Šta je novo?

Windows (phone) 10

Lično ne koristim na PCu desetku, ali na telefonu i tabletu da. Ne znam na šta bih mogao da se požalim.
Skype ne koristim trenutno pa ne bih da komentarišem na tu temu.
Ne znam kakav problem imate sa Prodavnicom?

Sent from mTalk

Uzasno se sporo pokrece, mislim na prvo pokretanje posle boot-a ... kada je minimizovan Store , vracanje iz backgrounda u foreground je instant to nije problem.
Store nema prikaz koja je trenutno aplikacija instalirana tj verzija kada se otvori page za npr Mesenger, takodje nema ni kada je zadnji put updateovana - nema datuma... To je sve ostalo u formi slobodnog pisanja, kao u notesu ... totalno neozbiljno za jedan store.

Store kod mene nikad ne moze da zapamti u pozadini gde sam stao ,uvek ponovo ucitava od pocetka kad se vratim u app.

Sent from mTalk

Store kod mene nikad ne moze da zapamti u pozadini gde sam stao ,uvek ponovo ucitava od pocetka kad se vratim u app.

Sent from mTalk

Koji fon? Ako je neki sa 1GB rama onda nista cudno.

Na 950 / 950XL za aplikacije je odvojeno 2GB , 1 GB je rezervisan za sistem.
Ko zna koliko je rasporedjeno za modele sa 1Gb i 2Gb ... a neki se cude sto nema vise insajder za 512MB modele :D

Poslednja izmena:
Ako hocete vece plocice, mozete da iskljucite "show more tiles" pod pod settings->personalization->start

Ako hocete vece plocice, mozete da iskljucite "show more tiles" pod pod settings->personalization->start

Ne, nije u tome stvar.
U pitanju je ovo...

Tiles-W10-002.png

W10 na PC-u i tabletima ima 4 velicine

WP8/8.1 i W10M ima samo prve 3 sa fotografije

Danas je bio update za kameru i photos app, koliko sam primetio brze cuva slike, i brze slika, a mislim i da je kvalitet slika nesto bolji, cak ono ''adding finishing touches'' dosta krace traje.
Photos brze startuje i brze osvezava kolekciju slika. Sve u svemu lep plus. Poslao sam mail developeru mTalk-a da vidim ima li neko resenje za sporadican rad aplikacije na poslednja 3-4 insider builda.

Danas je bio update za kameru i photos app, koliko sam primetio brze cuva slike, i brze slika, a mislim i da je kvalitet slika nesto bolji, cak ono ''adding finishing touches'' dosta krace traje.
Photos brze startuje i brze osvezava kolekciju slika. Sve u svemu lep plus. Poslao sam mail developeru mTalk-a da vidim ima li neko resenje za sporadican rad aplikacije na poslednja 3-4 insider builda.
Gde je bolji... Usrali su app maksimalno. Uhvatim super fotku i gledam kako je lepo ispala, i onda mi potamni i ispere sve zivo sa svojim "finishing touches".

@ujko...
Ma nije problem, nego si me stavio u rebus, kako nemam taj update...
:D

Ako mislis na HDR onda gresis :)

Ne, HDR mi je iskljucen. Pri tom HDR sada ne radi nista sem sto menja brightness koliko ja vidim. U pitanju je L650 :d

I da, napravio sam gresku. Ne ispira boje nego generalno sliku tako nekako sravni, a prenaglasi saturaciju boja. U low light okolnostima nije tako lose, jer izvuce ispranost boja, ali ostatak okruzenja bude meh. Medjutim kada je osvetljenost dobra totalno prenaglasi i potamni boje, nisu prirodne uopste, a pre "finishing touches" deluju super.

Ne, HDR mi je iskljucen. Pri tom HDR sada ne radi nista sem sto menja brightness koliko ja vidim. U pitanju je L650 :d

I da, napravio sam gresku. Ne ispira boje nego generalno sliku tako nekako sravni, a prenaglasi saturaciju boja. U low light okolnostima nije tako lose, jer izvuce ispranost boja, ali ostatak okruzenja bude meh. Medjutim kada je osvetljenost dobra totalno prenaglasi i potamni boje, nisu prirodne uopste, a pre "finishing touches" deluju super.

Meni na 950 to ne radi :)

Reci mi to isto radi i pri iso 50 ili 100? wb podesis manual? onda je problem.

Ne, manual nije problem :), naprotiv, manual pravi super slike. Medjutim na auto je problem, pa ako hocu da uhvatim neku fast sliku a da deluje lepo, ne ispadne lepo :D. A ne radi to na prednjoj kameri.
Sad cu ti uhvatiti nesto da vidis, samo da nadjem pogodno okruzenje.
Edit2: Kum moj ima 950 i kaze da mu to isto radi, a on se pri tom bavi fotografijom, bas smo malopre pricali o tome.

Poslednja izmena:
Ne, manual nije problem :), naprotiv, manual pravi super slike. Medjutim na auto je problem, pa ako hocu da uhvatim neku fast sliku a da deluje lepo, ne ispadne lepo :D. A ne radi to na prednjoj kameri.
Sad cu ti uhvatiti nesto da vidis, samo da nadjem pogodno okruzenje.
Edit2: Kum moj ima 950 i kaze da mu to isto radi, a on se pri tom bavi fotografijom, bas smo malopre pricali o tome.

