Šta je novo?

Windows (phone) 10

Microsoft: Windows 10 Mobile je strateška investicija

Microsoftov direktor za Windows OS Terry Myerson dao je intervju za portal ZDNet.com. U intervjuu se dotaknuo i mobilne platforme Windows OS-a zvane Windows 10 Mobile i rekao da neovisno o tržišnoj zastupljenosti, Windows 10 Mobile je strateška investicija zbog ARM procesora i povezivosti putem mobilne mreže. Terry je na iznimno zanimljiv način objasnio Microsoftovu privrženost mobilnom tržištu, možemo reći kao političar s dugogodišnjim iskustvom. Pitanje je ukratko bilo zašto Microsoft razvija Windows 10 Mobile kad nema tržišnih rezultata te zašto ne prestane s razvojom i vrati se kasnije, nekad u budućnosti. Odgovor:

Tehnički gledano, postoje 2 posebne značajke Windows Mobilea. Jedna je mobilna povezivost, a druga su ARM procesori. Mislim da će obje značajke imati ulogu u budućnosti tehnologije.

Tako da ćemo nastaviti investirati u ARM arhitekturu i mobilnu povezivost. Iako ne znam u kojoj vrsti uređaja, mislim da ćemo vidjeti uređaje, Windows uređaje, koji koriste ARM čipove. I mislim da ćemo vidjeti uređaje s mobilnom povezivosti.

Ako prestanete s investiranjem u takve stvari, zaista je veoma, veoma, veoma teško početi iz početka. A mi u Microsoftu imamo par primjera o prestanku ulaganja. Ponekad, kada ulažete u razvoj lakše je, ali kada ulažete strateški kao u vezi tih stvari, nekada ljudi to mogu propitkivati, kao što propitkuju sada. Ali posebno kod mlađih čitatelja, ne mislim da postoji sumnja u budućnost ARM procesora. Kao i mobilne povezivosti.

http://nokiamob.me/2016/11/01/microsoft-windows-10-mobile-je-strateska-investicija/

Alcatel Idol 4S ($470, samo USA T-Mobile za sada)

Evo da ponovim post iz teme za taj telefon:

470E za ovaj telefon i tu VR skalameriju je ipak smehotresno...
Ili da preformulisem da nije tuzno bilo bi smesno...
Kako stvari stoje to ce ljudi uzeti samo ako im poklanjaju uz neki drugi telefon...

Ahaha ja pomislih davno otpisani tt se smilovao i ažurirao aplikaciju :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bolje da su u izvestaj ubacili i dodatnu kategoriju Nexus, da podgrejemo strasti malo :d

Bolje da su u izvestaj ubacili i dodatnu kategoriju Nexus, da podgrejemo strasti malo :d
Ovi sto koriste Nexus, nece skoro preci na Pixele, neki ce i cekati i preko 15 meseci da se pazari pixel a tada oni nece imati podrsku.
Sve u svemu tu Googlovu gadost od odluke neko treba da iskoristi, Pixel nije premium uredjaj a kosta kao da jeste.

Ima Edge odavno "close all tabs" :)

Meni na mTalk sva obavestenja ("notifikacije") zakucane na 3.10. :/ nije pomoglo reinstaliranje...

L730

Sent from mTalk

Moze ovako da se uporedi (to su jedini podaci koje sam nasao):
broj isporucenih Nexusa u q4 2015. = ~3.5 miliona vs 1.3 miliona isporucenih (bb, win, tizen) uredjaja u q3 2016.

Ipak tu je najcrnje to sto je "others" kategorija, koju su 90% cinili win telefoni, za godinu dana dozivela pad od cak 84.1% (dakle u vreme kada je w10m trebao da "objasni"), nasi politicari i Terry M. bi rekli - strateska investicija. [emoji102]

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Setimo se koliko je bio zastupljen win mobile pre npr period 2003-2008, a onda se pojavio WP gde je zabelezio rekord za njih od 4%..
Tako da ako naprave nesto sto moze u mase onda je svakako dobrodoslo, posto su tu samo Droid i LOS.

