Šta je novo?

Windows (phone) 10

WA je bas lepa app, ne znam dali je uwp ali bas lepo radi, cak i viber je ok ali desi se da kada npr kliknem na notifikaciju, udje u chat i nema te poruke, posle par sekundi se pojavi...

Facebook i mogu da koristim betu naravno a messenger je blagi uzas!

iH8...
Ne ideš u off, treba probati sve... Koristi ono čime si najzadovoljniji...

Ne zelim da idem u off, ali ozbiljno razmisljam da prodam L930 i uzmem neki Xiaomi. Polako gubim strpljenje sa baterijom i prodavnicom, odnosno podrskom za aplikacije

Ja razmisljam isto kao i ti ali ima dosta bakcanja oko romova na Xiaomi. Na mi4 LTE 3Gb verziji moze i Win10. Ali je tu i opcija L950 koji nadam se ima priblizno dobru bateriju kao L735.

Da, i meni je viber ocajan.

Sent from Lumia 735

Poslednja izmena:
Okej je w10m ako se naviknes na manjak aplikacija.

Licno sam presao na Android jer pri promeni ugovora nisam imao neki kasvetan izbor da bih mogao reci da je u tom paketu taj windows telefon bio bolji od p9l koji sada koristim.

Lumia 735 kod devojke bas lepo radi, deluje mi kao da su malo stabilizovali sistem mada ga nisam nesto previse cackao od kad sam joj dao. S obzirom da je skoro 2godine star telefon i da nema neki jak hardver u sebi, mogu reci da l735 lepo i fluidno radi sto se tice osnovnih stvari(kretanje po telefonu, pozivi, poruke i slicno).

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Viber, joj, na 950 i na 1520 isto, traje vecnost od trenutka kada udjes u app dok ne prikaze novu poruku. Ali notifikacije stizu redovno.
WA odlican, jedna od najboljih app za W10M i WP.
Ne znam za mape, ne koristim domaci jezik :p

Google je mogao do sada 100x da napravi bar svoje main app u UWP, tipa Gdrive, YouTube, sto da ne i Chrome... ali ocigledno Googlee ne priznaje 400 miliona uredjaja na win platformi.
MS sa druge strane nudi mnoge app koje postoje u droid marketu, naravno da ce svako pre koristiti ms office na droidu nego neke polu office aplikacije.

Što se mene tiče, FB radi standardno sporo otvaranje, tako da preko prečice ka Edge koristim isti bez najmanjih problema.
Viber se otvara brzo, otvara brzo konverzacije, stižu notifikacije uredno, od juče, zadnje ažuriranje, primetno je da mu treba po nekad 2-3 sekunde da prikaže novu poruku u već otvorenoj konverzaciji.
Što se svega ostalog tiče, ja sam zadovoljan!
Nemam apsolutno nikakvih bagova sa sistemom, restarta, sve lepo radi.

Sent from mTalk

^ To sto ima toliko uredjaja nista ne znaci, aj podji od sebe, koliko puta si upalio neku UWP aplikaciju na desktopu? Ja upalim Sofascore jednom u 15 dana.

"Aplikacije" su za prste, "programi" su za desktop i tastaturu/misa. To sto se MS istripovao da pomesa ta dva sveta je misterija.. ej njima je Alarm UWP.

^ To sto ima toliko uredjaja nista ne znaci, aj podji od sebe, koliko puta si upalio neku UWP aplikaciju na desktopu? Ja upalim Sofascore jednom u 15 dana.

"Aplikacije" su za prste, "programi" su za desktop i tastaturu/misa. To sto se MS istripovao da pomesa ta dva sveta je misterija.. ej njima je Alarm UWP.

Ja i koristim te app od emaila , twittera, vremenske prognoze, 17tracking ... ne znam zasto je cudno koristiti nesto ako je ponudjeno? To mora da je neki XP ili W7 trip ... ili mislite da ako vi ne korisite da niko ne koristi ?!
Mnogo je lakse nadogradjivati aplikaciju ako je nezavisna od sistema, sto puta je pisano o tome.

Ako alarm ima neki bug, ms moze brze srediti i pustiti u store , nego npr Apple koji mora raditi zbog toga ceo softver update (dajem primer) ili bug u porukama ...

hhahahahaahh Lozacu hvala za potpis :D

Poslednja izmena:
Skoro sve MS app koje dolaze sa W10 su UWP. UWP na PC(tabletu) i na telefonu nisu 1:1, tako da ta priča prsti i miš na PC postaje bespredmetna. Kada sam za računarom koristim sve UWP koje su dostupne i koje mi imaju smisla na PC, telefon tada koristim samo za razgovore i eventualno WA ako stigne neka poruka. Isti je nalog i na PC i na telefonu i sinhronizacija radi dobro.