Kazi slobodno kumu da laze ako to tvrdi da je tako i za raw :) ko ce znati mozda su poremetili automatic mod, meni sve deluje super posle Xperia Z2 :)

1 (2).jpg
unnamed.png

Da, o auto modu pricamo, ne o manualu i o raw fotkama ;)

Boje zapravo izgledaju kao na screenshotu, a vidi kako ih je prenaglasila aplikacija, bode oci :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
To je ista slika. Prva je posle finishing touches, a druga je screenshot uradjen pre finishing touches. ISO koliko vidim je 320 shutter speed 1/15 8MP. Znam da podize iso, i znam kako to ide kada radim rucne fotke u ll da kombinujem iso/ss da bih dobio najbolju fotku. Samo kazem da SW na auto jako brljavi od poslednjeg update-a. Pre update-a hdr se zvao rich mode i stvarno je menjao fotku. Sada samo brightness kao sto rekoh.

To je ista slika. Prva je posle finishing touches, a druga je screenshot uradjen pre finishing touches. ISO koliko vidim je 320 shutter speed 1/15 8MP. Znam da podize iso, i znam kako to ide kada radim rucne fotke u ll da kombinujem iso/ss da bih dobio najbolju fotku. Samo kazem da SW na auto jako brljavi od poslednjeg update-a. Pre update-a hdr se zvao rich mode i stvarno je menjao fotku. Sada samo brightness kao sto rekoh.

Znaci tebi je lepsa slika pre finishing touches? iskreno prva je lepsa a i realnija :)

:D ne moze biti realnija nikako... pa ja gledam u tu kutiju i vidim da ta crvena i zelena nisu toliko jake, naprotiv kao na drugoj slici, samo blago jace, ali blize je drugoj nego prvoj i to dobrano... to je kutija za picu :D stede boje ;).

Edit: Nisu mi idealni uslovi. Unutrasnje svetlo nikako ne moze da mi nadomesti dnevno. Ali juce sam pokazivao ceo proces drugaru i on se bas iznenadio koja je razlika pre i posle finishing touches.
Generalno najvise utice na dnevne fotke. Savrseno uhvacenoj slici na suncu prenaglasi boje toliko da ubijaju oci. Deluje kao neki sklj instagram filter, vidi:
15781469_10154387096777672_222653610356950997_n.jpg

Poslednja izmena:
:D ne moze biti realnija nikako... pa ja gledam u tu kutiju i vidim da ta crvena i zelena nisu toliko jake, naprotiv kao na drugoj slici, samo blago jace, ali blize je drugoj nego prvoj i to dobrano... to je kutija za picu :D stede boje ;).

Edit: Nisu mi idealni uslovi. Unutrasnje svetlo nikako ne moze da mi nadomesti dnevno. Ali juce sam pokazivao ceo proces drugaru i on se bas iznenadio koja je razlika pre i posle finishing touches.
Generalno najvise utice na dnevne fotke. Savrseno uhvacenoj slici na suncu prenaglasi boje toliko da ubijaju oci. Deluje kao neki sklj instagram filter, vidi:
15781469_10154387096777672_222653610356950997_n.jpg

da bas je ulepsano :)

Ali ako bi mi neko rekao hoces li isprane boje ili ulepsane sa jacim kontrastom onda bi svakako ovo drugo trazio :)

To stoji, ali ja necu ni jedne ni druge :D. Pri dnevnim uslovima pravi savrsene fotke bez potrebe za sw prenaglasavanjima. Ono sto zelim je da kada uhvatim fotku na auto, da takva i ostane. A posle ja mogu da doradjujem kako hocu i sta hocu ako mi se fotka bas ne dopada, ili da hvatam ponovo na manual, ako nije neki one-time shot ;)

E zato imamo HDR :) bar na 950 radi posao, treba samo da izaberes onu koja ti najvise odgovara :) automatika gresi, nije savrsena bar ne kod lumia ali opet je bolja nego na Sony Xperia seriji...

Full auto
WP_20161231_18_14_58_Pro.jpg

Rich HDR - odabrana
WP_20161231_18_19_56_Rich.jpg

Cropovane

Obe su iso 400 1/14 bez blica / u sobi gde je led osvetljenje
------------------------------------------------------------------------
Jedna jako rano ujutru isto kropovana, iso 50 1/160 wb auto

WP_20161229_07_58_44_Rich.jpg

Poslednja izmena:
Eto, i tebi na auto izbija boja, ali ne koliko kod mene. A sto se tice Xperie... razumem ti muke :D ja sam sa M2 presao na 650. Ne razumem da firma koja pravi senzore za pola smartphone trzista ima tako gubav software.

Meni prosvetli sliku posle finishing touches, ali mi nikako nije jasno kako ne mogu da odrade da slika izgleda isto onako kao pre slikanja. Prikaz pre slikanja je odlican. Doduse ja skoro uvek slikam na manual.
A baterija je super uglavnom mi je tokom dana upaljen 3G, dosta koristim WA i Viber i FB messenger, slusam muziku bar 2h dnevno sto radio sto preko Groove, par poziva i poruka i uvece je na 30ak%. Zadovoljan sam u principu, kad ga ne drndam mnogo izgura dan i po lagano. Samo me izludjuje sto mi mTalk ne radi, moram preko edge da pratim forume pa mi to dosta skrati bateriju...

Pozdrav svima, nov sam sa win telefonima pa jedno pitanje nikako da nađem odgovor.
Kako da preko wifi-ja povezem w10m sa pc da mogu da preuzimam serovane fajlove

Nazad
Vrh Dno