Videćemo... Ja bi voleo da dođe do promene, ali...
Opet, uvek možemo preći na gore navedene (andrios).

Jel su izbaceni komentari na utakmice sa Sofa scora posle onog velikog apdejta ili ja numem da nadjem?

Sent from mTalk

Evo opet sam probao da se konektujem na tv preko Connect funkcije i neće, a neće ni preko Continuuma. Na lumiji 735 je jedno vreme radilo kako valja a sad ni na njoj ni 950xl.
Radi li ovo ikome?

Sent from mTalk

Jel su izbaceni komentari na utakmice sa Sofa scora posle onog velikog apdejta ili ja numem da nadjem?

Sent from mTalk

Mislis onaj kao live chat ?
Ja ga nisam koristio puno, ali bih ponekad citao sta pisu ljudi.. ipak sad nmg da ga nadjem, verovatno je izbaceno.

Izbaceno je nakon onog velikog update-a...

Pratio sam taj live chat poprilicno cesto jer se desava da Sofa nekad poprilicno kasni sa golovima..narocito na nekim nizim i manje popularnim ligama. Tu sam mogao da saznam desavanja sa tekmi skoro pa live..sada toga vise nema.

Kod mene je lutrija sa konektovanjem na na tv, kuci na amsung nece, kod sestre hoce na sony, kod stare hoce na samsung...gdje najvise treba nece :)

Sent from mTalk

Evo,pojavio se jeftin win 10 telefon sa velikim ekranom,pa ko zeli,neka pogleda :)

https://mspoweruser.com/cube-wp10-7-inch-windows-10-mobile-handset-now-much-cheaper-on-pre-order/

CUBE WP10 7-inch Windows 10 Mobile handset now much cheaper, on pre-order

Chinese OEM CUBE has created a 7 inch Windows 10 Mobile handset, the WP10. When we last saw the handset on AliExpress Spain it was a rather pricy 300 Euro, which was a bit much for a Snapdragon 220 handset.

The smartphone however is now on pre-order from Gearbest for a much more reasonable $137 (£108) which seems reasonable for the very unique form factor.

The smartphone has a massive 6.98 inch 720P HD screen, a Snapdragon 220 processor, 2 GB RAM, 16 GB storage expandable by 128 GB microSD card, 5 megapixel rear and 2 megapixel front-facing camera and is only 7.6 mm thick, with a 2850 mAh battery.

The device claims all kinds of special enhancements, including a “denoising mic”, “LOUD VOICE” technology for clearer calls, quick charging technology, support for USB OTG, and the handset is of course a phone, not tablet, with full 3G and LTE support.
The device appears to be designed to skirt Microsoft’s early chassis requirements, which said Windows Mobile handsets should not have screens larger than 7 inches, but Microsoft recently revised these to allow Windows 10 Mobile handsets as large as 9 inches.

The device, which is set to ship on the 17th November can be pre-ordered at Gearbest here.

cube13.jpg

Snapdragon 220 [emoji23]

Pa SD210 iz L550 je veoma kilav soc, greje se dosta a performanse su veoma lose.

I sad neko treba da kupi uredjaj sa 7" ekranom i da surf koristi prakticno jedine dostupne a poluproizvode od pretrazivaca (Edge/UC) i sve to na "mocnom" S220 cipsetu?

Tragikomedija :)

Ovo cudo prosto trazi SD650 soc, 2Gb rama je korektna kolicina memorije, 2850 mAh baterija je los izbor za toliki ekran.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Videcemo,mozda i nije bas toliko los,ionako prevladavaju jeftini i losi telefoni,sigurno ima kupaca i za to.

Ma sve ostalo je ok za te pare (mislim na cenu od 137$) ali su trebali brzi soc da metnu a i 1k mAh vecu bateriju.

Sent from my D6503

7" au covece, bljak.
Ovo je neka sprdnja neko iz zezanja pravi ovaj fon..

Vrh Dno