam da je B.R. i danas jednako dobro odgledati, kao i nekad pre.
Valjda će i nastavak biti dobar.
:)

Pitanjce za sve:
- Može li mi neko objasniti zašto svi M$ telefoni, relativno, sporo otvaraju aplikacije (čak i one koje su keširane)? (People, Messaging, Camera (kao naj prostije/naj osnovnije)

tnx

Ne znam, ali sam pre par dana uzeo novu L650 i sa njom je stigao 10586.494 (čini mi se), uradio sam mu ažuriranje...
Mislim da je bio brži sa .494, nego sa ovim zadnjim...

Pitanjce za sve:
- Može li mi neko objasniti zašto svi M$ telefoni, relativno, sporo otvaraju aplikacije (čak i one koje su keširane)? (People, Messaging, Camera (kao naj prostije/naj osnovnije)

tnx

I ja bih voleo da znam odgovor na to pitanje, sve me vise nervira, tacnije izludjuje me..

@rotkod
Blade Runner, neprevazidjeni klasik.. oni efekti su i dan, danas maestralni. Valjda nece da ga za**** sa ovim novim delom. Po traileru izgleda kao da su pogodili pravu atmosferu prvog dela, obecavajuce izgleda.

Poslednja izmena:
Pitanjce za sve:

tnx

Sporo ? animacija je mozda spora, sto dovodi u pitanje kako je JIT odrdjen na W10M ... posto su aplikacije koje pominjes UWP. Meni to nije strasno, bitno je da ne izbacuje kesirane app iz memorije.

Ja mislim da kod i dalje zelen... Usput mislim da podrška za stare Sliverlight aplikacije dodatno opterećuje sistem. Ne znam kad će da izbace podršku, ali mislim da samo može da poveća performanse.

Sporo ? animacija je mozda spora, sto dovodi u pitanje kako je JIT odrdjen na W10M ... posto su aplikacije koje pominjes UWP. Meni to nije strasno, bitno je da ne izbacuje kesirane app iz memorije.

Mislim da ne misli na animacije, a ni ja ne mislim na njih.
Nervira me "resuming...", "loading...", traje predugo, i za najobicnije aplikacije, tipa Whatsapp, iako su kesirane.
Imam L830, tako da msm da je problem ram. Planirao sam da po prvi put odradim HR, ali pretpostavljam da nece da resi problem..

Poslednja izmena:
Pitanjce za sve:

tnx
Koliko je to sporo, jer evo sad proveravam sa keširanim apo i ne vidim neko drastično kašnjenje.

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno