Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa da kosta ~150$ i da ima SD650 u kombinaciji sa 3800 mAh bio bi to super w10m tablet sa funkcijom telefona :)

Sent from my D6503

Evo,pojavio se jeftin win 10 telefon sa velikim ekranom,pa ko zeli,neka pogleda :)

https://mspoweruser.com/cube-wp10-7-inch-windows-10-mobile-handset-now-much-cheaper-on-pre-order/

CUBE WP10 7-inch Windows 10 Mobile handset now much cheaper, on pre-order

Chinese OEM CUBE has created a 7 inch Windows 10 Mobile handset, the WP10. When we last saw the handset on AliExpress Spain it was a rather pricy 300 Euro, which was a bit much for a Snapdragon 220 handset.

The smartphone however is now on pre-order from Gearbest for a much more reasonable $137 (£108) which seems reasonable for the very unique form factor.

The smartphone has a massive 6.98 inch 720P HD screen, a Snapdragon 220 processor, 2 GB RAM, 16 GB storage expandable by 128 GB microSD card, 5 megapixel rear and 2 megapixel front-facing camera and is only 7.6 mm thick, with a 2850 mAh battery.

The device claims all kinds of special enhancements, including a “denoising mic”, “LOUD VOICE” technology for clearer calls, quick charging technology, support for USB OTG, and the handset is of course a phone, not tablet, with full 3G and LTE support.
The device appears to be designed to skirt Microsoft’s early chassis requirements, which said Windows Mobile handsets should not have screens larger than 7 inches, but Microsoft recently revised these to allow Windows 10 Mobile handsets as large as 9 inches.

The device, which is set to ship on the 17th November can be pre-ordered at Gearbest here.

Pogledajte prilog 213872

'Bem ti klesta za ovaj HW su stavili "flagship" pa ovo je na nivou L550 samo su srinkovali piksele...
Mozda mu ona 2GB radne i 16GB skladisne memorije pomognu ALI tesko da ovo moze biti upotrebljivo za ista drugo do citanje knjiga i stripova...
Listanje PDF fajlova je poslovicno OCAJNO... tako da nam ostaju samo pozivi i SMS poruke... da bar nesto da radi kako treba...

Moram opet da napljujem One Drive i Photos, ovo je užas. Imam brdo fotografija za recimo tri godine i ranije sam se nervirao što je Photos i Drive konfuzan, timeline neki - nula. U zadnje vreme bilo je poboljšanja, folderi i neki pregled u Photos i Drive ali još uvek se fotke dupliraju ili prikazuju trostruko, nikad ne znaš šta si zapravo obrisao i koje je šta rezolucije/veličina fajla. Tako sam izgubio x fotki u originalnoj rezoluciji a ume da zatreba, kao sad kad jednostavno nemam bitne fotke veće od par stotina kilobajta, neverovatno. Ma sto bekapa ću imati i na Androidu a ovo me neće videti više

Tapatalk 6.2.3 (Build 794)

Ja sinhronizujem sa 5 uređaja i nikada duplu fotku nisam imao, sve su u nativnoj rezoluciji jer tako je podešeno otpočetka.

Šta sinhronizuješ sa 5 uređaja ne razumem? Prikaz fotki, kakve veze to ima? Koja je to nativna rezolucija kad 1520 napravi odmah fotke u dve rezolucije i nema načina da provališ koju trenutno gledaš? Pa ih odmah bekapuje na cloud i ako ti je podešeno da u Photos prikazuje i cloud sadržaj reci mi kako znaš šta gledaš i šta si otvorio, šerovao, obrisao...? Ako zabranoš prikaz clouda opet imaš konfuziju i u to sam se uverio. Oni za četiri godine nisu uspeli da stave neku naznaku na fajl u Photos je li sa clouda ili iz fona. Od najmanje dve nikad ne znam koju sam otvorio dok ne vidim info koji se gubi čim ga zatvorim i opet ne znam šta radim sa kojom fotkom. Kakve takve foldere imamo tek od skoro. Bitno da pravi albume bez pitanja i kao javlja nešto. Nikad nisam bio ni konfuzan ni trapav lik pa da ne znam gde mi je šta ali izvini ovo veze sa životom nema.

Poslednja izmena:
@Ivan975 Kod mene ima OD ikonica.

wp_ss_20161106_0001.jpg

Jel ima neko problema sa default kamerom kada je snimanje u pitanju ?
Konkretno kod mene je problem sto u toku snimanja kada malo pomeris telefon, da promenis kadar i ugao snimanja, javlja se kao neki stutter.. izbaguje se na kratko. Kao da se slika u milisekundi zamrzne i odmrzne, snimci izgledaju katastrofalno, pogotovu ako snimas neku akciju, pa ne mozes mirno da drzis ruku. Ocajna stvar, ispizdeo sam zbog ovoga, bukvalno.. uzas.
Koristim L830.

Problem sa One Drive i photos je sto nikad nisi načisto koje su fotke u telefonu a koje nisu. Imam oko 13-14gb slika i klipova snimljenih kamerom i ja god hoću neki da zumiram ne može jer nije u telefonu. Ako ga skinem i posle opet hoću da ga vidim više ga nema.
Isto važi i za klipove. Ovo ima da ti pojede net kao keks ako si napolju i hoćeš nešto nekome da pokažeš.

Sent from mTalk

Pa kad imate uključenu opciju da prikazuje sadržaj iz OD, onda u fasciklama se pojavi svaki folder posebno, i za OD, za sd card, za sam uređaj i znate onda gde se šta nalazi.

Sent from 640

Jel ima neko problema sa default kamerom kada je snimanje u pitanju ?
Konkretno kod mene je problem sto u toku snimanja kada malo pomeris telefon, da promenis kadar i ugao snimanja, javlja se kao neki stutter.. izbaguje se na kratko. Kao da se slika u milisekundi zamrzne i odmrzne, snimci izgledaju katastrofalno, pogotovu ako snimas neku akciju, pa ne mozes mirno da drzis ruku. Ocajna stvar, ispizdeo sam zbog ovoga, bukvalno.. uzas.
Koristim L830.
isto i kod mene u zadnje vreme... takodje lumia 830, zadnji insider build

Poslato sa Note 3

isto i kod mene u zadnje vreme... takodje lumia 830, zadnji insider build

Poslato sa Note 3

Imas li mozda neko resenje ? Koristis neku alternativu ?
Ne mogu da kazem da do sada nisam imao bagove, ali ovaj.. za ovaj nemam reci, smejurija zaista.
Ja nisam na insideru, na oficijalnom buildu, vec dva update-a prosla, a nema popravke.

Imbaqq, Encarta
Nije tačno, pogledaj malo bolje te ikonice i čemu zapravo služe. Odlično su mi poznate sve "funkcije" i "mogućnosti" Photos i Drive, zato se i nerviram. Sem folderskog prikaza i neke kozmetike sve je to još uvek konfuzno i apsolutno ne valja kako radi. *** ja opišem problem u detalje i sve okolnosti on meni opet "imaš opciju..." Ispada da ne znam da ga koristim...
"Opcija" je beskorisna, provereno zillion puta tokom godina... Ikonice nisu od koristi jer su primenjene bez veze.
Evo, da nacrtam, imaš fotke koj je fon u Photos zabeležio u dve rezolucije pa vidiš dve među ostalima, npr levu i desnu. Koja je koja ne znaš dok ne otvoriš file info. Kad to zatvori š neko ti ne garantuje da se taj info odnosi na levi ili desni file, pričam iz iskustva. Kad bekapuje na Cloud dobiješ 4. Prikazivale se ili ne, pokušajem da obrišeš recimo onu manju, ne znaš koju si obrisao dok nije kasno, fon opet pravi kopije na Cloud u pa se od 4 bez obzira na brisanje nekako nakoti po, verovao ili ne po 10tak komada. I ti kreneš da brišeš, pa on dok osveži situaciju, na kraju si obrisao i što nisi hteo a ostale su samo one od par stotina KB. Eto ti primera, ovo sam iskusio x puta.
Umesto da bez obzira kakav prikaz si odabrao u Photos, file još dok je neotvoren ima ikonicu aparata ili oblačić plus neka fora koja indikuje rezoluciju, i grešaka i nedoumica nema. O tome pričam. Ali ne, bitno je da Skype po n-ti put ima ili nema messaging i slične i.diotarije pakistanske žgadije

@DeLarge Iskljuci digital video stabilisation u opcijama, desavalo se to i meni, pizdeo sam... Aj da je tako samo kad snimas, nego se to i na snimku vidi. Nekad bude odmah na pocetku, nekad u sred snmanja...

Poslednja izmena:
Da, da, to je najgore, sto je na snimku posle to primetno i lose izgleda. Pokusacu da iskljucim stabilizaciju.. a kako posle izgleda snimak bez stabilizovanja ? Ustvari kad malo razmislim, sigurno bolje nego ovako :D .. hvala na pomoci.

Pa je li realno da su upropastili onako dobro snimanje klipova?
Pa brate, ne verujem, to je jedna od boljih karakteristika 830.
Stvarno bedak.

Sta vas briga za bagove, bitno je da ima vise updateova nego li Android.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Jeste da sam se odjavio sa teme, ali moram pitati nešto... Kako, bre, više imate živaca za ovo?

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

Sto se tice mojih potreba, gledajuci cijenu, brzinu telefona, lumia640 je top tel za mene :)
Ne gasi se, ne koci, ima tu i par igara koje igram (asphalt airborn), solidno brz...e sada vjerovatno vama zahtjevnijim korisnicima ovi microsoft telefoni ne ispunhavaju vasa ocekivanja, pa sreca da ima iphone i android. A za nas sa plicim dzepom je ovo superiska :) i iskreno vise mi se svidja izgled win 10 od androida
P.s. Gledam juce kolega kupio sony xperia xa, kojeg je platio cini mi se oko 200-250€ nisam odusevljen kako radi da li je to do sonijevog lanchera ili do tel ne znam. S druge strane huawei p9lite zena koristi sasvim ok tel.

Sent from mTalk

Stvarno ga preterase, prvo upropastili Lumia Camera, pa sad i vrhunsko snimanje. Odlicna kamera na L830 je obesmislena, bukvalno.
Nema sredstava (novaca) za novi telefon, tako da sto se mene tice, MS ima jos par meseci da se popravi..

Kamera na 830 posle apdejta na 10ku nikad nije bila dobra kao na 8.1.
Namerno (da bi se kupovali novi MS uređaji) ili ne, uglavnom bolja kamera na 8.1.

@ivan975
Kapiram ja tebe šta pišeš, samo što kad prebacim sliku na OD , ja je obično obrišem sa uređaja. Ako i ima identična slika i na uređaju i na OD, onda da bi obrisao pravu odem u
xBDmRbd.jpg

I izaberem odakle ću brisati slike, i ne mogu pogrešiti.
Inače mi se nikad nije desilo a mi se duplira jedna ista slika više puta, sem.ako ja to ne želim.

Zatim u galeriji slika kad se otvori slika i opcija informacije o datoteci
fh2S0mW.jpg

Gore skrolujem slike a dole se , normalno , menjaju informacije, i sliku koju hoću odmah tu izbrišem, ne znam kako može doći do zabune i da se izbriše pogrešna fotka.
Znači dve identične alike, različite rezolucije, u info se vidi koja je rezolucija i tu obrišem.

Dal si na to mislio?

Sent from 640

mTalk iz nekog razloga ne radi, uradio soft reset, reinstall, i nece i dalje... A bas sam ga koristio.

kod mene radi mTalk, kako misliš da ne radi neće da se pokrene ili ?

Da, nece uopste da se pokrene, pojavi se logo i onda samo crashuje... Jedno 1000 puta sam probao da pokrenem i nista. :/
I meni je radio sasvim normalno do juce, i danas nikako da proradi.

Šta je rekao? Ne razumem jezik mikroorganizama.

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

Vrh Dno