Šta je novo?

Windows (phone) 10

Znači ni dalje nije ispravljen problem sa mešanjem brojeva... Videćemo dalje da li je uopšte išta popravljeno.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Znači ni dalje nije ispravljen problem sa mešanjem brojeva... Videćemo dalje da li je uopšte išta popravljeno.

Za mene - bolje radi tastatura (ne puca i ne gube mi se povremeno dodate reci u predikciju), bolje radi Edge (nema onog skakutanja slike nakon nekoliko dana sto se pojavljivalo), sistem radi stabilnije (duze ga koristim bez restarta). Sto je mene zezalo, to je ispravljeno.

@Cvoruga, ***, navukli me ovi hvalospevci. :d
To je ono što matorom najviše i smeta. Bilo ko da ga zove, keva, sestra ili ja, uvek mu pokazuje da ga ja zovem pa mora da gleda broj ispod koji je. Ostalo ćemo videti posle par dana kako šljaka.

Kažu, poslovni telefoni... I sad uzmeš za firmu radnicima 10 komada Windows telefona i 10 biznis brojeva koji se međusobno razlikuju samo u jednoj cifri... Nastaje apsolutni haos. :d

Poslednja izmena:
Multitasking je definitivno bolji, jedino messenger i facebook ios portovi rade katastrofalno treba mu vecnost da otvori ili da se vrati u app.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Jel moze nekako kod Groove Music-a da se skloni naziv zadnje numere i omot albuma sa live plocice ?

Probaj sa onom aplikacijom stop music .

Sent from mTalk

Aplikacija daje jednostavnu opciju za kojom windows phone korisnici placu godinama. :) Znao sam za to i ranije, ali sad sam je i instalirao.

Kako ne radi ,pa samo prodjes prstom s desna na levu stranu isto kao i na mail .
Al sta ja da radim sa ovim alarmom nije mi jasno ...

Sent from mTalk

Tako ne mogu da se brišu poruke, nego teme ( skup poruka koje si razmenio sa jednom osobom ), što čak može da dovede do problema jer slučajno možeš da obrišeš celu konverzaciju sa nekim i da se posle pitaš gde nestadoše sve poruke sa Žikom ( osim ako ne koristiš telefon za švaleraciju pa želiš brzo da se otarasiš cele teme sa "Perom vodoinstalaterom" :)

Tako ne mogu da se brišu poruke, nego teme ( skup poruka koje si razmenio sa jednom osobom ), što čak može da dovede do problema jer slučajno možeš da obrišeš celu konverzaciju sa nekim i da se posle pitaš gde nestadoše sve poruke sa Žikom ( osim ako ne koristiš telefon za švaleraciju pa želiš brzo da se otarasiš cele teme sa "Perom vodoinstalaterom" :)
Imas bre undo opciju ako se slucajno zahebes :)

Sent from mTalk

Zapravo, nece lako da se obrise tema na taj nacin, treba bas da bude nameran pokret, pretpostavljam da zato nisam primetio tu opciju ranije. U A kao sto je i on sam pomenuo, ima opcija za undo. Doduse, ko zna, mozda nekome moze da se dogodi, ali to samo ako bi nezakljucan telefon nosio u ruci, pa ne obazirao se sta radis prstima po displeju, ali tako mozes sebi napraviti problem na hiljadu nacina. :) Slucajno da nesto obrises, nekog pozoves, ili tako nesto.

Kako bre jedva ,kod mene samo malo cimnes prstom ,bas je osetljivo .

Sent from mTalk

Jeste, ali moras bas horizontalno da povuces prst, zato kazem da mislim da bi se tesko nekome desilo da slucajno nesto obrise. Ne moze slucajno da se desi, to sam hteo da kazem. Mozda se samo nisam dobro izrazio.

Jel nekom ne radi mobile hotspot?
Ukljucim cellular data i hocu dalje da ga prosledim ka racunaru, probam da ukljucim mobile hotspot i nece da se ukljuci.
Ispise da nisam prikacen na net.
Poslednji update 67.

Sent from mTalk

Jel nekom ne radi mobile hotspot?
Ukljucim cellular data i hocu dalje da ga prosledim ka racunaru, probam da ukljucim mobile hotspot i nece da se ukljuci.
Ispise da nisam prikacen na net.
Poslednji update 67.

Sent from mTalk
Ista priča. Sad probao. Tako nešto piše žutim slovima.

Nakon apdejta na.67 meni alarm ne radi kako treba,cuje se veoma tiho,kao da je smanjen na 1.a pojacano je.Probao sam i hard reset i opet isto.I promenu melodije sam pokusao ali rezultat je uvek isti...cuje se tiho i uopste ne svira tu melodiju koju sam postavio.

To za hot spot se i meni danas desilo par puta. Plus, takođe danas, nijedna pristigla notifikacija na WA i Vajberu. Deinstalirao sam ih, pa ponovo instalirao, valjda će pomoći, a ako ne, onda ću i ja kao Cvoruga "MS dizgori". ;)

Kod mene je alarm takodje jako tih,malo ima problema sa fontovima sajtova iako je postavljeno na najmanje,i par puta prilikom paljenja telefona plocice su bile ogromne i restart vraca na normalno.Ko zna mozda se jos nesto pojavi za sada je to sve kod mene.

Evo vec par dana pokusavam da instaliram app deezer koju sam koristio pre update, ali dobijam ovu poruku.
Sada nisam siguran da li je do nekog baga w10, u tom slucaju ne gine HR ili je neki problem u samoj prodavnici ?

Prilozi

• wp_ss_20160820_0001.png
    wp_ss_20160820_0001.png
    93.8 KB · Pregleda: 92
Ma raspad sistema, treba da ugase WP a ne da lažu i obećavaju a ne ispune ništa, bagovi stari ostali a novi došli,
očigledno ne umeju da naprave OS i ćao.
Ajde sad dežurni advokati MSa počnite odbranu za danas.

Iskreno meni 10ka odradjuje odlican posao. Sve sto zelim da koristim, radi mi bez problema. Jedina moja zamerka je bila na kameru, mada sinoc smo bas usporedjivali g4, moju 930ku i 1020 u low-light uslovima, i moram priznati da mi se nista 930 nije pokazala losije od g4. Ne sporim da g4 ima vrhunsku kameru, ali ni 930 nije losija uopste. O 1020 da se ne prica. Aplikacije koje koristim rade bez problema, a to su b92, kurir, WA, Viber, fb (jeste beta, ali radi), instagram, mytube, 9gag, Glide, Zedge, shazam, AccuWeather, Car Scanner, OneDrive, QR Code Scanner, Skype, Word. Nemam pucanja aplikacija, iz multitaskinga prebacuje odlicno, odziv je takodje dobar. Po mom iskustvu ne bih 10ku nazvao raspadom sistema, ali ni sebe MS advokatom. wp_ss_20160820_0001.jpg

Poslednja izmena:
I meni sinoć baterija opala sa 98% u 12 na 82% u pola 7 jutros... Mada mi se inače to nije dešavalo. S tim da mi nekako deluje da ovo nije problem sa pražnjenjem baterije, nego da je pre vremena pokazao da ima 100% dok se punio, a onda više ne može da puni bateriju dalje. I moguće da mi se ovo dešava kad ga stavim na punjenje kad je na oko 10% i kad koristim telefon dosta dok je on na punjaču. Možda i grešim. No ovo sigurno nije slučaj kod drugara odavde koji je rekao da se probudio, i baterija pala na 4%. :p

Evo, da se nadovezem na samog sebe. Juce mi je bilo onako, opalo 16% u toku noci, nisam nista menjao u podesavanjima, sinoc mi je baterija opala samo za 3%. Izgleda da je u pitanju to da se baterija bolje napuni ako je telefon pre punjenja bio puniji, tj. da baterija nije bila previse prazna. Juce sam ga stavio da se puni cim je pao na 20%, i nisam cekao da padne na 10% ili manje kao sto sam prethodni dan. Bas mi se i ranije dogodilo da napunim bateriju na 100%, skoro odmah posle toga restartujem telefon, a ono baterija u tom trenutku na nesto manje od 90%...

Inace, za sistem, slozio bih se sa Dzoxom, iako sam imao ono svo zezanje sa l650... Sistem je dobar, samo bi bilo dobro da Microsoft poboljsa sam postupak azuriranje sistema, i da to prolazi s manje problema...

Ma raspad sistema, treba da ugase WP a ne da lažu i obećavaju a ne ispune ništa, bagovi stari ostali a novi došli,

očigledno ne umeju da naprave OS i ćao.

Ajde sad dežurni advokati MSa počnite odbranu za danas.

Hahahaha baš te je ojedio telefon kada ovako pišeš, mora da su te dobro iznervirali ovi iz ms-a. Šta da ti kažem imaš dve opcije da razbiješ telefon o zid ili da prodaš telefon i tako spasiš sebe dalje nervoze i frustracije. Meni lepo radi šta znam možda ova l735 je neki fenomen ko će ga znati. Čuo sam glasine da će od sledeće godine windows telefoni zbog male prodaje izlaziti sa najnovijim androidom čak možda boljim i od ios-a koji polako posrće pred naletom androida eee android ima preko 86% udela u prodaji neprikosnoveni su apsolutni vladari sveta i univerzuma.

Poslednja izmena:
Posle apdejta se izgubilo da kad je telefon na punjaču pored sata na info ekranu ima ikonica baterije sa utikačem? Telefon je L650.

....shit has hit the fan...

Dobro, mada ne mozemo reci da ga ne razumemo, koliko puta se i meni dogodilo da vidim da nam je Microsoft nesto uskratio...

Uzmi samo FM Radio, sklonili su ga pod izgovorom da bi ustedeli troskove na odrzavanje aplikacije. Pa majku mu, pogledajte samo one third party aplikacije, losije su od njihove, mada su po funkcionalnosti tu i tamo slicne. Pogledajte Radio FM Phone, nju je napravio neki Lars Nowak - jedan covek! I sad oni nama da pricaju da ne mogu jednog od svojih ljudi da zaduze za odrzavanje te aplikacije, Microsoft da to ne moze, i jos sto to odrzavanje ne bi podrazumevalo skoro nikakav posao. Hmm, da se nisu mozda zaneli sa otpustanjem ljudi iz Nokije i mobilnog odeljenja, pa slucajno otpustili i coveka koji im je napravio FM Radio? Ciste gluposti.

I jos posebno ono sto sam vec pomenuo vezano za postupak nadogradnje. Sest meseci nakon objavljivanja Windows 10 Mobile sistema za starije uredjaje ljudi se i dalje traumiraju kad im nestane tastatura nakon nadogradnje, nisu se setili da lepo kazu "hajde da priznamo, niko ziv nije uspeo da se nadogradi na windows 10 mobile bez hard reseta, pa hajde da i ovo implementiramo u postupak nadogradnje". Treba neki Srbin iz Novog Sada to da im kaze... :D

Ali, sistem jeste dobar, to stoji, samo treba da uloze malecni napor da bi ljudima ucinili ceo postupak nadogradnje laksim, i da bi ucinili ljudima koriscenje njihovog sistema lepsim.

Nazad
Vrh Dno