Ma ima nego je alarm aplikacija i za racunar pa se boris zbog toga cudi,misli da je nepotrebno.

Ma 400 miliona uredjaja, puta 5 ljudi kojih koristi jedan isti uredjaj pa ti vidi brojku. :d
Ja sam probao da koristim par aplikacija na racunaru i strasno koliko su spore i ocajne. Skype preview sam jednom upalio, i obrisao ga. Ni ms ne zna da sastavi, a kamoli neko da radi app za 20 korisnika

Meni i dalje ne radi mTalk... Sve je ostalo ok, ali me uzasava sto nece da se pokrene. Trenutno mi je instaliran 14977.

Ma ima nego je alarm aplikacija i za racunar pa se boris zbog toga cudi,misli da je nepotrebno.

Taj alarm je bas dobra app, bilo bi npr zanimljivo kada bi omogucili na jednom tile-u da prikaze tj provrti stanje larma, stoperice i tajmera, znam da moze to da se posebno pinuje al opet bilo bi lepo.
Kada alarm zvoni , ui je malo ruzan tj lose je odradjen, bar do pola roletna da je pa da mozes ko covek da kliknes.
Evo ovako nesto bi bilo super :)

IC625699.png

Znaci da su ova dva dugmenceta odvojena a ne malte ne spojena, kao da imaju problem sa ui elementima, pre na WP je bilo jednostavnije.

Skype preview radi dobro. Treba ga podesiti i to je to. SMS radi, pozivi, notifikacije, sinhronizacija, takođe. Ne znam šta drugo treba da radi ;).
Takođe Viber kao UWP radi iznenađujuće dobro. Jedini "problem" kod obe app je sinhronizacija notifikacija, tj. kada je poruka pročitana.

Siromasan settings(nista nema od podesavanja kamere i zvuka), ne mogu da se salju poruke u toku razgovora

Bas cudno za jednu preview aplikaciju, koja je beta :) zar ne ? nema ono nema ovo ...
Mada bilo je i govora kako je skype unisten od strane MS-a, kako je degradirao uslugu itd ...

Nego @Enemoon znas li sta se desilo sa ovim "Large " tileovima na W10m ? Zasto ih nisu ubacili? Znam da je pre bilo nesto experimentalno jos u eri wp8.1 1520 ..
http://winsource.com/2014/02/10/windows-phone-8-1-large-live-tiles/
wp-tile-sizes-640x400.png

Bas bzv sto nema a na kompu moze.

Poslednja izmena:
i dalje je beta posle koliko vremena. bolje da ga nisu sredjivali, bar bi radio kako treba. (skype)

Poslato sa Note 3

O cemu vi pricate? Skype na WP je bio sve samo ne app za primer, ova preview je 10x normalnija i ima vise opcija to svako zna...
Ako kukate u vezi kompa i skype dozivljaja onda koristite win 32 app Skype ... ko vam brani?

Bas cudno za jednu preview aplikaciju, koja je beta :) zar ne ? nema ono nema ovo ...
Mada bilo je i govora kako je skype unisten od strane MS-a, kako je degradirao uslugu itd ...

Nego @Enemoon znas li sta se desilo sa ovim "Large " tileovima na W10m ? Zasto ih nisu ubacili? Znam da je pre bilo nesto experimentalno jos u eri wp8.1 1520 ..
http://winsource.com/2014/02/10/windows-phone-8-1-large-live-tiles/
Pogledajte prilog 218206

Bas bzv sto nema a na kompu moze.
Verovatno su se pokazali kao neprakticni za telefone pa nisu dalje tu pricu ni nastavljali.

Zasto mislis da bi neko presao na uwp app koja je gora od win32? Ne koristim w10m, pa nemam edukaciju o beta sistemima :)

Ja sam presao sa tog klasicnog skypa na uwp i sve lepo radi, bas cudno a beta je :)
Elementarne stvari ne poznajes zato i pises cisto da bacis komentar posto ti je dosadno, da nije tako ti nebi ovde visio... Windows je oduvek bio beta, bio na telefonu ili PC-u.

Ja sam presao sa tog klasicnog skypa na uwp i sve lepo radi, bas cudno a beta je :)
Elementarne stvari ne poznajes zato i pises cisto da bacis komentar posto ti je dosadno, da nije tako ti nebi ovde visio... Windows je oduvek bio beta, bio na telefonu ili PC-u.

Zbog tako dobrog skype previewa sam presao na viber :) Izgleda da ipak poznajem, posto ste se najezili sva trojica. Uzivajte

Poslednja izmena:
Lično ne koristim na PCu desetku, ali na telefonu i tabletu da. Ne znam na šta bih mogao da se požalim.
Skype ne koristim trenutno pa ne bih da komentarišem na tu temu.
Ne znam kakav problem imate sa Prodavnicom?

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno