Šta je novo?

Windows (phone) 10

Zna li neko koliko bih mogao da dobijem za lumiu 920 2god i 6-7 meseci stara ekran je pozuteo na 2 mesta, ali to nista ne utice na koriscenje. Spolja kao nov, nista sem prasine.

procene su najstrozije zabranjene na forumu.nadjes najjeftiniju na kp.com,odbijes nekih 20-30 posto zbog tih fleka,pravilno oglasis i cekas ponude.

Vec par puta mi se desava da npr. dok gledam fotke iz galerije i kad zelim odredjenu fotku da zarotiram najobicnijim okretanjem telefona, telefon jednostavno zabaguje, ekran postane crn i ne reaguje i na jednu komandu.

Moram povremo da napišem, ništa od navedenih problema nemam... L950 10586.420

Nemam problema sa zadnjom 420. verzijom u pitanju je Lumia 735. Nakon prelaska sa 8.1 urađen hr i posle toga samo apdejt i to je to.

Soylent Green is People

Poslednja izmena:
Ja ne znam kome da verujem, vama hardcore fanovima MSa ili ovima što pljuju (u tu grupu i ja spadam :D ).
Ovde pisano da na 830 baterija drži 1-2 dana, kamera ludnica, kad ono međutim nije istina ni jedno ni drugo,
tako da mi je teško da prelomim kome da verujem i šta, + vidim bagove na mojoj Lumiji.

Meni možeš da veruješ, nemam nameru da hvalim ono što nije za prolaznu ocenu... Tako sam i u prošlosti ćutao da ne bi ispalo da hvalim, pogotovo 10586.29... Samo od 10586.107, nikad nisam imao zableuš na L950 i L650, sem jednom i to sam odmah napisao...
Hebe mi se tačno...

Ja ne znam kome da verujem, vama hardcore fanovima MSa ili ovima što pljuju (u tu grupu i ja spadam :D ).
Ovde pisano da na 830 baterija drži 1-2 dana, kamera ludnica, kad ono međutim nije istina ni jedno ni drugo,
tako da mi je teško da prelomim kome da verujem i šta, + vidim bagove na mojoj Lumiji.

Kamera je dobra a što se baterije tiče to je subjektivno, zavisi od upotrebe. Mada generalno 830 nema neku dobru bateriju. Nije bila sjajna ni na 8.1 po rečima korisnika a na win10 je slabija.

Koliko ti traje baterija , okači neki ss sa potrošnjim da vidimo šta je u pitanju. Ako ti završi do uveče , onda je ok .

Pisao sam pre neki dan za bateriju i kameru, mrzi me ponovo.
Samo mi je čudno da vama koji branite MS sve radi a nama ne, karma ili šta :d ?

Šta ima da lažem kada mi radi 99% vremena , nisam dete . Služi me dobro i čak i da se pojavi poneki problemčić prosto me to nešto specijalno ne nervira. Ipak je ovo telefon , jedno parče hardvera, nije živo biće pa da sam vezan za njega :D

Desi mi se problem sruši se windows central aplikacija na najnovijem Redstonu insideru, naravno da neću pisati o tome, običan sitan problem. Da imam nekih većih problema koji me sprečavaju u korišćenju telefona , naravno da bih pisao , prosto se nije dešavalo. Srušio mi se isto jednom settings, kada uđem u privacy isto Redstone build, pisao sam o tome. Ali kao što rekoh to su neke sitnice.

Meni je bitno da mi ove aplikacije koje koristim rade ok. Dakle pozivi, poruke i osnovne stvari rade super stabilno, to mi je ipak prva stavak na telefonu , ond idemo dalje . Readit,mTalk,povremeno Edge,Appraisin,Twitter,myTube i još dosta aplikacija mi ne stvaraju nikakav problem. mTalk jedino zeza kada ubacuješ ss i rezolucja i slika je loša, pisao sam o tome. Tapatalk sam batalio zato što su batalili razvoj. Viber dosta koristim i o problemu sa notifikacijama sam pisao još u beta verziji , sa zaglavljivanjem ponekad. To mi lično ne stvara problem, bitno je da je zvuk dobar, poruke stižu i da je brz.

Izgleda zavisi od osobe do osobe, nekog nervira i najmanja sitnica koja može da zeza , nekog prosto to ne "cima" previše . Nismo svi na " kalup" . Eto nekog mog viđenja a koristim i android i ubuntu i druge distribucije na pc-u , jednostavno mi leži windows, šta da radim :)

Ok, kapiram ja tebe, ali evo sinoć sam okačio moj bag.
Lumija mi je uvek na silent, i odjednom poče da zvoni, ja nisam ukapirao da meni zvoni mob uopšte,
niti sam šta pipao niti podešavao, sam od sebe telefon poče da zvoni, a kad mi stigne sms onda ne zvoni :D .

Što ti kažeš parče hardvera, sve kul cheers .

Kako da vratim telefon sa fast insidera na zvanicni 420?Neke aplikacije ne mogu da se uopste otvore,sms poruke mi ne stizu,sto je najgore ni u postavkama uopste ne mogu da otvorim "mobilnu mrezu i SIM" iako sam ga nekoliko puta iskljucivao i ukljucivao,stanje je nepromenjeno.

Kako da vratim telefon sa fast insidera na zvanicni 420?Neke aplikacije ne mogu da se uopste otvore,sms poruke mi ne stizu,sto je najgore ni u postavkama uopste ne mogu da otvorim "mobilnu mrezu i SIM" iako sam ga nekoliko puta iskljucivao i ukljucivao,stanje je nepromenjeno.

Samo preko WDRT .

Samo preko WDRT .
Danas sam ga vratio na fabricko podesavanje (win 10 je inace) ali i pored toga je povukao insajder opet i pravi iste probleme.Probacu sa wdrt ,valjda nece ponovo insajder verzije skidati (ni u tu opciju ne mogu da udjem i otkazem je).

Danas sam ga vratio na fabricko podesavanje (win 10 je inace) ali i pored toga je povukao insajder opet i pravi iste probleme.Probacu sa wdrt ,valjda nece ponovo insajder verzije skidati (ni u tu opciju ne mogu da udjem i otkazem je).
Sa vraćanjem na fabrički samo vratiš na početno stanje tu verziju koju imaš. Jedino što možeš je sa WDTR da vratiš na 8.1 pa onda sa Advisorom da staviš zvanični bild 10ke.

Sa vraćanjem na fabrički samo vratiš na početno stanje tu verziju koju imaš. Jedino što možeš je sa WDTR da vratiš na 8.1 pa onda sa Advisorom da staviš zvanični bild 10ke.

Zavisi koji telefon je u pitanju, ako je onaj koji je došao sa win 10 vraća na win 10 u suprotnom 8.1 .

Hoces da kazes da te lozim da mi sve radi tj. da lazem!? Ako tako mislis onda sta reci koju poruku poslati napisao sam da mi radi i to je to nemam nikakavih problema, a verujem samo svojim ocima ako ti ne radi kako treba ima vise razloga za to na kojem si buildu da li si mozda na fast insajderu da li si instalirao kakao treba 10ku da li si uradi hr nakon toga, koliko se secam ti imas 640 lte ili neki drugi? Kako je moguce da nekom telefon radi a nekom ne ja nemam pojma ali da branim ms ni to nema veze kazem onako kako jeste da lazem nema razloga ...

Poslednja izmena:
Sta je doneo ovaj novi zvanicni build? Sad bez zaebancije, apsolutno ja nikakve razlike ne vidim od onog prvog .00 builda do sad.

I ja verujem samo svojim očima, sve sam uradio po psu i opet imam bagove čak sam i ss kačio.

kpd mene na l830, zadnji zvanicni build.. baterija mi traje jedan dan, tj. ujutru od 6-7, uvece oko 23h mi ostane 20-30% ako ne slusam muziku veci deo dana. sko slusam, onda je baterija vec oko 18h pri kraju. wifi, mobilni net, gps stalno ukljuceni. 4 maila (stigne 5-10 mejlova dnevno). viber koristim povremeno, par poziva i poruka.. instagram, twitter.. sve po malo koristim.
jedini bug koji me nervira i pisao sam o tome na pocetku, ne razlikuje mi neke brojeve telefona i mesa ih stalno. brojevi su u formatu 062xxxxxxx i 069xxxxxxx, dakle, razlikuju se samo u pozivnom broju tj jednoj cifri. ostalih bugova nemam, mada ne koristim telegon nesto mnogo jer imam i android koji korostim za one stvari koje su mi lakse da uradim na androidu..

Poslato sa Note 3

Zavisi koji telefon je u pitanju, ako je onaj koji je došao sa win 10 vraća na win 10 u suprotnom 8.1 .
Nešto mi se spucao mozak. :d Loše utiče ovaj matoru Šljamsung na mene... neka, sad će ponedeljak! :d

message delivered via unladen European swallow

Pozdrav ljudi, ja sam nekadasnji Windows Phone 8.1 korisnik, sadasnji Windows Phone 7.8 korisnik. Moze li mi neko reci koje su prednosti, a koje mane prelaska na Windows 10, da li radi bolje na starim ili novim uredjajima i da li se generalno isplati preci i ako da zasto?

I ja verujem samo svojim očima, sve sam uradio po psu i opet imam bagove čak sam i ss kačio.

Prvo, ne kaze se PSU zato sto je PS skraceno od Pravila Sluzbe (mahom za vojsku)... da si bar napisao PS-u pa i da prihvatim ovako to napisano PSU lici na napajanje...
Drugo, okani se ti ove platforme buduci da ti izgleda privlacis gremline koji ti zagorcavaju koriscenje W10M uredjaja...
Trece, definitivno da neko laze po pitanju rada W10M... jedino sto se ne da zakluciti da li lazu oni kojima nista ne radi ili oni koji su zadovoljni kako W10M radi...

ALI nazivati one kojima sve radi kako treba "braniteljima" W10M je ipak previse...

Jedino sto sam ja uspeo da zaklucim je to da WP8.1 i/ili W10M telefoni definitivno nisu za svakoga...
Recimo kolega svako malo baci zdrak na moju lumiju i posto mu se blizi obnova ugovora hteo bi da proba W10M no ja ga ipak posavetovah da ga preskoci ako nije spreman na pocetne frustracije zato sto je interface potpuno drugaciji od njegovih dosadasnjih Motorola...

Takodje clanovima porodice nisam nametao kupovinu WP8.1 i/ili W10M telefon, svako koristi sta mu odgovara, zeni sam po zeli kupio android telefon, klinac i klinka takodje koriste android...

Takodje moram da primetim da sam ja dobio vec cetvrtu nadogradnju sistema za manje od godinu dana i to za telefon od cca 160E...

MaliAbner;4689301definitivno da neko laze po pitanju rada W10M... jedino sto se ne da zakluciti da li lazu oni kojima nista ne radi ili oni koji su zadovoljni kako W10M radi[/QUOTE je napisao(la):
Ja sam kačio ss mojih bagova, crno na belo, nema laži nema prevare.
Ima ovde još nezadovoljnih korisnika WPa, više nego branioca MSa, ne znam što je toliki problem prihvatiti to.
I neću se manuti Lumije, bar do jeseni, čekam Redstone.

Ja sam batalio win phone kada su oni batalili WP i presli u novu avanturu W10M, market share drasticno pao, nije ni cudo, MS odrzava taj sistem na aparatima, cisto da popuni rupu...
Ja sam pre za onaj WP8.1 i pored toga sto je imao manje funkcija, jezgro je bilo stabilnije, kod W10M prvo nije lepo optimizovan na low end telefonima da bi lepo radio kao WP, drugo kome treba OS u kome su bagovi normalna pojava, mislim da ce te i vi sami da se umorite od te price o W10M ili velika vecina vas vec ima Androide pa se malo zezate sa tim Win telefonima.
Opet napominjem, svaka cast MSu i Nokiji zbog Lumia serije, i svega sto je zrvovala da ta prica na tih par procenata bude tu negde a sada je na upola manje...
Ne zalim MS sto je "pukao" lovu na postrojenja fabrike Nokia, sta su trazili to su dobili... Ejjj da im pored onolike snage R&D pravi jedan Foxconn telefone, bruka, pomodarstvo nalik na Iphone, samo sto im ne ide kao Apple-u.

A sta ocekivati, da w10m ima 15% trzista? To nije moguce. iPhone je navikano ime. Svaka cast tim modelima. Lagao bih kada bi rekao da su losi, ali ne vrede toliko sigurno. Po meni to je kao ferari u svetu auta, ima ga samo ko moze da ga kupi, a ostali bi voleli da ga imaju, iako mozda nije najbolji, ali je ipak ferari. Adnroid spamuje toliko modela da je to nemoguce popamtiti... 500+ modela svih zivih proizvodjaca!!! Pretrpano trziste koje ide na kvantitet a ne kvalitet. Konfiguracije da im i moj kompjuter moze da pozavidi. I na to se ljudi loze, iako mozda ne radi niti tecno, niti je premium materijal u pitanju (iako za wp/w10m odma se nadje zamerka jer je "plastikaner"), a i ima bagova i stekova masu. Ljudi ce pre uzimati Grand Prime i neke Coolpad-e jer su navikani pun gas, pogotovo Samsung koji verujem da trosi na reklamiranje koliko i SAD na vojsku. Situacija je kod mene ovakva -imam 930-ku, brat S5 a ortak G3. Obojica se lozili na S6 edge kao je premocan, kako ovo, kako ono. Uzeli bi ga samo da imaju malo vise para za te za*ebancije, a kada im pogledas u telefon na prvom ekranu naravno prvo FB i Messenger, YT i galerija. Absolutno nista vise. Naravno pojavom S7 Edge S6 je nista posebno i nije vredan paznje. Standard pocela pljuvacina cim sam uzeo 930-ku. Nabacimo AnTuTu (posto je to njima jako bitno merilo kakav telefon imas), dobijem veci rezultat, kod obojice cisto surfujuci telefonom uvek dodje do nekog malo muca i zasteka ili laga. Kod 930-ke to nije slucaj. U principu nista moj telefon nije losiji od njihovih, ali fora je sto je w10m uvek "cudan" i "ja tu nista ne kontam, kako se snalazis sa tim?". Sta reci dalje... Imaju jedan OS koji koriste otprilike od kada je izasao, uvek iste apps koriste u istom rasporedu, i nista ne menjaju , sem ponekad pozadine, a i dalje bi prvi visak para dali za 300Mhz jaci procesor i giga RAM-a vise. Meni prija w10m jer je osvezenje, radi lepo, stabilno i naravno ima po koji bug, mada sve vise se pegla i optimizuje. Odlicne konfiguracije i kamere, fluidnost i na slabijim modelima. Zato ga i koristim, i mislim da zasluzuje svaku sansu da ima veci udeo u trzistu...

Eto, ja sam im dao debelu šansu i kao fan WP 8 i 8.1 sam se razočarao. Ne toliko samim OS koliko nekim nejasnim potezima MSFTa. Pisao sam o tome već više puta...
Ovo što sam stalno imao neke probleme je već druga priča i to je samo zvanično presudilo u tome da prvom prilikom odem sa Windowsa. Naravno, planiram da pratim konstantno razvoj jer je sam OS veoma interesantan i voleo bih da od njega nastane nešto konkretno, ali sad već čisto sumnjam.
Trenutno koristim neku kantu pod nazivom Galaxy Trend Lite do ponedeljka dok mi ne stigne Huawei P9 Lite, nabacio sam meni bitne aplikacije i prosto ne mogu da se načudim koliko iste te aplikacije na Windowsu kasne za ovima... E tu mislim da leži najveći problem.

message delivered via unladen European swallow

Vrh Dno